Gebeliğe Hazırlık Mayıs 2021 Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba adet günü giderseniz hormom testine bakiyor yumurtlama takibi icinde herhangi bir zamanda gidebilirsiniz vajinal ultrason ile bakiyor
Vajinal ultrasyona şu an için hazır değilim vajinismus hastasıyım 3 ay önceye kadar da :KK43: karından ultrason da gözükmüyor mu acaba bilginiz var mı?

Merhabalar doktor ultrasonda yumurta sayısına bakıyordu tahmini rezerv ile ilgili kontrol ediyordu ya , o kontrole adet gününde mi gitmek gerekiyor yoksa herhangi bir gün olur mu ? Bir de vajinal ultrason ile mi bakıyorlar ??
Adetli olmaniz lazim diye biliyorum ben .ama emin olamadim 😅

Merhabalar doktor ultrasonda yumurta sayısına bakıyordu tahmini rezerv ile ilgili kontrol ediyordu ya , o kontrole adet gününde mi gitmek gerekiyor yoksa herhangi bir gün olur mu ? Bir de vajinal ultrason ile mi bakıyorlar ??
Sanırım amh diyorsunuz adetli olmak gerekli değil herhangi bir gününde yaptırabilirsiniz kan ile yapılıyor. Birde alttan muayene var nasıl olduğuna yumurtların büyümesi filan belki bunu bilirsiniz 🤗 👍

Sanırım amh diyorsunuz adetli olmak gerekli değil herhangi bir gününde yaptırabilirsiniz kan ile yapılıyor. Birde alttan muayene var nasıl olduğuna yumurtların büyümesi filan belki bunu bilirsiniz 🤗 👍
Merhaba evet amh yi biliyorum ama ona baktirmayi istemiyorum strese girerim diye 🤭alttan muayeni sormuştum ama onu da yaptırmayacağım galiba 😬

merhaba hayırlı ramazanlar bat 5 mayıs ovulasyon testiyle takip edeceğim yaş 38 2 yıldır deniyoruz aralıkta kimyasal gebelik geçirdim ilaç matofin b12 d vitamini ve folbiol kullanıyorum

En iyisi bu mu acaba o yüzden mi çoğu kişi bunu kullanıyo benim doktorum herhangi biri olur fark etmez demişti
Hic bilmiyorum canım ama folibol cok ağır folk asit içeriyor tarzında bisey duymuştum uzun süre kullanimda iyi olmuyormus diye tam emin olamıyorum

Vajinal ultrasyona şu an için hazır değilim vajinismus hastasıyım 3 ay önceye kadar da :KK43: karından ultrason da gözükmüyor mu acaba bilginiz var mı?
Vajinismus varsa dr soylersiniz karindan bakar ultrason gözükür yumurta karinda da

Merhaba evet amh yi biliyorum ama ona baktirmayi istemiyorum strese girerim diye 🤭alttan muayeni sormuştum ama onu da yaptırmayacağım galiba 😬
Şimdi normal muayene alttan şart değil üsttende bakıyor doktorlar birde kan testleri yapar oradan da anlar adetli gitmelisin. Ben ilk giderken hep karından bakarlardı nadir alttan baktılar 😁

Şimdi normal muayene alttan şart değil üsttende bakıyor doktorlar birde kan testleri yapar oradan da anlar adetli gitmelisin. Ben ilk giderken hep karından bakarlardı nadir alttan baktılar 😁
Ah çok teşekkür ederim rahatladım:) amh ya bastırmış miydiniz siz , yaşla ve anneniniz menopoza girdiği zamanla ilgili olduğunu söylüyorlar da bende o yüzden henuz baktirmayi dusunmedim de :)

Merhaba herhangi biri okur evet ama folik asitin temeli folate maddesi ve o daha kolay emiliyormus vücutta, bende o yüzden solgar marka alacagim, fikir vermek istedim sadece :)
Ben 2 tane takviye aldım biri folikasit sanırım başka bi başlıkta nasıl hamile kaldım adı altında açıklama vardı acaba bunlardan biri folikasit mi

Eklentiler

• 4EE922C7-7D55-46EA-962D-CBB18FFB29BD.png
    4EE922C7-7D55-46EA-962D-CBB18FFB29BD.png
    317,4 KB · Görüntüleme: 20
  • 2A7DD364-96E6-4926-B51D-9F02A2537F6D.png
    2A7DD364-96E6-4926-B51D-9F02A2537F6D.png
    294,3 KB · Görüntüleme: 21
Ah çok teşekkür ederim rahatladım:) amh ya bastırmış miydiniz siz , yaşla ve anneniniz menopoza girdiği zamanla ilgili olduğunu söylüyorlar da bende o yüzden henuz baktirmayi dusunmedim de :)

Yaş kaç ki senin?
Doktora durumunu da söyle ona göre halleder sende hastalığını atlatırsın inşallah sadce üstten bir yere kadar 😊

X