MANTIKLI BAYANLAR BUYRUN KONUMAA..!!:((

Ne ilginc bir insansini z, anadan babadan habersiz nikah kiymalar, ablanin banka kartini tirtiklayan insana benim icin yapiyor demeler.Babaniz adina uzuldum, su konuyu okusa suratiniza tukurur herhalde

zannediyorum ki simdiye kadr hiç hata yapmamıssınz böyle irrite bir yorum yapabildiğinize göre. ama hayat kime neyi yapmam asla dediği hersseyi bir gün bal gibi yaptırıyor bilesiniz! ilerde kendi evladınız böyle bir hata yaptığında siz onun yüzünüze tükürsünz ancak ondan önce siz yapmazsanız eğer.!

Dini nikah diye birşey tabi ki var. Ancak geçerli olması için tutarsın adamın elinden çevrene eşim bu benim diye tanıtırsın. Ailenin karşısına geçersin bu adam benim Allah katında eşim, resmi nikahı da kıymaya gidiyoruz dersin. Sadece beraber yaşamak için biz dini nikahlıyız, dini nikah diye birşey var demek olayı çok yanlış anlamak.
Ayrıca nasıl kıyabiliyorlar hocalar dini nikahı kafalarına göre onu da anlayamıyorum. 9 ay oluyor ben evleneli, babamın tanıdığı olmasına rağmen cami hocasını 1 gün önce nikah kıymaya ikna edemedik biz. Adam düğün günü geldi eve, gelin alma yapılmadan önce bizi gelinlikle damatlıkla gördü, öyle kıydı nikahımızı. 2 saat sonra da resmi nikah kıyıldı zaten. Sizin nikahınızı kıyan hoca da çok suçlu.
He asıl soruna gelince, gelip sizi ailenizden istemek için bir çiçek ve çikolata parası bulamayan, ailesi de bu kadarcık da olsa destek olmayan kişi ile neden evlenmek için acele ediyorsunuz? İlla kocaman gösterişli bir buket, gümüş tepsi içinde bilmem kaç kilo çikolataya gerek yok ki. Veya yüzükleri şimdilik gümüş alırsınız.
Demem o ki insanın yapmaya gönlü olsun. Sizden para istemeden önce bir sürü yol bulunur.

Son düzenleme:

Buyur canım al

SORU:

Ben ailemin yanında kalmıyorum, başka şehirde okuyorum ve bir kız arkadaşım var. Yalnız bizim bazı çekincelerimiz var; el ele tutuşmak gibi. Dinen evli olmadığımız için bunun sakıncaları olabileceğini düşünüyoruz. İmam nikâhı kıymak istiyoruz; ama ailemize haber veremeyiz. Okulumuz bitmeden izin vereceklerini düşünmüyoruz. Bu durumda ailemizden habersiz nikâh kıyabilir miyiz? İkimiz de Hanefi mezhebindeniz ve Hanefi mezhebinde aileden habersiz nikâhın dinen sakıncası olmadığını yine sizin sitenizden okudum.

Tarih: 05 Kasım 2009
CEVAP:
İmam nikâhı, yapılacak olan nikâhın yetkili bir kişi veya kurumun denetlemesi demektir. Tıpkı bugün nikâhların belediyede kıyılması gibi.

Dinimize göre nikâhı denetleme yetkisi olan ilk kişi; kızın ailesidir. Dolayısıyla öncelikle onların rızası alınmak zorundadır. Nebîmiz şöyle buyurmuştur:

“Hangi kız/kadın, velisinin izni olmadan nikahlanırsa onun nikahı geçersizdir!”

Fakat aile sebepsiz yere sorun çıkarırsa o zaman denetim, bölgenin yetkili amirine geçer. Yani bugünkü anlamı ile belediyeye.

İmam nikâhı için sadece kız ve erkeğin anlaşmaları yeterli değildir.

İmam nikâhı için sadece kız ve erkeğin anlaşmaları yeterli değildir. Nikâh, bir denetim altında yapılan ve halka ilan edilen bir anlaşma türüdür. Asla gizli ve denetimsiz olarak yapılamaz.

Yapılması gereken ilk şey; öncelikle kızı ailesinden istemektir. Razı oldukları taktirde usulüne uygun bir şekilde düğün yapılır, evlilik gerçekleşir. Haksız gerekçelerle buna karşı çıkarlarsa ve kızın yaşı 18’den büyükse Evlendirme Dairesine başvurulur, resmi olarak evlenilir.

Nikâh bir sözleşmedir. İmam nikâhı kavramı, Hıristiyanların Kilise Nikâhı kavramına karşılık icat edilmiştir. Dinimizde böyle bir kavram yoktur. Nikâh, mutlaka “yetkili” birileri tarafından bir kayıt ve “denetim” altında kıyılmalıdır. Bugün bu denetimi belediyeler yapmaktadır.

