Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlilik öncesi bazı insanlarda bu tarz gel gitler oluyor, acabalar kafayı kurcalıyor, bazılarında fobi düzeyinde. Sizde de bu durum var sanırım. Daha önce nişan atmamış olsaydınız eminim evlenmeyecektiniz önceden iki nişan attığınız için de eliniz kolunuz bağlanıyor. Şimdi nişanı atsanız da mutlu olmayacaksınız hep acabalar kurcalayacak kafanızı acaba olur muydu diye stres yaşayacaksınız, ailenizin çevrenizin vereceği tepkiler de cabası. Sizin durumunuzda sanırım en doğrusu evliliği yaşayıp görmek olacak. Umarım eşiniz de evlilik öncesi stres nedeniyle böyle davranmıştır da evlilik sonrası mutlu, huzurlu bir hayatınız olur 👍

Anladım..

Kötü oluyorsun. Çünkü içten içe istemiyorsun bu evliliği. Ondan bu tereddütlerin. Ondan bu gelgitlerin. Ben evli degilim. Ama evlenecek olsam zaman geçse de sevgilime kavuşsam diye gün sayarım. Seviyorum onu.

Sen nişanlını sevmiyorsun. Bu gerçekle evlilik hayatin başladığında çok ciddi yüzleşme yasayacaksın. Çok uyardık. Ama karar senin..

Ama bedenin seni uyarmaya başlamış bile..
Bazen düşünüyorum evet onun da etkisi var galiba kendimde elimde değil sıkışmış hissediyorum
Ben arkadaşa katılıyorum.sen bu adamı sevmiyorsun ki.neyi cezbetti seni anlamadım.beni sevenle evleneceğim falan demiştin.yahu bu adam seni seviyor mu?nereden anladın sevdiğini?madem çok heveslisin;o da seni seviyor, niye sıkışmış hissediyorsun?
Zaten hiçbirşey istediğin gibi değil.adeta kendini ev,eşyalar,düğün beni heyecanlandıracak diye şartlandırıyorsun ama olmuyor ışte.arkadaşım vazgeç..bu iş istediğin gibi olmayacak kabul et

Madem boşanacaksınız takıları vermeyin.
Bir de mal paylaşımı davasıyla uğraşmayın.
Düğün için ev tutma için yaptığı masrafları isterse diye takıları onun karşılığında verebilirim. Yani şuan nişan atsam da ister gibi geliyor. Öyle bir şey ima etti çünkü. Bela olabilir başıma. Bunca masrafı yaptırdın diyebilir. Gerçi düğünü hariç tutarsak total masraf gelinlik mobilya şu bu , 30 bin tutuyor. Ev kirası da aylık olarak ödemecek bir senelik kira ama onu isteyemez herhalde .

Evlilik öncesi bazı insanlarda bu tarz gel gitler oluyor, acabalar kafayı kurcalıyor, bazılarında fobi düzeyinde. Sizde de bu durum var sanırım. Daha önce nişan atmamış olsaydınız eminim evlenmeyecektiniz önceden iki nişan attığınız için de eliniz kolunuz bağlanıyor. Şimdi nişanı atsanız da mutlu olmayacaksınız hep acabalar kurcalayacak kafanızı acaba olur muydu diye stres yaşayacaksınız, ailenizin çevrenizin vereceği tepkiler de cabası. Sizin durumunuzda sanırım en doğrusu evliliği yaşayıp görmek olacak. Umarım eşiniz de evlilik öncesi stres nedeniyle böyle davranmıştır da evlilik sonrası mutlu, huzurlu bir hayatınız olur 👍
Heh işte buna benzer bir durum da var denebilir. Ama benimki cidden fobi halini aldı elim kolum titriyor saçlarım beyazladı. İğrenç bir durumdayım

Düğün için ev tutma için yaptığı masrafları isterse diye takıları onun karşılığında verebilirim. Yani şuan nişan atsam da ister gibi geliyor. Öyle bir şey ima etti çünkü. Bela olabilir başıma. Bunca masrafı yaptırdın diyebilir. Gerçi düğünü hariç tutarsak total masraf gelinlik mobilya şu bu , 30 bin tutuyor. Ev kirası da aylık olarak ödemecek bir senelik kira ama onu isteyemez herhalde .
Yani bile bile belanın içine atlıyorsunuz.
Bu kadar belalı biriyse sizden boşanmamak için her pisliği yapabilir.
Bunlara rağmen evlenirseniz adamın değil sizin suçunuz olur.

