mantıklı mı mantıksız mı

G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi gelecekkorkusu
Diyelim ki sizi cok seven, surekli pesinizde, surekli sizi mutlu etmeye calisan biri var. Size evlenme teklif ediyor, hem de hergun hergun soyluyor bunu ama siz kararsizsiniz. Cunku ondan muthis bir elektrik almiyorsunuz, dis gorunus olarak mesela cok cok hosuna gitmiyor ama becerikliligi, hayat tecrubesi, caliskanligi, insanlarla kolay iletisim kurmasi, genis cevresinin olmasi, anlatacak cok seyinin olmasi hosunuza gidiyor. Bir de eski hayatinda tabiri caizse tam bir firlama olmasi hosunuza gitmiyor. Bu kisi hayatta bircok sey yasamis, cok sey gormus gecirmis ama sizin cok sade standart bir hayatiniz olmus. Maddi durumu cok iyi, sizden 4 yas buyuk ve siz evlenme teklifini kabul ederseniz butun hayatini size adayacagini, yillar boyu boyle bir insani bekledigini soyluyor. Surekli gelecekteki planlarindan, sizi nasil mutlu edeceginden bahsediyor. Ayrica 10 yil once gorucu usulu evlenmis ama yapamamis 1 yil icinde bosanmis...Sizse hic evlenmemissiniz ve gonlunuzde yatan da yine hic evlenmemis biriyle olmak ilerde.

Ne yapardiniz? Ozellikle evli bayanlar fikriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zor bir durum..Bence ona karşı yoğun hislerin yok ve eksileri gözüne batıyor ama senin ruhunu okşayan sözler verdiği için arada kalmışsın.Hislerine güven eğer gözüne batan hazzetmediğin bir durum varsa o doğrudur,egonun kurbanı olma derim

Tipini cok önemsemem eli yüzü düzgünse elektrik zamanla allınır ve seven erkek kendini sevdirir coğu arkadasımda bu durumu gördüm...işi iyi çalışkansa ben ona da tamam derim ammaaaaa geçmişi fırlamaysa o zaman düşünürüm can cıka rhuy cıkmazmış sırf bu yüzden elerdim...dul bir görücüm oldu benim de ama hayır dedim ben bazıları erkeğin evlenmişi olmaz kabul et dese de içime sinmedi düşünsene ben ilk kez bir eve giricem her seyi ilk kez yasayacağım ama o hevesini biraz olsun almış,bi karısı olmuş bana ters geldi bi de genelde yası 40 ı gecen bayanlar dul birini kabul eder son çare bence bekle sen arkadasım yine de gönlüne göre davran.

Bir kere beni ne kadar tanıyorda sevebiliyor...
Önce bunu düşünürüm...
Hoşuma giden özellikleri neler ve neden gidiyor ya da hoşuma gitmeyen özellikleri neden gitmiyor?
Bunları cevaplardım...
Ve bunlar bir ilişki de ne kadar önemlidir?
Söyledikleri güzel şeyler ama ben onun bakışından bunu hissedebiliyor muyum?
Bu da önemli...
Bunların cevaplarını dürüstlükle verebilmek önemli kendine..
Sonuçta yüreğim ve aklım inanmışsa geçmişini dert etmezdim...

Bir insanin gecmisi önemlidir elbet.
Ama o gecmisten kopali ne kadar yil olmus onuda unutmamak lazim.
Yani bundan 2 yil önce firlama biriyse muhtemelen bu 2 yil icinde cok fazla degismemistir.
Ama 10-15 yil söz konusu ise mutlaka degisimler olmustur.
Hani deriz ya sadece sevmek yetmiyor diye.
Aslinda sadece maddiyata veya baska seylere dayali evliliklerde ruhumuzu pek oksamiyor.. her ne kadar bunu farketmesekte..
Bu insanla alakali herseyi önce ölcüp tartman lazim.
Eger tanimak istiyorsan belli bir sürenin gecmesi lazim ki taniyasin bu kisiyin. Ha diye evlenilmemeli benim düsüncemle..
Tanidiktan sonrada verecegin karar zaten kolaydir..
Ya evet
ya hayir..

Mutluluklar arkadasim..

eğer geçmişe fazla takılırsanız inanın hiç evlenemezsiniz...
karşınızdaki erkekler kendinizi hiçbir zaman kıyaslamayın...
hiç evlenmemiş biri diye de takıntı yapmayın...kimse boşanmak için evlenmez...kader kısmet meselesi bunlar...
inşallah hakkınızda hayırlısı olur...
sevgiler...

hıslerın yoksa hıc bısey degerlı degıldır

açıkçası pek de istemem, anlattığınız kadarıyla geçmişimiz ve hayat standart ve tarzlarımız farklı olmuşsa çok iyi anlaşabileceğimizi düşünmem.geçmişte fırlama olan bir insan da çekici gelmez, çünkü ben sakin ve oturaklı erkekleri severim. geçmişte yaptığı evliliğin neden bittiğini de sorgularım. sorgulamasam bile ben hiç evlenmediğim için yanaşmam büyük olasılıkla. bu yüzden canım, tamamen sizin kişiliğinize ve düşüncelerinize bağlı seçiminiz...

köpekler gibi aşık olmam lazım benim evlenmem için.yoksa kendimi tasması takılmış evcil hayvan gibi hssederimkaydirigubbakcemile

Erkeklerin vadettikleri şeyler genelde gerçeğe dönüşmüyor onun için bence söyledikleriyle vadettikleriyle aklınızı karıştırmayın...durumu değerlendirin sadece.Mantıklı düşünürsek iyi bir aday ama yok ben aşk kadınıyım aşık olmadan asla diyorsanız olmaz tabii ki.

