Kızlar, keseyi gördük çok şükür ama içim pek fahat değil açıkçası. Millet 5.haftasında yok kese, yolk kesesi, yok bebek her şeyi görüyor; ben bgn yalnızca siyah bir kese gördüm o kadar. Transferimin 20.günüydü bgn. Regl tarihine göre hesaplama yaparsam 5+4 günlüktü. Karından ultrasonla bakıldı. Sizler keseyi ve bebeginizi karindan ultrasonla ne zaman görmüştünüz merak ediyorum. Zaten bugün kendi doktorum yoktu, doktorumun olmadigi zamanlarda onun yerine bakan bir kadın ilgilendi benimle. Kesenin yerinin güzel oldugunu, 2 hafta sonrası için kalp atımini dinlemek icin randevu almamı söyledi. Yaptığı yorumlardan dolayı tecrübesi hakkında biraz tereddütlerim oluştu açıkçası. Misal denizlerdeki müsilajdan dolayi bu dönemde balık yenmesini öneriyor musunuz soruma iyi balık (???) bulursanız yiyin tabiki diye karşılık verdi. Saat 12.00 ile 1.00 (güneşin en tehlikeli olduğu saatlerde) güneş kremi kullanmadan d vitamini almak içim güneşe çıkmamı önerdi.
progestan fitil ve vitamin haplarım dışında kullandığım diğer tüm ilaçları (oksapar, coraspin, ekstrofem) kesmemi söyledi. Kese göründükten sonta bu ilaçların kullanılmaya devam etmesinin gerekli olmadigi soyledi. Yolda gelirken hemşireyi arayıp durumu ona anlattım. Benle ilgilenen doktorun ilaçlarımı kesmemi soylediginden bunun doktorumun bilgisi dahilinde olup olmadigini sordum. O da doktordun dedigi gibi kese goruldukten sonra kullanmayi bitaktiriyorlar, zaten doktorunuz b.sayar ekranindan durumu gorecektir dedi. Ne diyeyim hakkımda hayırlısı olur inşallah, işin yoksa 2 hafta daha bekle şimdi.
Birde bursa prednol ilacının kimi hastalara 5 gün kimi hastalara gebeligin 8. Haftasına kadar verilmesinin neden kaynaklandiginu merak eden arkadaşlar vardı. Onu da sordum ve biz gerekli görmüyoruz demekle yetindi kendisi ben de daha fazla üstlemedim açıkçası.