MANTIKLI BAYANLAR BUYRUN KONUMAA..!!:((

İyi şeyler olsa bile, bu kadar kötülüğün olduğu yerde iyiliklere sarılmak ne kadar mantıklı.. Zaman ver kendine.. Uzaklaş.. Kendi düzenini kur.. Ne kadar güçlü olduğunun farkına varın bence.. Nice evlilikler bu sebeplerden bitebiliyor.. Siz daha başlamamışken bile bile lades neden diyesiniz..

Sizi aldatmasını, ablanızın kartını alıp da habersiz harcama yapmasını haklı gösterecek ve unutturacak kadar ne iyiliği oldu acaba sevgilinizin, çok merak ettim?

:)) ya saka mısınız size nedenyalan söyleyeyeim. bunca seyi anlatmısım işi var diye mi yalan söyleyecegğm.. tee allahım ya. bakınız koca 4 yılı br sayfaya sıgdrmaya calıstığım için es geçmiş olabilirim . zira o yasadıklarım ilk yılllar olanlar ancak beni üzen seyler oldğu için onlara yer yedirdim..

adam basmış imam nikahını üstüne seni aldatmış ablanın parasını çalmış seni maddi manevi kullanmış birde mantıklı olan benim diyorsun. adam çatır çatır kullanıyor seni.

bir insanda iyi davranislar olmasi gereken davranislardir.kotu olanlarda olmamasi gereken.4 yanlis bir dogruyu goturur unutma.

copy paste bilgilerle ilerleyeceksen buyrun:

Gizli yapılan imam nikahının geçerliliği nedir? Sevgililerin imam nikahı yapması ne kadar doğru ? Yani bir kaç kisi haricinde kimsenin bilmemesi durumunda bu nikah geçerli olur mu ?

Değerli ziyaretçimiz, Gizli nikah olayı İslam dinine kesinlikle ters bir durumdur, zira nikah ilan istemektedir. Duyurulmayan bir nikahın düzmece bir nikahtan farkı yoktur. Zira gizli bir nikah yapan kimse şunu demektedir. “Biz evlenmeyelim, tabiri caizse kim evliliğin sorumluluğu ile uğraşacak. Ama yarın ahirette cezadan da kurtulmamız için zina yapmamamız lazım. O halde kimseye duyurmadan gizli bir nikah yapalım, canımız sıkıldığı zamanda boşanırız. Böylece kimsenin birlikteliğimizden de daha sonra ayrılığımızdan da haberi olmaz.” Bu baştan aşağı yanlış bir düşüncedir.

Değerli ziyaretçimiz, sizde taktir edersiniz ki bu gibi insanlar adeta yüce yaratıcılarını hafife almakta ve kendilerince işlemiş oldukları günaha kılıf uydurmaktadırlar. Bu büyük bir günahtır. İslam dininde nikah konusunun şartları vardır. Bu konuda Hazreti Peygamberin (s.a.v) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

“Veli ve iki güvenilir şahit olmadan nikah olmaz. Bu şekilde kıyılmayan nikah batıldır. Anlaşamazlarsa sultan, velisi olmayanın velisidir.” (Ebu Davud, Nikah, 20; Tirmizi, Nikah, 14; İbn Mâce, Nikah, 15; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 6/66.)

Burada zikredilen veli ifadesi kızların veya kadınların ailesinin rızası olmadan evlenemeyeceğidir. Bu madde zaten gizliliğe engel oluyor. İkinci madde ise şahitlik konusudur. İki şahit, şahit oldukları bu nikahı çevrelerinden gizlemeleri caiz olmaz. Zira İslam dininde şahit şahitliğinin gereğini yapmalı ve şahit olduğu nikahı insanlara ulaştırmalıdır. Özetle İslam dininde gizli nikah caiz değildir. Selam ve Dua İle…

atlamıs olabilirsiniz zira hayatımı bilmiyorsunz bu bir sayfa dısında.. ki bunlar ilk zamanlar yasanılan sıkıntılardı..

