• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Markette Karşılaştığım Adam

O bey gibi gercek ıhtıyac sahibi bırını bulup, bebek bezi ve turevlerını alıp hediye edebilirsiniz.
Boylece kendinizi daha ıyı hissedersiniz.

Kimin ihtiyaç sahibi old artık maalesef bilemiyoruz. Bezleri alıp başka marketlere satabilirde. Ben hamileligimin başlarında hastaneden dönerken markete uğradık eşim le .Eşim sen markete girme geç karşı yolda bekle orası sakin dedi nisan ayı falandı virüs vakasının yoğun old dönemler. 6 yaşlarında erkek çocuğu bacaklarıma sarılıp para istemeye başladı. Ben o kadar kötü tepki vermiştim ki kendimden utanmıştım. Çok vicdan azabı çektim aslında merhamet sahibi biriyim Ama o dönem virüsün yaygın olması benim sorunlu bir hamile olmam üst üste geldi .Çocugun üstünde pek bisey yoktu dileniyirdu olanlarda kirden gözükmüyordu. Allah affetsin çocuklara kıyamıyorum dünyadaki en masum canlılar. Keşke bağırmasaydım bende içimi dökmek istedim 😔

Çocuğuna bebek bezi alamayacak kadar müşkül durumdaysa çocuğunu dusunmeden mi çocuk yaptığını düşünürdüm. Şimdi o adam verdi ee bir çok kişi vermeyecek sizin gibi. Ladesle bakacağını düşündü çocuğa acaba
neyi nerden biliyorsunuz
ya adam bir anda battıysa
ya işsiz kaldıysa
ya dolandırıldıysa ve fakirliğe düştüyse

vicdansız olmaya gerek yok!!!

sadece bildiğin insanlara yardım etmek gerekiyor maalesef
yeni taşındığım zaman apartmandaki yaşlı ailenin çöplerini alan bi kadın vardı
kapıyı çaldı çocuğum kanser vırt zırt bişiler anlattı ben de acıdım yardım ettim
sonra yöneticiye sordum daha fazla yardım etmek için meğer yalanmış
surekli geldiğin apartman illa öğreneceğim değil mi mantıken karşıma da çıkacaksın ne cesaret yalan söyleyebildin
utanma yok ki kısa günün karı ne koparsa kar olarak görüyor
yazık

Yıllar önce sokakta yanıma ağlayarak gelip "yol param yok sokakta kaldım bilet alamıyorum"diyen bir kadına çıkarıp cebimdeki son parayı vermistim. Bir kaç gün sonra aynı kadın yine aynı cümleleri kurarak yanıma gelip para istedi.
Sürekli gittiğim marketin otoparkında yanıma yanaşıp "x vakfı için yardım amaçlı şunu satıyorum alırmısınız"diye gelen kadında hep aynı ama vakıf isimleri değişiyor,sürekli verip verip en sonunda uyandım bende.
Kendi adıma dısarda yanıma gelip açım diyene,yemek alıyorum,oturup yediğini görüyorum. Market kapısında para isteyen dilenen olursa müsaitsem ne istediğini sorup onu alıp veriyorum. Para vermiyorum artık kimseye.
En son hastane otoparkında biri geldi yanıma kavgacı bir tipti,benden önce para vermeyen biriyle tartıştı hatta ,korkumdan verdim para yanımda çocuk var,birşey yapar,bağırır çocuk korkar diye. Başımdan gitsin,bulaşmasin diye.
Yeri geliyor acelem oluyor,bende sizin gibi kibarca müsade istiyorum. Yardım edemeyeceğimi söylüyorum.
Olabilir insanlık hali,üzmeyin kendinizi.
Bizi bu hale getirenler utansın. İhtiyacı olmadığı halde insanlardan isteyip,sağda solda satanlar,bunu geçim kapısı yapıp dilenerek zengin olanlar utansın.

Bende kaç sene oldu bilmiyorum kardeşim askerdeydi,akşam marketten çıktık eşimle bı genç askere gideceğim yol param yok dedi ben verecektim eşim gel diye çağırdı niye verdirmedin dedim ,onlar böyle toplayıp uyuşturucu felan aliyorlar boşver dedi,kardeşime de para yolladığım için bı sure canım sıkılmıştı böyle şeyler okuyunca da aklıma geldi,bende artık para vermiyorum isteyen olursa,
Sizde yanlış birşey dememissiniz canınızı sıkmayın gerçekten ihtiyaç sahibi mi emin olacaginiz kimseler denk gelirse elinizden geleni yaparsınız,
Yardım etmeyi seven milletiz bizi bu hallere dusurenler utansın Allah onları ıslah etsin kimseye inancımız kalmadı.

Keşke adamı bulup yardım edebilseniz içiniz rahatladı valla bende çok üzüldüm Allah herkesin yardımcısı olsun.

Bı durumu suistimal eden çok insan var sen böyle birşey olacağını bilemezdin. Yoldan adam başı biri çeviriyor kime güvenebilirsin ki. Eğer çok üzülüyorsan ihtiyac sahibi çocukları sevindirebilirsin. . Senin niyetin kötü değildi üzülme.

