Yani insanların konularına uyuz uyuz mesaj yazmayı ,konu acani demoralize etmeyi sevmiyorum, kaç gündür de tuttum kendimi ama vallahi dayanamayacagim.
Bu nasıl cümle ya, adam da insan, sen de insansın. Senin bir dikili ağacın var mı bu yaşına kadar?
Okul okumuşsun ama lütfedip calismamissin, hala annenden harclik alıyorsun. Evlenince de anadan terfi edip kocadan harclik alacak, para kazanmanın zorluğunu bilmeden tüketip duracaksın.
Tutmuş adama iktisat dersi veriyorsun. Ve ona bu tarz cümleler kurabiliyorsun.
Yani hiç mi demedi , 'e güzelim,bende ev yok ama sende ne var acaba?' diye??
Bu insanları da anlayamıyorum. Kadın olsun, erkek olsun. Nasıl bu kadar ezdirebiliyorlar ki kendilerini?
Neredeyse bütün mesajları okudum konuda.
Ama mantık veya seven adam göremedim.
Seven bir adam göremiyorum çünkü yok yani, 'cok aşıktı' diyorsunuz ama klasik TC erkeği zaten ilişkinin başında Cook asiktir. Çünkü klasik TC kadını erkeğin aşık olduğuna inanmadan onu hayatına almaz. Öylesine yaşandığı belli ilişkilerinde bile erkeğin bir çabası vardır ki kız kendisini (genlerine işlendiği üzere) 'kullanilmis' hissetmesin. Erkekler de ne yapsın, ortaokul sıralarından beri kızlara yaklaşabilmek için aşık rolü yapa yapa, yapa yapa, inanılmaz bir şekilde evrilmişler. Benim gozlemim bu yönde. Sizinle yaşıt sayılırız. Otuz yıldır kimler geldi kimler geçti hayatınızdan. Hangisi ilişkinin başında 'coooook asik' değildi? Var mıydı böyle biri?
Hiç sanmıyorum.
Sizin konuda da (tamamen okurkenki enerjinizden anladığım) siz güzel bir kadinsiniz, o da çok da yanınıza yakışmayacak bir erkek. Bu erkek sizi nasıl tavlayabilir, bir ilişkiye ikna edebilir? Tabii ki Cook aşık rolleriyle sizi mutlu bir hayat yaşayacağınıza ikna ederek. Eh, azıcık sizi tanimissa maddiyata değer verdiğinizi de anlamıştır. Gözünüzü boyamak için beşyüz altiyuz liraları saciyordur localara. Parası olduğundan mi? Bence hayır, balık ağına düşsün diye.
Benim Rusça kursunda bir arkadaşim vardı. Çocuğun kursa geliş amacı bir Rus kizi tavlamakti,bariz yani. asgari ucretin bir tık ustu kazanabilecegi bir meslegi var. Sana tatilde tanıştığı Rus kızın gözünden bu arkadasimi anlatacağım: "cok güzel bir otelde tatil yapıyor, iPhone son modellerinden kullanıyor, kolunda bilmemne marka saat , gözünde RayBan gözlük var. Tatile uçakla geldiği için arabası yok, ama her yere transfer çağırıyor. Mekana gidince loca kapatıyor, çok klas adam"
Oysa gerçek kesinlikle öyle değil. Adam varını yoğunu tatilde yiyor :) sizin adam da tabii ki asgari üstü almıyor, geliri çok daha yüksektir. Ama işte gozunuzu boyamak için olduğundan birkac tık daha iyi göstermiş kendini, oysa bu filmin en güzel sahnelerinin gösterildiği bir fragman. zannetmissiniz ki film de fragman kalitesinde olacak. Ama malesef genelde ne var ne yok fragmanda anlatıyorlar, filmi boşa izlemiş oluyorsun...
Konudaki adamın yirmi otuz bin kazandığına da inanmadım bu arada. İş yapan insanların eline çok fazla para geçer, doğrudur. Ama geliri kadar gideri de vardır , bazen eline çok para geçer,bazen daha az...yani beyaz yaka çalışan gibi her ay "al sana yirmi bin,akarı kokarı yok, senindir" gibi bir durum yoktur heralde.
Bir diğer konu, adam sana değer vermiyor. Sırf evlenmek için evleniyor. İstemeyi gecistirmis, kendince kılıf bulmuş. Nişanı gecistirmis, evi gecistiriyor. Evlilik iki kişilik bir hayattır ama adam burnunun dibinde karar alıp duruyor. Böyle eşine onaylamadan bireysel kararlar alınan bir şey değildir ki evlilik. Ayrıca sizi merak etmiyor, aramiyor, sormuyor, günaydın demiyor...
Size gelince, siz de adama değer vermiyorsunuz. Adam size çok güzel bir yüzük almis, hemen sertifikasını sorgulayıp kaç para ogrenmissiniz. Gözünüzde para sayacı varmış gibi devamlı bir sayım peşindesiniz (gibi görünüyor sadece konuyu okuyan bir kK üyesinin gözünden. Gerçek hayatta sizi tanımıyorum) beş bin lira bilmemneye verdi,benim yüzümden yaktı, altiyuz liraya hesap ödedi, yedi sekiz dokuz on, şöyle şöyle..
Yani bu kadar para konuşulması normal mi ilişkide? En basiti Ben sevgilimle küçük bir tatile giderken bile gidiş dönüş uçak biletlerimizi almıştım,o iki gün kalacak yerleri ödemisti. Bilemiyorum toplam biletler mi daha pahalliydi yoksa otel mi..hiç konuşması bile geçmez aramızda. Bu kadar para para para lira lira lira, insan konuşurken sıkılır ya.
Ve son olarak sorgulamanız için söylüyorum. Sizce adamın gözünde sizi 'mantikli' kılan tam olarak nedir?
KKya yazdiginiz cümleler; ben calismam, lüksüme düşkünüm, kaprisliyim, haftada iki temizlikçi isterim, seksle aram yoktur /olmasa aramam, evde sigara icirmem kavga çıkartırım, aşık değilim, inatciyim..
Bunların biri bile sevilen-istenen bir kadın özelliği değil ki, sizce bu adam neden arada aşk olmadığı halde ısrarla sizi tercih etsin?
Bence her dediğinize 'heeee heee' diyor gecistiriyor. Ev meselesini gecistirdigi gibi...
Ne diyim, sizin de bu adamla işiniz zor, adamın da sizinle işi zor.