Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek sürecinde olanlar !

Günaydın kuzum. Doktor bana hemen regl olmıyım diye progestan fitil verdi sabah akşam kullan 10 gün sonra bırak regl olursun birkaç gün içinde dedi. Adetin 2. günü gel dedi ama benim progesteron 9 çıktı o yüzden artık rahim transfer için uygunluğunu kaybetmişti. Senin böyle bir problemin yoksa uygunsa o yüzden bi müdahale yapılmamıştır içini ferah tut.

Kızlar günaydın az önce embriyologum aradı. 9 yumurtanın 9'u da döllenmiş
Birini 3. gün (perşembe günü) kesin dondurup kalanını 5. güne (cumartesiye) göndereceklermiş.

Pgt önermiyorum dedi gerek yok dedi ben de bilemedim. Embriyoya zarar vermek istemiyorum dedi.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Benim yaşım 27, eşimin 31. Genetik herhangi bir rahatsızlığımız yok

Bu kadar embriyonuz varken kesinlikle pgt düşünün, fazladan masraf gibi görünebilir ama inanın belki üç tanesi transfer edilemez gelecek, ama yaptırmazsanız şuan belki transfer edilemez olacak bir embriyoyu size transfer etmiş olacaklar. Düşük yaşamaktansa 1 ay geç transfer olun, kürtaja para vermektense 2 3 embriyoyu pgt ye yollayın derim

Masraftan değil kuzum ama ne doktorum ne de embriyologum çok sıcak bakmadı. O yüzden kararsız kaldım. Benim düşüncem açıkçası şuydu 5. güne giden en kaliteli embriyoya pgt yaptırmak istiyordum. Zaten transferim 1 ay sonra olacak çok bekleme süresi olmayacak gibi

Bende size yaşadığımı anlatayim belki fikir olur. Bizimde genetik bı rahatsizlik yok 33 yaş embriyolarimi ilk 4 tane gönderdik 1 tane sağlam geldi o sağlam transfer edildi ve 7. Haftada düşük oldu. Ama sonra pgt yaptirmadiklarimdan transfer oldu tuttu ve gayet sağlıkliydi bebeğim. Yani hiç belli olmuyor şuan da 39 yaşındayım ama hala eski embriyolar olduğu için doktorum yine gerek görmuyor pgt ye. Tabiki tutmama ihtimali var gecen ay negatifti benimde ama bu ay pozitif fakat pgtlinin de bir garantisi malesef yok ama doktorum eğer bu yaşında(39) yeniden opu yapsaydim pgtsiz transfer yapmazdım da dedi

Maddi sıkıntı yoksa hiç aksatmayın o halde. Zaten bekleyecekmişsiniz de bir ay, 2 haftada çıkıyor test. Bana da Dr pgt hiç gerekli değil demişti.. ayrıca en kalitelisi konulmuştu. Siz bakmayın o kalite genetik kaliteyi göstermez, gücünüzün yettiğini göndermeniz sizin açınızdan yararlı çünkü , belki tutunamaycacak belki tutacak bir evladınız olunca bir kaç seneye kardeş düşüneceksiniz nacizane fikrim bu yönde hayırlı olsun şimdiden.

Pgt li embriyo 7. Haftada neden düşük oldu sebebi araştırıldı mı O zaman? Çünkü oradaki düşük genetik sebepli değil başka sebeplerden deniyor.

Genelde regliden itibaren 18 19 20. Günler transfer yapılıyor diye biliyorum. İlk defa böyle duyuyorum.. regli döngünüz mu farkli. doktor uygun gördüğse sıkıntı olmaz canım gönlünü ferah tut Allah'ın izni ile inşallah pozitifi görürsün

Maşallah öncelikle canım
Maddi durumun el veriyorsa kesinlikle pgt yaptırmalısın, bu işler gerçekten hiç belli olmuyor, nasıl bir embriyolog o embriyoya zarar verilmesin diyor orası ayrı:) ama en azından 3 tanesine yaptırabilirsen yaptır, bak bana geçen sefer kürtaj olduğum embriyoda trizomi 12 geldi, ama çözdürüo pgt yolladıklarımın hepsi sağlıklı geldi, gerçekten belli olmuyor. Ha tutar tutmaz orası ayrı ama senin en azından için rahat etsin. Çünkü kalp atışını falan duyduktan sonra Allah korusun bir şey olursa insan gerçekten yıkılıyor maddi yanını geçtim manevi zor hele birde ilkinse. Eşinde iyice konuşun ve karar ver. Yaşla alakası yok bu arada, hastalığın ben 27 yaşındaydım. Ama eğer eşine kendine genetik test yaptırdıysan eşinde, kendinde bir şey olmadığından 100% eminsen o zaman dr gerek görmeyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…