Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek sürecinde olanlar !

Ne gibi testler yaptırdınız acaba tüp bebek yapmadan önce
1- Öncelikle tüp bebek yaptırmadan önce kesinlikle rahim filmi çektirin. Ecomar ve sonomed de Cevat isminde bir doktor var. En iyisidir. Orayı arayıp, rahim filmi çektirmek istiyorum derseniz, size uygun zamanı soyleyecektir. Çok kolay ve acısız bir işlem. Normal bir jinekolojik muayeneden bir farkı yok. Simir testi çok çok daha can acıtan bir işlem.
2- siz de eşinizden kromozom analizi baktirin. Genetiginizde herhangi bir sorun varmi baksınlar. Eğer genetik problem varsa bu dusuklere veya hamile kalmaya engel olabilir. Özel lab. Veya herhangi bir devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne giderek, amh değerim düşük. Tüp bebek öncesi doktorum genetigimize baktırmak istiyor derseniz, size yardımcı olur. Eğer sorun varsa pgt li yani genetik analizi embiriyolar transfer edilir.
3 - ayrıca siz devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne gittiğinizde trambofili 6 li panel baktirmanizda gerekir. Kan pihtilasmasi problemi olup olmadığını öğrenmeniz lazım ki, tüp bebek surecinde size kan sulandirici igne versinler.
4 - rahimde katil hücre testi. Yani flow sitometri kır testi. Bu test sadece istanbulda mikrogen lab. Yaptırılıyor. Diğer illerde yapan lab. Vardır ama benim bilgim yok. Rahimde katil hücre fazla ise, rahim var olan embiriyoyu kanser gibi hücre sanıyor. Bu erken öğrenilirken şayet, ilaç veya serum ile bu sorun ortadan kalkıyor.
5. Esinizde muhakkak spermiyogram ve sperm dna hasar testi yaptırın. Eğer eşinizin spermi az sa , hareketsizde veya sperm dna sinda problem varsa, oluşan embiriyorlsr 5.gune kadsr gidemiyor. İlaçla tedavi ediliyor.

Aynen öyle canım benim bende çok üzüldüm 💐 dedim Maral’ım gelince bizi görmeyince şok 😮 olucak sizin mesajlarınızı okudum desteklerinizi hiç unutmayacağım inşallah sizde biliyorsunuz ben her daim herkese duacı oldum bilgilerim doğrultusunda yol göstermeye moral ve destek verdim her daim başka bir amacım yok olmadı olamazdı zaten ben burada olmamın sebebi kendim gibi bu süreçte olan insanları okudukça dinledikçe bana da moral oldu kafamı dağıttım diyebilirim burayı geç keşfettim ama iyi ki keşfetmişim sizleri seviyorum 😍 canlar 🤲🥹
Yeminle bende bir girdim sayfa ismi değişmiş sen yoksun, kızlar yok dedim noldu buraya kizlar nerde şok geçirdim açıkçası 😲 birde gelmezsiniz diye umutsuzluğa kapildim dedim daha da girmem. 😭 ya kizlar vardi tabi ama eskisi gibi olamicaz diye korktum açıkçası. Birde dedim kendi kendime başlarım temizliğine bi girmedin bak noldu daha da bu kadar ara vermem elimden geldiğince 🤣🤣🤣 seni bilmez miyiz kuzum zaten beni buraya bağlayan ilk sen oldun. Senin duaların, pozitifligin, kızların güzel güzel yardımcı yorumları... Ay şuan içimi döksem buraya dair çok uzun olur iyi ki döndün, iyi ki kizlar geldi, iyi ki yine birlikteyiz çok şükür 🤲🤲 hu hu kızlar hepinizi seviyoruz 🥰🥰🥰🥰🥰

