Gebeliğe Hazırlık MART 2022 GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aşılama yapmayı düşünüyorum insallh ama pek bilgim yok ve korkuyorum da sen ne zaman yaptiridn aşamaları ne ne gerekiyo doktor ne istiyo herşeyi öğrenmek istiyorum açısı felan oluyormu 😄😄😄
Selam canım, belli bir süre tedavi denedikten sonra aşılama yapılıyor.. bazen de tüp bebek öncesi rapor almak için devlet şart koşuyor 2 aşılamayı ve o yüzden yaptırıyorlar. Öncesinde reglin 2. günü ilaç yada iğne veriyor doktor düşük dozda, 5-7 gün kullanıyorsun. Normalde her ay 1 tane yumurta büyüyüp çatlarken 2-3 tane büyütmeye çalışıyorlar ki gebelik ihtimali artsın.. yumurtlama gününde doktora gidiyorsun ve eşinden sperm alıp, spermlere hızlandırıcı bir yıkama işlemi yapıp senin içine bir ince kanalla koyuyorlar.. spermler yıkanınca da normale göre ihtimali daha da arttırmış oluyorsun.. acısı yok, alttan muayene olur gibi düşün 😊 iyi bir yerde yaptır tabiki.. 10 kişide 2 kişi tutuyor.. normale göre ihtimal artıyor ama kesin tutar gibi de düşünmemek gerekir.. ben yaşımdan dolayı tüp bebeğe geçeceğim ama yaşım genç olsa 2-3 kere denerdim aşılama 😇

Arkadaşlar merhaba bugün 2 saat önce falan yaptım testi ve böyle silik çizgi cikti bu silik çizgi hemen çıktı sizce var mıdır ben hala emin olamiyorum şok içindeyim şuan tekrar da alma imkanım yok Perşembe sağlık ocağına gidip kan vericem o güne kadar catlamazsam tabi sizce var mii ??
Evet varrrr🤩🤩

Kızlar çok üşüyorum yediklerim ağzıma geliyo başım ağrıyo vücudum çok halsiz kolum ağrıyo iyice beter şeyler oluyo bunların gebelikle alakası var mı

Yazdıysanız göremedim, belirtileriniz neydi?
Daha önce anne olanlar bilir göğüs ağrısı değil de süt inerken olan sızı vardı sadece. Bende gebelik belirtisinden çok adet belirtilerim kaybolmuştu. Mensturial migrenim var mesela adet zamanım baş ağrım tutmadı. Akıntım kesilirdi akıntım kesilmedi arttı hatta. Bunlar dışında bi belirtim yok dahalık

Olabilir canım ne değişik ya insan hevesleniyor vs sonra adet oluyorsun off
Evet cidden her ay umutlanıyoruz Rabbimin sınavı buda vardır vakti saati. Allahım kucağımızı boş bırakmasın şu mübarek günlerde. Ben ağustosda kürtaj oldum deniyoruz tekrardan ama her ay hüsran bakalım

2 ayrı zamanlarda yumurtlama olmaz bir kaç saat arayla belki olabilir diyor doktorlar.belirginlik var sağlıkla ilerlesin

Sağlıkla ilerlesin inşallah gayet belirgin

Bacım sen test yaptın mı? Yunurtlama dönemini takip edip degerlendirdin mi

Geç olsun güç olmasın hem öldürmeyen darbe güçlendirir 😬😬

Değer pozitif inşallah düzenli artar kimyasal olabilir tabi ama bu şimdiden belli olmaz çünkü sağlıklı gebeliklerde de ilk zamablae değerler düşük olur sonuçta 2 günde bir tahlilde yaklaşık 2 katına çıkmasi gerek ama ben olsam 1 hafta bekler öyle kan veririm tekrar çünkü takip süreci yıpratıcı. Bu arada hayırlı olsun ☺️☺️

Olabilir, koronadan olmasa da dolaylı olarak kullanılan ilaçlardan kaynaklanıyor çoğunlukla ağrı kesicilerin çoğu yumurtlama dönemini oteliyor dolayısıyla regl de oteleniyir

