mantıklı mı mantıksız mı

• Konu Sahibi gelecekkorkusu
evini soyadını filan biliyor mu bu adam? Dediğim gibi savcılığa vericem de. İspatlayamazsın filan derse de kaydediyorum sesini başından beri de...

canım beyfendinin daha önce evlenmiş olması, dul olması hiç mühim değil..denildiği gibi kader kısmet meselesi..o insanla yapamamış olması, seninle de yapamayacağı anlamına gelmez..Ancaaakk o evlilik erkeğin kötü özellikleri ( fırlama v.s demiştin ya hani) yüzünden bitmişse iyi düşünmeli...
Bir de canım erkeklerin vaatlerine kesinlikle kanma..Evlenince çok farklı oluyorlar yanii..
senin düşünmen gereken bence o kişiyi sevebilme ihtimalin, geçmişi ile, şuanki özellikleri ile her ne olursa olsun bu adamı severim, sevebilirim diyorsan evlen..
hakkında hayırlısı olsun..a.s.

gelse bulsa hadi evdeyken kapiyi acmam ama eve girip cikarken bisey yapabilir gelip te...
sabahin korunde evden cikiyorum kimse olmuyor yollarda
bu sabah bile korkarak ciktim evden
takıntı haline getirmis beni, rahatsiz

ayyy

Konuyu okudum, olmaması daha iyi dicekken, son mesajını görüp iyi olmamış dicektim sonra o msjı değiştirmişsin :1shok:

Arkadaşların dediği gibi bir daha ararsa sesini kayda al gerekirse polise gidersin. Şu an korkuyorsundur tahmin ediyorum ama sen sağlam dur istemiyorum de ve fazlada konuşma sonrasında bişey yapacağını sanmam. Ama dediğim gibi istemediğini belirtip konuşmayı uzatma

Bu arada şuna şükretki dha hiç bir şey yokken bu yüzünü göstermiş :) herşey ne kadar ilerlemiş olsa o denli zor olurdu...

Canım ben de olanları son mesajımı attıktan sonra okudum...İnan çok üzüldüm..Selen ayın dediği gibi red kararının arkasında kal, belliki ilgiye ihtiyacı olan psikolojik rahatsızlıkları olan biri.sen yumuşak davranınca onunsun sanıyor,seviyorsun sanıyor..Olmazsa bir kaç gün bir arkadaşında kal, yada bir arkadaşın sende kalsın...Allah yardımcın olsun canım, hiç korkma..Bu gibiler ancak rahatsız etmeyi bilirler...

kesinlikle yumuşak davranma kurtulamazsın.. çok sert de davranma geri teper, uğraştırır seni boş yere.. açık ve net bi şekilde konuş, ısrar ettiğinde her seferinde aynı şeyi söyle, seni anlyorum ama evlenmeyi düşünmüyorum şu anda de, hep bunu tekrarla.. bi süre sonra anlayacaktır.. korkma hiç bişicik yapamaz..

sen sürekli reddeder bi tutum içinde oldugundan sürekli peşinde olması bundan olabilir..sürekliliği tartışılırr..önceki eşiyle neden boşandıgı da sebepler çok önemli ..her ne kadar görücü usulü bile olsa boşanmak için tek sebep bu olmamalı..vee ilerde hepiniz aynısınız lafını duymayasın bir de öneki evliliğinde aradıgını bulamamış beklentileri çok olan biri anlaşılan..ya canımm eski eşini bulup anlattırcan aslında nasıldır nasıl biridir diye
bütün bunlardan sonra evlenmeye deger olması senin gözündeki degerle belirlenirr..sen onu koşulsuz secebiliyorsan o senin için evlenilecek kişidir zaten..ben kısaca sana seninle ilgili içimden geceni söyliyim canımm sen evliliğe daha hazır değilsin psikolojik olarak :))) hazır oldugunda o kişiyi tamam bu dersin gönül rahatlıgıyla..az zaman ver kendine..önce kendini tart sonra onu belli başlı işte nedir ekonomik dini ev hayatı çalışmanı ister mi çocuk ister mi çok kıskanç mıdır egitim düzeyleriniz falan filan.şimdi asagıya evlilige hazırlık dersleri listesi veriyorum

1 ) Evlenmek isteyen birey evleneceği bireyle aynı yada birbirine yakın eğitim düzeyinde olmalıdır. Evlenecek bireyler arasındaki eğitim farkı fazla olmamalıdır.

