MANTIKLI BAYANLAR BUYRUN KONUMAA..!!:((

Aileden gizli yapılan nikahın ALLAH katında da caiz olduğunu biliyordursun umarım.
Babanı dinle Vazgeç daha 24 yasin acele etme

Ya ben anlamadım. Siz zaten dini nikahla evli değil misiniz? Aileniz tutucuysa nasıl birlikte yaşamanıza izin verdiler? Dini nikahı kıydıran adam resmî nikaha nasıl karşı çıkıyor? Çok garip geldi konu bana. Ben kendi ailemden pay biçiyorum. Gayet modern görüşlüdürler. Ben desem ki; dini nikah kıydım birlikte yaşıyorum ama resmî nikah yok diye, sözlümün canına okurlar.

Seni okutmuşlar is sahibi olmani istemişler ama hic kiymeti yok değil mi ? Çünkü sen ailenin rizasi olmadan ayni evde yasiyosun dini nikah yapiyosun eşim diyorsun ve yinede babandan onay istiyorsun hakikaten amma mantikliymissin! Yahu okumussun kendi ayaklarinin üzerinde duruyorsun nedir bu ya gerçekten yazik

Bu adam bu kadar iyiyse bizi degil aileni ikna etmek icin ugras cidden bu konuyu niye actin ki ? Kim senin aleyhinde bisey soylese kinamayin basiniza gelir yok colugun cocugun da bu hatayi yaparsa gorurum kendi hayatin uzerinden millete beddua etmeye mi actin konuyu ?
İlgilenmiyorsun ama kurtul o adamdan...

Birini sevip hayatınıza eş diye seçmişsiniz, hayırlı olsun... Şimdi bu durumda babanın onayını beklemek niye!
Sonuçta ikinizde ayakları üzerinde duran, ne istediğini bilen bireylerseniz kurarsınız yuvanızı, kurmuşsunuz da. Diğerleri saygı duymalı bence.
Benzer yanlarımız var, sizi çok iyi anladım. İstemeydi, yüzük takmaydı, kırmızı kurdele kesimiydi, kına yakmaydı... Hepsini yaşayın. Bu hayat sizin, bu ömür sizin.... Hiç bişey eksik olmasın, kimseye de kulak vermeyin....

He öyle oluyor. Her yerimizin resmini çekip atıyoruz kurbanlık gibi. Kaç çocuğum sen bu adamdan bir an önce.
Yani bn anlam veremiyorum onun bu isteğine niye boyle bişey ıstiyor amacı ne bazen düşünüyorum sapikmi acaba diye surekli aynı konular bide bn kapalı birisiyim kendime yakıştıramıyorum boyle bişey nefsime yenik düşmekten korkuyorum açıkçası

Adamın tek 1 tane ufacıcık bir artısı yok mantığını sadece ekonomik konularda değil duygusal konularda da kullan asla böyle biriyle evlenmezdim bu ne yahu kusura bakma ama paranı yiyor üstüne önüne gelenle fingirdiyor borcu varsa satsın arabasını ayranı yok içmeye atla gider...... Gitmişsin bir de dini nikah kıymışsın aferin gerçekten çok mantıklısın evlenince maaş kartını da ver adamı para istemekle uğraştırma.

Annemden babamdan habersiz sırf cinsellik yaşamak için dini nikah kıyacak kadar saf değilim, çocuğum kıyarsa ve üstelik muhafazakarmış gibi takılırsa ikiyüzlülüğünü suratına vurmaktan çekinmem. Hadi canım kınama sen de yaşarsın korkutmalarını başkasına yap. Dini nikahlı yaşayacak maaşını erkeğe yedirecek kadar aşıksın ama babana anlatamayacak kadar korkak öyle mi?

Mune bana kızacak dini konu yasak diyecek.
Yinede belirteyim islam da nikahın amacı ilandır. Yani siz kocanızı kolunuza takıp bu benim kocamdır demeli ve kimseden saklamamalısınız. Erkekte aynı şekilde.

Aranızda olan ilişkiye dini karıştırmayın rica ederim.

içim şişti. Siz yapacağınızı yapmışsınız daha ne soruyorsunuz. Bir ev parası bu adama yedirmişsiniz zaten üç beş kuruşun hesabını mı yapıyorsunuz. Allah akıl fikir versin.

Ciddi söylüyorum bu adamda nişanı düğünü bedavaya getirip altın ve eşyaları alıp gidecek tip var

Ne dalgavarisi yahu, gayet de asabi şekilde, sinirle yazdım. Meslek sahibi olmuş bir hemcinsimin kendini kullandırmasına, "evliyim" diye düşünerek kendini kandırmasına, dini işine geldiği gibi kullanmasına, bir de kendine mantıklı demesine inanılmaz sinirlendim.

Hem bunun benim egomla ne ilgisi var? Bir ispat çabam yok ki? Sayfalardır sizi dolandırılmış, kandırmış aldatmış (bunlar benim iddiam değil, sizin beyanınız) bir adamı aklamaya çalışan sizsiniz burada. Ben fikrimi yazar geçerim, tanımam etmem bana ne??

Ayrıca size aciz demedim, zira acizlik bence zor durumda kalanlar için geçerlidir.

Güle oynaya bataklığa girip "ama çamura battım" diyen biri aciz değil, öngörüsüzdür benim için.

Evet ne oldum değil ne olacağım demek lazım, bu yüzden 3 ayrı bireysel emeklilik yaptırdım ödüyorum, fazla fazla çalışıyorum ömür boyu kimseye muhtaç olmamak için. İleri dönük yaklaşık 8 senelik planım hazır kafamda. Siz aynı paraları sizi kandırmış bir adama yediriyorsunuz, tercihinizdir, ondan da bana ne??

Ayrıca hata insanlar içindir, hata yapmakta sıkıntı yok. Aynı hatada bu kadar ısrarla devam etmek sıkıntılı ve mantıksız.

Ama bu kadar insan size bir şeyler anlatmaya çalışıyor, atarlı giderli cevaplar "başınıza gelsin de görün"ler.

Gelmez ablacım başımıza, zira lafta değil özde mantıklı olmak esas bazı hayatlarda.

Konu açmış akıl soruyorsunuz, sonra herkese boy boy cevaplar. Madem kimsenin aklını beğenmeyecektiniz bu konu neden var??

Allah selamet versin, kendi düşen ağlamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…