Yani bile bile belanın içine atlıyorsunuz.
Bu kadar belalı biriyse sizden boşanmamak için her pisliği yapabilir.
Bunlara rağmen evlenirseniz adamın değil sizin suçunuz olur.
Aslında belalı da değil de elaleme rezil olma dürtüsü çok gelişmiş. Şöyle örnek vereyim, Bir gün şile de bir aile dostuna gidecektik. Adamı aradık işte şu gün geleceğiz dedik. Gideceğimiz günden bir gün önce ben çok yorgundum ertesi gün gidemeyeceğim dedim. İptal edelim dedim. Bu benimle kavga etti. Nasıl onu rezil edermişim. Onun için verilmiş sözler çok önemliymiş. Bunu epeyce büyütmüştü. Bu kadar basit bir durumda bile aşırı tepki verdi. Kendisini bu konuma sokamazmış. Buna benzer olaylar bir kaç sefer farklı şekillerde yaşandı gene. İnsanları rahatsız etmek, ayıp etmek gibi şeylerde aşırı hassas birisi.

Burun killari uzun kel, cimri Mithatla 30.000 liraya ev düzdü diye evlen, dugunu de kendi takilarinla yap aferin, 1+1 eve gir adama gicik ola ola otur
Benim teyzem aynen boyle nisan attim bu sefer evlrnmek zorundayim diye evlendi, hala nefret ettigi bi adamla yasiyo 50 senedir, ömrünü cöp etti bitirdi, aklini basina devsir, yasim senden cok buyuk, abla tavsiyesi olsun sana, insan sevdigine katlanamiyo bazen ayni evde, sen kendine cehennem hapsi kuruyosun kel mithatla, yapma bunu, erkegin cimrisi dunya guzeli olsa cekilmez, yapma kendine bunu

Burun killari uzun kel, cimri Mithatla 30.000 liraya ev düzdü diye evlen, dugunu de kendi takilarinla yap aferin, 1+1 eve gir adama gicik ola ola otur
Benim teyzem aynen boyle nisan attim bu sefer evlrnmek zorundayim diye evlendi, hala nefret ettigi bi adamla yasiyo 50 senedir, ömrünü cöp etti bitirdi, aklini basina devsir, yasim senden cok buyuk, abla tavsiyesi olsun sana, insan sevdigine katlanamiyo bazen ayni evde, sen kendine cehennem hapsi kuruyosun kel mithatla, yapma bunu, erkegin cimrisi dunya guzeli olsa cekilmez, yapma kendine bunu
Yok 30 bin liraya ev düzmedi . Ben gelinlik kira depozitosunu fln da saydım. Ev eşyaları 22 bin fln tuttu perdelerle beraber

Yakiyorsun kendini.
Esimle ikimizin geliri aylik toplam 30 degil.
Suadiye sahilde 180 metrekare evde yasiyoruz.
O gelirle sana bu hayati reva gören adama göz göre göre baglama kendini.
22 bine ev dosenebilir ama 30 bin geliri olan adam bunu yapmamali. Gercek ahşaptan bi takim en kotu ihtimalle 22 bindir zaten. 30 bin gelirle de insan sunta kaplama mobilyayla niye otursun aile evinde? Bekar evinde olur da...
Maddiyat ve luks gercekten zorunlu degil. Sevgi saygi vicdan olsun yeter durum yoksa ikinci el esyayla da oturulur. Ama varlik icinde size bazi seyleri saglamamasi buyuk bir sorun.

Son düzenleme:
Bunları da yapmayacağımı söyledim yalnız. Yardımcı vs istedim haftada bir kaç gün gelecek .
Gençsiniz, dirisiniz. Muhtemelen de güzel, gösterişli bir kadınsınız. Adam zaten iyi para kazanıyor, yardımcıyı şu an siz yokken de tutuyordur diye düşünüyorum, bu konuda değişen birşey olmayacak demek ki onun için. Şu saatten sonra istediği şey; genç, güzel ve sağlıklı bir kadın ile evlenip çocuk yapmak, aile babası görünümü vermek. Dost meclisinde yahut topluma karşı sap kalmamak. Düzensiz hayata doymuş olması vs.

Gençsiniz, dirisiniz. Muhtemelen de güzel, gösterişli bir kadınsınız. Adam zaten iyi para kazanıyor, yardımcıyı şu an siz yokken de tutuyordur diye düşünüyorum, bu konuda değişen birşey olmayacak demek ki onun için. Şu saatten sonra istediği şey; genç, güzel ve sağlıklı bir kadın ile evlenip çocuk yapmak, aile babası görünümü vermek. Dost meclisinde yahut topluma karşı sap kalmamak. Düzensiz hayata doymuş olması vs.
Beni de yaktı beni de zaten yaktı. Böyle değildi bu adam. Evlilik olayları öncesi böyle değildi. Ne olduysa son ayda oldu 🤦🏻‍♀️

E yaktı işte , psikolojim bozuldu, her gece kabuslarla uyanıyorum, saçlarıma beyazlar düşü, bir kez daha nişanlanmış aynı evlilik stresini yaşamış oldum, erkeklere güvenim tamamen bitti, geleceğimi göremiyorum, sevgi duygularım alındı sanki, erkek mi aman aman diyorum artık düşüncesi bile felakete dönüştü benim için vs vs . Yetmez mi

E yaktı işte , psikolojim bozuldu, her gece kabuslarla uyanıyorum, saçlarıma beyazlar düşü, bir kez daha nişanlanmış aynı evlilik stresini yaşamış oldum, erkeklere güvenim tamamen bitti, geleceğimi göremiyorum, sevgi duygularım alındı sanki, erkek mi aman aman diyorum artık düşüncesi bile felakete dönüştü benim için vs vs . Yetmez mi
Ayrıldınız mı?

