MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence fazla değil keşke daha fazla olsa. Evet herşey kötü ama bi zahmet yasaklara uyulsun.
Ya tamam orasi öyle neden fazla cunku halkimiz malesef bilincsiz caydirici olsun diyede herkes yaniyor bu cezalardan ..Bu arada maskeden illahlah geldi ama burnuma kadar kapatiyorum okulun bahcesinde bile önunde beklerken ile arabama kadar takiyorum qlmanyada sokakta cogu insan maskeyle geziyor ceza olmadigi halde insanlar duyarli kendini ve sagligini düşünüyor ama iste bir cogu yasak olunca tabulari yikma derdinde

Herkese merhaba,

3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.
Anayasaya göre maske takma zorunluluğu olmadığından( salgın hastalıkta maske takılacak diye bir yasa yoktur) o yüzden 15 gün içerisinde Sulh Ceza Mahkemesine dilekçe verebilirsiniz ,15 günü geçtiyse bir miktarını öder kalanı indirim yapılması için dilekçe verebilirsiniz. DÜZELTME: Sizin baya geçmiş malesef ödenmesi lazım.

Son düzenleme:
Cevremdeki insanlarin kadinlar kulubu ya da baska forumlarda hesabi yoktu. Benim hesabim uzerinden sorduk butun bunlari ne var bunda anlamiyorum ben. Actigim her konunun hesabini tek tek size vermek zorunda degilim. Burda herkes her turlu konu aciyo. Bu benim maddi durumumun suan kotu oldugu gercegini degistirmiyo. Suan zaten calisamadigim icin pandemi sureci is yerleri eleman alma taraftari degil pek. Calisamadigim icin ek gelirim olmadigi icin zor duruma dustum. Burda paylastim. Yanlis soylemlerde bulunduysam ozur dilerim. Gercekten cok uzgunum anlayis istiyorum sizden.
Tabi tabi bizde yedik :işsiz:

Anayasaya göre maske takma zorunluluğu olmadığından( salgın hastalıkta maske takılacak diye bir yasa yoktur) o yüzden 15 gün içerisinde Sulh Ceza Mahkemesine dilekçe verebilirsiniz ,15 günü geçtiyse bir miktarını öder kalanı indirim yapılması için dilekçe verebilirsiniz. Sizin baya geçmiş o yüzden bence asgari ücretini ödeyip kalanı tutar için indirim istediğine dair dilekçe verebilirsiniz.
E salgın hastalık mı oluyor ki sürekli öyle bi yasa olsun duruma göre drğişebiliyor herşey ona bakarsanız bizi kimse evde de tutamaz ama sçy çıkın bakalım kaç para ceza yiyorsunuz

E salgın hastalık mı oluyor ki sürekli öyle bi yasa olsun duruma göre drğişebiliyor herşey ona bakarsanız bizi kimse evde de tutamaz ama sçy çıkın bakalım kaç para ceza yiyorsunuz
Ben maske takmayın demedim ki ....
Kadın sormuş ne yapabilirim diye ben de yazdım, yasalar da yazmayan kanunlar için itirazlar da 15 gün süresi vardır ama duruma göre yerel yönetim kısıtlama yapabilir ,ceza belirleyebilir ama kanuni olarak yasa baz alındığından itirazlar 15 gün ile sınırlıdır.Tekrarlıyorum maske takmayın demiyorum bayan sormuş ben de yazdım .Sonradan farkettim ki zaten 3 ay olmuş yani mecbur ödeyecek .

sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
Ceza maddi durumu olan/olmayan a göre değil maske takan/takmayana göre kesiliyor. Is yeri size maske sağlamakla yükümlü değil bu hastalık herkesin kendi tedbirini alması gereken bir hastalık, maddi sıkıntınız olabilir çantanızda tuttuğunuz maske yüzünüzde olsa polislere işlerini yaptıkları için teşekkür ediyor olacaktınız şimdi polis sert bir dille ceza kesti oluyor. Maske ile gayet de güzel konuşuluyor bu bahane olamaz. Aylardır her yerde bangır bangır maske mesafe hijyen deniyor polis neyin uyarısını yapsın size bilinmedik bir durum değil ki bu. Evet yüksek miktar, bu açıdan üzücü bir durum ödeme durumunuz olmadığında süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum Allah yardımcınız olsun o konuda. Ama konunun kilit noktasndan uzaklaşmamak lazım 👍

sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
Eskiden hatta hala sskdan gelirken haber verirler çoğu is yerine ssksiz çalışanlar saklanir. Bunun gibi bir sey mi hayal ettin. Geliyoruz maske takin😅 sence mantikli mi?
Para cezası oldugunu biliyorsun. Paranın olmadığını biliyorsun.

Neden kurala uymuyorsun?
bende bunu anlamıyorum. Odeyemeyecek insan dikkat etmez mi yahu hele is yerinde

kombine ameliyatlat lipolar olup para demek 😳😅

:oha::oha::oha:

Birde iban atmışsın

Son düzenleme:
Kadın sormuş ne yapabilirim diye ben de yazdım, yasalar da yazmayan kanunlar için itirazlar da 15 gün süresi vardır ama duruma göre yerel yönetim kısıtlama yapabilir ,ceza belirleyebilir ama kanuni olarak yasa baz alındığından itirazlar 15 gün ile sınırlıdır.Tekrarlıyorum maske takmayın demiyorum bayan sormuş ben de yazdım .Sonradan farkettim ki zaten 3 ay olmuş yani mecbur ödeyecek .
Itiraz olayi kalkti diye biliyorum ben. Bir ara kararlar çıkmıştı hatta emsal karar dediler geri odenmesi icin devlet yasa duzenlemesine gitti diye okumustum.
Çünkü o emsal kararda polis ceza kesemez diyordu. Sonra bunun icinde duzenleme oldu. Goruldugu üzere ceza kesiyor hala.

