Manisalı olan yada manisa da yaşayan arkadaşlar

cevap için teşekkürler ama açıkcası sıkıldım biraz İzmirle sürekli kıyaslanmasından .... Yani İzmir gibi biçok yönden gelişmiş bir şehir Manisayla kıyaslanınca insanın moralini bozuluyor...Bizim bebeğimiz var ve eşim sabah 8.00 da işyerşnde olacak 45 dk mesafeli bi yerden nasıl gidip gelsinki evli ve çocuklu olunca durumlar öyle olmuyor malesef..Ama moralim bozuluyor gün geçtikçe ...Yinede teşekkürler

Bu durumu zaten şehir olarak ayırmamak gerekiyor biz Muşta yaşıyoruz burda yokmu böyle insanlar tabikide var...Kültür haline gelmiş artık insanların parasıyla birbirlerine hava atması malesef...evet İzmire yakınlığıda beni en çok cezbedeb yanı akrabalar vs. var çünkü

bir izmirli olarak 6 yıl tayinle gidip yaşadık orada...
manisa kötü bir yer değil ,emin olun sizi büyük ölçü de tatmin edecektir.. kiralar büyük şehirlerdeki kadar yüksek değil ortalama 600 -700 arası düzgün bir ev bulabilirsiniz..gezilecek yeri çok çok yokama bu da olağan manisa için büyük şehirler gibi olması beklenemez.. avm bir tane var magnesia 2 yıl oldu açılalı tam ben taşınırken :)))
nispeten daha küçük ama tatmin edici merkezi de güzeldir, çarşısı alışveriş için.. çay bahçeleri ve parklar dolu adım başı camileri vardır..insanları bana göre izmir den çok ta farklı değiller ...
ama size tavsiyem belirli yerlerde ev kiralayın muhit önemli manisa da,örnek ; merkeze yakın ,uncubozköy,laleli ve benim oturup çok sevdiğim yer akmescit mahallesi bildiğim temiz muhitleridir...yolunuz açık olsun ,doğu dan sonra inanın sizi tatmin edicek ,bizimde kıbrıs a çıktı akdoğan köyüne ama ben umutluyum yine de :)

Son düzenleme:

Söylediklerinize katılıyorum..Şuan doğudan sonra nereye gitsem güzel gelecek gibi geliyor bana sanki..Ama o ilk günler geçince nolcak bilmiyorum Tavsiye ettğiniz muhitleri mutlaka ev araken aklımda bulunduracağım...Diğer arkadaşlardanda geldi semt tavsiyeleri sağolsunlar...Sizin içinde herşeyin hayırlısı ve güzeli olsun dilerim...Bizlerin işi zor tayinler taşınmalar yeni yerlere alışmak ama yinede güzel dediğiniz gibi insan her yeni yerde umutlanıyor

Manisa...17 yılımın geçtiği yer.Tayinimiz çıktığında burdan bir gideyim bir daha arkama bile dönüp bakmayacağım deyip 3 yıl ardarda akrabalarımı ziyaret bahanesiyle tatile geldiğim,çocukluk anılarımın geçtiği,sıcacık insanların olduğu,küçük ama şirin yer.Özlüyorum açıkcası.Bir İstanbul,İzmir,Ankara değil belki ama okadar da haksızlık etmeyin.Doğunun en ücra köşelerini görmüş biri olarak diyebilirim ki Manisa candır!Muhit olarak adliye civarı,ulupark civarı,Manisa lisesinin civarı güzel yerlerdir.Trafik yok.İzmir'e yakın.Sebzesi meyvesi ucuz.Aile mekanları çok.Mevsim sıcaklıkları ideal(kışın dondurmaz) İnsanları güleç,yardımsever.Komşuluk ilişkilerinin ölmediği sakin bir şehir.Tabi oturduğunuz muhit önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…