Mart ve Nisan Ayında Hamilelik Müjdesi Bekleyenler!

Merak etme tatlım yarına kalmaz. Randevumu önce yarına ertelediler sonra gene bugüne eski saatine aldılar. Akşama eve gelice yazarım:)

oleyy o zmn akşam geliyor haberlerrrrr. sadece çatlayıp çatlamadığını öğrencez tabi dimi? keşke döllenip döllenmediğini de görebilseler erkenden yaa

Kızlar ara ara bazı bilgiler de vericem topicte. Çünkü ilk kez karşılaşacağımız durumlar söz konusu olabiliyor. Bilgilenmekte fayda var.Daha önce kimyasal gebeliği anlatmıştım. Şimdi de nedir bu yumurta çatlaması vs onun hakkında bilgi vereyim.

Yumurta çatlaması kadında yumurtanın yumurtalıktan dışarıya salınması demektir.
Yumurta çatlaması = Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.
Yumurta çatlaması sözü ile anlatılan olayda aslında çatlayan veya yırtılan yumurtanın kendisi değildir (yumurta hücresi değildir), yumurtanın etrafını saran foliküldür. Yumurta hücresi yumurtalıkta folikül denilen keseciklerin içerisinde bulunur. Yumurta hücresinin etrafını saran folikül belli bir büyüklüğe (genellikle 18-20 mm) eriştiğinde yırtılmaya (çatlamaya) başlar ve içerisinde bulunan yumurta hücresi yumurtalıktan dışarıya salınmış olur. Bu yumurta hücresi tüp tarafından yakalanır ve sperm ile buluşursa gebelik (döllenme) meydana gelir. Yumurta yumurtalıktan atıldıktan sonra yani yumurtlama olduktan sonra çatlama gibi bir duruma maruz kalmaz. Çatlama olayı zaten yumurtlamanın kendisidir.

Yumurta çatlaması yani yumurtlama (ovulasyon) olduğunda çatlayan folikülün içerisindeki sıvı karın içerisine yani rahim ve yumurtalıkların etrafına aktığı için genellikle hafif bir ağrıya neden olur. Kadınlar genellikle yumurta çatlaması olduğunda kasıklarında tek taraflı veya iki taraflı bir ağrı hissederler ama her yumurtlama döneminde hissedilmeyebilir. Yumurtlama günü yaklaşırken vajinal ıslaklıkta, akıntıda artış olur. Göğüslerde hassasiyet, şişme dolgunluk, vücut ısısında artma ve cinsel istekte artma yumurtlama döneminde görülen diğer belirtilerdir.

Yumurta çatlaması denilen olay bir anlık bir olaydır ancak yumurtalıktan salınan yumurta en fazla 12-24 saat kadar yaşayabilir. Bu nedenle yumurta çatlaması olduktan sonra en fazla bir gün içerisinde gebelik şansı vardır.

Yumurta çatlaması için neler yapılmalı?
Özellikle kısırlık (infertilite) tedavisi göre hastalar tarafından sık sorulan bir sorudur bu. Bu konuda doktor önerisi ve ilaçları dışında hiçbir yöntem denenmemelidir. Bitkisel ilaçlar veya çeşitli isimlerle pazarlanan kürler bu konuda bir fayda sağlamayacağı gibi infertil hastaların çeşitli konularda zarar görmesini de sağlayabilir. Unutulmamalıdır ki bitkilerde hangi maddenin ne kadar bulunduğunun bir standardı yoktur ve infertilite gibi hassas bir konuda dışarıdan bu şekilde alınacak maddeler çok zararlı olabilir. Bu tür bitki, ot, çay v.b uygulamalardan kesinlikle uzak durulması gerekir.

