Mantığı çözemedim

İşte anlatmak istediğim tam olarak bu helal olsun aklımdan içimden geçen yaşadığım herşeyi tanımadan net tahmin.
Öyleyse şöyle söyleyeyim erkek arkadaşın bence inatçı olarak nitelendirilebilecek biraz sabit fikirli birisi.. ilerde (bir evlilik gerçekleşirse) bu inadını sana kabul ettirmek istediği her konuda kullanır.

Öyleyse şöyle söyleyeyim erkek arkadaşın bence inatçı olarak nitelendirilebilecek biraz sabit fikirli birisi.. ilerde (bir evlilik gerçekleşirse) bu inadını sana kabul ettirmek istediği her konuda kullanır.
Kova burcu hemde nasıl bir inat huyu var bilemezsiniz. Hep dua ediyorum hayırlıysa inşâAllah olsun değilse olmasn diye yıpranacağımı düşünüyorum açıkçası ama her konuda böyle değil annesi çok laf söyler ve kendisi ne yazık ki dinler

Ailenin rızası yoksa seni istemiyorlar demektir. Yani ben olsam öyle anlardım.
Bende aynısını kendisine söyledim hem ailem istiyor diyosun hem ailemin rızası yok ne demek diye, ailemin babanın haberi olmadan gelmeme izinleri yok yoksa seni seviyorlar istiyolar diyo işin içinden inanın çıkamadım

Bende aynısını kendisine söyledim hem ailem istiyor diyosun hem ailemin rızası yok ne demek diye, ailemin babanın haberi olmadan gelmeme izinleri yok yoksa seni seviyorlar istiyolar diyo işin içinden inanın çıkamadım
O dilediğini söyler önemli olan senin ne hissettiğin.
Büyük ihtimalle ailesini ikna etmeye çalışıyor, tabii sana bunu söylese ipler gerilecek diye çekiniyor.

Adam net yalan söylüyor. Bu kadar saçma bir bahane olamaz çünkü. Babanıza söylemek neden etik gelmiyor? Onu anlamadım ben.

O dilediğini söyler önemli olan senin ne hissettiğin.
Büyük ihtimalle ailesini ikna etmeye çalışıyor, tabii sana bunu söylese ipler gerilecek diye çekiniyor.
Tahmin edebiliyorum ama artık ne derece sabrederim bilmiyorum bu kadar söyleye söyleye artık gelse bile bin kez söyledim öyle geldi diyip bi kıymeti kalmayacak ve kırıldığımı bildiği halde hiç birşey olmamış gibi davranıyo

Adam net yalan söylüyor. Bu kadar saçma bir bahane olamaz çünkü. Babanıza söylemek neden etik gelmiyor? Onu anlamadım ben.
Babam aile yapısı olarak bilirsiniz eskiler babalara böyle şeyler söylenmes mantığıyla yetiştikleri için benimde babamın bu yetiştirilme tarzına saygı duyuyorum. Yani baba ben buluşuyorum demem açık açık ama buluştuğumu tahmin eder. Annem bu tarz şeylere muhalefet olmadığı için annemin bilgisi oluyor genellikle. Bende bi kız olarak erkek arkadaşımın şu fikrini anlayamıyorum gerçekten

Tahmin edebiliyorum ama artık ne derece sabrederim bilmiyorum bu kadar söyleye söyleye artık gelse bile bin kez söyledim öyle geldi diyip bi kıymeti kalmayacak ve kırıldığımı bildiği halde hiç birşey olmamış gibi davranıyo
Ya adam ne yapsın?
Seni istemiyorlar dese daha kötü olmaz mı?
Sen adamdan da ailesinden de soğursun bir de seninle uğraşmak zorunda kalacak.
Ailesini ikna edecek olan kendisi. Senin elinden bir şey gelmez ki.
En iyisi beklemek ailesi razı olsun daha rahat görüşürsünüz.

Ya adam ne yapsın?
Seni istemiyorlar dese daha kötü olmaz mı?
Sen adamdan da ailesinden de soğursun bir de seninle uğraşmak zorunda kalacak.
Ailesini ikna edecek olan kendisi. Senin elinden bir şey gelmez ki.
En iyisi beklemek ailesi razı olsun daha rahat görüşürsünüz.
Aynen öyle çok haklısınız beklemekten başka çare yok, fakat fazla tolere edemicem gibi duruyoda bakalım sonu ne olucak yorumunuz için teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar, içinden çıkamadığım konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. Erkek arkadaşımla üç yıldır birlikteyiz o Ankara ben İstanbul'da yaşıyorum. Kısa süreli bir ayrılığımız oldu öncesinde birkaç ayda bir gelen kişi şuanda hiç gelmiyor İstanbul'a. Uzun zamandır projelerim var diyip durdu neyse projeleri işi var dedim. Korona yüzünden belki gelmiyordur gibi düşündüm keşke öyle olsa. Ay başında bi akrabalarının nikahına projeyide bırakıp korona demeden gitti. Üzerine ailen mi istemiyor dediğimde hayır ailem istiyor fakat ailelerin rızasıyla olsun diyorlar. Ben abime babama erkek arkadaşımla buluşuyorum diyip bilgileri olacakmış öyle gelebilirmiş yoksa ailem rıza göstermiyo onlarrın rızası olmadan gelemem diyor. Bunun öncesindede durum böyleydi geliyordu. Napıyosam işin içinden çıkamadım. Aileside eğer aileler arası görüşme olursa izin verirmiş sanki ben erkeğim o kız. Nişan olsa bile babam abim buluşmama izin vermez yalnız ve banada babama söylemek etik gelmiyor. İşin içinden çıkamıyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum onlarmı. Şu olayı yorumunuza bırakıyorum
Valla ben de öncesinde çok fazla içli dışlı olunmasını ailelerle pek doğru bulmuyorum hele ki babamın bilmesine gerek yok iş ciddiye binmeden. Beyefendi ailelerin haberi olsun diyosa eğer o zaman bi evlilik teklifi etsin o zaman babama söylerim diyin

