Manisalı olan yada manisa da yaşayan arkadaşlar

Anladım..bu arada eşim il aft acil durum müdürlüğüne tayin çıkacak..Oralara yakın hangi semtler var yani nerelerden ev bakmalıyız tam olarak oaraya yakın mesafeden ....

Orasi tam nerde bilmiyorum ama o bahsettiğiniz yol üzerinde itfaiye var acaba orayi mi diyorsunuz? Ben tam ogreneyim haber veririm :)

Dun ekside bir yorum okumustum. Manisa'da bilmem kac yilim ziyan oldu diyordu. Boyle is icin mi ne gitmisler. Aklimda kalan bir yorumdu, sonra bu konuyu tesadufen gordum.
Ben Manisa'yi sadece Izmir'e giderken ordan da gectigimiz kadar bilirim. Yani icini, yasamini bilmem.
Ama pek matah bir sehir oldugunu duymadim. Hicbir guzelligini de.
Orada yasamanin en guzel yani Izmir'e yakin olmasidir herhalde ki Izmir zaten bambaska bir sehir. Manisa'yla kiyaslamak olmaz.
Oraya gidinceye kadar Izmir'e gidebilseydiniz super olurmus.

İzmirle kıyaslanmasının nedeni çok yakın olması ama sonuçta ikiside ayrı birer şehir ben hep Manisanın İzmirle kıyaslandığını görüyorum yani sizin için sölemiyorum ama genellikle öyle

Yok itfaiye değil eskiden sivil savunmaydı şimdi İL AFET ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ (AFAD) haberlerinizi bekliyorum:18:

Ay çok guldum evimin ordaymis :) bu mahalleyi pek tavsiye etmiyorum kendi evimiz olmasa aninda tasinirdik. Diğer bahsettiğim yerlerde bakarsanız sizin için daha iyi olur derim ama yinede kendiniz bilirsiniz.

Eşimin memur ataması nedeniyle doğuda görev yapıyoruz.Ama Manisaya tayin istedik bi kaç aya gideriz gibi.Manisa hakkında bilgisi olanlar lütfen paylaşımlarınızı bekliyorum

Manisa merkezdeyim en güzel yanı düzlük olması hani bir denizi olsa daha hoş olabilirdi sahil kenti olurdu, burayı pek sevmiyorum bana küçük geliyor birse her insan nedense bulunduğu şehiri sevmez ama İzmire 35-40 dakika falan izmiri seviyorsanız şahsrn izmirden de bıktım ist izmirin arası kısalırsa süper olucak.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

öncelikle hayırlı olsun..izmirle kıyaslayanlara aldırış etmeyin siz..türkiyenin ilk 3. şehri izmirle manisayı kıyaslamak abes olur..kıyas yapanlar lütfen herşeyi dengiyle kıyaslayın..izmiri ankara yada ist.kıyaslasanız normal...neyse..eğer sakinliği seviyorsanız manisa ideal..rahatlıkla dolaşıp gezebileceğiniz bir şehir..bende Manisalı değilim 10 yıldır buradayım ve seviyorum..bir bayan yazmış,bozköy laleli iyi diye..evet o mahalleler iyi ama merkeze biraz uzak çarşıya yani..eğer merkeze yakın olsun vede temiz mahalleler olsun diyorsanız Akmescit,dışmahalle ,Lalapaşa mahalleleri ideal..ev kiraları yüksek.konut sayısı talebe yetersiz kalıyor maalesef..bu saydığım mah.doğalgazlı evler 700,800 arası..meyve sebze bol ve ucuz..piknik alanları çay bahçeleri yeterli..manisa büyükşehir oldu ve hızla gelişecek inşallah..yazları bunaltıyor ama kışları çok soğuk değil

Ay çok guldum evimin ordaymis :) bu mahalleyi pek tavsiye etmiyorum kendi evimiz olmasa aninda tasinirdik. Diğer bahsettiğim yerlerde bakarsanız sizin için daha iyi olur derim ama yinede kendiniz bilirsiniz.

Tesadüfe bakın :) Öyle diyorsanız diğer semtlere bakarım tabi Manisayı bilenler sizlersiniz.Teşekkür ederim

Teşekkür ederim...Evin Eşimin işyerine yakın olması önemli bide elimin altında herşey olması tabi...Yalnız ev kiraları gerçekten yüksek yani netten bakıyorum çok kötü evlere yüksek fiyatlar istemişler sanki ev satın almak daha mantıklı gibi geldi yani okadar kira ödemektense en azından kendi evin olur.Satılık ev fiyatları ne durumda ona hiç bakmadım...Kışın çok soğuk olmamasıda çok güzel tabi biz doğuda bütün seneyi yani 3 ay dışında soğuk buz kar kış kıyamet içinde geçiriyoruz...

İzmiri seviyorum anne tarafımdan akrabalarım eşimin ablası abileri İzmirdeler..Küçük şehirlerde istediğin herşeyi bulamama gibi bir sıkıntı var ama Manisa sanayi açısından çok gelişmiş bu konuda sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum..Ama insan kendi memleketi dışında kalıyorsa mutlaka bi sevmediği yanı oluyor bu durumdada yapacak bişi kalmıyor malesef...

evet ev kiraları çok yüksek..şöyle yüzüne bakılır evlerde en az 150 binden başlıyor..zemin katlar bile 120,130 bin değişiyor..hele bozköy Güzelyurt gibi mahallelerde 200 den aşağı yok

yeni gelişmeye başlayan Muradiye var,orada şu an ev fiyatları uygun ama merkeze uzak..birde manisa da konutlar çok büyük değil..mesela ben malatyalıyım,orada bize normal gelen ev büyüklüğü burada çok büyük olarak nitelendiriliyor

size önceden saydığım mahalleleri düşünün bence..hem merkeze yakın,hastane,doğumevi,çocuk hastanesi,diş poliklinikleri bu mahallelere çok yakın..manisanın en büyük avm sine de bu mahalllerden yürüyerek rahatça gidersiniz

yeni mahalle,alaybey,malta tarafları fazla tavsiye edilmiyor..size saydığım mahalleler dağa doğru,eşinizin işyeri aşağıda..eşiniz dümdüz aşağı yürüse 15 dakikada varır..arkadaş bulursunuz,ama komşu şans işi..benim apartmandakilerin hepsi çalışıyor,birbirimizi gördüğümüz yok yani..

dağa doğru olan mahalleler size saydığım iyi mahalleler..göçmen mahalleleri,temiz nezih,heryere yakın..şehir küçük ama yol ücreti 2 tl..pazarlar çok çeşitli ve ucuz..örnek vereyim..eriği geçen 1 tlden,ıspanağı 50 kuruştan aldım..pırasa 50 kuruşa kadar düşüyor,kırmızı pancar bile 50 kuruş düşünün yani..yazın klimasız durulmuyor,kışın ısıtma yapmadığınız diğer odalarda bile rahatça üşümeden durabilirsiniz..kışın bile çeşme suyu ılık ve üşütmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…