Yumurta çatlatma iğnesi:
Kısırlık tedavisi verilen hastalarda aynı normal kadın vücudundaki ritme benzer şekilde yumurta yeterince büyüklüğe eriştiğinde HCG hormonu (Koriogonadotropin alfa) içeren ilaçlar uygulanır, bu ilaçlar "çatlatma iğnesi" olarak da adlandırılır. Bu ilacın özelliği kadın vücudunda bulunan LH hormonuna benzemesidir, bu nedenle LH yükselmesini taklit ederek yumurtanın çatlamasını sağlar. Yumurta çatlatma iğnesi uygulandıktan yaklaşık 36 saat sonra yumurta çatlaması yani yumurtlama (ovulasyon) meydana gelir. (alıntıdır)

Son düzenleme:
Evet ve acikcasi bi kaç belirtimde var ama genelde psikolojik cikiyomus bunlar diye cok umut etmek istemiyorum. :$

dur bakalım neler olcak. doğru söylüosun adet belirtileriyle de çok karıştırılıyor. bazılarında belirti de olmuo hatta. Arkadaşımın beli çok ağrıodu ama bnm adet olmadan önce de belim ağrır hep. göğüslerim şişer falan. o yüzden herhalde pek anlamıcam :)

Mrb canım benim de 4 ayım boş geçti tedavi gördüğüm halde bu ay iğneye geçtik 7 gün önce ovitrelle çatlama iğnesi oldum günler genel bilmiyor bu ay çok umutluyum goguslerim çok hssaslasti belim ve kasiklarimda ağrı var adet tarihim 3 mart:)

canım bende tam olarak aynı durumdayım.. ocaktan beri uğraşıyoruz. dr bir yıl geçmeden panik yapma falan dedi ama nerdeee.. PKO var sonuçta bende..gecen ay yumurtlama takibi için gittim, ovitrelle çatlatma iğnesi yapttırdım 10 gün önce de..benim de 4-5 nisan gibi regl tarihim ama beklemek çooook zor geliyo... iki gündür karnımda korkunç bir şişkinlik, gögüslerimde hassasiyet var. birde sinirlerim çok laçka oldu...psikolojik mi tüm bunlar onu da bilmiyorum ki...

çileksurat canım sende ovulasyon tarihlerine göremi ilişkiye girdin... veya ekstra yaptığın bişey varmıydı kür falan....

aslında hiçbir şey yapmadım... hatta yumurtlama dönemi vs takip etmedim..sadece regl bittikten sonra ikigünde bir ilişkiye girdik.. regl dönemime kadar... birde (belki pek hoş bir durum değil) ilişkiye girdiğim gün duş almadım ertesi sabah duşumu aldım... ne bileyim belki cahillik diyeceksiniz ama sanki sıcak su iyi gelmicek gibi .... (walla çok temiz biriyimdir bakımlıyımdır ama işte öyle yaptım...)

canım bende tam olarak aynı durumdayım.. ocaktan beri uğraşıyoruz. dr bir yıl geçmeden panik yapma falan dedi ama nerdeee.. PKO var sonuçta bende..gecen ay yumurtlama takibi için gittim, ovitrelle çatlatma iğnesi yapttırdım 10 gün önce de..benim de 4-5 nisan gibi regl tarihim ama beklemek çooook zor geliyo... iki gündür karnımda korkunç bir şişkinlik, gögüslerimde hassasiyet var. birde sinirlerim çok laçka oldu...psikolojik mi tüm bunlar onu da bilmiyorum ki...

Canım bu çatlatma iğnesi yapıyormuş bu ağrıları ben on gün çektim ağrı .
Umudunu kurmak istemem ama benim bu ay olmadı cuma aksam regli oldum yine gonal f kullancam yumurta geliştirmek için

umarım gebesindir...benimde adet dönemimdan önceki hafta sinirlerim laçkaydı...herşeye kızıyorum çok yufka yürekliyken katı oluverdim.. hatta çok sabırlıyken sabrımın kalmadığını farkettim.. sanırsam hormonsal konular .. test yaptım hamileymişim.. belki sende hamilesindir.. umarım öylesindir.... sabır az kaldı :)

aslında hiçbir şey yapmadım... hatta yumurtlama dönemi vs takip etmedim..sadece regl bittikten sonra ikigünde bir ilişkiye girdik.. regl dönemime kadar... birde (belki pek hoş bir durum değil) ilişkiye girdiğim gün duş almadım ertesi sabah duşumu aldım... ne bileyim belki cahillik diyeceksiniz ama sanki sıcak su iyi gelmicek gibi .... (walla çok temiz biriyimdir bakımlıyımdır ama işte öyle yaptım...)