Bana bu okuduklarım aşırı yapmacık geldi.... Konu değil fakat hissedilen. Belki ben öyle anladım. Belki hamilelik böyle yapıyor insanı hiç olmadığımdan anlayamam. Ama aşırı yapmacık geldi... Kusura bakmayın

Ayrıca kapıya gelip askere arkadasmız gidio diye para toplayanlara da çok sinir oluyorum. Baskasının kapısına gelip para toplayacak cesareti nerden buluyor bu insanlar. Asker parası istenmez bikere gönülden geçen harçlık verir. Tanımadığın birinin kapısına gelip asker parası toplamak nedir

7 aylık hamileyim ve dün geceden beri ağrı sızı içinde uyuyamadım sabahta kalktım hastaneye gittim. Geldikten sonra bir markete girdim ve dalgın dalgın birşeyler bakıyordum ki yanıma bir adam geldi ve konuşmaya başladı başta anlamadım sonra para istemiyorum Allah rızası için vs birşeyler dedi ama o anda bugüne kadar isteyen yada para istemiyoruz yardım edin diyen kim varsa verdiğim ve çok değil 10 dakika sonra bir şekilde kandırıldığımı anladığım için yine birinin benim vicdanım sömürdüğünü düşünerek sanki bunca yıl iyi niyetimi suistimal eden herkesin payını verir gibi "bana birşey söylemeyin ve istemeyin" dedim ve kafamı cevirdigimde adam tamam teşekkür ederim yinede dedi ve uzaklaştığı an ağlamaya başladım.İhtiyacı olsun olmasın benden ne isteyeceğini dinlemeden birini terslemiş olmanın acısı oturdu içime sonra adam market müdürü ile görüşmek istemiş bende çalışana ne istediğini sordum bilmiyorum müdür ile görüşmek istedi görürdüm dedi ve çıkana kadar onları bekledim sonrada izlemeye basladım. Müdürün elinde ucuzlarindan iki paket bebek bezi vardı ve adam ona çok teşekkür ediyordu yakında bebeği olacakmış. O an kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hissettim ve kaçarak çıktım marketten ağlayarak insanlar bakıyordu bana ama umrumda olmadı. Ben bu yaptığımı nasıl telafi edebilirim ömrümce unutamayacağım bir kötülüktü bu benim için. O kadar suistimal edilmişim ki bugüne kadar bu konularda gerçekten ihtiyacı olan biri çıktı karşıma ilk kez ve ben onu dinlemedim belki gururunu incittim genç bir adamdı kahroldum bugün hala durduramiyorum gözyaşlarımı lütfen akıl verin...
Eğer içinize üzüntü verdi ise bilmeden yaptığınız için dua edin tevbe edin ama bilemeyebilirdiniz.Kedi maması alıp hayvanlara yardım yapsanız belki bir nebze içiniz ferahlar.

Acim diyene yemek yedirin ihitiyaci olana ihtiyaci olan seyi verin. Ama para vermeyin ben burda cok gordum parasini uyusturucuya veren ya da alkoleveren.
Konu sahibi sen de kotu insanlar gordugun icin guvenin zedelenmis ve uzaklasmak istemissin. Bu yanlis bir davranis degil insan bilemiyor ki gercek muhtac sahibini.
Uzulme bebegin var onu dusun.
Kimse 4. 4 luk degil bu hayatta muhakkak bizimde hatalarimiz var onemli olan bilincli yapmamak.​

Bir olay olmuştu geçen yıllarda. Bir adam marketten bebek maması çalıyordu. Herkes o adama destek oldu yazık bebeği için mecburen yapıyor diyerek. Adamın karısı açıklama yaptı sonrasında. Çocukları varmış ama mama yiyecek yaşta değillermiş. Meğer adam çalıp satıyormuş. Bebekle ilgili ürünler insanların merhamet duygusunu uyandırdığından suistimale açık bir meseleye de dönüşebiliyor.
Ayrıca sizin konunuzla ilgili aklıma bir şey takıldı.Bebek bekliyoruz demiş adam. Yani bebek doğmadan bebek bezi telaşesine düşmek biraz ilginç geldi. Ön hazırlık yapılır elbette ama bu mesele aklıma takıldı. Adam doğru söylüyor da olabilir yanlış da bilemiyorum.

Valla ortam çok kötü
İnsanlar işsiz
Ben anlıyorum başka çareleri yok
Üzülmeyin siz
Yardım etmişler
İnsan vicdan yapıyor
2 paket bez mama sizi fakir yapmaz
Ama ihtiyacını karşılar birazda olsa onun

Valla ortam çok kötü
İnsanlar işsiz
Ben anlıyorum başka çareleri yok
Üzülmeyin siz
Yardım etmişler
İnsan vicdan yapıyor
2 paket bez mama sizi fakir yapmaz
Ama ihtiyacını karşılar
Kesinlikle öyle herkesin fikri kendince mantıklı,çok doğru geldi. Üzülmüştüm şuan daha mantıklı düşünmeye başladım. Zaten kimseye verdiğimiz para bizi fakirleştirmiyor, bizim bu hale gelebilmiş olmamızın nedeni suistimale açık bir konu olduğundan vicdan yapa yapa ters psikolojiye girmemiz. Birde yaşadığım yer ilçe ve belediyemiz bu konularda çok sağ duyulu her yerde ihtiyaç fonu toplanır elbise kutuları hep doludur bu gibi şeyler için ayrılan bütçe var diye biliyorum ve zaten ihtiyacı olan belediyeye girdiği anda yardım alabilir hatta iş bile bulabilir. Dediğim gibi küçük bir yer ve insanlar çok sağduyulu, yardımseverdir burada. Kimsenin aç açık kalabileceğini düşünmüyorum ama denk gelmiş bulundu. Ben hata ettiysem affolsun, onunda gerçekten ihtiyacı varsa inşallah bir an evvel bir iş bulur bebeğine bakabilir. Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Back