Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ladymiracle nasıl gidiyor canım ovulasyon yapıyor musun
Ovülasyonu bu ay 5 gün yapıcam. Bol bol almadım. Genelde 13 veya 14. Gün oluyor zaten kaç aydır. Takvimle uyumlu gidiyor. Doktora gitmiştim o da test mest boşver, iki veya üç günde bir düzenli ilişki dedi. İlişki sonrası bacakları havaya kaldır ve su tutma dedi. Bu sefer de bunu deneyeyim dedim. Ama o 5 ovülasyon testini haftaya yapıcam daha yumurtlama dönemime var. Sende nasıl gidiyor. Bak bu ay yine sana bağladım ben. Olursak ikimiz de olmazsak yine ikimiz

Merhaba kızlar ben yeniyim burda.
BAT 15 Mart
Yaş 29
Follidoce
3 ay

Benimde 13.-14. gün gibi oluyor bende sadece o dönemler yapayım diyorum. 3 deneme olacak artık bu adet dönemimde memlekette idim gidemedim bu ay regl olursam bende gideceğim bir doktora bakalım bizde gün aşırı düzenli iliski deneyelim dedik bu ay biraz salmaya çalışacağım ama şu hormonlara baktiramamis olmak canımı sıkıyor biraz İnşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza canım buralardayım haberleselim inşallah bu ay nasip olur

bir de ters rahim pozisyonudeneyin arada ben bu ay onu da deneyeceğim işe yarar belki

Kızlar merhaba ben 4 aylık denemeden sonra dayanamayıp doktor kontrolünr gittim. Vajinal muayene yaptı her şey normal dolu dolu yumurtaların var dedi. Adetimin 3. Günü kan verdim
TSH 2.44
Prolaktin 18.67
LH 4.27
FSH 7
E2 45
Rahim filmi için erken dedi zaten öyle diyeceğini biliyordum ancak önemli bir sorun olsa ancak rahim filminde gözükür değil mi? Şuan için içim rahatladı ancak rahim filmi önemli diyorlar ne diyorsunuz ?

En azından hormon testlerini ve eşimin sperm testini yaptırmak istiyorum ama adam yanaşmıyor ne yapacagim bilmiyorum. Belki şimdilik erken olduğu içindir bilmiyorum ben gidip sperm testi vermem diyor o kadar ön yargılı ki. Yaza kadar normal yollardan gidelim diyorum ondan sonra da olmazsa ki o zaman 5-6 ay olacak doktor kontrolüne girelim. Bazıları için ne kadar kolay hamile kalmak ben mi kendi kendime zorlaştırıyorum hiç bilmiyorum

Hormon testini adetinin 3.gunu git canim bir baktir en azindan yuksek dusuk seviyeleri gorursun. Sen simdilik yalnizda gidip muayene olup kan verebilirsin uzme kendini. Bende ilk kez verdim 2 gun once hormon tahlillerini cok sukur normal ciktilar. Bizde 4 aydir denedik catlayamama sorunu oldu bende dr rahat olmami istedi. Esim ben uzuluyorum diye bende gidip test vereyim belki bende sorun vardir diye dusundu. Onada uzulmustum bir turlu hamile kalamadim diye kendimi yedim ama suan rahatim mesela testle takip etmiyorum gun asiri devam edecegim stres yok uzulmek yok sende regl olursan kan ver baktir hormonlarina ozellikle yumurta rezervine canim bunlar onemli tetkikler. Esin icinde israrci olma erkekler bu konuda hassas oluyor bizler kadar cesaretli degil sen kendi testlerini tamamla ona sira gelirse zaten vermesi gerekecek sıkma canini Sevgiler

Teşekkür ederim canım 1,5 yıl önce kadar Amh baktirmistim yumurta rezervi yani. Ama regl değildim o zaman normal bir zamanda bakıldı doktor illa regl olman şart değil Amh için dedi. O zaman normal çıkmıştı Amh değerim istediğin zaman korunmayı bırak ve folik asit başla gebe kalabilirsin demisti. Tabi o zaman düşünmüyorduk en son geçen yıl vajinal ultrasonla kontrole gittim o zaman da herhangi bir sorun yoktu 3 aydır düşünmeye başladık ben biraz fazla stresliyim sanırım, bu ay inşallah yakalayabilirsem gideceğim adetin 2-3 günü

Değerlerin çok güzel hiçbir sorunun yokmuş bence 4 ay erken süreç kendini gelişigüzel rahat bırak 6 daha dene bence olacaktır film kısmına takılma o da olmazsa zamanı gelince çektirirsin derim.içini rahat tut istersen ovulasyon ile yumurtlama günlerini değerlendir istersen bilgi sahibi olursun yumurtanın büyüdüğü çatladığı zamanı öğrenir olmazsa sonraki aylarda günlerini bilerek devam edebilirsin tabi ki bu benim kendi düşüncem

İlk başlarda hiçbir erkek buna yakın olmuyor istisna hariç. Benim eşim çok çekingen utangaç birisiydi birşeyim çıkarsa korkusu vardı bende nasıl götürebilirim diye düşünür dururdum sonra ben bu sıralarda doktora gittim sankim tek benim derdimmiş gibi biraz böyle geçti zamanım sonrası konuştum benim herhangi birşeyim yok seninde yoktur varsa erkenden çare bulmamız iyi olur birde sen çocuk istyr musun dedim evet dedi o zaman ya sıra alıcam testini verirsin ya da bir daha ne doktora götürebilirsin beni ikna içinde kaç senen geçer ona göre karar ver dedim bir sabah geldi tamam dedi kısasa kısas yok başka dert yokmuş gibi bunların gitmem demeleriyle uğraşıyoruz sonra inanır mısın koşa koşa gidiyor bir kere birşey çıkmadı ya onun özgüveni aynı koşturuyor hastaneye ahh erkekler yine de kuzum Rabbim eşinin sorunu olmasını nasip etmesin

Canlar ben bişey sorcam doktor yumurtaları kan değeri ile mi ultrason ile mi görüyor yumurtlama zamanlarını falann benn bunu anlamadım pek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…