Cnmcm bence en doğru şeyi yapmışsın. Ben de duş almadım ilişkiden sonra. Çocuk istemeye karar vermeden önce hemen koşardım banyoya. Şimdi ztn bu şekilde öneriyorlar.Spermler kaçar sonraaa

Yumoşlar çatır çatır çatlamış. Ama Dr gün aşırı ilişkiye devam dedi. Niye diye sormadım da ya. Tüh keşke sorsaydım

bende dort gozle beklıyorum regle 3 gun kaldı her ay test yapmaktan yoruldum:14:

kızlar selammm gündüz giremedim çok yoğundum ama bi geldim kimse kalmamışşş :(((( neyse sayfalarda okuduğuma göre ufak ufak belirti yaşayan arkadaşlarım var inşallah bu belirtiler o mutlu haberle sonuçlanır :))) ya bu arada yumurta çatlama ve ovulasyon üzerine konuşmuşsunuz bende çok yoruldum bat 8 nisan ama bıraksam artık olurmuki riskmi yoksa? benim 1 ocak 5 şubat 7 mart SATlarım şimdi benim yumurtlama günlerim ne zamandı ki tam olarak boş geçmiş olma ihtimalim var gün tutmadım çünkü yaa nolcak şimdi bana acil cevappp kızçeler yetişin :))

kızlar selammm gündüz giremedim çok yoğundum ama bi geldim kimse kalmamışşş :(((( neyse sayfalarda okuduğuma göre ufak ufak belirti yaşayan arkadaşlarım var inşallah bu belirtiler o mutlu haberle sonuçlanır :))) ya bu arada yumurta çatlama ve ovulasyon üzerine konuşmuşsunuz bende çok yoruldum bat 8 nisan ama bıraksam artık olurmuki riskmi yoksa? benim 1 ocak 5 şubat 7 mart SATlarım şimdi benim yumurtlama günlerim ne zamandı ki tam olarak boş geçmiş olma ihtimalim var gün tutmadım çünkü yaa nolcak şimdi bana acil cevappp kızçeler yetişin :))
netten baktım gebe kalmanız acısından en yuksek olan gunler 20.03.2013 le yumurlama ovulosyon tarıhınız olan 25.03.2013 arasıymıs umarım olmustur allah ısteyen herkeze nasıp etsın

netten baktım gebe kalmanız acısından en yuksek olan gunler 20.03.2013 le yumurlama ovulosyon tarıhınız olan 25.03.2013 arasıymıs umarım olmustur allah ısteyen herkeze nasıp etsın
saol canım benimm ogünler çalışmalar tamam :))) inşallah tutmuştur ben üstüme düşeni yapmışım Allah nasip eder inşallah senin bata az kalmış buradan güzel haberlerimizi veririz inşallah

saol canım benimm ogünler çalışmalar tamam :))) inşallah tutmuştur ben üstüme düşeni yapmışım Allah nasip eder inşallah senin bata az kalmış buradan güzel haberlerimizi veririz inşallah
amın ınaşallah rabbım ısteyen herkeze hepımıze nasıp etsın beklemek zor kocakarı testlerını uyguladım hepsı olumluama tesadufte olabılır tabı fazla guven olmaz:)

Kızlar 1 nisan itibariyle çalışmalara başladık:)gün aşırı devam edicez adet günüme kadar 5 nisan da yumurtlama günüm umarım o gün tuttururuz of yaa daha şimdiden stres yaptım batına az kalanlar sizi çok iyi anlıyorum umarım en kısa zamanda duymak istediğiniz ve görmek istediğiniz pozitifleri duyar ve görürsünüz allahım hepimizin yardımcısı olsun...:nazar:

listeye bakmamıştım şimdi inceledim 2 kişi müjdeyi vermiş tebrik ederim arkadaşlar umarım sağlıklı bir hamilelik geçirir bebişlerinize sahip olursunuz.Ben de bat ı 10 nisan olarak belirtmiştim ama 7 -8-9da olabilir çünkü geçen ay kimyasal gebelik yaşadığım için kendime en geç 10 nisanı sınır koydum normalde 8inde olmam gerek hakkımızda hayırlısı olsun

Back