• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Markette Karşılaştığım Adam

arkadaşım mesajında zaten kendinde demişsin seni kötü insanlar aynı istek ve sorularla suistimal etmiş o yüzden üzülmene gerek yok. evet adam için hepimiz şu an üzüldük ama market sahibide iyi niyetli biri çıkmış ve adamın ihtiyacını karşılamış o yüzden üzülmene gerek yok.

Üzülmeyin . Insanlar artık o kadar kötü ki . Inaniyoruz kandiriliyoruz . Bizler de çok yüksek gelirli insanlar değiliz kendimizden artirdigimizi veriyoruz onlara .
Cevrenizde tanıdık bildik ihtiyaç sahibi varsa ona destek olarak içinizi rahatlatabilirsiniz

7 aylık hamileyim ve dün geceden beri ağrı sızı içinde uyuyamadım sabahta kalktım hastaneye gittim. Geldikten sonra bir markete girdim ve dalgın dalgın birşeyler bakıyordum ki yanıma bir adam geldi ve konuşmaya başladı başta anlamadım sonra para istemiyorum Allah rızası için vs birşeyler dedi ama o anda bugüne kadar isteyen yada para istemiyoruz yardım edin diyen kim varsa verdiğim ve çok değil 10 dakika sonra bir şekilde kandırıldığımı anladığım için yine birinin benim vicdanım sömürdüğünü düşünerek sanki bunca yıl iyi niyetimi suistimal eden herkesin payını verir gibi "bana birşey söylemeyin ve istemeyin" dedim ve kafamı cevirdigimde adam tamam teşekkür ederim yinede dedi ve uzaklaştığı an ağlamaya başladım.İhtiyacı olsun olmasın benden ne isteyeceğini dinlemeden birini terslemiş olmanın acısı oturdu içime sonra adam market müdürü ile görüşmek istemiş bende çalışana ne istediğini sordum bilmiyorum müdür ile görüşmek istedi görürdüm dedi ve çıkana kadar onları bekledim sonrada izlemeye basladım. Müdürün elinde ucuzlarindan iki paket bebek bezi vardı ve adam ona çok teşekkür ediyordu yakında bebeği olacakmış. O an kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hissettim ve kaçarak çıktım marketten ağlayarak insanlar bakıyordu bana ama umrumda olmadı. Ben bu yaptığımı nasıl telafi edebilirim ömrümce unutamayacağım bir kötülüktü bu benim için. O kadar suistimal edilmişim ki bugüne kadar bu konularda gerçekten ihtiyacı olan biri çıktı karşıma ilk kez ve ben onu dinlemedim belki gururunu incittim genç bir adamdı kahroldum bugün hala durduramiyorum gözyaşlarımı lütfen akıl verin...
sizin bir suçunuz yok. bilemezsiniz ki! ben de hep dilenen kişileri gördüğümde ilgilenmeyip geçip gidiyorum. hele de çocukla dilenenlere hepten sinir oluyorum! sonra o çocukların da diğer çocuklar gibi tatillerinde evde sıcakta olmaya oyun oynamaya ihtiyacı olduklarını düşünüp üzülüyorum. "acaba" sorusu benim de hep aklımda kalıyor. ihtiyacı varmıydı gerçekten? beni mi sömürüyordu? sonra haberlerde gördüklerim geliyor aklıma. 5-6 tane evi olan. cebinden binlerce lirası çıkan vs... ayrıca kötü bir ruh halinize denk gelmiş.. olabilir sonuçta insanız. bazen karşıdakini dinlemek bile istemeyebiliyoruz. kimseyi görmek istemiyoruz. kendinizi hiç suçlamayın.
çok vicdan azabı duyuyorsanız ben sizin yerinizde olsam çocukla ilgili güvenilir gördüğüm bir hayır kurumuna yardım yapardım. belki o adama değil ama o adam gibi pek çok ihtiyaç sahibi kişi var onlardan birine destek olabilirsiniz.

bunun dışında; o adam da bebek bezi istedi diye masum mudur ona da emin olamazsınız! çünkü bazı sosyal medya hesapları üzerinden de kendilerini acındırıp bebek bezi mama istiyorlar. insanlar çok insani şeyler diye (yalan olmaz diye düşünüp) gönderiyorlar. sonra onları da satıyorlar. böyle sömürü şekilleri de var yani.

başka ihtiyaç sahibine yardım edin o adam niyetine biraz daha hafifler içiniz. herkesin ters zamanları olabilir hepimizin psikolojisinin kötü olduğu sinirli olduğu zamanlar oluyor insani bir durum. suistimal edildiğiniz için öyle bir tepki vermişsiniz sonuçta.

