- 1 Eylül 2014
- 25.908
- 30.322
- 798
- 35
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
inşallah verdiğiniz bu karar en hayırlısı olur sizin için çalışan anne olmak gerçekten çok ama çok zor.şuan 3 yaşında olan yanımda işe getirdim küçük 1 yaşında onuda kaynanaya bıraktım ama diğer torunuda onda iki çocuğpa oda bakamıyor şimdilik çözüm buylduk sayılır hem benim kzı hem görümcemin kızını kreşe vricez ücretini biz ödiycez kaynana boşa çıktığı içinde 1 yaşındaki küçük kızıma bakabilecek
kendi annem 2 günde pişman oldu geri gelcem biraz idare edin falan dedi ama eşim ailesi istemiyor artık parayı teklif etmem ihtiyacı yok annemin ama kabul edebilir sonra eşimin ailesinin karşısında annemin değeri değişebilir
yok aynı şehirdeler.Eğer yanlış anlamadıysam kv farklı şehirde. Eğer böyleyse onlarda daimi kalacak demektir ve aynı evde rahat edebilecek mi? Ben istemem şahsen bu şekilde olacaksa mesela. ama aynı şehirdeyse o şekilde olur yani kv daha mantıklı.
Para konusuna gelince ben sormadan teklif ederdim açıkçası parayı çünkü çalışmış biri hani evhanımı olsaymış yine verirdim ama maaş gibi olmazdı belki... Bilemedim...
peki bazı anneler vardır ya hani.. tek emekli maaş ile geçinirler ona rağmen torunlarına bakar 5 kruş talep etmez üzerine kızına ogluna neyse destek olurlar..İhtiyacı varsa istemiş olabilir bana çok anormal gelmiyor
Tabiki kv baksın gözü arkada kalmaz
Ya neyse ne el bakip para alacagina kv baksin para alsin emeginin karsiligi cocuk bakmak gercekten kolay degil ama arkadasinizin da esine annen parala bakiyor aaa demesine elestirmesine gerek yok.peki bazı anneler vardır ya hani.. tek emekli maaş ile geçinirler ona rağmen torunlarına bakar 5 kruş talep etmez üzerine kızına ogluna neyse destek olurlar..
şimdi sizce o anne ile bu kv yeri bir olur mu dersiniz ?
Firsat bulup donus yapamadim ...haklısınız bende bakıcıya baktırıyorum inanın kafam hep evde çok zorhiç rahat değilim diken üzerindeyim
ama ihtiyacı oldugu halde torununa seve seve bakıp ekstra yardım eden anne babalar var
peki bu ikisi arasındaki fark ne oluyor o zaman dersiniz.
Çocuk bakmak o kadar zorki canım...milyar verseler yeridir yani.. ihtiyacı olmasa istemezdi sanırım. tabiki kayınvalide bakmalı...benim iş yerimde çalışmak üzere yeni bir bayan arkadaşımız geldi.. asgari ücret+ ssk ile çalışıyoruz. şartlarımız iyi bir iş.
Kendisin sevdim ısındım biraz sohbet muhabbet ettik ediyoruz sizden onun adına danışmak istiyorum kendisinin üyeliği olmadığı için ben yazayım dedim. birilerini yanlış yönlendirmek asla istemem.
Bu bayanın küçük bir bebeği var 12 aylık. kendi annesi memur, birde kardeşi var ama oda şehir dışında yaşıyor
15 günlüğüne buraya gelmiş ve şu an bebeğine kardeşi bakıyor geri gidecek.
kv ve kp ile arası cok iyi değilmiş ama ciddi sorunları yokmuş.
Kv eskiden cocuk bakıyormuş 5 ay önce annesinin babasının tayini çıkmış gitmişler sanırım. işsiz kalmış.
Bizim burası küçük bir yer olduğu için bakıcı fiyatları 500 tl den 500 - 700 arasında bakılıyor genellikle bende öyle baktırıyorum ev işi vs dahil olursa farklı oluyor
eşi ile kv gitmişler anne olmassa sen bak diye konuşmuşlar.
kv tamam bakarım sizin evde ama eski işimde aldıgım gibi para verebilirmisiniz. zaten bakıcıyada vereceksiniz benim de ihtiyacım var demiş ( önceki cocuga sanırım 550 tl bakıyormuş. )
annesi böyle konuşunca eşi bozulmuş biraz. eve dönerken eşi ; insan hiç torununa bakmak için para istermi demiş bayan arkadaşa..
şimdi bu bayan kv baktırıp baktırmama konusunda kararsız.
sizce bakıcı daha mı mantıklı olur ?
yoksa kv daha mı iyi olur. her iki durumdada ikisinede ücret verecek
yalnız birisi can ciger gibi sevecek gözü arkada kalmayacak,
bakıcı: ne söylenirse yapacak iş veren olunacak lakin hep gözun arkada, o istenilen ilgi şefkat olmayacak cocuga karşı
kv sizce ilerleyen zamanlarda sorun sıkıntı olur mu ?
benim cocugumada komşumuz bakıyor ama insanın kafası hep evde.. benim kendi fikrim eğer ki halası kv annem gbi seceneğim olsa ben direk onlara bakıtırdım.
çalışan anneler sizin cocuklarınıza kim bakıyor ?
sizce aile bireyleri torunlarına seve seve karsılıksız mı bakmalı ?
yahu neden başka anneler ile kiyasliyorsunuzpeki bazı anneler vardır ya hani.. tek emekli maaş ile geçinirler ona rağmen torunlarına bakar 5 kruş talep etmez üzerine kızına ogluna neyse destek olurlar..
şimdi sizce o anne ile bu kv yeri bir olur mu dersiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?