sizin bir suçunuz yok. bilemezsiniz ki! ben de hep dilenen kişileri gördüğümde ilgilenmeyip geçip gidiyorum. hele de çocukla dilenenlere hepten sinir oluyorum! sonra o çocukların da diğer çocuklar gibi tatillerinde evde sıcakta olmaya oyun oynamaya ihtiyacı olduklarını düşünüp üzülüyorum. "acaba" sorusu benim de hep aklımda kalıyor. ihtiyacı varmıydı gerçekten? beni mi sömürüyordu? sonra haberlerde gördüklerim geliyor aklıma. 5-6 tane evi olan. cebinden binlerce lirası çıkan vs... ayrıca kötü bir ruh halinize denk gelmiş.. olabilir sonuçta insanız. bazen karşıdakini dinlemek bile istemeyebiliyoruz. kimseyi görmek istemiyoruz. kendinizi hiç suçlamayın.7 aylık hamileyim ve dün geceden beri ağrı sızı içinde uyuyamadım sabahta kalktım hastaneye gittim. Geldikten sonra bir markete girdim ve dalgın dalgın birşeyler bakıyordum ki yanıma bir adam geldi ve konuşmaya başladı başta anlamadım sonra para istemiyorum Allah rızası için vs birşeyler dedi ama o anda bugüne kadar isteyen yada para istemiyoruz yardım edin diyen kim varsa verdiğim ve çok değil 10 dakika sonra bir şekilde kandırıldığımı anladığım için yine birinin benim vicdanım sömürdüğünü düşünerek sanki bunca yıl iyi niyetimi suistimal eden herkesin payını verir gibi "bana birşey söylemeyin ve istemeyin" dedim ve kafamı cevirdigimde adam tamam teşekkür ederim yinede dedi ve uzaklaştığı an ağlamaya başladım.İhtiyacı olsun olmasın benden ne isteyeceğini dinlemeden birini terslemiş olmanın acısı oturdu içime sonra adam market müdürü ile görüşmek istemiş bende çalışana ne istediğini sordum bilmiyorum müdür ile görüşmek istedi görürdüm dedi ve çıkana kadar onları bekledim sonrada izlemeye basladım. Müdürün elinde ucuzlarindan iki paket bebek bezi vardı ve adam ona çok teşekkür ediyordu yakında bebeği olacakmış. O an kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hissettim ve kaçarak çıktım marketten ağlayarak insanlar bakıyordu bana ama umrumda olmadı. Ben bu yaptığımı nasıl telafi edebilirim ömrümce unutamayacağım bir kötülüktü bu benim için. O kadar suistimal edilmişim ki bugüne kadar bu konularda gerçekten ihtiyacı olan biri çıktı karşıma ilk kez ve ben onu dinlemedim belki gururunu incittim genç bir adamdı kahroldum bugün hala durduramiyorum gözyaşlarımı lütfen akıl verin...
Market müdürüyle görüşün tel nosu varsa alın yoksa oraya geldiğinde size haber vermesini isteyin yardımcı olmak için elinizden gelen neyse alın verin.İnsanlar öyle bir hale geldi ki ne yazık ki gerçekten ihtiyacı olan kim bilemiyoruz7 aylık hamileyim ve dün geceden beri ağrı sızı içinde uyuyamadım sabahta kalktım hastaneye gittim. Geldikten sonra bir markete girdim ve dalgın dalgın birşeyler bakıyordum ki yanıma bir adam geldi ve konuşmaya başladı başta anlamadım sonra para istemiyorum Allah rızası için vs birşeyler dedi ama o anda bugüne kadar isteyen yada para istemiyoruz yardım edin diyen kim varsa verdiğim ve çok değil 10 dakika sonra bir şekilde kandırıldığımı anladığım için yine birinin benim vicdanım sömürdüğünü düşünerek sanki bunca yıl iyi niyetimi suistimal eden herkesin payını verir gibi "bana birşey söylemeyin ve istemeyin" dedim ve kafamı cevirdigimde adam tamam teşekkür ederim yinede dedi ve uzaklaştığı an ağlamaya başladım.İhtiyacı olsun olmasın benden ne isteyeceğini dinlemeden birini terslemiş olmanın acısı oturdu içime sonra adam market müdürü ile görüşmek istemiş bende çalışana ne istediğini sordum bilmiyorum müdür ile görüşmek istedi görürdüm dedi ve çıkana kadar onları bekledim sonrada izlemeye basladım. Müdürün elinde ucuzlarindan iki paket bebek bezi vardı ve adam ona çok teşekkür ediyordu yakında bebeği olacakmış. O an kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hissettim ve kaçarak çıktım marketten ağlayarak insanlar bakıyordu bana ama umrumda olmadı. Ben bu yaptığımı nasıl telafi edebilirim ömrümce unutamayacağım bir kötülüktü bu benim için. O kadar suistimal edilmişim ki bugüne kadar bu konularda gerçekten ihtiyacı olan biri çıktı karşıma ilk kez ve ben onu dinlemedim belki gururunu incittim genç bir adamdı kahroldum bugün hala durduramiyorum gözyaşlarımı lütfen akıl verin...
