• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Market çalışanının üslubu.

Söyleyin marketin adını şubesini
İstanbuldasınız
Kimin başına gelirse gelsin bana farketmez
Böyle şeylere çok önem veririm gitmem o markete mesela
8 ay kadar önce bursaya taşındık ve bana en yakın tek market ..
Biraz kırsal bir kesimdeyim diğer marketler 1km kadar uzakta ..

Davranislariniz normal gelmedi bana. Urunu iade almak istemediklerini anladigim an muhattabi keser urunu alir sikayet icin mail yazardim. Fisini , urunu fotograflardiniz gerekirse.

Kalkip oralarda yok zehirlencektim,yok cocuk emziriyorum seyleri cok anlamsiz olmus boyle yaparsaniz tutustururlar 9tlyi elinize yollarlar. 9tl mevzu degil demissiniz ama 9 tl icin kendinizi rezil ediyorsunuz. Ha urunun bozuk olmasi sizin sucunuz degil, iade etmek te hakkiniz, onlar yanlis davranmis ama kasa onunde dustugunuz durum hos olmamis. Al şu parayi sus gibi... Benim herseyden cok zoruma giderdi heralde.

o tur anlarda sakin olun. mumkunse urunun fotosunu cekin. son kullanim tarihi gorunecek sekilde. eger bi hata varsa burda paniklemesi gerekecek kisi onlar olacaktir. yasal haklarinizi kullanacaginizi soyleyin ve sikayetinizi edin. son kullanim yarihi gecmemis olsa dahi eger urun bozuk ise burda da haklariniz vardir. fakat bu tuketici kaynakli mi yoksa satici kaynaklii arastirilir.

Davranislariniz normal gelmedi bana. Urunu iade almak istemediklerini anladigim an muhattabi keser urunu alir sikayet icin mail yazardim. Fisini , urunu fotograflardiniz gerekirse.

Kalkip oralarda yok zehirlencektim,yok cocuk emziriyorum seyleri cok anlamsiz olmus boyle yaparsaniz tutustururlar 9tlyi elinize yollarlar. 9tl mevzu degil demissiniz ama 9 tl icin kendinizi rezil ediyorsunuz. Ha urunun bozuk olmasi sizin sucunuz degil, iade etmek te hakkiniz, onlar yanlis davranmis ama kasa onunde dustugunuz durum hos olmamis. Al şu parayi sus gibi... Benim herseyden cok zoruma giderdi heralde.
Benimde çok zoruma gitti ..
Ürünü almak istedim poşet açıp üstüne döktü kurcalarken şaşkın şaşkın baktım tamam verin ürünü dediğimde ürünü alıp resmen arka tarafa kaçtı bayan ..
Yani almak istedim ama vermedi mağaza sorumlusu geldi başka bir personel geldi ürünü birçok kez istememe rağmen vermedi o yüzden konuşmak durumunda kaldım ..

Simdi bak anlatiyorum iyi dinle :) bundan sonrasını da hamileler okumasin :)

Irice bi sogani alip 1 er cm eninde dogruyorsun. Sonra o halkalari tek tek ayiriyorsun. 2 halkanin arasina ince dilim tercihen ceddar yoksa kasar koyuyorsun. Sogan kasar sogan seklinde. Sonra bunu buzluga atip 2 saat donduruyorsun. 2 saat sonra once una sonra yumurtaya sonra galetaya bulayıp kizgin yagda kizartiyorsun. Her yediginde beni ulan millet ne lezzetler biliyor diye sovmeden guzelce anıyorsun bir dahada o markete ugramayip sogan halkasi olayinda level atliyorsun :) bende agzimin akan suyunu silmeye yol aliyorum burdan zira evde kasarda cheddar da yok :D

şikayet var a yazın, ben kaç yeri öyle şikayet ettim. müdürleri arayıp özür diledi ismini vermek istemediğim dondurmasıyla ünlü kahvaltı yeri, bir avm nin spor salonu, bilindik bir market vs. geri dönüldü bana ve personele ayar çekildi:işsiz:
hahsjdkemsmö bu personellerin olayını anlamıyorum ki, profosyonel olmayacaksan çalışma?

Son kullanma tarihi gecmese bile muhtemelen soguk zinciri muhafaza etmedikleri icin urun yemyesil olmustur ve eger yeseydiniz gida zehirlenmesi yasayabilirdiniz.marketler maalesef saklama kosullarina riayet etmeyerek insan sagligini hice sayiyorlar.instagramda gida dedektifi diye bi sayfayi takip ediyorum bu tarz seylerin resimlerini cekip gonderiyorlar ve o sayfada marketleri ifsa ediyorlar.oyle yapmis olsaydiniz bakin nasil tutusacaklardi.

