Mart ve Nisan Ayında Hamilelik Müjdesi Bekleyenler!

mRv2012
9 Şubat 13
?
9 Mart 13
:18:
BEBISIMSU
11 Şubat 13
?
17 Mart 13
kutuktupense
28 Şubat 13
4
27 Mart 13
Boncugum35
28 Şubat 13
1
30 Mart 13
_fiona_
2 Mart 13
2
30 Mart 13
janvaljan
28 Şubat 13
3 sene
31 Mart 13

kızlar bakınız şekil 1A.

Kaçmak yokkkkk! Hemen noldu ne bitti öğrenmek istiyoruz! :26::68:

Cnm hoşgeldin. Topiğimize neşe getirdin :)

Ekledim hemen seni listeye. Hayat_ask ile bize umut oldunuz. İnşallah hem 40 haftan hem de bebişin doğduktan sonraki zamanların sağlıkla sıhhatle, mutlulukla geçer. Her gününden ayrı heyecan duyarsın...:nazar:

Yaşadığın heyecanları bizden esirgeme. Haberlerini bekliyoruz

:) ay inşallah ya :) doktora gitmekte istemiyorum geçen kimyasal gebelikte gittiğim doktar (devlet hastanesinde) diyorum ki adetim 7 gün gecikti test yaptım pozitif çıktı diyorum bana diyor ki eşinle tartıştın mı işyerinde streslimisin.. hani ondan gecikmiştir gibilerinden... bende kızdım dedim peki çift kırmızı çizgide çok kızgın olduğumumu gösteriyor dedim.. beni başından savdı kan testi yaptırttım başka doktora :)

nasıl geçecek bu hafta bilmiyorum haftaya gideyim kan testide haftaya yaptırayım diyorum ... :)

:) ay inşallah ya :) doktora gitmekte istemiyorum geçen kimyasal gebelikte gittiğim doktar (devlet hastanesinde) diyorum ki adetim 7 gün gecikti test yaptım pozitif çıktı diyorum bana diyor ki eşinle tartıştın mı işyerinde streslimisin.. hani ondan gecikmiştir gibilerinden... bende kızdım dedim peki çift kırmızı çizgide çok kızgın olduğumumu gösteriyor dedim.. beni başından savdı kan testi yaptırttım başka doktora :)

nasıl geçecek bu hafta bilmiyorum haftaya gideyim kan testide haftaya yaptırayım diyorum ... :)

kanda idrardan önce çıkıyormuş ama. istersen sana en uygun zamanda gidip bi öğren. o başından savan doktora da gitmezsin, başka birine git bakalım bu sefer. aynı şeyi bi arkadaşa da yaptılar. kızın elinde kan testi, yahu demiş benim adetim saat gibidir, hiç şaşmaz. Zaten elimde kan testim var, pozitif çıktı. Ne diye bana deliymişim gibi sorular soruyorsun. Sinirlenmiş başka doktora gitmiş. Şu an 7 aylık hamiş o. Yapıyor bazı doktorlar işte. Boşver onu sen, üzme kendini.

mRv2012
9 Şubat 13
?
9 Mart 13
BEBISIMSU
11 Şubat 13
?
17 Mart 13
kutuktupense
28 Şubat 13
4
27 Mart 13
Boncugum35
28 Şubat 13
1
30 Mart 13
_fiona_
2 Mart 13
2
30 Mart 13
janvaljan
28 Şubat 13
3 sene
31 Mart 13

kızlar bakınız şekil 1A.

Kaçmak yokkkkk! Hemen noldu ne bitti öğrenmek istiyoruz! :26::68:

benide listeye eklermisin deneme 7. Ay sat 18 mart bat 23 nisan :)

kızlar gebelikle ilgili bilgiler vereyim biraz. Kimyasal gebeliği hiç duymayanlar için özellikle...

40 haftalık bir maraton olan gebelik, anneden gelen yumurta hücresi (oosit) ile babadan gelen sperm hücresinin tüplerde birleşmesi ile başlamaktadır. Bu aşamadan sonra döllenen yumurta bölünerek çoğalır. Oluşan yeni canlının (zigot) içerdiği hücreler bir yandan sayıca artar, diğer yandan tüp içinde ilerleyerek “blastokist” aşamasında rahim iç zarına (endometriuma) tutunarak yuvalanır (implantasyon olayı).

