• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Mantıklı olan kiralık mı,satılık mı?

esinnnnn02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2010
451
1
96
İstanbul
200-300 liralık fark için kiralık mı almak gerekir kızlar?satın alıp yer işgal etme diyo çok kimse...ama ben de kıyamam onu geri vermeye gibi geliyo...:a015:

ben satın alıcam yaa aradaki fiyat farkı çok az. napim dursun bi köşede belki düğünden sonrada arada giyerim hatırası oluropuyorumnanaktan

bende öle diyorum yaa:)düşünsene,en güzel gecende giydiğin en özel kıyafetin!!!okadrda para vermişken,tut 1 hafta sonra geri ver!ayy kıyamam heralde valla!:gitme: kimisi gelinliği 2 parça alıyomuş,üst kısmına uygun bi etek falan yaptırıp,özel günlerde kullanıyorlarmış:)ne fikir ama dimi canm:)

bende öle diyorum yaa:)düşünsene,en güzel gecende giydiğin en özel kıyafetin!!!okadrda para vermişken,tut 1 hafta sonra geri ver!ayy kıyamam heralde valla!:gitme: kimisi gelinliği 2 parça alıyomuş,üst kısmına uygun bi etek falan yaptırıp,özel günlerde kullanıyorlarmış:)ne fikir ama dimi canm:)[/QUOTE]

aynen öyle bende o şekilde yapacağım...

bekarken böyle düşünüyor insan geri veremem diyor ama işin içine girince kiralığa karar veriyor en azından ben öyle yaptım. 400 lira fark istedi gelinlikçi, o parayı ona verip ziyan edeceğime mesela orta sehpa alırım dedim :roflol:

ben gelinligimi 600 liraya diktirdim ilk ben giydim benim üzerime göre dikildi bi ara alayımmı sanki dedim ama 1200 istediler vazgectm zaten alsam ne yapacam evde duracak dolapta ne gerek var

Mantıklı olan kiralamak.. Arada 100 tl farketse bile..
Ama ben satın alıcam.. Yani bu konuda mantığımla hareket etmiyorum..
Mantığımla hareket edilcek bi konuda değil bence..
İçim el vermez gelinliğimi geri vermeye..
1 kere giyiyosun.. Bütün anıları,o günü,heycanını,telaşını her sefernde yüzünde gülümsemeyle hatırlatıcak bi hatıra..
500 tl fark ediyo benim gelinliğimde de..
Napim fark etsin.. Ben satın almaktan yanayım..

bende gelinlik diktiriyorum düğünden sonra geri vericem öyle anlaştık ama provalara gidip geldikçe pişman olmaya başladım gelinliğim içime çok sindi şimdi vermeye nasıl kıyıcam diye düşünüyorum
ama diğer yandanda aradaki farkla başka bişeyler yaparım diyorum malum düğün zamanı paraya ihtiyaç çok oluyo

ben kiralık istiyorum
önceden hep satılık alrım diyordum ama
bizim gelinimizde var mesela 3 senelik evli
daha 1 kere bile giymedim diyo kardeşlerim falan geldikce arada
deniyorlar diyor ve cok fazla yer kaplıyomuş:)
bende kalabalıklığı sevmem valla alırım gelinliği gözüme kalabalık gelsin
atarım falan :) benim için en iyisi kiralık

ben aldım ,hiç konusmamıstık esımle alıcaz mı kıralıcaz mı dıye

ılk gırdıgımız gelınlıkcıden ılk gıydıgım gelınlıgı aldım cıktım,

fıyatı da uygun gelınce ,eşim alalım dedı hemen.

kıyamamzdım gerı vermeye ,ara sıra ustunu gıyıyorum ,aklinialirimsmile

ayyy ne güzell yaaaalkisalkisalkis bende evlilik yıldönümüzde faln giyerim diyom heebayanssulusmile hoş olur sankiizemuszemus

Yok ya ben kiralıyorum... Satın alan bir çok tanıdığım var en başta ablam şuan bazanın altında saklıyor... rengi atmış mahvolmuş... bi de içine giremeyince(doğumda biraz kilo aldı) baktıkça bunalıma giriyor kaydirigubbakcemile3 onun için kiralamaktan yanaym... Zaten tek başıan giyilmiyor gelinlik en az 2 kişi giydiriyor...

düşünsenize özel bi gün gelinliğinizi tarlatansz giymişsiniz... mutfakta yemek için son rutuşları yapıyorsunuz sağa dönüyorsunuz gelinlik ayaklarınızn altnda sola dönüyorsunuz gene aynı... sempatiksalakcinni rahatsızlık verici bişey bence... gelinlikten ziyade nişanda abiye aldıysam özel günde evimde hazırlarım yemeğimi giyerim abiyemi şık bir elbise zaten ohhh valla opuyorumnanaktan ama gene de siz bilrsiniz kızlarrr :lepi:

ben gelinliğimi aldığım yer kiralık vermiyor diye satın aldım ve çok pişmanım çok yer işgal ediyor

100 lira fark vardı vermedim o farkı :) Çantası, duvağı falan hatıra kalsın sende dediler onları da geri verdim.Benim ruhum daralır zaten öyle hatıraydı, resimdi, bibloydu falan.Bir hafta falan evde kaldı, Allahım ne haşmetli birşeydi, dolaba soktuum girmedi, yatak bazaları fuldü yerleştiremedim,bir hafta salondaki yemek masasında yattı durdu :) Sonunda verip geldiğimde ohh be dedim :) Sonradan giyme kısmı da beni bayar.Nikah ve düğün büyüsüne ait bir aksesuar bence, evde soğan kavururken ya da kurufasülye, turşu yerken pamuk prenses tarzı mutfakta dolaşmak fikri kimilerine cazip gelebilir ama beni güldürüyor üleeen :) Kız çocuklarına saklanabilir belki ama 20 yıl sonra (en minimum) o kız çocuğunun o gelinliği giymek isteyip istemeyeceği bile muamma.Üff neyse ben gelemem öyle şeylere, verdim gitti, üstüne para da verseler öyle kocaman ve kullanışsız şeyleri saklamazdım.

cnmm 200-300 tl fark carsa satın al tabii benim begendigim gelinlikin kirası 2000 tl satın alması 3500 tl valla eger onu alcak olursam kiralarım baya fark var arada..bakalım şuanda gelinklere bakıyorum 1 ay içinde alcam kararısızm çok:)

bende kıralamayı dusunuodum ama arada 200 300 tl fark oluo deyince satın alcam eger cok fark olsaydı kıralardım ama..yerine gorede deişio bu fark biyere sorduk arada 1 mılyara yakın fark wardı eger orda dıktrseydım kıralardım kesın ama baska biyerle anlastık sonra :) tabi ortada daha model yok o ayrı :)) ya bide illa dolapta sandıkta durmasına gerek yok ki bagslayada bilirsınız kızlar durumu olmayan biri gıyebilir ya odunc werebilirsinz yada tamamen nasıl istıosanız yani..

Bence kirala cnm,ben eşim istediği için hiç istemeyerek satın aldım,şimdi öylece kutuda duruyor bir daha da giyilmeyeceğine göre satın almaya hiç ama hiç gerek yok.
Eşim şimdi pişman oldu aldığına.

Ben hep satin alip hatira kalsin diye dusunurdum ama biz evlendikten 6 ay sonra yurt disina tasinicaz.. anlicagin nereye koyucam ben onu.. kayinvaldemin evine atsam desem bende olmadigi surece onemi yok, annem hayatta tutmaz.. yurt disinada yanimda tasicak halim yok heheh en iyisi kiralamak galibaaa

Back