Mantıklı Olan Hangisi Sizce ?

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
53
33
benim iş yerimde çalışmak üzere yeni bir bayan arkadaşımız geldi.. asgari ücret+ ssk ile çalışıyoruz. şartlarımız iyi bir iş.
Kendisin sevdim ısındım biraz sohbet muhabbet ettik ediyoruz sizden onun adına danışmak istiyorum kendisinin üyeliği olmadığı için ben yazayım dedim. birilerini yanlış yönlendirmek asla istemem.
Bu bayanın küçük bir bebeği var 12 aylık. kendi annesi memur, birde kardeşi var ama oda şehir dışında yaşıyor
15 günlüğüne buraya gelmiş ve şu an bebeğine kardeşi bakıyor geri gidecek.
kv ve kp ile arası cok iyi değilmiş ama ciddi sorunları yokmuş.
Kv eskiden cocuk bakıyormuş 5 ay önce annesinin babasının tayini çıkmış gitmişler sanırım. işsiz kalmış.
Bizim burası küçük bir yer olduğu için bakıcı fiyatları 500 tl den 500 - 700 arasında bakılıyor genellikle bende öyle baktırıyorum ev işi vs dahil olursa farklı oluyor
eşi ile kv gitmişler anne olmassa sen bak diye konuşmuşlar.
kv tamam bakarım sizin evde ama eski işimde aldıgım gibi para verebilirmisiniz. zaten bakıcıyada vereceksiniz benim de ihtiyacım var demiş ( önceki cocuga sanırım 550 tl bakıyormuş. )
annesi böyle konuşunca eşi bozulmuş biraz. eve dönerken eşi ; insan hiç torununa bakmak için para istermi demiş bayan arkadaşa..
şimdi bu bayan kv baktırıp baktırmama konusunda kararsız.
sizce bakıcı daha mı mantıklı olur ?
yoksa kv daha mı iyi olur. her iki durumdada ikisinede ücret verecek
yalnız birisi can ciger gibi sevecek gözü arkada kalmayacak,
bakıcı: ne söylenirse yapacak iş veren olunacak lakin hep gözun arkada, o istenilen ilgi şefkat olmayacak cocuga karşı
kv sizce ilerleyen zamanlarda sorun sıkıntı olur mu ?
benim cocugumada komşumuz bakıyor ama insanın kafası hep evde.. benim kendi fikrim eğer ki halası kv annem gbi seceneğim olsa ben direk onlara bakıtırdım.
çalışan anneler sizin cocuklarınıza kim bakıyor ?
sizce aile bireyleri torunlarına seve seve karsılıksız mı bakmalı ?

Son düzenleme:
Ben plsam kv yi tercih ederim.

Para konusuna gelince ihtiyacı varsa o paraya gidenin yerine iş bulacak zaten .Bozulacak birşey yok

o demeden onlar parayı teklif etmeliydiler ihtiyaç sahibi ise.
para konusuna bozulmaların nedeni
eşi demiş ki; insan hiç torununa parayla bakar mı ..

para konusuna bozulmaların nedeni
eşi demiş ki; insan hiç torununa parayla bakar mı ..

İhtiyacı varsa ne yapsın kadın aç mı otursun?Zaten çalışıp onlara yük olmamış.Oturup para da isteyebilirdi.

Torununa baktığı için çalışıp kendi ihtiyacını karşılayamayacaksa onlar karşılayacak.

çok haklsınız aslında ihtiyaç sahibi olmasaydı belki eşine hak verilebilirdi.

Kv nin bakmasi daha mantikli ücretli olsa dahi..eşı haklı ücretı şart koşması hoş olmamış ama ihtiyacı varsa da yapacak bi sey yok..benim çocuğuma annem bakiyor arada maddi yardim yapiyorum ama bu konuda hep problem yasiyorum eşimle..zor iş Allah yardimcimiz olsun tüm çalişan annelerin..

siz ne kadar maddi yardım yapıyorsunuz eşiniz maddı yardım yapmanıza mı sıkıntı çıkarıyor.

Kadinin belki ihtiyaci var bence bozulmasinlar hem parayla olunca mimnet etmemis oluyorsun kimseye.Ben olsam kaynanayi secerim hatta parali bakmasi benim icin daha iyi olur.Ben sizin icin kac sene cocuga baktim calisamadim vs. laflari duymaz.

Kadinin belki ihtiyaci var bence bozulmasinlar hem parayla olunca mimnet etmemis oluyorsun kimseye.Ben olsam kaynanayi secerim hatta parali bakmasi benim icin daha iyi olur.Ben sizin icin kac sene cocuga baktim calisamadim vs. laflari duymaz.
kv aslında uslup yanlış olmuş biraz bence direk böyle söylememeliydi.. sanrım eşi ve bayan o yüzden alınmışlar eşinin de zoruna gitmiş biraz çok bozulmuşlar direk para talep edince

İnsanların ev düzenini bilemeyiz ki belki paraya ihtiyacı vardır kadının yada eşi var ise aldığı maaş yetmiyordur belki,kira faturalar vs yada eşi para vermiyorsa ihtiyaçlarını çocuk bakarak karşılıyordur,başka sorunları vardır belki,madem kayınvalide kabul etmiş ona bakıtsın parası ile.

Annesini para talep etmesi insanı bozar tabi ama ihtiyacı varsa verilecek tabi, kaldı ki çocuğuna bakmasa bile , ihtiyacı varsa yardım etmesi gerekirdi. Bence kayınvalidesi baksın
direk talep etmesede vermeyi düşünüyorlarmış
acaba araya para girince sıkıntı olur mu ki
ben kv ile biraz sıkıntılıyım o yüzden bu konuda yorumsuz kaldım.

Kendilerinin Kv teklif etmeleri gerekirdi bence başkasının çocuğuna bakacağına gel torununa bak anne orada ne alıyorsan biz veririz demeliydiler. Tabi ki KV baksın.

çk haklısınz ama işte anneanne babaanne olunca direk para istenmesi bozuyor demek ki insanları içine acaba ne yapsak ki sorusunu yöneltiyor.

siz ne kadar maddi yardım yapıyorsunuz eşiniz maddı yardım yapmanıza mı sıkıntı çıkarıyor.
Bi ihtiyaclari varsa aliyorum..misal bulasik makinesi ve firin aldim...ya da paraya ihtiyaclari varsa o an benden rica ediyorlar....evet esim problem cikariyor yeterince verdin artik yeter parayla bakmak gibi oluyor o zaman bakici tutalim diye aynen arkadasiniza verilen tepki gibi .

yani eşiniz de cok düşüncesiz bence
o kadın emek veriyor yazık kadıncagıza ihtiyacı varsa tabiki verilmeli o zaman bakıcı tutun her ay versin bakıcıya da anlasın anacıgınızın kıymetini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…