MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ilk pandemi surecinde siz evinizde yatarken iyemeginizi yerken ben yine calismak zorundaydim. Karantina zamaninda bile calistim. Onayli bi is yerinde. Malesef evimin kirasini odeyebilmek icin o surecte bile calismak zorundaydim virus bile gorebilcek gozumuz yoktu. O surecte doktorlar kendi hastalarini kurtarmak icin de bende ailemi kurtarmak icin calistim. O kadar acimasizsiniz ki.
Kimse para içinde yüzmüyor. Pandemi koşullarında herkes tedbirlerini alarak işine gücüne devam ediyor 🤷🏻‍♀️ Umarım en kısa sürede iyi bir iş bulursunuz

keske maske takmayanlar covid olduklarinda doktorlarin da onlari tedavi etmeme imkani olsaydi, boyle bir tespit mekanizmasi gelistirilebilseydi.

bizim annemiz babamiz sizin gibi basit bir isi bile yapamayanlar yuzunden 70 yasinda hasta bakip bir de enfekte olup yogun bakimlarda surunuyor hanimefendiye bak ozgurlugune aykiriymis. yerim ben senin ozgurlugunu. sinir bozucu bu ne ya okudugunu anlamaktan, soyleneni idrak etmekten aciz.
+1
Benim iş arkadaşlarımın çoğu “gorona yohhhh ya bizi eve tıkmaya calişiyürrrler” diyen dangalozların maskesiz maskesiz gezmesi yüzünden enfekte oldular.

@nezesali haklarim varsa bunu tabikide ogrenmeliyim. Sonucta maske takmak ozgurlugede aykiri bir olay. Maske takma zorunlulugu yerine o zaman bu surec bitene kadar karantina zorunlulugu gelseydi. Hic cikmasaydik evlerimizden. Bana devlet yardimda bulunsaydi da bende calismasaydim o zaman. Sizin gibiler yuzunden yoluyolar bizleri zaten sesinizi cikarmadiginiz icin.
maske takmak özgürlüğe aykırı ama karantina aykırı değil. 🤪🤪🤪 bence sizin kafanız cok karışık.

özgürlük anlayışınız muhteşem. o zaman hiz sınırlamalari da özgürlüğe aykiri. ben 150 200 basmak istiyorum gaza.

gürültü kirliliği ile ilgili düzenlemeler de özgürlüğe aykırı. son ses müzik dinleyeceğim.

Özgürlüğünüz başkasının özgürlüğunun başladığı yerde biter, duydunuz mu hiç. başkalarına virus bulaştırma özgürlüğünüz yok. takin maskenizi.

Evet maskemi takiyordum surekli. Hala bunun arkasindayim. Ama ozgurluge aykiri bi olay. Bunu soylemem de ne var. Fikrimizide mi soylemeyelim. Sacmaladiniz suanda.
maskenizi sürekli takıyorsunuz ama iş yerinde nasıl sürekli takabilirim diyerek takmadığınızı söyleyip kendinizle çelişiyorsunuz.
maske ihtiyacını devlet karşılamalıydı ama karşılamıyor, nasıl ki iş dışında takıyorsanız iş yerinde de insanlarla beraber olduğunuz için
takmak zorundasınız. cezasını biliyorsunuz, durumunuz yok cezaya kıyasla 50 lira verip koca bir kutu alıp iş yerinde bırakabilirdiniz bu kadar
hesap kitap yapmak zorunda olan insan bunu düşünürdü.

@nezesali haklarim varsa bunu tabikide ogrenmeliyim. Sonucta maske takmak ozgurlugede aykiri bir olay. Maske takma zorunlulugu yerine o zaman bu surec bitene kadar karantina zorunlulugu gelseydi. Hic cikmasaydik evlerimizden. Bana devlet yardimda bulunsaydi da bende calismasaydim o zaman. Sizin gibiler yuzunden yoluyolar bizleri zaten sesinizi cikarmadiginiz icin.
Yine haklı değilsiniz yine olmadı :(

keske maske takmayanlar covid olduklarinda doktorlarin da onlari tedavi etmeme imkani olsaydi, boyle bir tespit mekanizmasi gelistirilebilseydi.

bizim annemiz babamiz sizin gibi basit bir isi bile yapamayanlar yuzunden 70 yasinda hasta bakip bir de enfekte olup yogun bakimlarda surunuyor hanimefendiye bak ozgurlugune aykiriymis. yerim ben senin ozgurlugunu. sinir bozucu bu ne ya okudugunu anlamaktan, soyleneni idrak etmekten aciz.

