Manisalı olan yada manisa da yaşayan arkadaşlar

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim..Manisa merkezde eşimin çalışacağı kurum...İzmire yakın olması beni çok cezbetti zaten..Yani dedim ya burda hiç arkadaşım komşum olmadı kimsesiz gibi kaldım 2 senedir o yüzden gittiğim zaman böyle komşuluğun olduğu bi yerlerden ev bulmak istiyorum önceden yani bebeğimden önce çalışırken hiç komşu falan aramazdım ama buraya gelince çok ama çok aradım...bu arada Pahalı bir yermi şehzadeler şehri :)

merhabalar :) bende manisa şehzadelerde oturuyorum.eğer komşuluk arıyorsan toki3 ten ev bakabilirsiniz ama şehir içinde de mutlaka komşuluğu iyi olanlar var.oraya şuan hastane yapılmaya başlandığı için ev kiraları biraz yüksek.2+1 ler 450-500 falan diye duymuştum ama eğer şanslıysanız 370-400 e de bulabilirsiniz.3+1ler hakkında bilgim yok ..ailemde toki3 te oturduğu için hemen ordan atladım konuya :KK52: ama şüpheniz olmanız manisa pahalı bi yer değil ,seveceğinizden eminim :109:

dağa doğru olan mahalleler size saydığım iyi mahalleler..göçmen mahalleleri,temiz nezih,heryere yakın..şehir küçük ama yol ücreti 2 tl..pazarlar çok çeşitli ve ucuz..örnek vereyim..eriği geçen 1 tlden,ıspanağı 50 kuruştan aldım..pırasa 50 kuruşa kadar düşüyor,kırmızı pancar bile 50 kuruş düşünün yani..yazın klimasız durulmuyor,kışın ısıtma yapmadığınız diğer odalarda bile rahatça üşümeden durabilirsiniz..kışın bile çeşme suyu ılık ve üşütmüyor

Netten baktığım evlerde bana küçük geldi ve kiralar oldukça yüksek konut sıkıntısı varsa satılık konutta pahalı demekki.Manisaya ev bakmaya geldiğim zaman mutlaka tavsiye ettiğiniz semtlere bakacağım özellikle eşimin işyerine yakın olan yerlere...Ucuz olması çok güzel bizim bulunduğumuz yerde nerdeyse herşeyin kilosu 5 tl daha yeni yeni fiyatlar azcık düşmeye başladı ve inanın abartmıyorum Doğunun Parisi diyorlar buraya zaten ama evleri çok güzel ve büyük.. Kira ve ucuzluk bibirini dengeler artık.....bu arada Evler klimalımı oluyor genellikle ... Kışı soğuk olmamasıda ayrı güzel tabi...

merhabalar :) bende manisa şehzadelerde oturuyorum.eğer komşuluk arıyorsan toki3 ten ev bakabilirsiniz ama şehir içinde de mutlaka komşuluğu iyi olanlar var.oraya şuan hastane yapılmaya başlandığı için ev kiraları biraz yüksek.2+1 ler 450-500 falan diye duymuştum ama eğer şanslıysanız 370-400 e de bulabilirsiniz.3+1ler hakkında bilgim yok ..ailemde toki3 te oturduğu için hemen ordan atladım konuya :KK52: ama şüpheniz olmanız manisa pahalı bi yer değil ,seveceğinizden eminim :109:

Toki hiç aklıma gelmemişti gerçekten..Ama merkeze çokmu uzak ulaşımı nasıl acaba...MAnisayı daha gelmeden sevdirdiniz valla teşekkür ederim :KK9:

Toki hiç aklıma gelmemişti gerçekten..Ama merkeze çokmu uzak ulaşımı nasıl acaba...MAnisayı daha gelmeden sevdirdiniz valla teşekkür ederim :KK9:
ben gerçekten mutlu oldum sizin adınıza :116: toki3 ve merkez şehiriçi otobürlerle 10-15 dakika sürüyor.ama isterseniz 20-25 dakikada yürüyebilirsiniz de.manisa yazları çok sıcak olur ama tokideki bi çok aile-komşular akşam yemeğinden sonra çayını demler çimlere oturmaya gider 12 gibi dağılmaya başlarlar.

çarşı bölgesinde çok komşuluklar yok geneli çalıştığı için ama benim sessiz sakin yerde canım sıkılır derseniz merkez de ev almanızı tavsiye ederim balkona çıktığınız asla canınız sıkılmaz :)

merkezde herşey dahil sıfır satılık evler 270 milyardan dan başlıyor diye biliyorum ama bütçenize göre mutlaka bulabilirsiniz.
uncubozköyde ev fiyatlaru fazladır geçen sene bi akrabam oraya taşındı yanlış hatırlamıyorsam 1000 liraya kira da oturuyor şuan :KK1:

Son düzenleme:
şuan ben aydında öğrenciyim mezun olucam bu sene..inanın yazıyı okuyunca iyiki aydın merkez e çıkmamış tahininiz dedim.manisa aydının 2-3 katı .aydın a büyük diye gelmiştim ama ilçemiş gibi gelmişti bana. gezmek için sadece forum ve bulvar ı (çarşısına bulvar deniyor :) ) var.şuan bende manisaya tamamen gelmek için gün sayıyorum:KK52:

ben gerçekten mutlu oldum sizin adınıza :116: toki3 ve merkez şehiriçi otobürlerle 10-15 dakika sürüyor.ama isterseniz 20-25 dakikada yürüyebilirsiniz de.manisa yazları çok sıcak olur ama tokideki bi çok aile-komşular akşam yemeğinden sonra çayını demler çimlere oturmaya gider 12 gibi dağılmaya başlarlar.

