- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.448
- 698
- Konu Sahibi KivircikBirUye
Cezadan sonra maskenizi takıyor musunuz yoksa hala çantanızda mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben o an yaptigim seyi savunmuyorum zaten takmam gerekirdi tabiki de. Ben zaten maske takmaya dikkat eden bi insanim ama oncesinde ihtar gibi bisey yollanabilirdi. Bu kadar dikkat et bi hatanda 900 tl ceza ye.
Maske kuralı var. Camın arkasında maske takılmaz diye bir kural yok Ne derseniz deyin sonuçta maske takmamışsınız. Üzgünüm bu konuda sizi haklı görmüyorumDanismandim. Onumuzde cam var. Camdan iletisim kuruyordum insanlarla.
iyi de maske takmayana ceza islemi uygulanicak diye aylar önce dediler bu ihtar degil mi zatenBen o an yaptigim seyi savunmuyorum zaten takmam gerekirdi tabiki de. Ben zaten maske takmaya dikkat eden bi insanim ama oncesinde ihtar gibi bisey yollanabilirdi. Bu kadar dikkat et bi hatanda 900 tl ceza ye.
tuz kuruluğuyla alakası yok ki bunun. kapalı açık alan farketmiyor toplum içerisinde oldugumuz her alanda her zaman takmalıyız maskeyi.sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
Yıllarca kurallara uy sonra bir kırmızı ışık ihlalinde çat diye 235 lirayı kessinler. Bir daha olmasın diye uyarmıyorlar. Bu işler böyle maalesef. Böyle olmasa önünü alamazlar, kimse kurallara uymaz nasılsa ceza kesilmiyor diye.Ben o an yaptigim seyi savunmuyorum zaten takmam gerekirdi tabiki de. Ben zaten maske takmaya dikkat eden bi insanim ama oncesinde ihtar gibi bisey yollanabilirdi. Bu kadar dikkat et bi hatanda 900 tl ceza ye.
Önden uyarı verilmesi şart değil ki zaten. Kural bu yani. Mesela insan öldürmek de suç. 1 kere öldürünce uyarsınlar ikincide mi ceza versinler? Bir de böyle kenarda köşede kalan bir yasak da değil bu yani. Bangır bangır her yerde.Ben de şu önceden ihtar verme kısmını anlamıyorum.
Boşa mı yapılıyor bu denetimler amaç ne?
Herkese önceden haber verilsin o zaman
Ne anlamı kalıyor bunun.
Ortada bir pandemi olduğu ve maske takmamanın yasak olduğu biliniyor. Ee daha ne? Sürpriz değil ki bu ya da beklenmeyen ani bir gelişme de değil.
Önceden arayıp "ceza keseceğiz de maskenizi takıyormuş gibi yapın biz gittikten sonra çıkartırsınız" deselermiş bari.
Gerçi bu tarz saçmayalan işletmeler var.
Nasıl yani öncesinden uyarı yok yahu mart ayından beri maske takmak zorunlu zaten. Her akşam haberlerde patır patır maske mecburiyetine uymadı diye ceza yiyenleri izliyoruz. Daha nasıl bi uyarı bekliyodunuz ki? Polis randevuyla mı gelecekti denetime? Ha çok bunaldığım için takmıyodum, yakalandım deseniz anlarım da uyarı yapmadan gelip ceza yazdılar diye polisi suçlamanız tuhaf açıkçası.Herkese merhaba,
3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.
İşte diyorum ya önceden haber verdikten sonra ne anlamı kalıyorÖnden uyarı verilmesi şart değil ki zaten. Kural bu yani. Mesela insan öldürmek de suç. 1 kere öldürünce uyarsınlar ikincide mi ceza versinler? Bir de böyle kenarda köşede kalan bir yasak da değil bu yani. Bangır bangır her yerde.
Ha bir de tahminimce iş yerinde uyarılar asılı olmalı girişinde en azından maskesiz girilmsz fikan gibi.
Neden kesemiyormuş aydınlatır mısınız? Hiç böyle bir şey duymadım. Sokakta takmayana taksim’de tek tek yazdıklarını kendim gördüm. Geçerli, üzgünüm ama o parayı ödeyeceksiniz. Yokluk nedir bilirim ama sizin hatanız yüzünden bir insan korona olabilirdi, siz korona olabilirdiniz. Camın arkası ya da önü fark etmez.
Şey herhalde her şeye rağmen ısrarla takmayanlara ceza kesilsin gibiİşte diyorum ya önceden haber verdikten sonra ne anlamı kalıyor![]()
Mulki amirin yetki devri yapmasi gerekiyor cezanin gecerli olmasi icin .Kaymakamliktan gelmisse yapilmis olabilir ben yine de dilekce vermenizi oneririm bazi aykiriliklar olabilir.