Maşallah belirgin çıkmış bence perşembeye bekle iyice yükselsin değer

Kızlar benim dünden beri göğüslerim hassaslasti ve şişti biraz eskiden regl zamanı yaklaşınca öyle olurdu ama yıllardır o belirtiyi yaşamıyorum... Tuvalete gittikçe peçete kontrolü yapıyorum çünkü kızıma hamile olduğum ilk gebeligim hariç 1 mol 3 kimyasal gebelikte de yerleşme kanaması sebebiyle erken testlerde öğrendim ama nihayete ermedi hiçbiri daha regle çok var kasık kismimda ağrılar da başladı
Canım ben iki gün yumurtlama 1 çatlamayı değerlendirdim ama umudum yok ya regl belirtileri gösteriyorum 3-4 gündür lekelenmem var tam anlamıyla sökülmedi hala beklemedeyim

Daha önce anne olanlar bilir göğüs ağrısı değil de süt inerken olan sızı vardı sadece. Bende gebelik belirtisinden çok adet belirtilerim kaybolmuştu. Mensturial migrenim var mesela adet zamanım baş ağrım tutmadı. Akıntım kesilirdi akıntım kesilmedi arttı hatta. Bunlar dışında bi belirtim yok dahalık
Çok tebrik ederim, sağlıkla gelsin☺️ Benim de tam tersi aylardır migrenim tutmuyordu bu sabah migren ağrısıyla uyandım. Kasıklarıma sancı giriyor, göbek deliğime bir şey batıyor gibi oluyor bacaklarım ağrıyor, göğüslerim zaten çok şişti regl olacakmışım hissi var. Sorun şu ki regl olmama 9 gün var, bu kadar erken hamilelik belirtisi olacağını sanmıyorum. :KK43:

Evet cidden her ay umutlanıyoruz Rabbimin sınavı buda vardır vakti saati. Allahım kucağımızı boş bırakmasın şu mübarek günlerde. Ben ağustosda kürtaj oldum deniyoruz tekrardan ama her ay hüsran bakalım
Hayırlısı olsun hakkimizda dedigin amin canım Allah'ım kimsenin kucagini boş birakmasin bu mübarek gunlerde benimde 9 gun kalmis oluyor ama bakalim ya

Selam canım, belli bir süre tedavi denedikten sonra aşılama yapılıyor.. bazen de tüp bebek öncesi rapor almak için devlet şart koşuyor 2 aşılamayı ve o yüzden yaptırıyorlar. Öncesinde reglin 2. günü ilaç yada iğne veriyor doktor düşük dozda, 5-7 gün kullanıyorsun. Normalde her ay 1 tane yumurta büyüyüp çatlarken 2-3 tane büyütmeye çalışıyorlar ki gebelik ihtimali artsın.. yumurtlama gününde doktora gidiyorsun ve eşinden sperm alıp, spermlere hızlandırıcı bir yıkama işlemi yapıp senin içine bir ince kanalla koyuyorlar.. spermler yıkanınca da normale göre ihtimali daha da arttırmış oluyorsun.. acısı yok, alttan muayene olur gibi düşün 😊 iyi bir yerde yaptır tabiki.. 10 kişide 2 kişi tutuyor.. normale göre ihtimal artıyor ama kesin tutar gibi de düşünmemek gerekir.. ben yaşımdan dolayı tüp bebeğe geçeceğim ama yaşım genç olsa 2-3 kere denerdim aşılama 😇
Peki yanlış anlamassan eğer acaba sorun mu vardı yoksa bı sıkıntı olmayıp öyle olmuyormu benim eşimde sıkıntı var biraz düzeldi gibi ama beklemek istemiyorum oyuzden yapmaya karar verdik .. peki hastaneye gitmeden yapmam gerekenler ne acaba hani doktor tahlil felan isterse özelde hepsini yapmak istemiyorum malum çok pahalı herşey tahlillerimi devlette yapıp öyle özele gitmek istiyorum

X