bende bayıldığım için şimdi bu haldeyim. ya bizde yemek gerçekten çok önemli bir kültür. yani bir misafir yemeğe gelirse çeşit çeşit yemekler tatlılar meyveler muhakkak bu şekilde ağırlanır. yemeklerimiz çok lezzetli etli salçalı ve acılı olur ve acı yiyince insanın iştahı çok açılıyor malesef mesela ben acı yemezsem karnım doymaz her yemekte muhakkat acı biber yemeliyim. tabi bu kadar acıyıda baklavayla dengeliyoruz amaaaan daha neler neler fazla anlatmayım yoksa canım çekiyor. sizinde canınızı istetmeyim.kızlar vallahi bende tam yazacaktım bir tarafdan da işle uğraşıyorum yazamadım
bu arada antep yemeklerine bayılırım. baharatlarına heleki. mis gibi kokar baharatları.
canımda kaç gündür içli köfte çekiyordu.
vayyy anasını ya google dan katar a baktım resimleri harika.
sanırım burda beni anlatmışsın aynı ben. antepli olabilirsin bi soruştur bakim, eğer değilsen bile seni seve seve fahri vatandaş olarak kabuledebiliriz.acısız yemekten tat almam zaten. tuz olmasın ama acı olsun bol baharat olsun ayyy iştahımı kabartınız şimdi. urfa ya gitmiştik eşimin arkadaşı akşam yemeğine aldı bizi üfff yemekleri saymayım akşam akşam. ayy ben acaba anteplimiyim neyim. neden bu kadar seviyorum yemeklerini. bu acı ya düşkünlük nerden geliyor anlamdım.
sıcak ta insanın canı bişey de yemek istemez. ağır yemek şerbetli tatlılar yenmez bol bol dondurma yenir su içilir. işin kolay zayıflama konusunda.
ahhh canım yaaa senin yine memleket hasreti....
çok güzel anlattıkların ya adamlar halka vergi veriyor. evlenirken herşeyini veriyor suç oranı sıfır.
zaten resimlerden belliydi zengin bir ülke olduğu. belli bir süre yaşamak isterdim.gezip görmek isterdim. seviyorum farklı yerleri görmeyi. siz ne zamadır ordasınız. zaten temmuz a az kaldı dönceksiniz.
sanırım burda beni anlatmışsın aynı ben. antepli olabilirsin bi soruştur bakim, eğer değilsen bile seni seve seve fahri vatandaş olarak kabuledebiliriz.
bende bayıldığım için şimdi bu haldeyim. ya bizde yemek gerçekten çok önemli bir kültür. yani bir misafir yemeğe gelirse çeşit çeşit yemekler tatlılar meyveler muhakkak bu şekilde ağırlanır. yemeklerimiz çok lezzetli etli salçalı ve acılı olur ve acı yiyince insanın iştahı çok açılıyor malesef mesela ben acı yemezsem karnım doymaz her yemekte muhakkat acı biber yemeliyim. tabi bu kadar acıyıda baklavayla dengeliyoruz amaaaan daha neler neler fazla anlatmayım yoksa canım çekiyor. sizinde canınızı istetmeyim.
seve seve gelirim :)))
zaten kendimden şüpheleniyorum abimle aramda 10 yaş var. tek kızım ailede beni pek birine benzetmezler. sadece gözlerim yeşil babamınkiyle aynı başkada tutan bişi yok.
evlatlıkmıyım neyim ben yaaa.....
1.5 senedir burdayiz, temmuzda da projemiz bitiyor. Daha cok is firsati var burda ama donelim, cocuk yapalim diyoruz, cocuk 2-3 yasina gelince belki gene cikariz...
inşallah canım o günlerde gelir. senin burdan hamile haberlerini okuruz artık.:)))
simurgh
yoksa...yoksa anti senin annenmi...
size Qatar ile ilgili kisa bir breef veriym. Burasi cok kucuk, yani istanbul kadar bir ulke. Nufusunun %20si kadarini Qatarli araplar olusturuyor. Kalan %80 lik part Hindistanli, Nepalli, Filipinli, Az sayida Turk ve az sayida diger milletlerden olusuyor. Cok zengin ve luks bir ulke, Devlet halka vergi veriyor, evlenecekleri zaman ev esya herseyi karsiliyor. Fakirlik yok (sadece Qatarlilardan bahsediyorum, yani bu ayricaliklar Qatar araplarina) Malikanelerde yasiyorlar. Herkes zengin yani. Hic bir iste calismiyorlar. Tezgahtarlik, bankacilik, hastane, postane falan gibi islerde %80lik nufus, yani yabancilar calisiyor. Qatarlilar calismaz.
Qatarin baskenti Dohayi ben izmire benzetiyorum. Sahil yolu Kordona benziyor, ismi de Al-Corniche (kornis yani) Cok temiz, piril piril, guvenli bir huzur ulkesi. Halk zengin oldugu icin, ayaklanma, hak talep etme gibi bi dertleri yok. Zaten haklarini fazlasiyla aliyorlar. Cok guvenli bir yer dedim. Cuzdanini yere dusurup, 2 saat sonra dusurdugun yerde bulabiliyosun, ici dolu sekilde, kimse almaya tenezzul etmiyor. Fakir yabancilar da cezadan tirstiklari icin almazlar. Bu ulkede suc orani %0.000 bilmemkac. Yani yok. Ulkede hapishane de yok. sadece nezarethane gibi biyer varmis 10 kisilik. Sicak haricinde hersey cok guzel. Ayrica giyim acisindan da cok rahat. Turkiyede rahatsiz olup giyemedigim acik kiyafetlerimi burda giyiyorum. Araplar dahil kimse bakmiyor. Dunya mutfaklari mevcut, degisik seyler yiyoruz. Aklima gelenler bunlar. Yasanacak ulke, ama bulbulu altin kafese koymuslar, ah vatanim demis, o misal ben de ulkemi, sevdiklerimi ozluyorum.
ara öğün olarak 4 tane altın çilek meyvesi yedim.