bıdıkcım bak bi yerde bi üye şöyle yazmış:
"arkadaşlar adet öncesi kahverenkli akıntılarım geliyor ve az önce dr ile konuştum progestoron hormonunun az olmasından kaynaklandığını söledi ve gebeliği engeller dedi :gitme::gitme:çok kötüyüm bunun tedavisi varmı ve gebe kalmayı düşünüyordum 8 ay önce boş gebelik geçirdim korunmayı bırakmıştım benim gibi böle adet öncesi akıntı yaşayan varmı varsa nasıl bir tedavi gördü bilgilendirirseniz beni sevinirim arkadaşlarr çok kötüyüm şuannn"
doktora gitsek iyi olacak
ayrıca bir web sitesinde de şöyle yazıyor:
"Çoğu zaman akıntının kahverengi olmasının nedeni eski kan hücrelerinin varlığıdır. Adet dönemi öncesi gelen kahverengi akıntı genelde aylık döngünüzün başlayacağına işaret eder. Kahverengi akıntı başka şeyler anlamına da gelebilir. Mesela polipler yüzünden kahverengi akıntı oluşabilir. Polip, rahim boynu veya vajina duvarı üzerinde bulunan bir grup hücredir. Bu poliplerin kanaması akıntının renginin kahverengi olmasına neden olabilir. Tümörler gibi olmalarına rağmen poliplerin yüzde 90''ı iyi huyludur veya kanserli değildir.
Bazen adet dönemi öncesi kahverengi akıntı, fetüsün endometriyum dokusuna yerleştiğinde oluşan kanama gibi implantasyon kanamasından oluşabilir. Olağan döngüsünde seyreden adet dönemi başlangıcında böylesi bir kahverengi akıntı veya lekelenme görürseniz bu gebeliğin erken belirtisi olabilir. Gebelik belirtisi olarak adet dönemi öncesinde gelen akıntıdan endişesi olanlar aynı zamanda implantasyon(yerleşme) kanamasının da adet döneminden bir hafta öncesinde kahverengi akıntıya neden olabileceğini akılda tutmalıdırlar. Doğum kontrol hapları kullanan kadınlardan da adet döneminden önce kahverengi akıntı gelebilir. Birçok kadın adet döneminden önce az miktarda kahverengi akıntı geldiğini gözlemleyebilir, bu oldukça normaldir."