- Konu Sahibi bahargunay
-
bende de ara ara tekrarlayan panık atak bozuklugu var suanda 5 aylık hamıleyım ve sanıyorum zedprex ilacına yenıden baslayacagım hayırlısı olsun ınsallah Rabbım saglıkla bebıslerımızı kucagımıza almayı nasıp etsın aminnn
merhaba arkadaslar 14haftalık hamıleyım ve son 3 gundur ıcım sıkılmaya daralmaya basladım dısarı sıgamıorum ewe sıgamıyorum durdugum yerde sabıt duramıyorum en cok sewdgm seyler zewk vermıyor kotu dusunceler aklımdan gecıyor ve esımı mutsuz etmekten onun hevesını kırmaktn cok korluyorum kndımı sıkıyorum snrada tıtreme gelıyor ama usumuyorum ama esımle konusup sohbet edınce gecıyor saglıklı oluyorum ben anac yapılı bır ınsan bebeklerı cok sewıyorum cokta hamıle klmk ıstedım rabbım aratmadıda ama 3gundur ne bebek hevesı heyecanı bsy yok sankı onu sucluorum bu durumdan tesellıyı hcbıseyde bulamadım cıkmazda gıbıyım ben bole bır ınsan dgldım yasama sewıncım cok yuksektı herzaman umutları olan ınsanım buarada yenı bı sehre tasındık hayatımda hersey yenı hep buraya saklamıstık hayallerımızı ama hepsı gerlestı ben mutsuzum bu seferde eskı ewımde olsaydım yıne bu hamıle psıkolojısını yasıcakmıydım bole enerjım dusucek bambaska bırı olackmıydım dıe sorular soruyorum cevremdekı herkes tesellı edıyor ew degıstırmnle sehır degıstırmenle alakası yok nerde olsan yasıcaktın bunu hormonlar gecıcek vs kelımelerı ama kndıme soz gecıremıyorum ıkna olmuyorum bnm gbı yasayan varmı ne yptnz nasıl gectıı gecıyormu ya gecmezse ilac kullanmk zorunda kalırsam ble bı ınsan olursam dıe korkular sardıı
canım ınan bana bunun hepsını bende yasadım ve hala yasıyorum hamılelıgım basladıgından berı bende boyleyım aman aman bır mutluluk yok ıcımde ınan bu hormonlarla alakalı az sabret 3 ayını tamamla olmazsa baktın yapamıyorsun doktor kontrolunde ılaca baslarsın uzulme yeterkı baska bı sorunun olmasın
bu aya kadar ıdare ettım ama artık edemıyorum maalesef bakalım az once psıkıyatrıstımı aradım bana donecek ona soracam ınsallah yıne zedprex kullanmak ıstıyorun ama ben bı de coraspın kan sulandırıcı da kullanıyorum klekssan kan sulandırıcı ığnede yapıyorum hergun kendıme acaba kulanmamda bır sakınca var mıdır onuda soracam ınsallah bı etkısı yoktur dua edıyorum bol bol. hamılelıgınjde dusuk tehlıkesı oldugfu ıcın 4 aydır evdeyım dısarıda cok fazla cıkamadım sımdı yavas yavas cıkmaya basladım ama sıcaklarında etkısı ıle bayılma hıssı ve nefes alamama hıssı gelıyor bılıyorum hıc bır sorunum yok panık atak oldugunuda bılıyporum ama kendımı dısarıda kontrol edemıyorum(( bu da benım psıkolojımı cok kotu etkılıyor ıste
merhaba arkadaslar 14haftalık hamıleyım ve son 3 gundur ıcım sıkılmaya daralmaya basladım dısarı sıgamıorum ewe sıgamıyorum durdugum yerde sabıt duramıyorum en cok sewdgm seyler zewk vermıyor kotu dusunceler aklımdan gecıyor ve esımı mutsuz etmekten onun hevesını kırmaktn cok korluyorum kndımı sıkıyorum snrada tıtreme gelıyor ama usumuyorum ama esımle konusup sohbet edınce gecıyor saglıklı oluyorum ben anac yapılı bır ınsan bebeklerı cok sewıyorum cokta hamıle klmk ıstedım rabbım aratmadıda ama 3gundur ne bebek hevesı heyecanı bsy yok sankı onu sucluorum bu durumdan tesellıyı hcbıseyde bulamadım cıkmazda gıbıyım ben bole bır ınsan dgldım yasama sewıncım cok yuksektı herzaman umutları olan ınsanım buarada yenı bı sehre tasındık hayatımda hersey yenı hep buraya saklamıstık hayallerımızı ama hepsı gerlestı ben mutsuzum bu seferde eskı ewımde olsaydım yıne bu hamıle psıkolojısını yasıcakmıydım bole enerjım dusucek bambaska bırı olackmıydım dıe sorular soruyorum cevremdekı herkes tesellı edıyor ew degıstırmnle sehır degıstırmenle alakası yok nerde olsan yasıcaktın bunu hormonlar gecıcek vs kelımelerı ama kndıme soz gecıremıyorum ıkna olmuyorum bnm gbı yasayan varmı ne yptnz nasıl gectıı gecıyormu ya gecmezse ilac kullanmk zorunda kalırsam ble bı ınsan olursam dıe korkular sardıı
Canım sen bu mesajı yazalı cok uzun zaman geçmiş, gördüğüm kadarı ile doğumun yaklaşmış buraya girermisin yeniden bilmiyorum ama eğer girerde mesajımı okursan bunca sorduğun sorunun cevabını gene senden duymak istiyorum, hormonlarla ilgili bir süreçmiymiş, geçiyor mu,ilaç kullanmadan atlattın mı bunları bizimle paylaşırsan aynı durumdakilere ışık olacaktır. Bebeğini sağlıklıca kucağına almanı diliyorum. Sevgiler
bugün doktorumun yanındaydım..hamile kalmayı planladığımda nasıl olacağını sordum.vnegis 150 mg(antidepresan) 1 sene daha kullanacağımızı.navarnide(bipolar için) bebek düşündüğümüz an kesinlikle kesmemiz gerektiğini söyledi.önemli olan antidepresanı bırakacak durumda olmak.bu senin iyi olduğunu gösterir dedi.ama şuan değil.1,2 yıl sonra yani.hamilelikte zaten duygu değişimi olduğunda irtibatta olmamız gerektiğini ona göre davranacağımızı söyledi.benim için hamilelik ve emzirme nereden baksanız 2.5..3 yıl hiçbir ilaç yok inş.. sonu depresyon olmaz allahıma sığınıcam artık ve çevremdekilerden de anlayş ve hoşgörü beklicem..aman kızlar sizde öyle yapın.klinikte bir ablamız vardı hamileydi ilaçları kullanması gerekiyordu ve çok zor durumdaydı..birkaç hafta kaldı sadece antidepresan ve uyku ilaçlarıyla geçirdi.iyi olduğuna kanaat getirildi çıktı.ve 4 gün sonra doktorun kapısında gördük ağlarken..çok zor bu durumda hamilelik geçirmek yaşayanlara rabbim sabır versin
bu arada kan tahlili yaptırıyoruz 2 aydır..navrn için.doktorum tekdozla tedavi gören ender hastalardansın dedi.sanırım iyi bir durum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?