MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben en son sağlık çalışanları korona kapsa bile 10. gün işe dönmek zorunda diye duydum. Sağlık çalışanı yaşına, risk grubuna bakmaksızın istifa edemiyor, ücretsiz izin alamıyor, emekli olamıyor... Bu başka bir ülkede var mıdır ya, hangi vicdana sığar 70 yaşında kronik hastalığı olan birini zorla çalıştırmak ölümle burun buruna bırakmak? Halk da doktor düşmanlığı yüzünden bu uygulamaları sonuna kadar destekliyor. Cidden çok üzücü ve insan haklarına da aykırı bir durum...
ya zaten inanilmaz moralim bozuktu ustune bu konuyu gordum tiksindim.

65 yasinda annem normalde calismazken aciliyetten goreve cagirildi ki bu kadin cerrah, yani su donemde cok fazla hasta bakan biri de degil ki isi komple birakmisti da pandemi oncesi. enfekte olmus yogun bakimda. ben dunyanin bir ucundayim.

babam yine pandeminin basinda goreve cagirildi epilepsi gecmisi olanlarin covid durumunu arastirmak icin, o da ayni sekilde enfekte oldu yogun bakimda kaldi bir hafta. 70 yasinda adam. anlamiyorum cok mu zor ya artik insanlar tukendi turkiyede doktorlar bitti yani. yanlis da anlasilmasin ama bu bahsettigim iki kisi de prof ve enfeksiyon uzmani falan degiller. kendilerini dusunmeden artik her seyi yapiyorlar bu mu hak ettikleri yani?

vallahi sinirlerim asiri bozuk ya gozlerim doluyor bu cahilligi bu bosvermisligi gorunce. yazik diyorum cok yazik.

@nezesali haklarim varsa bunu tabikide ogrenmeliyim. Sonucta maske takmak ozgurlugede aykiri bir olay. Maske takma zorunlulugu yerine o zaman bu surec bitene kadar karantina zorunlulugu gelseydi. Hic cikmasaydik evlerimizden. Bana devlet yardimda bulunsaydi da bende calismasaydim o zaman. Sizin gibiler yuzunden yoluyolar bizleri zaten sesinizi cikarmadiginiz icin.
Ukala gördüm ama sizin gibisi ni görmedim ..bencildiniz... çatır çatır o parayı vermek zorundasınız ,durumum yok diye duygu sömürüsü yaptınız olmadı ... Ben dahil sizin gibi düşünce sizler yüzünden hastalanan herkes adına yazıyorum...hakkımız haram olsun... özgür irade budur...

Cidiyim saka yapmiyorum param yok.
Geçenlerde burada bir üye bahsediyordu kendisi edebiyat öğretmeni ama işsiz kalmış zor durumda kaldığı için evlere temizliğe gideceğini söyledi. Neden para istemek yerine siz de bir süre sizi idare edebilecek geçici işlere yönelmiyorsunuz?

Herkese merhaba,

3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.
Kurallara uymamışsınız ve adalet nerede mi diyorsunuz. İptal edilmemesi gerekiyor cezanızın. Devamlı konuşuyorum diyorsunuz altı üstü bir cerrahi maske takacaksınız. Sağlıkçılar kaç kat maske ve ekipmanla kaç saat çalışıyorlar görmediniz mi hiç? Onlarda devamlı konuşuyor. Özrünüz kabahatinizden büyük geldi bana. Nasıl bulaştırma ihtimaliniz yok bir hapşursanız kaç metre öteye gidiyor partiküller. Evet devlet çoğu yerde iyi şeyler yapmıyor birşey diyemem ama bu maske cezaları konusunda sonuna kadar arkasındayım. Çok iyi yapıyorlar.

