- 18 Nisan 2016
- 143
- -307
- 48
- Konu Sahibi KivircikBirUye
-
Herkese merhaba,
3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.
N nezesali haklarim varsa bunu tabikide ogrenmeliyim. Sonucta maske takmak ozgurlugede aykiri bir olay. Maske takma zorunlulugu yerine o zaman bu surec bitene kadar karantina zorunlulugu gelseydi. Hic cikmasaydik evlerimizden. Bana devlet yardimda bulunsaydi da bende calismasaydim o zaman. Sizin gibiler yuzunden yoluyolar bizleri zaten sesinizi cikarmadiginiz icin.
Ilk pandemi surecinde siz evinizde yatarken iyemeginizi yerken ben yine calismak zorundaydim. Karantina zamaninda bile calistim. Onayli bi is yerinde. Malesef evimin kirasini odeyebilmek icin o surecte bile calismak zorundaydim virus bile gorebilcek gozumuz yoktu. O surecte doktorlar kendi hastalarini kurtarmak icin de bende ailemi kurtarmak icin calistim. O kadar acimasizsiniz ki.
Maske ozgurluge aykiri miN nezesali haklarim varsa bunu tabikide ogrenmeliyim. Sonucta maske takmak ozgurlugede aykiri bir olay. Maske takma zorunlulugu yerine o zaman bu surec bitene kadar karantina zorunlulugu gelseydi. Hic cikmasaydik evlerimizden. Bana devlet yardimda bulunsaydi da bende calismasaydim o zaman. Sizin gibiler yuzunden yoluyolar bizleri zaten sesinizi cikarmadiginiz icin.
Evet haklarımızı bilelim mesela ben ölmeme hakkımi kullanmak istiyorum maske takmayanlar yüzünden bu hakkım ihlal oluyorCunku yasaya gore kolluk kuvvetinin ceza kesme yetkisi yoktur.En fazla tespit eder kaymakam yada valiye bildirir onlarda durumun ceza gerektirip gerektirmedigine bakarak islem yapar.Bazi il ve ilcelerde mulki amir bu yetkisini yasaya uygun sekilde devretmis ise kesebilir.Mahkemelerin bir suru iptal karari var bu cezalarla ilgili hukuka aykirilik gerekcesiyle.
Itiraz edilmeyen cezalar odeniyor iste .Önce haklarimizi bilirsek bize empoze edilen seyleri sorgularsak her gordugumuze ve duydugumuza inanmayiz.
Iyi gunler..
Ilk pandemi surecinde siz evinizde yatarken iyemeginizi yerken ben yine calismak zorundaydim. Karantina zamaninda bile calistim. Onayli bi is yerinde. Malesef evimin kirasini odeyebilmek icin o surecte bile calismak zorundaydim virus bile gorebilcek gozumuz yoktu. O surecte doktorlar kendi hastalarini kurtarmak icin de bende ailemi kurtarmak icin calistim. O kadar acimasizsiniz ki.
Ben hakkımı gayet iyi biliyorum merak etmeyin. Kimse bana bir şey de empoze etmedi. O an orada polis gördüğüne göre tutanak tutma hakkı vardır. Kaymakam ya da vali orada olmadığına göre polisin yazdığı cezayı da onaylayacaktır. Maske konusundan bahsediyorum. Hanımefendi de neyine itiraz edecekmiş anlamadım ya.Cunku yasaya gore kolluk kuvvetinin ceza kesme yetkisi yoktur.En fazla tespit eder kaymakam yada valiye bildirir onlarda durumun ceza gerektirip gerektirmedigine bakarak islem yapar.Bazi il ve ilcelerde mulki amir bu yetkisini yasaya uygun sekilde devretmis ise kesebilir.Mahkemelerin bir suru iptal karari var bu cezalarla ilgili hukuka aykirilik gerekcesiyle.
Itiraz edilmeyen cezalar odeniyor iste .Önce haklarimizi bilirsek bize empoze edilen seyleri sorgularsak her gordugumuze ve duydugumuza inanmayiz.
Iyi gunler..
Siz de benim yasama ozgurlugumu maske takmayarak ve benim sagligimi riske ederek elimden aliyorsunuz. Iyi ki sikayet etmisler sizi!!!Evet maskemi takiyordum surekli. Hala bunun arkasindayim. Ama ozgurluge aykiri bi olay. Bunu soylemem de ne var. Fikrimizide mi soylemeyelim. Sacmaladiniz suanda.
Maddi durumunuz yok masallah ama herseye bir bahaneniz varsizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
N nezesali haklarim varsa bunu tabikide ogrenmeliyim. Sonucta maske takmak ozgurlugede aykiri bir olay. Maske takma zorunlulugu yerine o zaman bu surec bitene kadar karantina zorunlulugu gelseydi. Hic cikmasaydik evlerimizden. Bana devlet yardimda bulunsaydi da bende calismasaydim o zaman. Sizin gibiler yuzunden yoluyolar bizleri zaten sesinizi cikarmadiginiz icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?