Kizlar benim ikinci transferim kimyasal oldu da kimyasal olup da sonraki transferinde tutan var mı acaba 😊
Canım çok üzüldüm duygularını paylasiyorum. Üst üste kimyasal gebelik yada negatifin varsa bu arastirmali önce ki sorun bulunup tedavi edilsin ve tekrarlanmasın bence. Bende ilk gebeliğim kimyasaldi 2 ay ara sonrasındaki transferimde 2. Tuttu daha önceki tedavimde tabiki. Şuan bu tekrar tedavim kardeş için aslinda çocuklarımız için kismetse eğer 🤲🤲🤲

Yeminle bende bir girdim sayfa ismi değişmiş sen yoksun, kızlar yok dedim noldu buraya kizlar nerde şok geçirdim açıkçası 😲 birde gelmezsiniz diye umutsuzluğa kapildim dedim daha da girmem. 😭 ya kizlar vardi tabi ama eskisi gibi olamicaz diye korktum açıkçası. Birde dedim kendi kendime başlarım temizliğine bi girmedin bak noldu daha da bu kadar ara vermem elimden geldiğince 🤣🤣🤣 seni bilmez miyiz kuzum zaten beni buraya bağlayan ilk sen oldun. Senin duaların, pozitifligin, kızların güzel güzel yardımcı yorumları... Ay şuan içimi döksem buraya dair çok uzun olur iyi ki döndün, iyi ki kizlar geldi, iyi ki yine birlikteyiz çok şükür 🤲🤲 hu hu kızlar hepinizi seviyoruz 🥰🥰🥰🥰🥰

Ya canımsın çok teşekkür 😍 ederim güzel duygu ve düşüncelerin için emin ol kalp kalbe karşı 🫶🏻 çok haklısın mesajla yaz yaz bitmez dilerim bir daha ayrı gayrı düşmeyiz 🥹💕 aynen bak ne olduysa sen temizliğe girdin oldu 🤣😂 ondan önce herşey güllük gülistanlık gidiyordu bak daha da bizi yalnız bırakma daha süreçlerimizi paylaşacağız inşallah 🤲🥲❤️

Canım bugün 17.gün onu gecen haftalarda yaşadım yarın kese görmeye gidecğim bugün böyle oldu

Bol bol dinlen sakın ağır iş yapma bunu doktoruna söylemelisin inşallah bebeğin sıkı sıkı tutunmuştur annesini yalnız bırakmaz gönlünü ferah tut 🤲👼💕

Ya canımsın çok teşekkür 😍 ederim güzel duygu ve düşüncelerin için emin ol kalp kalbe karşı 🫶🏻 çok haklısın mesajla yaz yaz bitmez dilerim bir daha ayrı gayrı düşmeyiz 🥹💕 aynen bak ne olduysa sen temizliğe girdin oldu 🤣😂 ondan önce herşey güllük gülistanlık gidiyordu bak daha da bizi yalnız bırakma daha süreçlerimizi paylaşacağız inşallah 🤲🥲❤️
Ay öyle deme valla çok suçlu hissediyorum kendimi 😭😭 halbuki bütün işlerim bitsin daha rahat gireyim buraya, bol bol vakit geçirelim diye girmiştim temizliğe daha yok bol bol mola 🤣🤣 birde artık totem yapicam girdim mi bakayim coşuyor mu burası 🤣🤣🤣

Ay öyle deme valla çok suçlu hissediyorum kendimi 😭😭 halbuki bütün işlerim bitsin daha rahat gireyim buraya, bol bol vakit geçirelim diye girmiştim temizliğe daha yok bol bol mola 🤣🤣 birde artık totem yapicam girdim mi bakayim coşuyor mu burası 🤣🤣🤣

Seninle sohbet etmeyi bile özlemişim ya Maral’ım dedim bizi göremeyince çok üzülecek ve yazdıklarını görünce okuyordum cevap verememek beni çok duygulandırmıştı dedim sanki ailemi arkamda bırakmışım gurbete gitmişim gibi üstümde kasvet vardı 🥹😂 aynen ya inşallah daha da coştururuz Allah’ın izniyle dilerim hamiş kalırız tüp bebek mücadeleci anneler diye topik açmak kısmet olsun 🤲🫶🏻🥲