Yaşadığımız suistimaller, vicdan sömürüleri bizleri bu hale getirdi.
Ama 10 kişiden 9 u yalansa, 1 inin gerçek olma ihtimali böyle can yakıyor işte.
Siz kötülük etmediniz, iyilik yapmayı reddettiniz olaya öyle bakın.
Ve imkanınız olduğu sürece sorgulamadan 3 5 lira, ekmek vs neyse istenen cevap vermeye çalışın.
Çok denk geldim, çok aldım da.
Günahı sevabı onların boynuna.

Marketlerde geçen sene bebek bezi isteyenler furyası vardı hatta farklı marketlerde bana denk gelen. Vicdan yaptım birinin izinin sürdüm araştırdım. Meğer böyle duygusal görünen insanlardan alıp başkalarına satıyorlarmış. Gayet de aciz görünüyordu. Böyle bir sektör var yani. Merhamet uyandıran ve acabasız yardım edeceğiniz, bebek bezi sektörü.

Bunun bir sektör olduğunu simdi burada öğrendim valla hayret!
Babam da bez isteyenlere kızardı "madem imkanı yok eskisi gibi altina bez baglayip yikasinlar o zaman" diye :) gerçi devir değişti biz bunu ihtiyaç diye görüyoruz ama bir acidan da doğru gibi. Bez yerine mama/yiyecek almak daha mantıklı.

Yol param yOk 5 liram eksik diyen birini metroda giderken gördüm kadının biri verdi sonra donerkekn yine gördüm hala 5 liram eksik diyordu

Yardımların kurumlar aracılığıyla yapılması daha doğru.
Sosyal devlet olmak bunu gerektirir. Vergilerimiz, bağışlarımız bunu için de kullanılmalı.
Bireysel yardım elbette olur ancak biliyor ve tanıyorsanız.
Bir öğrenci okutursunuz, bir okula bağış yaparsınız.
Üzülmeyin yine de bilemezsiniz.
Siz kötü bir insan değilsiniz.

Hiç moralinizi bozmayın sizi kandıramamış market müdürünü kandırmış... bu adamlar size aldırıp başka markete satıyorlar... ben bir tane bile ihtiyaç sahibi dilenci görmedim ama yolda çöpten pislenmemiş ekmek ayıklayan,pazarlarda artık toplayan çok insanlar gördüm hiç biri de başkasına el açmıyor.

7 aylık hamileyim ve dün geceden beri ağrı sızı içinde uyuyamadım sabahta kalktım hastaneye gittim. Geldikten sonra bir markete girdim ve dalgın dalgın birşeyler bakıyordum ki yanıma bir adam geldi ve konuşmaya başladı başta anlamadım sonra para istemiyorum Allah rızası için vs birşeyler dedi ama o anda bugüne kadar isteyen yada para istemiyoruz yardım edin diyen kim varsa verdiğim ve çok değil 10 dakika sonra bir şekilde kandırıldığımı anladığım için yine birinin benim vicdanım sömürdüğünü düşünerek sanki bunca yıl iyi niyetimi suistimal eden herkesin payını verir gibi "bana birşey söylemeyin ve istemeyin" dedim ve kafamı cevirdigimde adam tamam teşekkür ederim yinede dedi ve uzaklaştığı an ağlamaya başladım.İhtiyacı olsun olmasın benden ne isteyeceğini dinlemeden birini terslemiş olmanın acısı oturdu içime sonra adam market müdürü ile görüşmek istemiş bende çalışana ne istediğini sordum bilmiyorum müdür ile görüşmek istedi görürdüm dedi ve çıkana kadar onları bekledim sonrada izlemeye basladım. Müdürün elinde ucuzlarindan iki paket bebek bezi vardı ve adam ona çok teşekkür ediyordu yakında bebeği olacakmış. O an kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hissettim ve kaçarak çıktım marketten ağlayarak insanlar bakıyordu bana ama umrumda olmadı. Ben bu yaptığımı nasıl telafi edebilirim ömrümce unutamayacağım bir kötülüktü bu benim için. O kadar suistimal edilmişim ki bugüne kadar bu konularda gerçekten ihtiyacı olan biri çıktı karşıma ilk kez ve ben onu dinlemedim belki gururunu incittim genç bir adamdı kahroldum bugün hala durduramiyorum gözyaşlarımı lütfen akıl verin...
Market müdürüyle görüşün tel nosu varsa alın yoksa oraya geldiğinde size haber vermesini isteyin yardımcı olmak için elinizden gelen neyse alın verin.İnsanlar öyle bir hale geldi ki ne yazık ki gerçekten ihtiyacı olan kim bilemiyoruz

Yardımların kurumlar aracılığıyla yapılması daha doğru.
Sosyal devlet olmak bunu gerektirir. Vergilerimiz, bağışlarımız bunu için de kullanılmalı.
Bireysel yardım elbette olur ancak biliyor ve tanıyorsanız.
Bir öğrenci okutursunuz, bir okula bağış yaparsınız.
Üzülmeyin yine de bilemezsiniz.
Siz kötü bir insan değilsiniz.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakiflari var iyice arastirip öyle yapılıyor yardimlar benim de orada calisan arkadaslarim var
Hatta ramazanda koliler veriyorlar bir ara teyzem de yeni bosandiginda muhtardan almisti yardim.
Ama bazi insanlar o yardimlari alip satiyor menfaatine kullaniyor
Bizim ülkemizde bazi insanlar menfaatine göre kullanabiliyorlar herseyi.
Bu yuzden de gerçek ihtiyac sahiplerine tam anlamıyla ulaşılamıyor
Bir de yol.yordam bilmeyenler de var. Bazi tanidigim insanlar durumu olmayanları alıp kendileri götürüyorlardı muhtara ya da resmi kuruluşlara.

