Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek sürecinde olanlar !

Canim benim durumum senden de kötüydü amh 0.16 yaş 40. Bugün transfer oldum allahın izniyle 😊 amh düşüklüğünde zaman kaybetmemek adına tüp bebeğe yönlendiriliyorsunuz ? Ama sadece amh degil fsh e2 de önemli. Adetin 2. Yada 3. Günü muayneye gidip yumurta rezervinize bakılıyor. Yumurta gelistirici ignelerle yaklaşık 8 10 günlük igne tedavisi başlanıyor. Yumurtalar tam olgunluğa ulaşınca zamanindan once catlamasin diye catlatma engelleyici, istenilen olgunluğa ulaşınca da catlatma iğnesi yapiliyor. Bu igneden yaklaşık 35.5 36 saatler arasında yumurta toplama işlemi ( opu ) yapiliyor. Anneden alinan yumurtalar ve babadan alinan sperm örnekleri laboratuvar ortaminda döllenip döllenen embriyo transfer edilecek duruma gelince de opudan yaklasik 5 günlük süre sonunda rahme transfer ediliyor. Sonrasi 10 12 14 gunler qrasinda kanda beta hcg yani gebelik testine bakiliyor
Benim yaşım 29 ve evet geç kalmamak adına yönlendirildim dün hormon testlerimi de yaptılar FSH: 9,8 tsh: 1,85 lh: 7 E2: 26 Prolaktin: 29,4 çıktı daha yeni gittiğimiz için henüz eşime bir test yapılmadı ama değerlerim bu şekilde. Birden normal yolla olamayacağını öğrenince şaşırdım tabi birazcık 🫠

Balım bu arada sabah kahvaltı yapmadan 1 saat önce al ve birşey yeme daha etkili olması için bunu yap. Zaten doğru kullanımıda bu yemekten yarım saat önce alınması lazım etki etmesi için ama ben 1 saat önce kullanıyorum hatta bazen daha fazla boşluk yapıyorum . 1 haftada düşmesi için bu şekilde yapabilirsin bol su tüket .
Gülüm şimdi işten eve geldim cvp veremedim senin kaçtı nekadar sürede düştü

Balım bu arada sabah kahvaltı yapmadan 1 saat önce al ve birşey yeme daha etkili olması için bunu yap. Zaten doğru kullanımıda bu yemekten yarım saat önce alınması lazım etki etmesi için ama ben 1 saat önce kullanıyorum hatta bazen daha fazla boşluk yapıyorum . 1 haftada düşmesi için bu şekilde yapabilirsin bol su tüket .
Genelde drlar kahvaltıdan yarım saat önce alınmasını yeterli buluyorlar

Benimde böyle canm lh FSH 6 larda benim bir iki tane folikül kistim var belki ondandır diye düşünüyorum ben doktorum bişey söylemedi demekki sorun değil yarın transfer olacam hayırlısıyla sende sıkma canını sorun olmaz inşallah 🙏🏻
İnşallah gülüm benim birden yükseldi Allah'ım hayırlısıyla tranferini gerceklestirsin rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım benim 🙏 🙏 ♥️

TSH yüksekse ilaç vermesi gerekir. Mutlaka doktora yazın ilaç vercek mıydınız falan diye unutmuş olmasın. Ama şöyle de bir şey var TSH 20lerde bile olup sağlıklı bir sekilde doğum yapanlar var. Tedbir bizden takdir Allah'tan
Evet arama yapınca bir iki kişi gördüm yüksek olupta sağ salim doğum yapan inşallah sorunsuz sıkıntısız geçer sürecimiz 🤲🏻

Sağol canım bugün iş yerinde seanstaydim sanki dünya başıma yıkıldı tranfer sürecine az kalınca panik yaptim birde yapay zeka da felan baktım düşük nedeni felan yazıyordu
Önlem aldıktan sonra korkma ama ihmal edersen Allah korusun 🙏bebek doğsa bile gelişim geriliği cücelik zeka geriliği vs olur

Canım benimde transferden önce 3,5 çıktı değerim ilaçla düşüreceğiz sıkıntı olmaz dedi 50mg ilaca başladım transfere kadar düşer mi diye sorduğumda normalde bu değere hamileyken bakılır ilaca başlanır biz transfer öncesi baktık daha erken kontrol altına alıcaz merak etme dedi doktorun çok tehlikeli olduğunu düşünseydi bu ay transfer yapamayız derdi bence stres yapma canım o daha çok etkiler doktoruna güven ☺️
Canım Bugün kendi Dr 2 defa aradım burdaki takip eden Dr görüştüm oda dedi düşer hemen ilaç başlayalım diye korkma dediler ama gel sen bana anlat birde yapay zeka felan baktım düşük yapar felan yazıyordu birde transfere az kaldı korktum panik yaptim 😔😔

Back
X