Mayıs 2013'te tüp bebek tedavisine başlayacağız :7:

Canim Allah yardimcin olsun.Insallah kolaycacik oluverirsin opunu...Iyi bak yumilerine

Sağol canım benım, biraz uyumak iyi gelecek
eşin bebek olunca ne yapacak acaba , Ben eşime bu ilgiyi bebek olunca bulamayacaksın, kıymetını bil diyorum hep

Kizlar benim bey aksamlari huysuzlaniyo..telefonuma yasak koydu.Aksam 7 den sonra elime alamiyorum...Neymis onunla ilgilenemiyomusum:)))gunduz alcam haberlerinizi artik....

:) hepsi çocuk gibi... bebekten önce bize tecrübe oluyorlar:) kızlar cehaletime verin bu op ne demek. birde ben dün kredi çektim. tüp bebek için 6.000 tl yeterli oluyor mu? doktor sadece hastanenin alacagı 3.750 gibi bir rakamı söyledi ilaçlar falanda varmış. çok soru sordum biliyorum ama bu yumurta toplama ve transferde doktor özel hastaneylede çalışsa rapor verebiliyor mu ?kaç gün veriyor ? kaç güne ihtiyaç duyuyoruz. ben polis memuruyum. hep ayakta uzun görevlere gidiyoruz uzun bir rapor almayı düşünüyorum ideali kaç gün sizce

Ceyda merhaba hosgeldin.Ask olsun tabiki birbirimizle paylasacagiz deneyimlerimizi.Benim 3.denemem olucak kismetse ,biraz tecrube edindim z cok...Tatlim OPU :yumurta toplama islemi.Ben Almanyadayim ama gecen sene Turkiyede iki hastane ile gorustum.Istanbul anadolu yakasinda ve avrupa yak.Memorial atasehir:2100 euro tedavi 1600TL ilac dedi.Bruksel 4500 TL Tedavi ilac 1700TL ,350 TL Tahlil istedi...Tedavi ortalama 20,25 gun suruyo.rapor olayini bizim ogretmen olan arkadaslar var onlar daha dogru bilgi verecektir...

nil benim adam da interneti kapattıracakmış :))) kullanma becerisine sahip değilmişim ve bağımlıymışım
neyseeee döndüm doktordan kistler yok olmuş amaaaa kimyasal gebelikten sonra 2.adetim, doktorum 2.adette başlayabiliriz demişti, sizce bir ay daha bekleyeyim mi, yoksa bu bir ay geçmezzzz başlasam da rahatlasam mı:44: ne dersiniz???

buyrun kızlar tavsiyelerinizi bekliyorum

ooooo eşimin meslektaşı, canım rapor yazıyor doktor 3 gün ve 10 gün arası, bence 10 gün al tabi seni başka yere sürmezlerse o zaman sizde pek hoş karşılanmıyormuş ya rapor ayakta çalışıyorsan (galiba toplum destekli polissin bence 10 gün al mutlaka 10 günden sonra problem olmaz, biz de kredi çekerek başladık 6000 lira yeter bence, ama gideceğin merkeze de bağlı bahçeci 6500-7000 lira falan tutuyor) hayırlı olsun şimdiden, ha bu arada ilaçlar en fazla 2000 lira tutar, sizin hastane 4000 civarı alıyorsa çektiğiniz para yeter de artar bile...

Son düzenleme:

ben de öğretmenim, rapor konusunda sıkıntı olmuyor özelden almıştım ben... yumurta toplamada çok uzun rapora gerek olmuyor da transferden sonra bence 1 hafta kullanılabilir... özellikle ilk bir kaç gün genelde yatarak geçirmiştim..

6000 yeterli gibi duruyor bu arada, daha önce ben hastaneye 4250 verdim ilaçlarda 1200 fln tutmuştu.. hastanesine ve kullanılacak doza göre değişir ama ortalama 6000 yeterlidir..

yumurta topmadan sonra 2 gün yattım 3. günü transfere aldılar transferden sonrada 1 hafta yattım çarşamba günü hamile olup olmadığım anlaşılcak inş. olur. tüp bebek masrafı 6 _ 7 lira diyolardı bizim tam 11 milyar tuttu iğne ve ilaçlar palı. allah bütün isteyenlere versin..

