- 2 Mayıs 2012
- 1.433
- 72
- 363
- 43
amaaan boşver. hayal kurmucaz da napcaz. en azından gün yaklaştıkça stres olmuoz.
kızlar bu arada benim ovulasyon tarihlerim bitti ve özgürdüm ya, keşke günaşırı devam edebilseydik. benim koca her gün her gün istio. bu sefer de spoşlar çok az çıkıo. bariz belirgin az olduğu, o bile bu sefer çok az oluo hissediyorum miktarını dio. bak demekki yazılanlar doğru diyorum, evet diyo ama o kdr, sonra devam.nolcak böle yaaa öffff. bugün maç falan var belki kaçmayı başarırım
Valla ne yap et ikna et. dün dr bana günaşırıya devam dedi adete kadar. Haberin olsun. Demekki çatlasa bile bir şans var. Ama işte bende şunu anlamıyorum madem adete kadar şans var. Neden o zaman yumurtanın ömrü 24 saat diyorlar. Bir çelişki var sanki?
Evet ya ben de ona taktım kafayı işte. Madem 24 saat. Acaba çatlamamış olma ihtimalinden mi diyordum ben,garantiye alıp o güne dek yapmak lazım diye. Şimdi sen kontrole gittiğinde dr. yumurtanın çatladığını söyleyip devam diyince o ihtimal de kalktı. Madem çatladı bir kaç gün sonra ztn olay bitiyor.
Acaba geç döllenme diye bir şey var onu mu kastediyorlar? Dur ben bi araştırayım bunu
cnm selam. Bir şey sorcam, sen adet tarihlerini doğru mu hesaplıyorsun? geçen sefer 3 Nisan yazmışım listeye ama sen erkenden oldun. Ben o tarihe göre hesaplamıştım ama yine daha geç bi tarih verdin bana şimdi. Bana son 3 adet tarihini verebilir misin bir hesaplayalım onu? ovulasyon tarihlerin karışıyordur sonra bir de
cnm selam. Bir şey sorcam, sen adet tarihlerini doğru mu hesaplıyorsun? geçen sefer 3 Nisan yazmışım listeye ama sen erkenden oldun. Ben o tarihe göre hesaplamıştım ama yine daha geç bi tarih verdin bana şimdi. Bana son 3 adet tarihini verebilir misin bir hesaplayalım onu? ovulasyon tarihlerin karışıyordur sonra bir de
Kızlarrr bilgi vermeye devam. Bugünkü konumuz "İlişki sonrası ve öncesi"
Kafasında ilişkiden sonra yıkanayım mı? Öncesinde ne yapayım? Doğru mu yapıyorum? Hijyen ne olacak? gibi soru işaretleri olanlar mutlaka okusun.
Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.
Vajina dışarıdan kullanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında dahi vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır.(Eğer ilişkiden sonra kötü bir koku duyuluyor ise bu enfeksiyonun belirtisi olabilir ve doktor kontrolü gerekir). Sadece gebelik isteyenlerde değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez. İlişki öncesi yapılan duş vajen pH'ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca duş, bakterileri kadın üreme sistemi içinde yukarılara doğru zorlayarak enfeksiyon ve dolayısı ile infertilite şansını arttırır. (alıntıdır)i
ilişkiden 20-30 dakika sonramı yıkanmak gerekir yoksa gece ilişkiye girdiysen sabah mı yıkanmak gerekir?
bide bnm adetim bugün bitiyor diyelim hemen ilişkiye mi girmeliyim yoksa beklemeliyim?
ilişkiden 20-30 dakika sonramı yıkanmak gerekir yoksa gece ilişkiye girdiysen sabah mı yıkanmak gerekir?
bide bnm adetim bugün bitiyor diyelim hemen ilişkiye mi girmeliyim yoksa beklemeliyim?
ilişkiden 20-30 dk kadar yerinden kalkmıcan Belinin altına yastık koycan. Sonra kalk fakat duş alma cnm. Ertesi gün alman daha mantıklı. Bir de genital organ haşır huşur yıkanmıcak :) Normal duşunu al. Bana doktor sebamed'in genital için şampuanını vermişti. PH değerini koruyormuş. Her yerde satılıyor. Onunla yıkıyorum ben, sabun ya da duş jeli sürmüyorum oraya.
Adetin bitsin bi kendine gel. Ben bittikten bir gün sonra başladım. Çünkü bu sefer de tahriş oluo. Zaten bir hafta kan ağlamış yavrum :)
4 şubat 3 mart 29 mart
cnm yazdım tarihlerini. Diyor ki adet siklusun ortalama 27 gündür. Bu nedenle 24 Nisan bir sonraki adet tarihindir. Ovulasyon aralığın 5 Nisan-13 Nisan. Bu tarih aralığına özellikle dikkat!
Yumurtlama gn hesaplaycs (ovulasyon hesaplayc) - Jinekolog (jinekolok) Dr. Kaan Kocatepe
Yukarıdaki linkte 3 adet tarihi girilip ortalama bulduruyor. Orda verilen ovulasyon ile kadınlar kulübündekini birleştirdim şansı kaçırma diye. Bu tarihler çalışma yap bence :)
can o sebamedi bnde kullanıyorum banada doktorum vermişti ilk evlendiğimde apse vardı bnde ondan verdi yani yarın felan ilişkiye gireyim ama kocayı zaptedebilirsem tabi :)
Bugün reglimin son günü gün aşırı yapmayı düşünüyorum bürde bu ay ovulasyon testi aldım ne zaman yumurta çatladığı bilemiyorum birde böyle deneyeyim tsk ederim
Kızlar bazı doktorlar normal zamanlarda o ürünleri de tavsiye etmiyorlar haberiniz olsun.
Bende ilk kez kullancam ins ise yarar ins sana da gerek kalmazkoca ikna oluyorsa en sağlamı o tatlım. baktın olmuo, en azından o tarihleri kaçırma bari. benim de bu ay olmazsa (Allah korusun) test alcam senin gibi.
yok bu ürünü doktor hep kullan dedi. sabun veya jeller PH değerinden dolayı genitaldeki iyi bakterileri öldürüyormuş. Bu sebeple de mantar, enfeksiyon gibi şikayetler çok görülebiliyormuş. İçini falan da yıkamıcaksın tabi. Öyle yapanlar da var :S
Bende ilk kez kullancam ins ise yarar ins sana da gerek kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?