Babam aile yapısı olarak bilirsiniz eskiler babalara böyle şeyler söylenmes mantığıyla yetiştikleri için benimde babamın bu yetiştirilme tarzına saygı duyuyorum. Yani baba ben buluşuyorum demem açık açık ama buluştuğumu tahmin eder. Annem bu tarz şeylere muhalefet olmadığı için annemin bilgisi oluyor genellikle. Bende bi kız olarak erkek arkadaşımın şu fikrini anlayamıyorum gerçekten
Anladım. O dediğiniz durumu etik kelimesi pek karşılamıyor sanki. O yüzden anlamadım demiştim. Dediğim gibi, iyi ihtimal sizi sadece ailesi istemiyor. Kendi de istemiyor ama. Onlara bir bahane bulup yanınıza gelebilir her türlü. Nereden bilecekler? İnsanlar çip takmadı ya oğullarına.

Anladım. O dediğiniz durumu etik kelimesi pek karşılamıyor sanki. O yüzden anlamadım demiştim. Dediğim gibi, iyi ihtimal sizi sadece ailesi istemiyor. Kendi de istemiyor ama. Onlara bir bahane bulup yanınıza gelebilir her türlü. Nereden bilecekler? İnsanlar çip takmadı ya oğullarına.
Evet yanlış bi tabir kullanmışım tam olarak o kelime karşılamıyor. Benimde anlamaya çalıştığım mantığımın almadığı bu ben yeri geliyor arkadaşlarımla vakit geçiyorum tek başıma geziyorum aileme bugün dışarıdayım yada mesaiye kalıyorum vs söyleyebiliyorum neden bi erkek olarak ailesine ben kız arkadaşımın yanına gidiyorum diyemiyor anlamış değilim.

Belki de boylesi daha hayirlidir bilemeyiz tabi. Sizde ve aile yapinizda ona uymayan noktalar var bence.
Tabiki hayırlı olanın ne olduğunu zamanla insan anlıyor. Fikrini sorduğum zaman uymayan birşey yok diyor fakat gelmemesine bakılırsa uymayan bir nokta var. Yorumunuz için teşekkür ederim

Valla ben de öncesinde çok fazla içli dışlı olunmasını ailelerle pek doğru bulmuyorum hele ki babamın bilmesine gerek yok iş ciddiye binmeden. Beyefendi ailelerin haberi olsun diyosa eğer o zaman bi evlilik teklifi etsin o zaman babama söylerim diyin
Konunun içeriğinde biraz değinmiştim, sizede yazayım biz bir süre ayrılık yaşadık öncesi aileler tanışmıştı. Ailelerin tanıştığı süredede ailesi aceleci davranıyordu hemen yüzük takalım gibi.

Ya bahane ediyor işte. Degısık bıseyler olmuş ona numara yapıyor. Bas tekmeyi

Konunun içeriğinde biraz değinmiştim, sizede yazayım biz bir süre ayrılık yaşadık öncesi aileler tanışmıştı. Ailelerin tanıştığı süredede ailesi aceleci davranıyordu hemen yüzük takalım gibi.
İşte olay sizlerde bitiyo yani öncesinde ailelerin tanışması pek doğru değil bence . Çünkü onlarda haklı olarak işi hızlandırmak istiyolar. Biz eşimle uzun yıllardır tanışıyoduk,ilişkimiz başladığında bir iki ay sonra aileler öğrendi ama ben kimseye oturup bişey anlatmadım aileler de birbirini tanıyodu . Her iki aile de durumu bilmelerine rağmen sessiz kaldılar. Bi gün eşim bana evlenme teklif etti akşam eve gittim ailemle konuştum. İşte tam o günden sonra ailem ne zaman geliyorlar demeye adını koyma çabası içine girdiler.temmuzda evlenme teklifi aldım bir ay sonra isteme oldu ,istemeden 3 ay sonra da düğün.(İsteme , nişan aynı anda yaptım)
Yani konu ailelere açıldıktan sonra da işi bekletmemeli ama eğer hemen Nisan , söz vs bişey yapmicaz bir süre evlenmeyi düşünmüyoruz diyorsanız ailenize heleki babanıza anlatmanın bir anlamı yok. Valla mantığını ben de anlamadım bence direkt kendisine sorun

Back