Pandemi döneminde isten çıkarılmak yasaklanmıştı. Iş yerinden ayrılan sizsiniz sanırım. Keşke bu cezaya rağmen biraz daha katlansaydınız

Itiraz olayi kalkti diye biliyorum ben. Bir ara kararlar çıkmıştı hatta emsal karar dediler geri odenmesi icin devlet yasa duzenlemesine gitti diye okumustum.
Çünkü o emsal kararda polis ceza kesemez diyordu. Sonra bunun icinde duzenleme oldu. Goruldugu üzere ceza kesiyor hala.
Evet geçen gazetede Süleyman Soylu ,kamuya açık alanlarda kesilen cezaların affı yoktur demiş,haricinde gazete yazarı kalan bilgiyi şöyle yazmıştı ,15 gün içinde itiraz hakkınız açık ,para nakit ödenirse 900 yerine 600 küsür ödenmezse taksit istenebiliniyor ,ödenemzse faiz uygulanır ve haciz işlemi de olabilir diyordu.Ben okuduğum gazetenin yalancısıyım .Siz yazdıktan sonra araştırayım dedim hep aynı bilgiler çıkıyor.
Rabbim darda olan kullarına yardımcı olsun,bazen 1 lira bile değerli oluyor kaldın ki 900 tl az değil ya 😔

Evet geçen gazetede Süleyman Soylu ,kamuya açık alanlarda kesilen cezaların affı yoktur demiş,haricinde gazete yazarınkalan bilgiyi şöyle yazmıştı 15 gün içinde itiraz hakkınız açık ,para nakit mdenirse 900 yerine 600 kğsür ödenmezse taksit istenebiliniyor ,ödenemzse faiz uygulanır ve haciz işlemi de olabilir diyordu.Ben okuduğum gazetenin yalancısıyım .Siz yazdıktan sonra araştırayım dedim hep aynı bilgiler çıkıyor.
Rsbbim darda olan kulşarına yardımcı olsun,bazen 1 lira bile değerli oluyor kaldın ki 900 tl az değil ya 😔
Bu konu cok baska iban falan atmis kiz. Onceki konusunda annesi sevgilisinden para istemesini soylemis baska bir sey icin sanirim. 2 sene once lipo gerdirme faln olmus.

Neyse
Tabii ki az degil. Az olmamali zaten caydirici olmasi icin.
Az gormeyen de maskeyi takacak. Bu cezalarin sebebi kurala uymak, uyulmasi icin cezaların caydirici olmasi gerek zaten. Cezalara uymayana üzülmüyorum. Sadece halkin maddiyati cok kötü oldugundan icim burkuluyor azcik o da geçiyor hemen. Hepimizin hayati, sagligi soz konusu.

Hayır ben onu demek istemedim şu olağan üstü durumda o yasal değil bu değil demenin anlamı yok o cezaları herkes çatır çatır ödüyor :KK51:gidip böyle bir yasa yok ödemiyeceğim desek ne derler acaba

Hayır ben onu demek istemedim şu olağan üstü durumda o yasal değil bu değil demenin anlamı yok o cezaları herkes çatır çatır ödüyor :KK51:gidip böyle bir yasa yok ödemiyeceğim desek ne derler acaba
Yok ya boyle bir sey. Cezalarin hepsi anayasa da yer almak zorunda degil ki toplum gelisen bir sey. Pandemiyi nasil ongereceklerdi Sadece erken odeme indirimi varmis.
Duzenleme geldi hemen bu itirazlar sonucunda. Polis ceza kesemez diyen isguzarlar bile vardi. 2 duzenleme ile halloldu.

Garibanlığı anlarım, işsiz kalmayı da anlarım, iş bulamamayı, çaresizliği de anlarım ama iban vermeyi anlayamam, ki devletin yetkili kurumlarından izin almadan para yardımı toplamak suçtur.

Kombine estetik ameliyatları olacaksınız ve sonra iban vereceksiniz.

Konu sizin değil mi? Arkadaşınız yazdı öyle mi? Yine de kurallara aykırı çünkü kimse bir başkasına üyeliğini kullandıramaz, 3-5 dakikanızı almıyor üyelik almak, kuzen, yenge, teyze, anne, elti, arkadaş birkaç dakikasını ayırıp üyelik alsın bir zahmet, ki o konular sizin boşuna uğraşmayın derim nafile çaba çünkü, üyeler kendi ağzından anlattığı her konunun sorumlusudur, içerik konu açanın sayılır.

Şu sitede o kadar çok maddi sıkıntı çeken üye var ki, ben bir tanesinin bile iban verip para istediğini görmedim, çoluk çocuk ne sıkıntılar çekiyorlar ama bana para verin demezler, iban verenler 3-5 mesajı ya da estetik ameliyatları olan birileri oluyor nedense.

Üyeliğiniz İptal edildi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back