Sizde haklısınız insanlara güvenilmiyor ki . Sıkmayın canınızı. Baska bi zaman baska bi yerde elbet yardıma muhtac biri cikar karsiniza o zaman yardımcı olursunuz..

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, hepiniz çok iyisiniz içimi rahatlattınız paylaşmasam kendimi yer bitirirdim herhalde. Umarım iyi insanlar daha fazla suistimal edilmez ve yardıma muhtaç kişilere sırt dönen görmezden gelen insanlara dönüşmeyiz bizlerde.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, hepiniz çok iyisiniz içimi rahatlattınız paylaşmasam kendimi yer bitirirdim herhalde. Umarım iyi insanlar daha fazla suistimal edilmez ve yardıma muhtaç kişilere sırt dönen görmezden gelen insanlara dönüşmeyiz bizlerde.
Dönüşmezsin merak etme
Icindeki iyi niyeti kaybetmedigin sürece bugun olmaz yarin baskasi cikar ona yardim.edersin

Arkadaşım üzülme...bebek bezi, mama olayı bingo..Bunu bilmeyen yok gibidir büyük şehirlerde.

Ya markete iade edip parasını alıyorlar, ya da satıyorlar. Markette daha pahalı ürün var mı sence?

Kucağındaki en az 5 yaşında çocuğunu gösterip mama istemişti biri benden de. Sanki o yaşda çocuk mama yiyecek.

Dur bi tane daha söyleyeyim, bilmeyenler de aynı tongaya düşmesin...çöpün yanında, sanki çöpten yermiş gibi duran yaşlı kadına 50 TL verdim, meğer o da son yılların en revaç numarasaymış :KK70: evden torbaya koyduğu pilavı çöpün yanında yiyor sadece.

Hayır bu beyinsizler yüzünden gerçekten yardım ihtiyaç duyandan da şüphe eder olduk... İnsanın vicdanını sömürüp zulaa yapanların Allah yanına bırakmasın. Topladıkları gerçek muhtaçlara nasip olsun inşallah

Emin olun uzulmeyin bana da hamileyken bebek bezi ve mamasi istiyorum dedi aldim verdim bir sürü sonra ben aldim kadina verdim kasiyer abla vermeseydin keske hergun bole aliyorlar sonra bize yada baska markete geri iade edip parayi alıyorlarmış. Onunyerine vicdaniniz rahat etmesi icin muhtara ne istiyodaniz alin verin muhtar gercekten ihtiyac sahibine verir

Ben de bir gün hastane çıkışında bir adam gördüm yol param 20 lira eksik dışarıdan hastaneye geldim param bitti vs dedi. Ben de çıkardım 20 tl verdim hatta fazlasını hani olur ya yolsa lazım olur şu, yiyecek alır belki diye. Akla bak bendeki de:) sonra aslında annemi hastaneye götürmüştüm o gün dışarı bir şey almaya çıkmıştım geri dönecektim yani. Dönüp annemle tekrar çıkarken ne göreyim aynı adam ve aynı hikayeyi anlatıyor. Baya bozulmuştum yani o gün. Yalniz gerçek ihtiyaç sahipleri ıstemiyor, ben isteyeni görmedim oyle olup da laflarına da katılmıyorum. Yani her ihtiyaç sahibine otomatik bir özellik olarak mı ekleniyor bu istememe olayı. Gayet ihtiyacı olup isteyen de olur son çare. Önemli olan bunu ayırt edebilmek herhalde ama ben edemiyorum.

Kucaginda bebeyle dilenenler farkli tabi onlar ozellikle yapiyor o cocuklari , yazim gunah gerçekten
Ama su anda korona yuzunden o kadar cok insan issiz kaldi ki , mahvoldu insanlar , hergun onlarca yardim cagrisi aliyorum uye oldugum gruplardan icim parcalaniyor
Korona öncesinde de çoktu bu bez al, bir lira ver diyenler. Arkadaşların yazdığı gibi bir çoğu ilerde bakkalaba satıp para aliyor onunla alkol falan alıyor. Korona hepimizi çok etkiledi bazılarını daha da çok ama bu tarz insanların çoğunu gerçek bulmuyorum. Yardım eden yine etsin tabii

Back