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakiflari var iyice arastirip öyle yapılıyor yardimlar benim de orada calisan arkadaslarim varYardımların kurumlar aracılığıyla yapılması daha doğru.
Sosyal devlet olmak bunu gerektirir. Vergilerimiz, bağışlarımız bunu için de kullanılmalı.
Bireysel yardım elbette olur ancak biliyor ve tanıyorsanız.
Bir öğrenci okutursunuz, bir okula bağış yaparsınız.
Üzülmeyin yine de bilemezsiniz.
Siz kötü bir insan değilsiniz.
Dönüşmezsin merak etmeArkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, hepiniz çok iyisiniz içimi rahatlattınız paylaşmasam kendimi yer bitirirdim herhalde. Umarım iyi insanlar daha fazla suistimal edilmez ve yardıma muhtaç kişilere sırt dönen görmezden gelen insanlara dönüşmeyiz bizlerde.
Emin olun uzulmeyin bana da hamileyken bebek bezi ve mamasi istiyorum dedi aldim verdim bir sürü sonra ben aldim kadina verdim kasiyer abla vermeseydin keske hergun bole aliyorlar sonra bize yada baska markete geri iade edip parayi alıyorlarmış. Onunyerine vicdaniniz rahat etmesi icin muhtara ne istiyodaniz alin verin muhtar gercekten ihtiyac sahibine verir7 aylık hamileyim ve dün geceden beri ağrı sızı içinde uyuyamadım sabahta kalktım hastaneye gittim. Geldikten sonra bir markete girdim ve dalgın dalgın birşeyler bakıyordum ki yanıma bir adam geldi ve konuşmaya başladı başta anlamadım sonra para istemiyorum Allah rızası için vs birşeyler dedi ama o anda bugüne kadar isteyen yada para istemiyoruz yardım edin diyen kim varsa verdiğim ve çok değil 10 dakika sonra bir şekilde kandırıldığımı anladığım için yine birinin benim vicdanım sömürdüğünü düşünerek sanki bunca yıl iyi niyetimi suistimal eden herkesin payını verir gibi "bana birşey söylemeyin ve istemeyin" dedim ve kafamı cevirdigimde adam tamam teşekkür ederim yinede dedi ve uzaklaştığı an ağlamaya başladım.İhtiyacı olsun olmasın benden ne isteyeceğini dinlemeden birini terslemiş olmanın acısı oturdu içime sonra adam market müdürü ile görüşmek istemiş bende çalışana ne istediğini sordum bilmiyorum müdür ile görüşmek istedi görürdüm dedi ve çıkana kadar onları bekledim sonrada izlemeye basladım. Müdürün elinde ucuzlarindan iki paket bebek bezi vardı ve adam ona çok teşekkür ediyordu yakında bebeği olacakmış. O an kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hissettim ve kaçarak çıktım marketten ağlayarak insanlar bakıyordu bana ama umrumda olmadı. Ben bu yaptığımı nasıl telafi edebilirim ömrümce unutamayacağım bir kötülüktü bu benim için. O kadar suistimal edilmişim ki bugüne kadar bu konularda gerçekten ihtiyacı olan biri çıktı karşıma ilk kez ve ben onu dinlemedim belki gururunu incittim genç bir adamdı kahroldum bugün hala durduramiyorum gözyaşlarımı lütfen akıl verin...
Korona öncesinde de çoktu bu bez al, bir lira ver diyenler. Arkadaşların yazdığı gibi bir çoğu ilerde bakkalaba satıp para aliyor onunla alkol falan alıyor. Korona hepimizi çok etkiledi bazılarını daha da çok ama bu tarz insanların çoğunu gerçek bulmuyorum. Yardım eden yine etsin tabiiKucaginda bebeyle dilenenler farkli tabi onlar ozellikle yapiyor o cocuklari , yazim gunah gerçekten
Ama su anda korona yuzunden o kadar cok insan issiz kaldi ki , mahvoldu insanlar , hergun onlarca yardim cagrisi aliyorum uye oldugum gruplardan icim parcalaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?