Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
of ya bu kiz hastami acaba ya tükürüyor böyle yapiskan yapiskan tükürügü baloncuklar gibi oluyor agzinda..
of ya bu kiz hastami acaba ya tükürüyor böyle yapiskan yapiskan tükürügü baloncuklar gibi oluyor agzinda..
merhaba arkadaslar ancak girebildim nete.misafirlerim vardı doğumdan sonra hiç fırsatım olmadı.bebeğim 3600gr 49 doğdu,ikimizde çok sağlıklıyız allaha şükür sezeryan olmama rahmen 2.gün ayaklandım.arada girmeye çalışıcam topiğe.buarada adacko ben hastaneden çok memnun kaldım sen neden memnun kalamadın ne gibi sorunlar yasadın merak ettim bi ara yazarsan sevinirim. herkese iyi akşamlar
denizim o cadıyıda o sana bakan faziletide sen bana bi gösterde dünyanın kac bucak oldugunu gosterıyım gerizakalılar yaa allah ıslah etsin onları valla buyuk konusmayım bana boyle bısey denk gelseydi allah muhafaza diyorum valla çok büyük geçmiş olsun cnm neyseki atlattın işte paran olsaydı hiç boyle olmazdı herşey hemen emrinde olurdu kahrolsun boyle insanlara su devlette parası olmayanın 5 kurusluk degerı yok valla sinir bastı beni ben alya uyumusken bi sigara içim yaa
Adacyo canım neler çekmişsin öyleyaaa.Üzüldüm valla.Ama acılarını unutmuşsundur şimdi.Doğum gerçekten öyle bilinmez bi olay ki, insanın başna ne zaman geleceği kiminle karşılaşacağı hiç belli olmuyor.benimde doğum çok tuhaftı, çok ani, çok zorlu.Ama şimdi rüya gibi oldu.
gerçekten zor bi durum allah kısa zamanda dualarını kabul eder inş.. sn moralini yüksek tutmaya çalışş..Allah yardımcın olsun canım. Umarım sorun yaşamadan kavuşursun yavruna... Doğurduktan sonra da benzer karmaşık duygular içinde olacaksın. Ama kendini daha iyi hissedeceksin. Bizi haberdar etmeyi unutma.
I][/B]
çok teşekkür ederim canım.. yarın bi şekilde size haber vereceğimm.. inş. herşey güzel olur..
Offf, çok daraldım kızlar, çoookk!!! Allah sonumuzu hayr etsin dedim hep... Ama birgün evimi barkımı kapatıp, sığıntı olacağımı hiç düşünmek istememiştim. Hayat neler yaşatıyor insana... Keşke Mart sonuna kadar bir mucize olsa ve biz evimizi kapatmak, dağılmak zorunda kalmasak... Dua edin nolurrr, bi mucize olsun!!!
canım hakkında hayırlısı olsun inşallah.bir avazda kurtarsın rabbim seni.sağlıkla kucağına al inşallah canım.
teşekkür ederim allah razı olsunn.. dualarınıza ihtiyacım var..
.[/COLOR][/B]
gerçekten zor şeyler yaşamışsınn.. bunları doğuma gitmeden okumak isteemezdimm ama neyse :roflol: allahh kimseyi vicdansız insanla başbaşa bırakmasın.. başka ne denebilir kiiCanım, ben hiç memnun kalmadım afiyetten. normal doğum olduğu için doğumuma fazilet hanım girmedi, hastanede adı bile geçmeyen 70 yaşinda türkan isimli bir kadın azarlaya azarlaya, ağlata ağlata doğurttu beni. Ikınmayı beceremediğimde kızdı bana, ne yapayım, ben hayatımda ilk defa doğuruyom dedim, büyük tuvaletini yapar gibi ıkıncan dedi bana, ben de dedim ki, ben büyük tuvaletimi yaparken böyle ıkınıyom... O da dedi ki bana, ıkın deyince ıkınamıyon, karnını şişiriyon sadece ama konuşmaya gelince dil pabuç kadar maşallah...
Baya stresli bir doğum oldu. Sezaryen diye yalvardım ama yapmadılar. SEnin açılman 2 cm i bulmuş, öyleyse 10 cm i de bulur, sezaryenlik durumun yok dediler. Kii bu 2 cm lik açılma için ben 5 saat falan suni sancı almıştım... Zaten suyum gelir gelmez suni sancıyı çaktilar hiç beklemeden, o nedenle çok acı çektim. Neyse, sezaryen isteyince hem öyle dediler, hem de gerekli bir durum yok, illa tutturursan ssk ödemez, keyfi deriz biz dediler.. Epidural o zaman dedim, anestezisyen eve gitti mesai bitti dediler. Nöbetçi yok mu dedim, yok dediler. Çagirsak gelmez mi dedim, epidural için doğum boyunca yanında durması gerekli, durmaz dediler. Sezaryen olsa napıcaktınız peki, ölecek miydim dedim; o zaman gelir anesteziyi yapar eve giderdi dediler...
Ben tabii şoklarda... Ne fazilet hanımın girmeyeceğini biliyorum, ne 70 lik bir cadı ile doğuracağımı, ne istediğimde epidural alamayacağımı ne de sezaryen hakkımın olmadığını... Hatta allah korusun, bebeğime bişey olsa yoğum bakım üniteleri ve küvezlerinin olmadığını bile bilmiyordum. Var demişlerdi, benim de bakmak aklıma gelmemişti. Ben doğurduktan sonra doğuran bir kadına fazilet hanım normal yapamazsın, bebeğin kafası iri, kordon problemi var, sezaryen olman lazım demiş. bebek erken gelince bunlar apar topar geldiler. 70 lik cadı, kadını saatlerce normal doğuma zorladı. Bütün hastane inledi. Sonunda apar topar sezaryene aldılar. Bebek oksijensiz kalmış, kalbi mi durmuş ne... Hastanede küvez yok. Aileye ambulans ve küvez bulun dediler. Ambulans bile yoktu düşün yani.. Aile hastaneyi yıktı geçirdi. Bu bebeğe bişey olsun bak napıcaz diye. Annenin de hayati tehlikesi sürüyordu. Doğum sırasında ve sezaryen sırasına çok kan kaybetmiş, kan gerektiği belli olduğu halde aileye kan gerekebilir dememişler. Tam gerektiği anda kan lazım dediler. Aile panik, sülalemizde bu kan var ama vakitli söyleselerdi tedarik ederdik diye... Tam bi can pazarı yaşandı yani.. Ben taburcu olurken bile bir tek biri geldi odaya, haaa bebek de sen de iyisiniz maşallah, çikabilirsiniz dedi. Ne bana kullanılcak ilaçları, ne dikiş bakımını anlattılar... Ne zaman kontrole geleceğimi bile söylemediler...
Ben fazilet hanıma kontrole gidince doğumda yaşadıklarımı anlattım, ki zaten bana vajinal duş alman sakıncalı demedikleri ve ben de bilmediğim için dikişlerim iltihap kaptı. fazilet hanımın bana cevabı ne oldu biliyor musun, çektigin acılar günahlarına kefaret olmuştur inşallah, rabbim kabul etsin... 12 saat süren doğumumu bu şekilde yorumladı...
.