Blastokist aşamasına gelindiğinde artık embryo rahim içine ulaşmıştır ve human koriyonik gonadotropin (HCG) adı verilen gebeliğe özgü hormon salgılanmaya başlar. Gebelik ilerlemeye devam ettikçe bu hormonun önce kandaki ve sonrasında da idrardaki miktarları artar. İdrarda saptanabilmesi için kan düzeylerinin yüksek değerlere ulaşması gerekir.

HCG hormonu düzeyi genelde 500-1000 IU/mL miktarına ulaştığında gebelik kesesi alttan yapılan “vajinal ultrasonografi” ile görülebilir.
Karından yapılan ultrasonlarda ise gebeliğin görülmesi daha geç olacaktır ve bunun için kanda gebelik testi (Beta HCG) değerinin 5000 IU/ml değerlerine yükselmesi gereklidir.

Vajinal veya karından (abdominal) ultrasonlar ile rahim içinde bir gebeliğin görülmesi duruma “klinik gebelik” adı verilir.

Bazı durumlarda ise henüz bir adet gecikmesi olmadan, 1-2 gün kala kanda yapılan gebelik testi ile hCG düzeyindeki artış saptanabilir. Ancak herhangi bir nedenle gebelik canlılığını yitirdiğinde bazen adet kanamasında herhangi bir gecikme olmadan ya da 1-2 günlük gecikme sonrası kanama ile gebelik sonlanır. Böyle bir durumda “kimyasal gebelik” ten söz edilir. Yani gebelik kanda yapılan incelemeler ile saptanmış ancak klinik olarak saptanabilecek aşamaya gelemeden sonlanmıştır.

Yani, kimyasal gebelikte yumurta hücresi ile sperm tüplerde birleştikten sonra oluşan “blastokist” rahim içine tutunamadan veya tutunduktan birkaç gün sonra atılıp kaybolmaktadır. Oluşan tüm gebeliklerin %50 kadarı kimyasal gebelik şeklinde abort ile sonuçlanmaktadır. Atılmanın sebebi ise bebeğin oluşum aşamasında oluşan bir takım hatalardır

Kimyasal gebelik şüphesi tespit edildiği zaman bazen dış gebelik de sanılmaktadır. Fakat takip sonucunda B HCG oranlarında hızlı bir düşüş görülmektedir. Diğer gebelik sorunlarında olduğu gibi kürtaj veya takip gerektirmez. (alıntıdır)

Hadi bakalım, Ocak - Şubat boş geçti ama artık ben de gebe kalmak istiyorum. Bu ay çalışmalara başlıyoruz.
Şimdiye kadar hamile kalamayanlar, umudumuz mart ya da nisan! İnşallah hepimiz beklediğimiz iyi haberleri alırız artık.

Herkese mutlu haberlerrrrr!!!

Adet tarihlerinizi bekliyorum hanımlarrrrr :)

İnşallah bu topik uğurlu gelir hepimizeeee :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

ÜYESATDENEMEBATHAMİŞ?
Hayat_ask
28 Şubat 13
2
28 Mart 13
:49:
cileksurat
01 Mart 13
?
29 Mart 13
:49:
mRv2012
9 Şubat 13
?
9 Mart 13
BEBISIMSU
11 Şubat 13
?
17 Mart 13
kutuktupense
28 Şubat 13
4
27 Mart 13
Boncugum35
28 Şubat 13
1
30 Mart 13
_fiona_
2 Mart 13
2
30 Mart 13
janvaljan
28 Şubat 13
3 sene
31 Mart 13
Nisanbebekk
5 Mart 13
?
2 Nisan 13
Ozlem_Ahmet
3 Mart 13
10
3 Nisan 13
Mersah22
7 Mart 13
4
4 Nisan 13
ESRARENGİZ86
9 Mart 13
5
5 Nisan 13
alnaok
1 Mart 13
6
5 Nisan 13
Bafs32
7 Mart 13
1
8 Nisan 13
:97:
Necmim
9 Mart 13
1
8 Nisan 13
İlknurum28
10 Mart 13
?
9 Nisan 13
sentimental
5 Mart 13
2
10 Nisan 13
ngasg
11 Mart 13
?
10 Nisan 13
Breeze85
18 Mart 13
2
12 Nisan 13
Dadas41
17 Mart 13
?
12 Nisan 13
bidiqperge
16 Mart 13
?
13 Nisan 13
Pufboregi
16 Mart 13
1
13 Nisan 13
sinolog
19 Mart 13
1
14 Nisan 13
Kayra_bebek
20 Mart 13
3
17 Nisan 13
ceylinnila
22 Mart 13
1
18 Nisan 13
Sevvo
19 Mart 13
?
20 Nisan 13
Prenses_0610
24 Mart 13
7
23 Nisan 13
HICRAN4242
29 Mart13
5
23 Nisan 13
Seremcem
18 Mart 13
7
23 Nisan 13