eğer dediğin gibi elektirik yoksa sevmiyorsam asla evlenmem

herkese tesekkurler cok guzel seyler yazilmis
durumu soyle acikliyim, ben ona baktigim zaman oyle deli gibi heyecan duymuyorum
ve basta bana bu kadar cabuk sevmeye basladigi icin guvenemedim ama olabilir biranda sevmis olabilir dedim
sonra anlattikca gecmisinden hic hosuma gitmeyen seyler cikti
en basta evliligi
annesi bulmus askerden gelince, bu istememis ama donemeyiz artik demisler, tamam demis dirdirlardan biktigi icin ama yurumemis, bana soyledigi bu...

bunun disinda ben alkol kullanan birini istemiyorum kesinlikle, bana su an icmiyorum dedi ama konusurken laf arasinda daha yeni gittigi yerlerde ictigini de soyledi farketmeden

ben kendimi biliyorum cok asik olsam herseye goz yumabiliyorum ama bu durumda butun bunlar gozume batiyor...

o hanimhanimcik kaliteli biriyle evlenip kendini bir duzene sokmak istiyor, evli arkadaslari gibi yaninda biri olsun istiyor, bi yere giderken dugune suraya buraya herkes esiyle gelirken yalniz gitmek ona dokunuyormus butun bunlari anlatti bana, beni gorurgormez de iste bu demis...dedigine gore durum bu

benim ustume titremesi, prenses gibi davranmasi, surekli sevgi gostermesi beni etkilemisti ama bunun gerisinde birsuru beni dusunduren sey var ve en onemlisi kalbim deli gibi carpmiyor

Şimdi deli gibi heyecan duymayı önce kendin istemelisin canım,
Sen istemedikten sonra kimse sana bu duyguyu yaşatamaz...
Ama anladığım kadarıyla arkadaşın seninle evlenmekten çok evlenmeyi istiyor...
Şimdi evlenince düzenli bir hayat falan palavra...
Erkek istemedikten sonra bir kadın hayatta onu çekip çekiremez...
Neden rahatsız oluyorsa onları kendisi düzelticek, yoksa sen çok yıpranırsın...
Önceki evliliği, alkol kullanması beni rahatsız etmez...
Belli bir kalıpta özellikteki erkeği beklemek çok doğru gelmiyor bana..
Sen ille de istemiyorsan saygı duyarımm..
Bence bir süre görüşün, onu anlamaya, tanımaya çalış,
O vadettiklerinin hiç birini yapmayacak olsa da ben bu adamı sever miyim diye düşün..
Cevabın evetse zaten hiç korkma yok eğer hayırsa o zaman bırak gitsin...

bence hemen karar verme zamana bırak ve tanımaya çalış
ikilemde kalmışsın kesinlikle olmaz da demiyorsun
kendine bi şans tanı derim ben..
hakkında hayırlısı olsun

dun aksam kesin kararimi verdim, olmayacak...meger psikolojik rahatsizmis bunu anladim...nerden bulastim ki bu belaya allahim oldururum seni demeler, arkadaslarimdan bahsetmistim onlara kufuler etmeler...gelir oraya seni oldururum diyor...ben de cok kiskirtmamaya calistim, huyuna gittim avutmak icin ama nasil kurtulacagimi bilmiyorum :KK43: bana yardim edecek kimse de yok, cok tedirginim, ya gelip beni bulup onume cikarsa diye cok korkuyorum...yalniz yasadigimi da biliyor...beni tehdit mi ediyorsun dedim, ne tehdidi diyor, daha demin oldururum seni demedin mi diyorum o nerden cikti diyor..tam bi psikopatmis meger...

nerden boyle bi belaya bulasmisim napicam ben ya

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk mesajı okudugumda daha "olmaz bu iş" demiştim kendi kendime:nazar:
zira seni bilmem ama ben peşimde koşan değil peşinde koşturan adam isterim hayatımda şakkıdı
fazla ilgiden sıkılır sogurum, ayrıca bi insanın barkot okutturur gibi sürekli kendinden bahsetmesi de veto yemesine sebeptir :kahve:

:1shok: Tam birşeyler yazacaktım ki son mesajı gördüm şaşırdım. Allahın sevgili kuluymuşsun, erken farkına varabildin. Bir daha ararsa telefonla kayda al konuşmayı, net olarak rahatsız etme beni de. Kesin ve net olarak. Eğer ısrar-tehdit vs ederse yine savcılığa başvurucam de. Sanırım böyle bir durumda daha fazla rahatsız etmez.

:1shok: Tam birşeyler yazacaktım ki son mesajı gördüm şaşırdım. Allahın sevgili kuluymuşsun, erken farkına varabildin. Bir daha ararsa telefonla kayda al konuşmayı, net olarak rahatsız etme beni de. Kesin ve net olarak. Eğer ısrar-tehdit vs ederse yine savcılığa başvurucam de. Sanırım böyle bir durumda daha fazla rahatsız etmez.

net olarak artik konusmak istemedigimi soyledim
baska birisi var dedi
hayir kimse yok ben evlenmeyecegim kimseyle boyle iyiyim dedim
lutfen sen de artik unut beni zorla guzellik olmaz dedim
iyi dedi kapatti 5 dk sonra tekrar arayip ben kotuyum canim cicim demey basladi
tam bir bela aldim basima
cok huzursuzum
onume cikabilir, herseyi yapabilir cunku tam bir manyak bunu anladim
telefonda bir agliyor bir kufrediyor ne yapacagimi sasirdim
huyuna gitmeye calistim iyice dellenip biseyler yapmasin diye
sen bana zarar vermezsin sen oyle biri degilsin falan dedim
ama yumusak davraninca da sen beni seviyorsun demeye basliyor bu sefer