Erkeklerin nişanlılık döneminde böyle olmasından nefret ediyorum! Ya da bana gelenlerin hepsi öyleydi bilmiyorum. Sevgililik döneminde olsa ah ne o yüzüğü parmağıma takarım ne işleri bu raddeye getiririm. Her şey son noktaya gelince değişiyorlar. Cehennemi hissettiriyorlar bana. Neden böyle? Devamlı aynı stresleri yaşayıp sonuca varamamak öyle zor ve yorucu bir his ki. Artık rutin gibi gelmeye başladı ev tut , ev düz, düğün ayarla , nişan ayarla , davetiye dağıt , hep aynı yorucu işleri yap dur. Sonuç , sonuç hüsran. Artık ne heyecanım kaldı ne bir şey. Giyeceğim gelinlik için heyecanlanamadan aldılar içimdeki o hevesleri. O kadar üzgünüm ki. Bu isyanımı sadece yazıp rahatlamak istedim.

Normal sartlarda bakarsak evet insan bile bile kendine bunu yapmaz. Ama problem ne bu adam ne baskasi ne ailesi. Problem Ceylan'in icinde. Yani kimle de olsa ayni gelgitleri yasayacak ayni mutsuzluk soru isaretleri yasayacak diye dusunuyorum. Once kendini iyilestir lutfen. Bu kadar gel git iyi degil. Degiskenlik cok normal ama temel noktalarda istikrar onemli. Kendini tanimaya calisip bocaladagin cagini gectin olgun bir kadinsin artik.

Acikcasi ben boyle kaprisli birini cekmezdim ha buyuk ask olur sever sayarsin birbirini tolare edersin bazi konularda ozveride bulunursun o ayri ama sizinki kisa surede evlilige evrilen buyuk ask olmayan bi iliski. Adamin en ufak seyini burada buyute buyute anlatiyosun kendine dert ediniyorsun ama senin haksiz oldugun konularda, ona soyledigin yaptigin seyleri cok sonradan soyluyorsun. Nisanlindan cok seni hatali buluyorum. Cunku o en azindan ev duzmek icin dugun kurmak icin cabaliyor maasi suyu buyu ondan bagimsiz soyluyorum. Belki yarim yamalak belki kor topal. Ama bi seyler yapiyor. Sen onu da yapmiyorsun bitirecem gozuyle bir cop bile almiyorsun. Halbuki insan emek emek buyuttugu sey icin daha da yanar tutusur. Dort gozle o evde yasamayi ceker sevgilisiyle ne hayaller kurar ayni catida yasayacak diye.

Bilmiyorum belki tepki alirim ama ben de evlenip kendisinin gormesi taraftariyim. Sonraki iliskileri mukemmel mi olacak. Kendi degismedikten sonra dunyanin en istenilen erkegini de bulsa yine bir kulplar bulacak. Kafasindaki baska bir profile sokmaya calisacak.

Erkeklerin nişanlılık döneminde böyle olmasından nefret ediyorum! Ya da bana gelenlerin hepsi öyleydi bilmiyorum. Sevgililik döneminde olsa ah ne o yüzüğü parmağıma takarım ne işleri bu raddeye getiririm. Her şey son noktaya gelince değişiyorlar. Cehennemi hissettiriyorlar bana. Neden böyle? Devamlı aynı stresleri yaşayıp sonuca varamamak öyle zor ve yorucu bir his ki. Artık rutin gibi gelmeye başladı ev tut , ev düz, düğün ayarla , nişan ayarla , davetiye dağıt , hep aynı yorucu işleri yap dur. Sonuç , sonuç hüsran. Artık ne heyecanım kaldı ne bir şey. Giyeceğim gelinlik için heyecanlanamadan aldılar içimdeki o hevesleri. O kadar üzgünüm ki. Bu isyanımı sadece yazıp rahatlamak istedim.

Ceyl_an Ceyl_an sen daha ilk falsoda tepki vermedin, sesini çıkarmadın. Adam da iyice cılkını çıkardı, üste çıktı, dozunu artırdı. Sen daha ilk şeye sesini çıkarmazsan devam eder. Ağlamayana mama verilmez. Son noktaya gelince değişmiyorlar. Sen son noktaya kadar idare ediyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X