Not: Liste BAT sırasına göre yapılmıştır. BAT'ları aynı hafta olanlar aynı renk yapılmıştır.
Hamiş olanlar :49:
BAT'ı az kalanlar :18:
Çalışmaları devam edip henüz bekleyenler :97:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

:46::46: pufböreği benide ekle beni de..bu ay bende ilk kez deniyorum:)) sat 15 marttı nisan ayını sabırsızlıkla bekliyorum...hayırlı haberlerle gelsin nisan 13..

amin inşallah.. ilk test yaptırdığımda çok garip olmuştum sevinmiştim hatta ağladım .. ama şimdi o kadar çok şey okuyorsun ki netten.. kimyasal gebelikmiş boş gebelikmiş dış gebelik vs . hiç haberim yoktu . şimdi endişelenip duruyorsun..

sanırım haftaya izin günümde giderim..doktora.. ama kan testi yarın yaptırmayı düşünüyorum..yakında sağlık ocağı var..

canım hayırlı olsun bebeğin inş. rabbim kucağına almayı nasip etsin.... pufböreği topic şanslı galiba bir bir bebekler geliyo.. hadi hayırlısı bakalım darısı bizim başımıza hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli versin rabbim zamanı geldiğinde:)))

Bu konuda bende ugraşıyrum aynı durumdayız benimde adetim yeni bitti ve hamilelik için kilo vermem gerek seni ekleyebilir miyim

iyi geceler kızlarr boş bırakmayın topiği :)...yarın hepimiz için güzel birgün olsun inşalahh

günaydın güzel topiğin güzel insanları hepimiz için mutlu huzurlu bir gün olsun inş.....

pufböreği senin dediklerini uyguladım dün akşamı boş geçirmedik:))) artık hayırlısı salı çarşamba boş geçer perşembe yumurtlamaya artık :))))

kızlar adetten sonra bu 2. ilişkimiz ikisinde de aynısı oldu. ilişkinin ertesi günü sağ kasığım batıyor neden olabilir acaba yada aynı durumu kendin de yaşayan var mı?

kızlar adetten sonra bu 2. ilişkimiz ikisinde de aynısı oldu. ilişkinin ertesi günü sağ kasığım batıyor neden olabilir acaba yada aynı durumu kendin de yaşayan var mı?

günaydınlaaaaar!!!

fıstıkçım olabilir öle ağrılar yumurtlamaya yakın. Bu arada ben bacaklarımı havaya dike dike bel ağrısı sahibi oldum iyi mi? :9:

yürürken nasıl acıyor yan tarafım ooof of! Umarım tutmuşturrrr, benim yumurtlama günlerim bitti kızlar, özgürümmmmm

günaydınlaaaaar!!!

fıstıkçım olabilir öle ağrılar yumurtlamaya yakın. Bu arada ben bacaklarımı havaya dike dike bel ağrısı sahibi oldum iyi mi? :9:

yürürken nasıl acıyor yan tarafım ooof of! Umarım tutmuşturrrr, benim yumurtlama günlerim bitti kızlar, özgürümmmmm

hadi hayırlı olsun inş tutmuştur canım benim hayırlısı olsun hakkımızda:)

hadi hayırlı olsun inş tutmuştur canım benim hayırlısı olsun hakkımızda:)

inşallah cnm ya. Kociş pek bi emin kendinden ama :9:

BAT'a 11 gün kaldı. Şimdi bekleme günleri :52:

Şimdi hiç peşimden ayrılmaz, nasılsa serbestiz ya

Son düzenleme:
Back