Naylon poşet'Bir tüketici poşeti satın alıp, ürünleri eve bıraktıktan sonra 'Memnun kalmadım' diyere

bu arada şunu da söyliyim ilk sayfada paylaştığım kamu spotuna asla inanmıyorum ama insan bu ülke de yaşayınca bişeylere de hak vermek zorunda yaşayabilmek için, poşete ücrete katılıyorum ama gerekçesine inanmıyorum

O gerekçeye gelene kadar neler var daha..

Hem doğaya hem de insan sağlığına verdiği zararlardan ötürü ailece 5-6 yıldır market poşeti kullanmıyoruz. Fakat bu yasanın doğayı korumaktan çok bütçeyi arttırmak için yapıldığı da çok bariz:)) market poşeti kullanmamak için bir alternatif arıyorsanız üzerine çizimler/ boyamalar yaptığım ve makul fiyatlara sattığım bez çantalara göz atmak isterseniz linki şurada;

Son düzenleyen: Moderatör:
pazara gitmedim daha pazarda da olacak mı acaba, olmaz herhalde onların poşetleri 1 kuruş bile etmeyecek kadar kötü kalite oluyor çünkü
Çok şık bez çantalar var artık.Şokta da gördüm .Biz yine taşırız da erkekler imkanı yok taşımaz.Ekmekte olmayacak diye biliyordum ,oğlum fırına gitmişti ,orada da almışlar,marketten ekmek alırsanız ücretsiz demiş.:duduk:
Kızlar pazarda ve fırında poşetler ücretsiz.
Markette de sebze meyve,ekmek koyduğumuz poşetler ücretsiz. Sadece alışveriş poşetleri ücretli.
Ve bir bomba daha var; şuan bu 25 kuruş asgari ücretmiş,ileride artma,zamlanma ihtimali varmış.

Kızlar pazarda ve fırında poşetler ücretsiz.
Markette de sebze meyve,ekmek koyduğumuz poşetler ücretsiz. Sadece alışveriş poşetleri ücretli.
Ve bir bomba daha var; şuan bu 25 kuruş asgari ücretmiş,ileride artma,zamlanma ihtimali varmış.
Fırınlarda üstünde fırın ismi adresi olmayanlar ücretsizdir, üzerinde Unexpected fırını, adres KK merkez mahallesi diye yazarsa paralı:KK70: dün fırına gittik 25 kuruş dediler :rolleyes:

Fırınlarda üstünde fırın ismi adresi olmayanlar ücretsizdir, üzerinde Unexpected fırını, adres KK merkez mahallesi diye yazarsa paralı:KK70: dün fırına gittik 25 kuruş dediler :rolleyes:
Bunu bilmiyordum benn :deli:
Sırf 25 kuruş almak için poşet bastıracaklar desenize :halay:

Bunu bilmiyordum benn :deli:
Sırf 25 kuruş almak için poşet bastıracaklar desenize :halay:
Bizim fırının poşetleri hep bu şekildeydi zaten, mahalle marketimiz de tanıtım maksatlı market adı yazan poşetler yaptırmıştı çok önceden, e haliyle poşet başına para istiyorlar :))) bende bez torbalar var ama yetmez, evde kullanmadığım penyeler var, Google'a baktım bez torbalar yapılmış onlarla, ben de yapayım bari, şöyle süslü püslü torbalar yapar marketlere girerim hahahahaaha

Bizim fırının poşetleri hep bu şekildeydi zaten, mahalle marketimiz de tanıtım maksatlı market adı yazan poşetler yaptırmıştı çok önceden, e haliyle poşet başına para istiyorlar :))) bende bez torbalar var ama yetmez, evde kullanmadığım penyeler var, Google'a baktım bez torbalar yapılmış onlarla, ben de yapayım bari, şöyle süslü püslü torbalar yapar marketlere girerim hahahahaaha
Link istiyorum aplaa :KK70:
Aylık market alışverişi yapıyorsan çok zor olacak,her alışverişte en az 8-9 poşet harcanıyor,birde bunun yırtılanı delineni var. E bez torbalar da yetecek mi acaba..
İşimiz zor :KK70:
Zaten %18'li vergiymiş,poşet kullanımı azalsın diye yapılmış. :)

Ben sadece marketlerde ücretli sanıyordum. Dün penti bile parayla sattı poşeti. Mağazalarda dahilmiş
Evet üzerinde marka, market, fırın vb ismi olan tüm poşetler ve tüm işletmeler için geçerli bu ücretli poşet satışı, ücret almayan yerlere kapalı alanlarının metrekaresi üzerinden ceza yazılacakmış, o yüzden halk tepki gösterse de ücret karşılığı satmak zorundalar, bu sebeple kasiyerlere söylenmenin bir manası yok, onlarda kendilerine söyleneni yapıyor, poşete para vermek istemiyorsak kendi çaremizi kendimiz üreteceğiz.

Evet üzerinde marka, market, fırın vb ismi olan tüm poşetler ve tüm işletmeler için geçerli bu ücretli poşet satışı, ücret almayan yerlere kapalı alanlarının metrekaresi üzerinden ceza yazılacakmış, o yüzden halk tepki gösterse de ücret karşılığı satmak zorundalar, bu sebeple kasiyerlere söylenmenin bir manası yok, onlarda kendilerine söyleneni yapıyor, poşete para vermek istemiyorsak kendi çaremizi kendimiz üreteceğiz.
Anneme diktireceğim bende

Link istiyorum aplaa :KK70:
Aylık market alışverişi yapıyorsan çok zor olacak,her alışverişte en az 8-9 poşet harcanıyor,birde bunun yırtılanı delineni var. E bez torbalar da yetecek mi acaba..
İşimiz zor :KK70:
Zaten %18'li vergiymiş,poşet kullanımı azalsın diye yapılmış. :)

Aaaaaa demokrasi de çareler tükenmez, toplu market alışverişleri için insanlar pazar arabasını kullanmaya başladı, pazar arabasının içine çuval koyuyorlar, alışverişi yapınca eve Noel baba gibi çuvalla çıkarıyorlar:KK70:

Aaaaaa demokrasi de çareler tükenmez, toplu market alışverişleri için insanlar pazar arabasını kullanmaya başladı, pazar arabasının içine çuval koyuyorlar, alışverişi yapınca eve Noel baba gibi çuvalla çıkarıyorlar:KK70:
Ayy çok hoş. Kendimi çuvalla düşünemiyorum :)

O zaman bacalardan atmaları lazım ahahha :KK70:
Bende dün marketin müşteri arabasında gördüm. Kadın mağaza poşetlerine doldurmuştu,rahat 6-7 tane vardı dışarıdan gören kıyafet aldı sanıyordur :KK70:

Dün bazı mağazalar satıyordu. Mesela bimde satılan bez torba var nispeten ucuz ama sağlam gelmedi bana.
Ucuzcularca plastikçilerde varmış ama henüz bakmadım ben,güzel bez torbalar işlemeli falan. Çevrenizde varsa onlardan da alabilirsin.

Ucuzcularca plastikçilerde varmış ama henüz bakmadım ben,güzel bez torbalar işlemeli falan. Çevrenizde varsa onlardan da alabilirsin.
Anneme diktireceğim :) gerçi oda büyük alışverişte çözüm olur. Sürekli yanımda taşıyamamki poşetleri pöffff geçerken uğrarsam mecbur para vereceğim poşete

X