maddi durumunuza üzüldüm. ancak bunun suçu hiç birimizin değil. şu an maske takmak çok önemli insanlarla konuşuyormuşsunuz. cam arkasında bile olsa illa sizi duymaları için boşluk var. sizin aileniz kadar diğer insanları ve aileleri önemli. bulaşıcı bir hastalık söz konusu. özgürlüğüm diyenler yüzünden bu haldeyiz. siz de tam da bu yüzden iş sıkıntısındasınız. çenenizin altında bile değil sadece çantanızdaymış. ayrıca öğretmen arkadaşa tuzunuz kuru demeniz hiç hoş değil. napalım fakülte orda çok beğeniyorsanız okur kpss yi kazanır olursunuz. bu şekilde millete saldırmak olmaz. düzgün bir şekilde maske takılsaydı herkes uysaydı zaten ne ceza olur du ne de siz bu durumda olurdunuz. hiç de pişman görünmüyorsunuz attığınız yorumlardan bunu anladım. sırf ceza için takcaklardansınız.

65 yasinda annem normalde calismazken aciliyetten goreve cagirildi ki bu kadin cerrah, yani su donemde cok fazla hasta bakan biri de degil ki isi komple birakmisti da pandemi oncesi. enfekte olmus yogun bakimda. ben dunyanin bir ucundayim.

babam yine pandeminin basinda goreve cagirildi epilepsi gecmisi olanlarin covid durumunu arastirmak icin, o da ayni sekilde enfekte oldu yogun bakimda kaldi bir hafta. 70 yasinda adam. anlamiyorum cok mu zor ya artik insanlar tukendi turkiyede doktorlar bitti yani. yanlis da anlasilmasin ama bu bahsettigim iki kisi de prof ve enfeksiyon uzmani falan degiller. kendilerini dusunmeden artik her seyi yapiyorlar bu mu hak ettikleri yani?

vallahi sinirlerim asiri bozuk ya gozlerim doluyor bu cahilligi bu bosvermisligi gorunce. yazik diyorum cok yazik.

Sassy çok çok geçmiş olsun merak etme iyileşir annen, benim annemin benzer yaş grubundaki tüm ama tüm arkadaşları iyileşti emin ol, hele ki ekstradan kronik hastalığı yoksa, ki baban da yoğun bakımdan sonra iyileşmiş, annen de inşallah bir an önce iyilecek. İçini ferah tut canım. 80 yaşındaki insanlar da iyileşiyor. Korkma.

Gerçekten Türkiye'de doktor mu kalmadı emekli doktorları göreve çağırmak ne?? Benim annem de emekli cerrah. İstanbul da Ankara gibi yoğunlaşacak sanırım.

sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
Tuzunun kuru olmasını isteseydin o müskeyi cıkartmazdın. Paylaşımınızın yarısı birbiriyle çelişiyor..

Alın benden de o kadar ne ara bu kadar cahil oldu bu ülke. Sağlıkçılar tükenmiş vaziyette hala daha suçlamalar. Herkes yurt dışına gitme peşinde yakında iyi doktor bulamayacaklar o zaman anlayacaklar. Ülke deseniz zaten uçurumdan aşağı yuvarlanıyor insanlar deseniz söylenecek laf yok. Çok üzüldüm anne babanıza :( Allah korusun

Ben pompacilik bile yaptim. Ne eziyetler cektim haberiniz yok. Tabi nerden bilceksiniz.

ne yaparsanız yapın bu şekilde konuşma hakkına sahip değilsiniz bunu bilin istedim. umarım üslubunuzu ve zihniyetinizi düzeltebilirsiniz.

..... O zaman baska carem kalmadi kusura bakmayin param yok odeyemem bu borcu. Ibanimi yazdim. Sokakta dilenmeye baslamadan once burda basliyim dilenmeye. Bu surecte is yerleri eleman almiyor. Is bulmam zor en azindan odememe yardimci olun. Annemle yardimla bulunanlara Kur-an okuyacagiz. Dua edecegiz. Uzgunum.
Şu an suç işliyor olabilirsiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back