Zincir marketlerdense direk merkeze şikayet edin. Ardından şikayet sitesine yazın bakın nasıl hemen geri dönüyorlar..

Ayrıca soğan halkası markasının müşteri hizmetlerini de arayıp marketteki kötü saklama koşulları hakkında bilgi verin. Zincirleme bir uyarı alsınlar bakalım..

Ben makarnanın içinden plastik kablo bağı çıktığı için direk markanın merkezini aradım. Başka yere şikayet etmeyeyim diye bir koli makarna gönderdiler..

Bir de bankayı merkeze şikayet etmişliğim var. İki gişe vardı sadece biri para çekeceklere hizmet veriyordu. Ve bir müşteri resmen kitlemişti gişeyi en az yarım saat bekledik işe geç kalmıştım.
Öteki gişe de para yatıracakları istiyordu. Kapıyı çarpıp çıktım ve hemen merkezi aradım. Bir kaç gün sonra şubeye konu hakkında ulaşıldığını haber verdiler..

Hiç çekinmem hemen ilgili yeri bilgilendiririm..

Merhaba hanımlar iyi akşamlar ..
Bu aralar hazır soğan halkasına takmış durumdayım ( durumdaydım )
Dün aldığım soğan halkasını açtım tam kızartıcaktımki yemyeşil .. (Hemen son kullanma tarihine baktım) 31.07.2018 yazıyor altındada parti No:30.04.201dedim markete götürdüm bugün kapatmak üzerelerdi ..
Bayana iyi akşamlar ben bunu aldım iade etmek istiyorum bakın böyle bir sorun yaşadım dedim aldı eline önce görmüyormusun 2019 son kullanma tarihi dedi koklarmısınız lütfen dedim ıyyyy diyerek fırlattı kasaya ..
Siz bozmuşsunuz buzluk ürünü bunu dışardamı bıraktın gibi şeyler söyledi ..
Bende ben sürekli müşterinizim neden dışarda bırakıyım sizde biliyorsunuz sürekli alıyorum dedim baktı ürünü ıy diye diye poşet çıkarttıp üstüne döktü ben şaşkınlık içinde bayana bakıyorum napıyor diye ..
İade almıyorum dedi nasıl yani marketiniz koşulsuz şartsız iade alan bir market nasıl almıyorsunuz dedim mağaza sorumlusu geldi bayan resmen beni aşşalarcasına konuşuyor yaşadığımı ona anlatıyor ...
Ama resmen aşşalıyor ...
Eşimde arabada bebekle beni bekliyor ..
Bayan bana çıkışıp madem iade vericeksin bekle dedi ..
Ben çıldırdım pardon neyi beklicem verin ürünü ozaman şikayette bulunucam dedim ürünü arkaya götürdü..
Sürekli alışveriş yaptığım evime en yakın market birçok çalışanını tanıyorummm .
Bende bağırarak pardon ama zehirlenebilirdim benim 3 aylık bebeğim var ve emiyor dedim ( napalım dedi )böyle ürünle karşılaşmak istemiyorsanız dolaplarınızı düzelticeksiniz ve tarihlerine bakıcaksınız dedim önemli olan uç kuruş alıcağım para değil tetbir almanız hatanızı kabul etmeniz vs derken bir beyfendi geldi hemen kasadan para çıkartrı 9.95 suratıma atar gibi verdi ve hiç bişey yapmadan parayı aldım bayan hala söyleniyordu ben terbiyesiz diyerek çıktım eşimde neden bu kadar uğraştın direk şikayyete bulunsaydın dedi bende özür dileriz gözümüzden kaçmış diyerek ödeme yaparlar sandım dedim ..
Çünkü biliyorlar hergün muhakkak birşeyler alırım ordan ..
Sizce ne yapabilirim ..
Bide bebeği öne sürmeyin ona ne gibi zararı nolucak felan diyor emziriyorum zehirlenebilirdim bu nasıl üslup diyorum resmen karşımda dalga geçiyor şok geçirdim resmen ..
Marketin yetkilisine şikayet edin..Kurumsalsa şikayet hattına..Hatta şikayetim var a da yazabilirsiniz

