MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese merhaba,

3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.

N nezesali haklarim varsa bunu tabikide ogrenmeliyim. Sonucta maske takmak ozgurlugede aykiri bir olay. Maske takma zorunlulugu yerine o zaman bu surec bitene kadar karantina zorunlulugu gelseydi. Hic cikmasaydik evlerimizden. Bana devlet yardimda bulunsaydi da bende calismasaydim o zaman. Sizin gibiler yuzunden yoluyolar bizleri zaten sesinizi cikarmadiginiz icin.

Eklentiler

• 4ABC07D8-D1F9-4C90-B2BA-CFD990041062.jpeg
    4ABC07D8-D1F9-4C90-B2BA-CFD990041062.jpeg
    20,4 KB · Görüntüleme: 25
Ilk pandemi surecinde siz evinizde yatarken iyemeginizi yerken ben yine calismak zorundaydim. Karantina zamaninda bile calistim. Onayli bi is yerinde. Malesef evimin kirasini odeyebilmek icin o surecte bile calismak zorundaydim virus bile gorebilcek gozumuz yoktu. O surecte doktorlar kendi hastalarini kurtarmak icin de bende ailemi kurtarmak icin calistim. O kadar acimasizsiniz ki.

Calisan siz, maasinizi alan biz miydik?

N nezesali haklarim varsa bunu tabikide ogrenmeliyim. Sonucta maske takmak ozgurlugede aykiri bir olay. Maske takma zorunlulugu yerine o zaman bu surec bitene kadar karantina zorunlulugu gelseydi. Hic cikmasaydik evlerimizden. Bana devlet yardimda bulunsaydi da bende calismasaydim o zaman. Sizin gibiler yuzunden yoluyolar bizleri zaten sesinizi cikarmadiginiz icin.
Maske ozgurluge aykiri mi 😂😂😂
Takmayin sizde o zaman sonra ceza kesilince de aglamayin. Ozgurlugum bu benim deyin😂😂😂
Ay ya gercekten aklim almiyor bu insanlari saka herhalde 😂😂

Cunku yasaya gore kolluk kuvvetinin ceza kesme yetkisi yoktur.En fazla tespit eder kaymakam yada valiye bildirir onlarda durumun ceza gerektirip gerektirmedigine bakarak islem yapar.Bazi il ve ilcelerde mulki amir bu yetkisini yasaya uygun sekilde devretmis ise kesebilir.Mahkemelerin bir suru iptal karari var bu cezalarla ilgili hukuka aykirilik gerekcesiyle.
Itiraz edilmeyen cezalar odeniyor iste .Önce haklarimizi bilirsek bize empoze edilen seyleri sorgularsak her gordugumuze ve duydugumuza inanmayiz.
Iyi gunler..
Evet haklarımızı bilelim mesela ben ölmeme hakkımi kullanmak istiyorum maske takmayanlar yüzünden bu hakkım ihlal oluyor ;)

Ilk pandemi surecinde siz evinizde yatarken iyemeginizi yerken ben yine calismak zorundaydim. Karantina zamaninda bile calistim. Onayli bi is yerinde. Malesef evimin kirasini odeyebilmek icin o surecte bile calismak zorundaydim virus bile gorebilcek gozumuz yoktu. O surecte doktorlar kendi hastalarini kurtarmak icin de bende ailemi kurtarmak icin calistim. O kadar acimasizsiniz ki.

ya allah askina isine kardesim hadi bu ne ya bir mesajda iki farkli sey soyluyorsunuz. hem nasil devamli maske takabilirim insanlara uzagim diyorsunuz hem de surekli takarim diyorsunuz. maskeyi bir an soluklanmak icin cikarmis olsaniz herhalde en kotu ihtimalle cenenizde olurdu. cantadan cikmis maske. siz herkesi saf mi zannediyorsunuz veya polisin size komplo kurdugunu mu dusunuyorsunuz?

hayat sartlarinizin zor olmasi hem kendinizi hem baska insanlari tehlikeye atabileceginiz anlamina GELMEZ. ayni zamanda bu size pozitif ayrimcilik yapilmasini gerektirecek bir durum da degil.

Cunku yasaya gore kolluk kuvvetinin ceza kesme yetkisi yoktur.En fazla tespit eder kaymakam yada valiye bildirir onlarda durumun ceza gerektirip gerektirmedigine bakarak islem yapar.Bazi il ve ilcelerde mulki amir bu yetkisini yasaya uygun sekilde devretmis ise kesebilir.Mahkemelerin bir suru iptal karari var bu cezalarla ilgili hukuka aykirilik gerekcesiyle.
Itiraz edilmeyen cezalar odeniyor iste .Önce haklarimizi bilirsek bize empoze edilen seyleri sorgularsak her gordugumuze ve duydugumuza inanmayiz.
Iyi gunler..
Ben hakkımı gayet iyi biliyorum merak etmeyin. Kimse bana bir şey de empoze etmedi. O an orada polis gördüğüne göre tutanak tutma hakkı vardır. Kaymakam ya da vali orada olmadığına göre polisin yazdığı cezayı da onaylayacaktır. Maske konusundan bahsediyorum. Hanımefendi de neyine itiraz edecekmiş anlamadım ya.

