Merhaba hanımlar, Allah kısmet ederse 1 Mayıs'da tedaviye başlıyoruz. Aranızda mayıs ayı
tüp bebek adayları varsa topiğime davet ediyorum
gelin bu süreci birlikte paylaşalım
Edit:
Ayrıca isteyenler;
~ Tüp bebek yaptırma sebebini
~ Yaşını
~ Kaç yıl denediklerini
~ Daha önce aşılama ve herhangi bir düşük yaşayıp yaşamadıklarını
~ Kaçıncı tüp bebek denemesinde olduğunu
~ Bu dönemde kullanılan ilaçları (folik asit, balık yağı, d vitamini vb)
~ Hayat kalitesinde ve beslenmesinde yaptığı değişimler
~ Sperm kalitesinin ve sayısının artması açısından eşine kullandırdığı ilaçları veya kürleri
~ Yaptıracağı tüp bebek yöntemini (uzun periyod-kısa periyod)
~ Transfer aşamasında taze mi yoksa dondurulmuş embriyo mu konulacağına dair ayrıntılar belirtebilirler
Kendimden bahsetmem gerekirse;
- Bu benim ilk tüp bebek denemem olacak
- Geçen ay aşılama yaptırdım ve tutmadı maalesef
- Yaklaşık 3 senedir deniyoruz
- 1,5 sene önce 6 haftalık hamileyken bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum
- Sağda ve solda bir adet olmak üzere toplamda iki adet 1.5 cm'lik çikolata kistlerim var.
- Uzun periyotlu tüp bebek yöntemi kullanılacak
- Taze embriyo transferi yapılacak
-Bu dönemde kullandığım ilaçlar:
♡ Folik asit olarak folidays,
♡ D3-k2 (orzax ocean- kovid döneminde bağışıklığımın kuvvetlenmesi için yazdı doktorum)
♡ balık yağı (efa mom) bu aralar balık tüketmediğim için bunu kullanmayı kendim tercih ettim.
♡ beslenme olarak; tüp bebek tedavisi sırasinda kullanılan ilaçların ve sonrasında hamile kalınırsa o hamileliğin sebep olacağı kilo alımına karşı 1-2 kilo vermek açısından yediklerime dikkat ediyorum.
♡ bu süre zarfında paketli gıdaları hayatımdan çıkardım
♡ yeşil çay harici kahve ve çay tüketmemeye çalışıyorum
♡ her hafta en az beş gün egzersiz yapıyorum (bunu telefonuma indirdiğim göbeği eritin-bacağı eritin tarzı aplikasyonlar yardımıyla yapıyorum)
♡ Eşime sperm kalitesini ve hareketliliğini arttırması açısından da keçi boynuzu kürü kullandırıyorum. Yumurta toplamaya bir-iki hafta kala da çakşır suyuna başlatacağım.
Umarım mayıs ayı hepimiz için uğurlu bir ay olur
Edit: bu süreçte hamile kalanlar, transfer yaptıranlar veya transfer tarihi belli olup tabloda yer almak isteyenlerini varsa aşağıda yer alan:
tüp bebek yaptırma sebebini)
Deneme sayısı
Uzun-kısa periyod
Taze-dondurulmuş transfer
Kaçıncı gün embriyosu
Transfer tarihi
Test sonucu (beta hcg sonucu)' na ait bilgileri bana özelden mesaj yoluyla ya da yoruma beni etiketlerek bildirsinler.
Not: bilmeyenler için;
Tedaviye reglin 2.veya 3.günü başlanması o tedavinin "kısa periyodlu" olduğu anlamına gelir. Bir diğer yandan ise tedaviye adetten yaklaşık 10 gün önce başlanması (bir önceki adet tarihinin 21.günü oluyor genellikle) o tedavinin "uzun periyodlu" olduğu anlamına gelir.
Not: tedavide rahim dinlendirmesi yapılmadan transfer yapılması o tedavide "taze transfer" yapıldığı; rahim dinlendirmesi yapıldıktan sonra dondurulmuş embriyoların çözdürülten sonra transfer yapılması ise "dondurulmuş transfer" yapıldığı anlamına gelir.
Uyarı: bilgilendirmenin eksik bilgi icermemesine ve bilgilendirme yaparken etiket yapmaya (bknz:
Sade frappe
Sade frappe
) dikkat edin lütfen.
Anne Adayı Adı | Yaş | Problem | Deneme Sayısı | Uzun - Kısa periyod | Taze - Dondurulmuş Transfer | Kaçıncı gün embriyosu | Transfer Tarihi | Beta HCG Sonucu |
---|
@Esoca38 | 24 | Çift taraflı varikosel | İlk | Kısa periyod | Taze transfer | 3. Gün ebriyosu | 16 Nisan | pozitif |
@Asli47 | 31 | Sebepsiz infertilite | İlk | Kısa periyod | Dondurulmuş transfer | 5. Gün embriyosu | 8 Mayıs | pozitif |
@dusunen kdn | 30 | Pko ve ileri hareketli sperm sayısındaki düşüklük | İlk | Kısa periyod | Dondurulmuş transfer | 5. Gün embriyosu | 20 Mayıs | ? |
@Nm88326 | 35 | Tek tüp - Düşük amh | İlk | Kısa periyod | Taze transfer | 3. Gün embriyosu | 10 Mayıs | ? |
@merakliblog | 29 | Tüplerde şekil bozukluğu | İlk | Kısa periyod | Taze transfer | 5. Gün embriyosu | 4 Mayıs | Pozitif |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |
| | | | | | | | |