Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ayda 30000 gelir ile ancak bağcılar sultanbeylide yaşarsınız demek de biraz abartı olmuş. Refahtan kastınız ne onu bilmiyorum ama über refah icin de yasanacaksa bağcılarda da yetmez zaten. Ama aylık 30000 gelir ile "Istanbul" lokasyonlarinda iki kişi rahat şekilde kirada yaşayabilir.

Adam kendisi ben bu parayı kazanıyorum dedi mi yoksa siz sadece tahmin ve çıkarımda mi bulundunuz?

bu mantık evliliği bi tek size mantık evliliğiymiş gibi geldi bana. adam bu kadar şeyin içinde neyi mantıklı bulmuş ben anlamadım, hani bir win-win durumu olmalı ki mantık evliliği olsun. onun kazancı ne bu durumdan? sadece çocuk sahibi olabilecek olması mı?

Valla yasanmaz. Mantik evliliginden bahsediyoruz oyle harcamalari kismayacaksin,bir giydigini bir daha giymeyeceksin,ceyiz bile almayacaksin vs icin yetmez 30 bin. Tek kisi calisacaksa 30 bine orta direk hayati yasanir anca. Kiralari ev fiyatlarini goruyorum gozlerim portluyor. Ask evliligi yaparsan eyvallah yasarsin. Her yerde yasarsin yani

Haaa. E tabi öyle bir eli yağda bir eli balda parayı hiç düşünmeksizin yasanmaz. Bu derece refahı atladım halime ağlamaya başlayacaktım

Bana biraz abarttınız gibi geldi. 30 binle gayet rahat yaşanır ya istanbulun hangi semtinde olursa olsun. Biz şuan evde 3 kişiyiz evimize 10 bin civarı para giriyor. İstanbulun merkezi bir semtinde yaşıyoruz. Kendime ait arabam var çalışmıyorum. Gayet de şükür rahat yaşıyorum. Dışarı yemelerimiz içmelerimiz eğlencemiz kesilmez. Giyimimi de giyerim . Kozmetiklerim pahalıdır . 10 bine 3 kişi böyle yaşıyorsa 30 bine 2 kişi çok daha iyi yaşanması lazım.
Sizin dediğiniz aşkı memnu gibi bir hayat . Yani o hayat 30 değil 50 bine de yaşanmaz ki O hayat için ciddi zengin olmak lazım. Benim düşüncem çok zenginlik değil rahat standart bir hayattı .

Standartlariniz dusuk demek ki. İstanbulda 3 kisi 10 bin liraya surunulur cunku. Benim ailemin yarisi İstanbulda yasiyor. Hic biri zengin degil,hepsi calisiyor. Ev kirasi + ev kredisi oduyoruz diyenlere 3500+4000 lira kafadan sabit gider koydum. Evi de Acibademde dusundum. Alin size 7500 lira gitti. 1500 lira benzin diye eklersek 9000 yapar. 10 bine mumkun degil bu giderleri saglayamazsiniz. Aski memnu hayati da 100 binden baslar oraya hic girmeyeyim siz oldukca memur ailesi standartlarindasiniz. Elestirmek icin soylemiyorum ama bu boyle. Mantik evliligi ac kalmamak icin yapilmaz. Ulkedeki yoksulluk sınırı gelmis 7 bine dayanmis 4 kisilik aile icin. Kimse 10 bine 2 kisi refah icinde yasiyor diyemeyiz Hele ki koskoca İstanbulda.

Konu benim bakış açımca ; kesinlikle maddi olarak değil parası olmaya da bilir işi gücü de o kadar olabilir ama asıl mesela ortada ya büyük bir yalan var ya da hastalık derecesinde cimri bu denli cimri insan sevgisinde de cimri olur. Ben asla gelirinin o şekilde olduğuna inanamadım canim eğer öyle olsa 1000 liralık 1+1 eve 40 yaşında adam seni gelin etmeye çalışmaz.
Ayrıca gelip istememek nişan falan olmamasıda biraz bana garip geldi.
Sen kaç yaşındasın?

kendi evimiz var kira falan ödemiyoruz. Ben refahımızın yerinde olduğunu düşünüyorum. Düşünmek için de yeterli ve yerinde sebeplerim var anlatıp farklı anlaşılmak istemem ancak şunu kesinlikle söylemek isterim ki Sürünmek denemez buna sürünmek çok farklı. Bu standartlara sürünmek denirse bu şükürsüzlük olur ben böyle düşünemem . Ayrıca 1500 lira benzine de şok oldum ben ben her gün arabayı çıkarırım aylık 200 lira gidiyor mazot masrafım. Ben taksici değilim ki 1500 lira benzin harcayım Biraz harcama kalemlerini gerçek dışı yazmışsınız.
Ben şimdi bunlara zenginim süper yaşıyorum diyemem böyle bir iddiam da yok ama sürünüyorum dersem de günaha girerim. 30 bin de aç kalmadan yaşanacak bir para değil.