KivircikBirUye KivircikBirUye N nezesali diyaloglarınıza bakıyorum da bilgiler akıyor hem bilimsel hem hukuki. Şurada ekran arkasından belli ediyorsunuz kendinizi. Kimseye zarar verme hakkınız yok özgürlük adı altında. Zaten büyük fotoğrafı da siz gördünüz sadece boşuna çabalıyor bu kadar sağlık çalışanı.
Böyle maskesi çenesinde çalışan bir grup insanın içine girip çıktıktan sonra korona olmuş biri olarak ben hakkımı helal etmiyorum sizin gibi düşünenlere.

Üzücü olmuş
İptali olurmu bilmiyorum
Ama her türlü cezai işlem gerçekten uygulanıyor olsaydı şuan çok farklı olurdu bu süreç, bitmezdi belki ama bukadar vahim durumda olmazdı
Positif olupda çocuğunu okula gönderen veliler var mesela onlara ceza kesildimi, hiç duymadım.
Karantina süreci bitmeden market, pazarda gezenler var, cenazelere katılıyorlar. Bunlarda uygulansa cezalar keşke ama duymadım
Ben işveren olarak personele maske temin ettim kutu kutu duruyor ofisde ona rağmen kullanmayıp ceza yerlerse benim sorunum değil ama 100 lerce personelim olsa bende kendi maskenizi taşıyın derdim herhalde. Cezadan işyeri sorumlu değil, sizsiniz.

Evet maskemi takiyordum surekli. Hala bunun arkasindayim. Ama ozgurluge aykiri bi olay. Bunu soylemem de ne var. Fikrimizide mi soylemeyelim. Sacmaladiniz suanda.
Siz de benim yasama ozgurlugumu maske takmayarak ve benim sagligimi riske ederek elimden aliyorsunuz. Iyi ki sikayet etmisler sizi!!!

Arkadaslar denebilecek her seyi demişler ellerine sağlık.
Size tek söylemek istediğim sizin probleminiz hatanizi kabul etmiyor oluşunuz. Hatayi kabul etmek de pişman olmak da bi erdemdir. "Evet çıkardım maskeyi, cok yanlıştı keşke çıkarmasaydim.. iptal etmemin ertelememin bir yolu var mi?" Yazsaydiniz size yardimci olmaya çalışırdık.
Ama siz hala kendinizi hakli cikarmaya çalışıyorsunuz. Yok ihtar yok bilmemne.
Ben sağlık çalışanıyım, emin olun BIKTIM. Maske takmayandan da tatile gidenden de nişan yapandan da hepsinden BIKTIM. Artik istemsizce " arkadasimla evde kahve ictim covidmiş test yaptircam"diye gelene ters davranıyorum, (meslek hayatim boyunca asla yapmadığım şeydi)

Ayrica polis nasil ceza yazamiyormuş? Akliniz aliyor mu bu deneni sizin? Yüz yıldır bu ülkede polisler denetim yapar ceza yazar

öncelikle maddi durumunuz icin üzüldüm. 900 tl az pqra degil su devirde kimse icin. hani ilk seferde uyarabilirlerdi ama sikayet varmış size ceza yazmasalar bu sefer polis gorevini yapmıyor olacaktı.

cezayı yazmışlar artik olmuş ile ölmüşe care yok. Bu size ders olsun bir daha evinizden dısarıda kesinlikle maskenizi çıkarmayın evet cok zor oluyor ama dikkat edilmedigi icin ulke bu hale geldi.

insan zamanla alisiyor. maskemi gün boyunca indirmedigim zamanlar oldu cok kisi var etrafimda maskeyle calisan daha dikkatli olursunuz bundan sonra.

sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
Maddi durumunuz yok masallah ama herseye bir bahaneniz var

Ne yazık ki risk grubunda olan sağlık çalışanları için durum daha kötü. Mesela doktorsun, hemşiresin, 60 yaşındasın, kanser atlatmışsın, astımın var, şekerin var. Emekliliğin gelmiş emekli olamıyorsun, istifa edemiyorsun,ücretsiz izin alamıyorsun... Korona oluyorsun 10 gün sonra sana çalış diyor devlet, sen daha iyileşmeden. Üstelik hastanede maruz kaldığın viral yükçok daha fazla olduğu için ölme riskin daha yüksek... Bu devlet sağlık çalışanlarını ölümden koruyamazken bu dediğiniz aşırı ütopik olmuş... Maske takarak önlem alarak sağlık çalışanlarımızın ölmesinin önüne geçebiliriz oysaki.

tamam sakin olun hepimiz çalışıyoruz dediğiniz gibi 1 senedir tatil yapanlarımız var onlar rahat. patronların aslında maske dağıtması gerekiyor ama onlar da bize gelmedi biz de elemana dağıtamadık herkes kendi alsın taksın diyor onlar da rahat. olan çalışana oluyor herkes evindeyken bizler işimize geldik, zorundaydık çünkü. tek yapmanız gereken indirimli ödemeye çalışın bunun dönüşü yok. hele ki asgari maaş alıyorsanız çok daha zor anlıyorum sizi

Ha bu arada maske vs. karşıtları da organik ürünlerle, türlü vitaminlerle, çeşit çeşit doğal yağlarla deli gibi dünyaya kazık çakmaya çalışıyorlar ama paranız yoksa , bağışıklığınız da düşükse her türlü ölüyorsunuz ya da ceza ödüyorsunuz böyle. o yüzden fazla da gaza gelmeyin bence , dışarı çıkıp kimsenin olmadığı bir yerde, yemek yerken falan çıkarıp alın havanızı .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back