2 ) Evlenilmek istenilen birey ve ailesi ile sosyo-ekonomik ve kültürel yönden , aynı veya birbirine yakın düzeyde olunması gerekir.

3 ) Evlilikte eş seçiminde fiziksel durum ilk etapta önemli olabilir fakat daha sonra yerini farklı kriterlere bırakacaktır. Bu nedenle aranılan özelliklere sahip bir bireyle evlenmeyi düşünmek daha sağlıklı olacaktır.

4 ) Her geçen gün zorlaşan hayat şartlarını dikkate aldığımızda , bireylere çalışan biriyle evlenmelerini önermemiz daha mantıklı olacaktır.

5 ) Bireyler kendilerini psikolojik olarak evliliğe hazır hissetmeden , evlilik kararını vermemelidirler.

6 ) Aşk , evlilikte önemli bir unsur olmasına rağmen evlilikte tek kriter aşk olmamalıdır.

7 ) Evlenecek bireylerin dini ve siyasi düşünceleri aynı veya birbirine yakın düzeyde olmalıdır.

8 ) Bireylerin birbirini kıskanması istenmeyen bir durumdur. Fakat bireylerin aşırıya kaçmamak , şartıyla yerine göre birbirini kıskanması istenilen bir davranış olabilir. Yerine göre bu duygunun ifade edilmesi de gerekebilir.

9 ) Toplumumuzda evlilikte bekaret aranılan bir unsurdur. Muhtemelen bu durum ilerde de önemini koruyacaktır. Bu yüzden evlilikte bekaret aranılmaktadır ve önemlidir.

10 ) Bireylerin çoğu evlilikte karar vermeden önce flört edilmesi gerektiğini ifade etmelerine rağmen , evliliğin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için görücü usulü fakat karar öncesi bir süre flört edilerek evlilik kararı verilmelidir.

11 ) Evlenecek bireylerin sağlıklı ve uzun ömürlü bir evlilik sürdürebilmeleri için , birbirlerini anlayabilmeleri gerekir.

yaa canım bişey yapamaz korktugunu belli etme çok fevri de davranma..bi süre yanına arkadaşını ya da bi yakınını al için rahat edecekse..acıkca konuş anlamasını sagla anlamıyorsa ses telefon ne kaydı tutabilirsen şikayette bulunursun onu da uyararak tabii ki de..evlenmeye hazır değilim düşünmüyorum kimseyle..allah yardımcın olsun..daha başta evlilik düşünüyordun walla allah duymuş da yetişmiş imdadına inşaallah bu dertten de kurtarır senii..dengesiz ve paranoyak sevgi ikilemleri olan kişilerle ömür geçmez..öyleleri ne kendini ne karşısındakini mutlu edebilir....bol şans sana ..allah yardımcın olsun tez kurtul inşaallah kazasız belasız..

Son düzenleme:
gelse bulsa hadi evdeyken kapiyi acmam ama eve girip cikarken bisey yapabilir gelip te...
sabahin korunde evden cikiyorum kimse olmuyor yollarda
bu sabah bile korkarak ciktim evden
takıntı haline getirmis beni, rahatsiz
Canım seni sindirmeye çalışıyor.Ama yinede dikkatli ol.Aslında görür görmez hislerine güvenip ona fazla yüz vermeseydin keşketanımaya çalıştıkça psikolpata bağlamış.Ama en azından gerçek yüzünü gördün.Zaten boşanmış bir insanla bekar bi bayan evlenme durumunda iki kez düşünmeli çünkü çok rikli iyide olabilir kötüde.Bence maceraya gerek yok kendi standartlarına uygun sevebileceğin biri çıkacaktır karşına.Gelişmelerden haber verirsin

haha benım arkadasımın eşi boyle,

normalde bagarıp cagarıp bıçak çekıyomuş adama,

(kadın burada kötu olan)

ayrılmaya da gelmıyomus ayrıca ewlıler...

ewlendıkten sonra foyası ortaya cıkıyo kadının kadın tam bı zırdelı

ama tabı adam ıyı davranınca sen benı sevıyon edıyon dıyo
ve 1 ıstedıgını yapmayınca yıne delırııp evı dagıtıyorms..

adam kurtulamıyor..

allah kurtarsın walla senı de o arkadasımı da ayrılmıyor da kadın tabı...
hay allahım neler var dünyada.

bu adamı kim tanıştırdı senle nasıl tanıştın ?ben bunu merak ettim bu kadar seviyesiz birini kim başına sardı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…