Ya evet işte benimde aklımda bu sorular olduğundan bu konuyu açtım ben. Ben 30 yaşımdayım

Yok iste herkesin standardi farkli. Es adayinizla herhangi bir sevgi baginiz yok,kirada yasayacaksiniz ve ev kredisi odeyeceksiniz,duzgun bir semtte yasayacaksiniz,hem sizin hem esinizin arabasi olacak,birebir bunlari yazdim. Daha yapilacak harcamalardan bahsetmedim bile. Coluk cocuk sahibi olduktan sonrasini da yazmadim. Okul parasi,servis parasi icin rahat bir 3000 lira ekleyebiliriz. Size yazdigim rakamlari da birebir teyze cocuklarimdan aldim zaten. Sukursuzlukten bahsederken mantik evliligi yapmayin. Gonul iliskisi olsun o zaman. Caniniza yazik. İstemediginiz bir evde sıkıs tepis oturacaksiniz belli ki. 200 lira mazot parasiyla koskoca bir ay sadece kirmizi isikta beklersiniz cunku bana gore. Bunlari sizi uzmek icin yazmiyorum,sadece gozunuz acilsin diye yaziyorum. Nisan atti demesinler diye kendinizi yakacaksiniz bu varyemez herifle

N’aptınız konu sahibi konuştunuz mu burada yaşamak istemiyorum diye ? Tutmuş ya evi söylediniz mi istemiyorum diye ?
Konuştuk sigara muhabbetinde bile ısrarcı yarın tutacakmış. Annemle konuştum bunları çok üzüldü. Düşün hemen karar verme dedi. Bana da kızdı bir yandan moralim ona da bozuk.

Nişanlinizin tek mantıklı tarafı aylık kazancı ama onuda harcamıyor harcamıyor cimri belli yani.
Üzgünüm ama anlattığınız kadarıyla sizi sevmiyor da yani sizi sevenle mutlu olursunuz fikrinize de uygun değil . Kör kütük aşık olsanız birşey diyemem ama bu durumda bir daha gözden geçirin derim

Konuştuk sigara muhabbetinde bile ısrarcı yarın tutacakmış. Annemle konuştum bunları çok üzüldü. Düşün hemen karar verme dedi. Bana da kızdı bir yandan moralim ona da bozuk.
Ama olmaz ki senin de söz hakkın var o evin hanımı sen olacaksın. Üzüldüm gerçekten , önceki sayfalarda da geçmiş acılarını yazmışsın bunda mutlu olmanı dilerdik hepimiz. Çok ayıp etmiş nişanlın. Annen neden kızdı?

Hiç o eve kararına, benim evlilik kararlarımın yanlışlığına , bir sürü şey işte uzun hikaye kızdı çok kızdı. Herhalde bir daha evlenmek istersem direk nikahı yapıp annemin karşısına çıkmam gerekecek. Aksi halde beni kapıdan kovar

Annenin kızgınlığı kısa sürer. Kendini annenin yerine koy, kızının üzülmesine ve yanlış kararlar almasına üzülmüştür. Biraz da elaleme ne diyeceğiz kısmına sinirlenmiştir ama hepsi geçer. Elalem unutur, annenin siniri geçer. Ben de böyle olsun istemezdim annecim diye açıklama yap bence. O da senin çok üzgün olduğunu bilsin kıyamaz sana

Mantik evliliği yapmak için +100bin kazanan adamla evlenmek gerekmiyor, sizin mantik sınırınız bu olabilir ama o adamlar da oturup "nolur her hangi biri gelse parami yemeye, mantik evliligi yapsak gozunun icine baksam" diye beklemiyorlar sonuçta. Konu sahibi bu kisiyi bulabilmiş.

30binle bağcilarin bodrum katinda yaşaniyorsa asgari ucretlilerin karton kolilerde yaşamasi lazim.

Ben de İstanbuldayim. İstanbulda cok deli paralar dönüyor. Bazi yerlerin kirasini 30.000 asla karşilayamaz elbette sizin kafanizdaki lüks hayat olmaz ama yine de o semtlerde ortalama bir evi 30.000 gayet karşilar. illa bagcilarin bodrumunda yaşamazlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…