Dün aldığım soğan halkasını açtım tam kızartıcaktımki yemyeşil .. (Hemen son kullanma tarihine baktım) 31.07.2018 yazıyor altındada parti No:30.04.201dedim markete götürdüm bugün kapatmak üzerelerdi ..
Bayana iyi akşamlar ben bunu aldım iade etmek istiyorum bakın böyle bir sorun yaşadım dedim aldı eline önce görmüyormusun 2019 son kullanma tarihi dedi koklarmısınız lütfen dedim ıyyyy diyerek fırlattı kasaya ..
Bende ben sürekli müşterinizim neden dışarda bırakıyım sizde biliyorsunuz sürekli alıyorum dedim baktı ürünü ıy diye diye poşet çıkarttıp üstüne döktü ben şaşkınlık içinde bayana bakıyorum napıyor diye ..
İade almıyorum dedi nasıl yani marketiniz koşulsuz şartsız iade alan bir market nasıl almıyorsunuz dedim mağaza sorumlusu geldi bayan resmen beni aşşalarcasına konuşuyor yaşadığımı ona anlatıyor ...
Ama resmen aşşalıyor ...
Ben çıldırdım pardon neyi beklicem verin ürünü ozaman şikayette bulunucam dedim ürünü arkaya götürdü..
Sürekli alışveriş yaptığım evime en yakın market birçok çalışanını tanıyorummm .
Bende bağırarak pardon ama zehirlenebilirdim benim 3 aylık bebeğim var ve emiyor dedim ( napalım dedi )böyle ürünle karşılaşmak istemiyorsanız dolaplarınızı düzelticeksiniz ve tarihlerine bakıcaksınız dedim önemli olan uç kuruş alıcağım para değil tetbir almanız hatanızı kabul etmeniz vs derken bir beyfendi geldi hemen kasadan para çıkartrı 9.95 suratıma atar gibi verdi ve hiç bişey yapmadan parayı aldım bayan hala söyleniyordu ben terbiyesiz diyerek çıktım eşimde neden bu kadar uğraştın direk şikayyete bulunsaydın dedi bende özür dileriz gözümüzden kaçmış diyerek ödeme yaparlar sandım dedim ..
Sizce ne yapabilirim ..
Bide bebeği öne sürmeyin ona ne gibi zararı nolucak felan diyor emziriyorum zehirlenebilirdim bu nasıl üslup diyorum resmen karşımda dalga geçiyor şok geçirdim resmen ..
Öyle basit bi firma şikayetiyle bırakmayın. Asla öyle davranma hakkı yok. Duysa eğer bölge sorumluları onları mahveder.

Firma genel merkezi arayın. Ayrıntılı adres verin. Personellerin ismi yazıyordur yakalarında. İsimlerini de verin. Mağazaya götürmek yerine sağlık bakanlıgına bildirseydiniz veya tüketici haklarına bildirseydiniz çok büyük sorunlar yaşarlardı. Şişmiş paketlerin kontrolü sık sık yapılmalı.

Hıı bayram dönemi yoğumluktan personellerde delirmiş olabilir ama yine de haklısınız.

Ama resmen aşşalıyor ...
Sizce ne yapabilirim ..
Gereksiz kişilerle çok uğraşmışsınız. Direk şikayet edecektin

10 lira markete git grl benzin parasına değmez oraya para için değil uyarmak için gitmişiniz ama bu market çalışanları ceplerinden çıkıyormuş gibi davrandıkları için hadsizlik yapmışlar. Yaka kartları vardır, isimleriyle birlikte hatta işlem yaptığınız kasanın numarasına dikkat ettiyseniz onu da belirterek şikayet edin. Görevini müşteriye lutfettiği bir şeyniş gibi yapmayı bıraksınlar.

Son kullanma tarihi 2018 mi 2019 mu?
Sen ilk 31.07.2018 okumuşsun, kasiyer 2019 demiş,
Ona niye itiraz etmedin, koklamasını istedin?
Fiş ile gitseydin, şu barkodlu ürünü şu saatte aldım, bozulması için zaman yoktu bendeyken diye ifade edebilirdin.

Yerel marketleri kurumsal marketlerle karıştırmayın.
Kurumsal market olsa direk alır.
Atıyorum çiğdem die market mahalle aralarında büyük marketler açıyor. 200 de şubesi var diyelim. Bu marketlerden kurumsallık tüketici hakları yasasını uygulamasını beklemeyin.

Ama resmen aşşalıyor ...
Sizce ne yapabilirim ..
Gerek var mıydı iki kilo soğn için tartışmaya.yüzyüZe bakacaksınız.ben eğer değeri belli bir fiyatın üzerinse ise iade ederim.mesela et ürünleri gibi.

Back