atlamıs olabilirsiniz zira hayatımı bilmiyorsunz bu bir sayfa dısında.. ki bunlar ilk zamanlar yasanılan sıkıntılardı..
Neden sadece işine gelene cevap veriyorsun sana yazdığım çok daha geçerli şeyleri görmüyorsun dur gör diye bir daha atayım

SORU:

Ben ailemin yanında kalmıyorum, başka şehirde okuyorum ve bir kız arkadaşım var. Yalnız bizim bazı çekincelerimiz var; el ele tutuşmak gibi. Dinen evli olmadığımız için bunun sakıncaları olabileceğini düşünüyoruz. İmam nikâhı kıymak istiyoruz; ama ailemize haber veremeyiz. Okulumuz bitmeden izin vereceklerini düşünmüyoruz. Bu durumda ailemizden habersiz nikâh kıyabilir miyiz? İkimiz de Hanefi mezhebindeniz ve Hanefi mezhebinde aileden habersiz nikâhın dinen sakıncası olmadığını yine sizin sitenizden okudum.

Tarih: 05 Kasım 2009
CEVAP:
İmam nikâhı, yapılacak olan nikâhın yetkili bir kişi veya kurumun denetlemesi demektir. Tıpkı bugün nikâhların belediyede kıyılması gibi.

Dinimize göre nikâhı denetleme yetkisi olan ilk kişi; kızın ailesidir. Dolayısıyla öncelikle onların rızası alınmak zorundadır. Nebîmiz şöyle buyurmuştur:

“Hangi kız/kadın, velisinin izni olmadan nikahlanırsa onun nikahı geçersizdir!”

Fakat aile sebepsiz yere sorun çıkarırsa o zaman denetim, bölgenin yetkili amirine geçer. Yani bugünkü anlamı ile belediyeye.

İmam nikâhı için sadece kız ve erkeğin anlaşmaları yeterli değildir.

İmam nikâhı için sadece kız ve erkeğin anlaşmaları yeterli değildir. Nikâh, bir denetim altında yapılan ve halka ilan edilen bir anlaşma türüdür. Asla gizli ve denetimsiz olarak yapılamaz.

Yapılması gereken ilk şey; öncelikle kızı ailesinden istemektir. Razı oldukları taktirde usulüne uygun bir şekilde düğün yapılır, evlilik gerçekleşir. Haksız gerekçelerle buna karşı çıkarlarsa ve kızın yaşı 18’den büyükse Evlendirme Dairesine başvurulur, resmi olarak evlenilir.

Nikâh bir sözleşmedir. İmam nikâhı kavramı, Hıristiyanların Kilise Nikâhı kavramına karşılık icat edilmiştir. Dinimizde böyle bir kavram yoktur. Nikâh, mutlaka “yetkili” birileri tarafından bir kayıt ve “denetim” altında kıyılmalıdır. Bugün bu denetimi belediyeler yapmaktadır.

Hanefi mezhebinde sadece iki şahit ile yetinilen nikâhın geçerli oluşu YANLIŞTIR!Bu konuda Hanefi mezhebinin görüşü ile amel edilemez! Kaldı ki Hanefi mezhebi iki şahidi yeterli görmekte; fakat nikâhın gizli olmasını kabul etmemektedir.

Bu konuda sitemizde bulunan VELİSİZ NİKÂH ve NİŞANLILARIN NİKÂHI adlı yazılarımızı okuyunuz.

Konu sahibi iki uc mesajinizi okudum aralarda
Hepsinde de demissiniz ki bana yaptigi iyilikler var bilmem ne
Anlatin bu iyilikleri
Hatta konu basindaki mesajinizi duzenleyin
Kimse usenmez okur
Gorelim bakalim ne iyiligi varmis,paranizi calacak kadar kuculebilen bir asalak canli ne yapti da bunca gozunuz kör oldu
Edit;imla

20 yaşında 1 ay gibi sürede evlenmek ve suan söz nisan yapacak kadar da parası yok? Gerek var mı ki nisan a yada babayı ikna etmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…