Neydi sekerim evliligin altin kurali Erkege "agamsin,pasamsin,aslansin,sen haklisin"deyip sonra kendi bildigini okumak...Birak kendilerini evin reisi sanmaya devam etsinler...:)))))Bi yonuyle hakli evet bagimlilik yapiyo...Canim kistlerin kaybolmasi cok guzel...Bu bir avantaj..Bir sonraki adetin Mayis basi olursa okulun kapanma donemleri yaklasiyo hani yogun olurmusunki?Senin icin hangisi donem rahat olacaksa oyle basla derim..Ha bir ay once ha bir ay sonra.Bu kadar beklemisiz...Benim tedavi Nisan sonundaki adetime kaldi doktor tatile cikti...Allah izin verirse 13 mayis gibi falan ilk igne olucam Tedavim bir bucuk ay surecek..Kismet bakalim...

Kadavradan nakil ile hamile kaldı

DÜNYA TIP LİTERATÜRÜNE GİRDİLER

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan Derya Sert'e yapılan embriyo transferinde başarı sağlandı. Daha önce birçok ülke doktorlarının canlı vericiden denediği fakat başarılı olamadığı rahim naklini kadavradan alarak gerçekleştiren ve dünya tıp literatürüne giren ekip, geçen 31 Mart'ta embriyo transferi işlemini başlatmış, bunu 2 Nisan Salı günü kamuoyuna açıklamıştı.

Dünyada bir ilk
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan 23 yaşındaki Derya Sert'e embriyo transferinin başarılı olduğu ve hamile olduğu bildirildi.

Antalya'da 8 Ağustos 2011'de 7 saat süren operasyon sonunda dünyanın ilk kadavradan rahim nakli yapılan 23 yaşındaki Derya Sert'in başlatılan embriyo transferinin ardından hamile kaldığı açıklandı. Sert, bu yolla hamile kalan ilk kadın olarak tıp literatürüne geçti.

ne bekleyecen valla hemen başla derim

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek;
Baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..
anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...
anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...
anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...

Geç oldu ama dönebıldık, opu.m güzel geçti. Hiç birşey hissetmeden olup bıtmesı güzelmiş. Rüya bile gördum uyurken.Uayndıgımda ağrım oldu, hemşire agrı kesici iğne yaptı, 5te uyandım 6da birşeyler yedirdiler.7de de hastaneden cıktık ama öyle bi midem bulandı kı çiçeklerin dibine istifra ettım hastaneden içeri bile giremedık dönmüştük tam midem bulanıyor demek ıcın. Ama istifra edince rahatladım
Toplam 26 tane yumurtam toplanmış.
Yarın bizi transfer günü için bilgilendirecekler.
Şuan da biraz ağrım var. 7 çeşit ilaç verıldı.jelinden hapından flasterine kadar. Onlara başladım.

Hadi bakalım oldu da bitti maşallah :))) inşallah cok kaliteli embriyolarin olur buyuk ihtimalle blast transferin olur her şey harika görünüyor. İnşallah sonunda da kocamannnn mutlu olursun :)))))

çok teşekkürler canım hayırlısıyla bu sefer inşallah bebeğini veya bebişlerini:) alırsın kucagına

oo abime selamlar..yok canım toplum destekli değilim ama ankarada bayanlara çok ek görev geldiği için maç,konser vs.vs iki güne bir göreve gönderiyorlar.bizim şubede tek sorun olmayan şey rapor çok şükür.medicanaya gidicem canım. aklımda hiç tüp bebek yoktu o yüzden biraz hazırlıksız yakalandık. hayırlısıyla bir alalımda kucağımıza bebişleri onlara dünya feda. senin kaçıncı denemen canım

canım çok sagol peki bu yumurta toplama çok acılı mıı??

A.s. bizim 3.denememiz biden çok sorunumuz olduğu için olmadı inşallah bu sefer o mutlulugu biz de yaşarız. Bu bahar çiçek açacağım diyorum hep :)))

Hadi bakalım oldu da bitti maşallah :))) inşallah cok kaliteli embriyolarin olur buyuk ihtimalle blast transferin olur her şey harika görünüyor. İnşallah sonunda da kocamannnn mutlu olursun :)))))

Oldu bitti şükür canım, cok yumurta olunca birazcık uzun uyudum.1 saat kadar. blastı senden duydum ve arastırdım, 6.gün embriyosu oluyormuş sanırım :44: cok yumurtası olanlarda yapılıyormuş değil mi? tutunma şansı daha yüksek oluyor dıye okudum bir de.
hepımız anneler gününe hayırlısıyla gireriz ınş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…