MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
15 gun icinde sulh ceza mahkemesine itiraz dilekcesi vermeniz gerekir.Iptal olmasi gerekir cunku YASAL bir ceza degil.
Yasal bi ceza değil mi? Bi daha araştırın isterseniz.
Alıntılıyorum:
Maske takmamanın cezası ise, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi çerçevesinde ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda 900 TL olarak belirlendi.
-Sözcü

Maskenizi takmamissiniz cam olması önemli değil uyarı yapsalardi yine takmazdiniz sağlığınızı düşünmüyorsanız bütçenizi dusunseydiniz ..

Mulki amirin yetki devri yapmasi gerekiyor cezanin gecerli olmasi icin .Kaymakamliktan gelmisse yapilmis olabilir ben yine de dilekce vermenizi oneririm bazi aykiriliklar olabilir.
Milliyet gazetesinden aldım yazıyı;

Son dakika haberine göre; 'Koronavirüs tedbirleri kapsamında polis ceza kesemez' haberlerine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. EGM'den yapılan açıklamada, ' Bu ve benzeri konularda polisin tutanak düzenleme yetkisi vardır. Bundan böyle de bu yetkisini kullanacaktır' denildi.​

Siz neye istinaden söylediniz polis ceza veremezi anlamadım.

Neden kesemiyormuş aydınlatır mısınız? Hiç böyle bir şey duymadım. Sokakta takmayana taksim’de tek tek yazdıklarını kendim gördüm. Geçerli, üzgünüm ama o parayı ödeyeceksiniz. Yokluk nedir bilirim ama sizin hatanız yüzünden bir insan korona olabilirdi, siz korona olabilirdiniz. Camın arkası ya da önü fark etmez.
Cunku yasaya gore kolluk kuvvetinin ceza kesme yetkisi yoktur.En fazla tespit eder kaymakam yada valiye bildirir onlarda durumun ceza gerektirip gerektirmedigine bakarak islem yapar.Bazi il ve ilcelerde mulki amir bu yetkisini yasaya uygun sekilde devretmis ise kesebilir.Mahkemelerin bir suru iptal karari var bu cezalarla ilgili hukuka aykirilik gerekcesiyle.
Itiraz edilmeyen cezalar odeniyor iste .Önce haklarimizi bilirsek bize empoze edilen seyleri sorgularsak her gordugumuze ve duydugumuza inanmayiz.
Iyi gunler..

Bu işin ihtarı, tatlı dili kalmadı artık. Takmayan herkese yazılmalı bu ceza.

Sadece iş yerinin maske ihtiyacını karşılaması konusunda haklı olabilirdiniz ancak onda da malesef iş yeri değil devlet sorumlu. Maskeler ücretsiz verilmeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back