Hanefi mezhebinde sadece iki şahit ile yetinilen nikâhın geçerli oluşu YANLIŞTIR!Bu konuda Hanefi mezhebinin görüşü ile amel edilemez! Kaldı ki Hanefi mezhebi iki şahidi yeterli görmekte; fakat nikâhın gizli olmasını kabul etmemektedir.

Bu konuda sitemizde bulunan VELİSİZ NİKÂH ve NİŞANLILARIN NİKÂHI adlı yazılarımızı okuyunuz.

Sende mantık yok ki bizde arıyorsun...

Birkere okumuş etmişsin cahil değilsin dini nikahla biriyle evlenmek nedir? Adamın işine gelir tabi istediği gibi at koşturuyor neden resmi nikah yapsın ki?

Seni istediği gibi kandırıyor, oyalıyor resmen. Belli inançlısın da 2 yemin ediyor tamam sende kanıyorsun hemen...

Şu kafadaki kadınlar beni kadınlığımdan utandırıyor...

yalnız sorun o değilki bunca yıl zaten nikahsız yaşanmış sorun para yani madiyat sadece hac umre parası gidecek ay vallahi dumurdan dumura sürüklerndim eşiniz sizi kulanmış diyenlermi ararsın adam işini yürütmüş evlilik resmi nikah gibi bir derdi olduğunuda düşünmüyorum zira konu sahibininde öyle bir derdi yok adam para tırtıklama derdinde bence :))

kusura bakma ama nikahin gecerli değil m yaptigin zina oluyor.

bir de 1 ay cok kisa sure değil mi hemen sevismek icin yollar , careler aramak için. sevgilin senden buyuk ve tecrübeli anladigim kadariyla. ayar vermis tabiri caizse. seni kullandigini dusunuyorum ben de arkadaslar gibi.

arabasini da satmak istese satar. onun icin de bahaneleri var gibi. .

gerçekten yazık hem de çok yazık. baskasının sıkıntısıyla böyle dalgavari yorum yapmak egonzu oksuyor olmalı. zira bbenim gözümde sizler benden daha aciz durumdasınz.. ayrıca ne oldum demeyin ne olacağım deyiniz. hayat neler yaşatır bilinmez. dikkat edin benden daha kötü hatalar yapmayın!

Bence bu durumu annenizle paylaşırsanız annenizde evliliğin için kullan diyecektir diye düşünüyorum. Sözünüzü unutmayacağınızı evlendikten sonra ilk fırsatta götüreceğinizi de söylemeniz gerekir.

Nasıl kendinizi bu kadar düşebildiniz bilmiyorum. Evlenmemeniz sizin için hayırlı olan..
Kalkın bir silkelenin.. Ablanın kartını almış harcamış, yetmemiş hac parasına göz koymuş.. 4 Senedir beslediğinizden bahsetmiyorum bile..

Köpek beslese en azından sadık olurdu
Bunda o da yok :)

bu adamla evlenmek intihardan başka birşey değil.. adam szii sömürmüş de sömürmüş.. bu yaşa gelmiş hala bi baltaya sap olmamış.. babanız da haklı vermek istememe konusunda.. yol yakınken dönün, resmi nikahınız yok Allahtan

Eğer kafanda soru işareti kalmasa bi noktada buraya konu açmazsın aklından bile geçirmezsin .çünkü yüzeysel bakınca ikiniz için olacak bi harcama için istiyor. Ama ama ama

ya ben sadece onun sorumluluğu olan seyler olduğunu düşündüğüm için. para verip acaba tekrar vermez mi krkusundan vs den değil.

zaten onaylmadım yaptığı seyi, hemen sineye cekmedim. bu yüzen yeterince sey yasadık zaten.
bence bu ilişki sağlıklı değil karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun.ailenizin haberi olmadan dini nikah kıymanız doğru değil onun bir gecerliliği yok bilginiz olsun..sevgiliden bir farkınız yok.

internetten alip aynen kopyalamissin.demekki dini nikah hakkinda hicbir bilgin yokmus ki kopyalama yapmissin.peki baban seni vermiycek adama.razi gelmedi.peki anne baba hakki rizasi ne olacak googleden gir onlari da kopyala buraya.

:)) gerçekten hayattan nasıl bu kadar emin olabiliyrsunz ya? kac yasıındasınız bilmiyorum ancak sizin yada varsa cocuklarınınz benzer hatalar hatta daha kötü seyler yapmayacagının garantisini nerden aldınız acaba?

Köpek beslese en azından sadık olurdu
Bunda o da yok :)
İnsan ilk başta kendine kıyamaz yahu..

Konu sahibi, arabanı altına çekmek varken değer mi bunu beslemesine.. Çok sevseydi emin ol senden para almaya kıyamazdı.. İsteyecek yüzü olmazdı..
Ablan için gizli harcadıklarını yerine koydu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…