Ben en son sağlık çalışanları korona kapsa bile 10. gün işe dönmek zorunda diye duydum. Sağlık çalışanı yaşına, risk grubuna bakmaksızın istifa edemiyor, ücretsiz izin alamıyor, emekli olamıyor... Bu başka bir ülkede var mıdır ya, hangi vicdana sığar 70 yaşında kronik hastalığı olan birini zorla çalıştırmak ölümle burun buruna bırakmak? Halk da doktor düşmanlığı yüzünden bu uygulamaları sonuna kadar destekliyor. Cidden çok üzücü ve insan haklarına da aykırı bir durum...

Eşim sağlık çalışanı. 24 saatlik nöbet boyunca maskeyle geziyorlar. Insanlar suratlarında maskeyle kalp masaji dahi yapıyor. Siz maskeyle nasıl çalışabilirim iletişim kurabilirim diyorsunuz.

takmayanlara ceza uygulanacağı önceden bildirilmişti. Siz de keşke ceza riskini almasaydınız. Hadi aldınız kendinizi haklı görmeseydiniz. Ben de bazen açık havada çıkarıyorum ama ceza yazsalar neden yazdın diyemem.

Son düzenleme:
sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
Eşim fabrika işçisi o da takıyor. Tuzun ıslak kuru olması ile alakası yok. Kurallarla alakası var.

Üzücü olmuş
İptali olurmu bilmiyorum
Ama her türlü cezai işlem gerçekten uygulanıyor olsaydı şuan çok farklı olurdu bu süreç, bitmezdi belki ama bukadar vahim durumda olmazdı
Positif olupda çocuğunu okula gönderen veliler var mesela onlara ceza kesildimi, hiç duymadım.
Karantina süreci bitmeden market, pazarda gezenler var, cenazelere katılıyorlar. Bunlarda uygulansa cezalar keşke ama duymadım
Ben işveren olarak personele maske temin ettim kutu kutu duruyor ofisde ona rağmen kullanmayıp ceza yerlerse benim sorunum değil ama 100 lerce personelim olsa bende kendi maskenizi taşıyın derdim herhalde. Cezadan işyeri sorumlu değil, sizsiniz.

Dediğiniz kişilere de tabiki ceza uygulanıyor.

... O zaman baska carem kalmadi kusura bakmayin param yok odeyemem bu borcu. Ibanimi yazdim. Sokakta dilenmeye baslamadan once burda basliyim dilenmeye. Bu surecte is yerleri eleman almiyor. Is bulmam zor en azindan odememe yardimci olun. Annemle yardimla bulunanlara Kur-an okuyacagiz. Dua edecegiz. Uzgunum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasadiginiz maddi sikintinin icine bir de bunun dahil olmasi cok kotu olmus. Bu konuda üzüldum acikcasi cunku para gokten yağmiyor ..

Öte yandan maskeyle takmakla alakali cezayi is yerine kesilmesi olayindan tutun konusuyorum o yuzden takamadim bahanesine kadar haksızsinız. Baya baya haksizsiniz. İşin biraz icinde olduğum için söylüyorum cezanin geri dönüşü yok. Maske zorunlu.

... O zaman baska carem kalmadi kusura bakmayin param yok odeyemem bu borcu. Ibanimi yazdim. Sokakta dilenmeye baslamadan once burda basliyim dilenmeye. Bu surecte is yerleri eleman almiyor. Is bulmam zor en azindan odememe yardimci olun. Annemle yardimla bulunanlara Kur-an okuyacagiz. Dua edecegiz. Uzgunum.
Oooooooooooo sizin konuyu açma sebebiniz çok başkaymış yaaaa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba,

3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.
Hiç uyarmadan direk ceza mı kestiler. Hanımefendi TV izliyorsaniz aylardır bas bas bağırıyor yetkililer . Maske takmak zorunluluk. Eviniz dışında nerde olursa olsun. Maske mesafe. O zaman bütün ceza alanlar acitasyon yapsın. Benim astım hastası beş yaşındaki oğlum bile aylardır dışarda bı an olsun maskesini çıkarmadı. Beş yasinda ama anlattık anladı bizi. Sizde anlayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back