Aslında bişeyim yoktu akşamüstü kahverengi lekeler gelmeye başladı

Canım elinden geldiğince çok ağır işler yapma hatta uzan dilen bebeğini görene kadar ve leke durumunu doktorunla paylaş ona göre bazı ilaçları ya keser yada artırır Rabbim bebeğini sana bağışlasın inşallah 🤲💕👼

Seninle sohbet etmeyi bile özlemişim ya Maral’ım dedim bizi göremeyince çok üzülecek ve yazdıklarını görünce okuyordum cevap verememek beni çok duygulandırmıştı dedim sanki ailemi arkamda bırakmışım gurbete gitmişim gibi üstümde kasvet vardı 🥹😂 aynen ya inşallah daha da coştururuz Allah’ın izniyle dilerim hamiş kalırız tüp bebek mücadeleci anneler diye topik açmak kısmet olsun 🤲🫶🏻🥲
Sorma ya bak valla ilaçlar canımıza okudu şuracıkta ağlarım 😰😰 o şok hala üstümde. Şu topik canlanana kadar geçmez. bol bol pozitif haberi almam lazim ki kendime geleyim 🥰🥰🥰 ay zaten gurbettesin bir gurbet daha yaşadın ya ne diyim 😭 kız bir hamile kalalim halay cekicem yeminle. 💃🏻💃🏻 Tedavi stresi bi yandan ayrılık stresi bi yandan ne çektik biz ya ne dü yani 🤣🤣🤣

Canım elinden geldiğince çok ağır işler yapma hatta uzan dilen bebeğini görene kadar ve leke durumunu doktorunla paylaş ona göre bazı ilaçları ya keser yada artırır Rabbim bebeğini sana bağışlasın inşallah 🤲💕👼
Amin canım hepimize kucağımıza almak nasip olsun canım inan hiçbişy yapmıorum hala bir kere çamaşır sermedm bulaşık mak boşaltmadım dikkatte ediyorum yarın gidince konuşacm kuzum

Sorma ya bak valla ilaçlar canımıza okudu şuracıkta ağlarım 😰😰 o şok hala üstümde. Şu topik canlanana kadar geçmez. bol bol pozitif haberi almam lazim ki kendime geleyim 🥰🥰🥰 ay zaten gurbettesin bir gurbet daha yaşadın ya ne diyim 😭 kız bir hamile kalalim halay cekicem yeminle. 💃🏻💃🏻 Tedavi stresi bi yandan ayrılık stresi bi yandan ne çektik biz ya ne dü yani 🤣🤣🤣

Ay canım benim güldürdün beni gerçekten bu tedavi sürecinde başımıza gelmeyen kalmadı o minnoşlar hele bir gelsin bak nasıl vuruyorum totoşlarına bizi mahvettiler hormonlar bir yandan yaşadıklarımız duygularımız tavan yaptı şu an hele ben E er38 mesajını okudum diyor burada bile huzur bırakmadılar beni bir gülme tuttu dedim Allahım yarabbim bu halde bile güldürdüler beni 🥹🫶🏻 kız artık halay mı çekeriz yoksa ne yaparız sevinçten bilmiyorum 😁🤣

Ay canım benim güldürdün beni gerçekten bu tedavi sürecinde başımıza gelmeyen kalmadı o minnoşlar hele bir gelsin bak nasıl vuruyorum totoşlarına bizi mahvettiler hormonlar bir yandan yaşadıklarımız duygularımız tavan yaptı şu an hele ben E er38 mesajını okudum diyor burada bile huzur bırakmadılar beni bir gülme tuttu dedim Allahım yarabbim bu halde bile güldürdüler beni 🥹🫶🏻 kız artık halay mı çekeriz yoksa ne yaparız sevinçten bilmiyorum 😁🤣
😀😀😀

Valla ne çektik ya 🤣🤣 vur vur hakkındır 🤭🤭 E er38 haklıydı ama burası bizim özelimiz ya ne güzel dertleşiyoruz yani 😊 o anki heyecanla Allah ne verdiyse artık 🤣🤣🤣 düşürmeyelim yeter ki 🤣🤣🤣🤣

Back
X