çarşı bölgesinde çok komşuluklar yok geneli çalıştığı için ama benim sessiz sakin yerde canım sıkılır derseniz merkez de ev almanızı tavsiye ederim balkona çıktığınız asla canınız sıkılmaz :)

uncubozköyde ev fiyatlaru fazladır geçen sene bi akrabam oraya taşındı yanlış hatırlamıyorsam 1000 liraya kira da oturuyor şuan :KK1:

ayy bende çok mutlu oluyorum gerçekten :) Komşuluk arayacağımı hiç düşünmezdim çalışırken ama bebeğim olunca istifa edip eve kapanınca birde memeleketten çookk uzak olunca öyle bir arıyormuşki insan ... yani komşular akşam yemeğinden sonra çay içer falan dediniz ya çok samimi geliyor bana böle şeyler artık kendime şaşıyorum eskiden sitede karşımda kim oturur bilmezdim bile.. Bütün bilgileri not alıyorum gittiğimde hepsini değerlendireceğim.. Sizlerlede tanışırız tabi isterseniz KK olarak :)

şuan ben aydında öğrenciyim mezun olucam bu sene..inanın yazıyı okuyunca iyiki aydın merkez e çıkmamış tahininiz dedim.manisa aydının 2-3 katı .aydın a büyük diye gelmiştim ama ilçemiş gibi gelmişti bana. gezmek için sadece forum ve bulvar ı (çarşısına bulvar deniyor :) ) var.şuan bende manisaya tamamen gelmek için gün sayıyorum:KK52:

Mezun olucaksanız bu sene az kalmış :) Aydın bizde hiç düşünmemiştik zaten ama bizimde Manisadan başka tercihimiz yok şuan....Herkesin gönlünden geçen karşısıda oluverir umarım .... çok zor şeyler gerçekten :18:

Mezun olucaksanız bu sene az kalmış :) Aydın bizde hiç düşünmemiştik zaten ama bizimde Manisadan başka tercihimiz yok şuan....Herkesin gönlünden geçen karşısıda oluverir umarım .... çok zor şeyler gerçekten :18:

evet son 1 ay ım artık :KK16: sizinde bütün işleriniz rast gider inşAllah :) şimdiden hoşgeldinizz :81::79:

dağa doğru olan mahalleler size saydığım iyi mahalleler..göçmen mahalleleri,temiz nezih,heryere yakın..şehir küçük ama yol ücreti 2 tl..pazarlar çok çeşitli ve ucuz..örnek vereyim..eriği geçen 1 tlden,ıspanağı 50 kuruştan aldım..pırasa 50 kuruşa kadar düşüyor,kırmızı pancar bile 50 kuruş düşünün yani..yazın klimasız durulmuyor,kışın ısıtma yapmadığınız diğer odalarda bile rahatça üşümeden durabilirsiniz..kışın bile çeşme suyu ılık ve üşütmüyor

Siz Manisa'nın neresindesiniz ? Laleli'de 3 liradan aşağıya bir şey alamıyoruz biz.

Eşimin memur ataması nedeniyle doğuda görev yapıyoruz.Ama Manisaya tayin istedik bi kaç aya gideriz gibi.Manisa hakkında bilgisi olanlar lütfen paylaşımlarınızı bekliyorum:KK14:

izmir manisa arası 45 dkdır. manisa izmire bu kadar yakın olup, hala bi yere ulaşamamış, herhangi bir çekiciliği olmayan, dümdüz bir ildir benim gözümde. ne kendisi gelişebilmiş, ne eğlence imkanları ne de bi şehiri şehir yapan olayları tamamlanabilmiş bi yerdir. tavsiyem izmire taşının, eşiniz 45 dk gidip gelsin. erkek arkadaşım orada okuyor. annem manisalı, orada yaşamanızı tavsye etmiyorum eğer sıkılgan bir insansanız. akşamları çıkıp gezebileceğiniz adam gbi bi yer yok

Komşulukları izmirden daha iyi , hava atmayı severler ve (fors atmak) diyorlar orada ben izmirde yaşıyorum hiç öle bişi görmedim manisaya gdiyorum herkes dedikodu herkes birbryle yarışıo :KK52:
Buna kesinlikle katılıyorum benimde Manisalı akrabalarım var ve işleri güçleri dedikodu yapmak, birbirlerine hava atmak. Para yarışı falan yapıyorlar:KK37:
Garip insanlar.:KK1: tabi genelleme yapmıyorum benim şuana kadar tanıdığım Manisalılar böyleydi.
Sosyal aktivite yapacak pek bir yeride yok onlarda genelde onun için hemen 40 dk uzaklıktaki İzmir'e gidip yapıyorlar ne yapcaklarsa.

X