sen sürekli reddeder bi tutum içinde oldugundan sürekli peşinde olması bundan olabilir..sürekliliği tartışılırr..önceki eşiyle neden boşandıgı da sebepler çok önemli ..her ne kadar görücü usulü bile olsa boşanmak için tek sebep bu olmamalı..vee ilerde hepiniz aynısınız lafını duymayasın bir de öneki evliliğinde aradıgını bulamamış beklentileri çok olan biri anlaşılan..ya canımm eski eşini bulup anlattırcan aslında nasıldır nasıl biridir diye
bütün bunlardan sonra evlenmeye deger olması senin gözündeki degerle belirlenirr..sen onu koşulsuz secebiliyorsan o senin için evlenilecek kişidir zaten..ben kısaca sana seninle ilgili içimden geceni söyliyim canımm sen evliliğe daha hazır değilsin psikolojik olarak :))) hazır oldugunda o kişiyi tamam bu dersin gönül rahatlıgıyla..az zaman ver kendine..önce kendini tart sonra onu belli başlı işte nedir ekonomik dini ev hayatı çalışmanı ister mi çocuk ister mi çok kıskanç mıdır egitim düzeyleriniz falan filan.şimdi asagıya evlilige hazırlık dersleri listesi veriyorum
1 ) Evlenmek isteyen birey evleneceği bireyle aynı yada birbirine yakın eğitim düzeyinde olmalıdır. Evlenecek bireyler arasındaki eğitim farkı fazla olmamalıdır.
2 ) Evlenilmek istenilen birey ve ailesi ile sosyo-ekonomik ve kültürel yönden , aynı veya birbirine yakın düzeyde olunması gerekir.
3 ) Evlilikte eş seçiminde fiziksel durum ilk etapta önemli olabilir fakat daha sonra yerini farklı kriterlere bırakacaktır. Bu nedenle aranılan özelliklere sahip bir bireyle evlenmeyi düşünmek daha sağlıklı olacaktır.
4 ) Her geçen gün zorlaşan hayat şartlarını dikkate aldığımızda , bireylere çalışan biriyle evlenmelerini önermemiz daha mantıklı olacaktır.
5 ) Bireyler kendilerini psikolojik olarak evliliğe hazır hissetmeden , evlilik kararını vermemelidirler.
6 ) Aşk , evlilikte önemli bir unsur olmasına rağmen evlilikte tek kriter aşk olmamalıdır.
7 ) Evlenecek bireylerin dini ve siyasi düşünceleri aynı veya birbirine yakın düzeyde olmalıdır.
8 ) Bireylerin birbirini kıskanması istenmeyen bir durumdur. Fakat bireylerin aşırıya kaçmamak , şartıyla yerine göre birbirini kıskanması istenilen bir davranış olabilir. Yerine göre bu duygunun ifade edilmesi de gerekebilir.
9 ) Toplumumuzda evlilikte bekaret aranılan bir unsurdur. Muhtemelen bu durum ilerde de önemini koruyacaktır. Bu yüzden evlilikte bekaret aranılmaktadır ve önemlidir.
10 ) Bireylerin çoğu evlilikte karar vermeden önce flört edilmesi gerektiğini ifade etmelerine rağmen , evliliğin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için görücü usulü fakat karar öncesi bir süre flört edilerek evlilik kararı verilmelidir.
11 ) Evlenecek bireylerin sağlıklı ve uzun ömürlü bir evlilik sürdürebilmeleri için , birbirlerini anlayabilmeleri gerekir.
yaa canım bişey yapamaz korktugunu belli etme çok fevri de davranma..bi süre yanına arkadaşını ya da bi yakınını al için rahat edecekse..acıkca konuş anlamasını sagla anlamıyorsa ses telefon ne kaydı tutabilirsen şikayette bulunursun onu da uyararak tabii ki de..evlenmeye hazır değilim düşünmüyorum kimseyle..allah yardımcın olsun..daha başta evlilik düşünüyordun walla allah duymuş da yetişmiş imdadına inşaallah bu dertten de kurtarır senii..dengesiz ve paranoyak sevgi ikilemleri olan kişilerle ömür geçmez..öyleleri ne kendini ne karşısındakini mutlu edebilir....bol şans sana ..allah yardımcın olsun tez kurtul inşaallah kazasız belasız..