- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.871
Ceylancım valla erkek olsam hiç de umrumda olmazdı yani bu dediklerin yedim tüm parayı sanane der geçerdim hatta. Arap ev almışmış gururu kırılmış emlakçıyla başlarını eğip önlerine bakmışlar falan komik laflar bunlar. Sen sert konuştum sanıyorsun ama insanlar lafları değil icraatleri dikkate alır. Bak adamın lafları seni ikna etmiyor icraatine bakıyorsun niye böyle diye sorguluyorsun. Adam da aynı şekilde ne kadar konuşursan konuş gitmeyeceğini biliyor. Evliliği zorladığın buradan bile belli yani. Zamanında beğenmedim istemem deyip parasını yaktım ciddi olduğumu bilir dediğin tatil gibi bişeydir muhtemelen, evlilik kararıyla bir mi, onda istemem dersin ama burada diyemiyorsun mesela adam da farkındadır bunun. Seni de senin arzu ettiğin gibi sevmiyor ve bu evliliğe büyük yatırımlar yapmak istemiyor. Üzgünüm dışarıdan görünen durum apaçık ama sen kabullenmek istemiyorsun.Canım valla beklemedeyim. Çok net konuştum artık şu sigara vs konularında baya ciddi ve sert çizgili bir konuşma idi o da o konuşmanın üzerine daha aramadı. Sanırım kendisi de düşünüyor bilemiyorum.
Bir de şey dedi konuşurken bizim ev sahibi arapmış ve nişanlım kontrata imza atarken çok morali bozulmuş . Bana dedi yüzüm düştü o an emlakçı da anladı işte arapların ev sahibi olduğu yerde kendi ülkemde ev sahibi olmamışım. Ben de dedim utan , bence de üzül, bu yaşa gelip de ev sahibi olamaman büyük şanssızlık ve hata olmuş . Senin yaşında birinin hele ki bir erkeğin muhakkak o yaşa kadar ev sahibi olması gerekirdi dedim. O da işte sana anlattım ya önceden komünist kafasında düşünüyordum. Parayı yiyordum sonuna kadar mülk edinme hakkındaki düşüncelerim şimdiki gibi değildi. İyi dedim kafanı çekersin şimdi arapların evine imza atmakla. Belki bu laflarım da onu baya kırmıştır. Ben erkek olsam gururum incinirdi çok .
Öte yandan doğruları konuşalım sende de doğru bulmadığım durum kendin elini taşın altına sokmayıp adam beni iyi yaşatsın ısrarın. Tamam adam seni iyi yaşatsın da sen ne vereceksin bu evliliğe, öylece çantanı alıp gidecek misin yani adamın yanına? Yarın bir gün lafını ederse zoruna gitmeyecek mi? İlişki oturmuştur karşılıklı güven olmuştur, karşılıklı rızanız vardır sen çalışmazsın adam evi geçindirir eyvallah da baştan bunların pazarlığını yapmak şirket kurmak gibi geliyor bana.
31 yaşındayım feleğin çemberinden geçmesem de ben de gördüm yaşadım bişeyler, hem maddi hem manevi olarak önce insan kendine yetecek ben bunu bilirim. Hem huzuru mutluluğu hem parayı önce kendi kendine kazanacaksın ki başkasına bağımlı olmayasın. Sonra bunları başkası yine verirse ne ala ama baştan karşıdan beklemek çok çirkin.