• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

mynmar sen şükür ki ilaçsız bir şekilde durabiliosun ben çalışıyorum birde korkular takıntılar iş stresi vs derken yapamıyorum bir türlü ilaçla bir şekilde geçiyor bakalım doktorum kullan dedi
bende kullanıyorum yarınki sonuçlarım inş ii çıkar

solian ın gebelik kategorisi ne biliormusunuz. lütfen bi cvp yazın arkadaslar. dr nin biri kullanın digeri kullanma diyor kafam karıstı:(

Mrb bana yardimci olabilir misin, 30 haftalik hamileyim lustral 50mg dun basladim,ben uyuyamiyorum aglama krizine giriyorum,acaba yan etki yapar mi lustral,cok hafif demisti doktor
merhaba, öncelikle umarım sağlık bir şekilde bebeğini kucağına alırsın ki zaten az kalmış. bence doktorun tavsiye ettiyse sorun olmaz sonuşta uzman onlar, mesela benimki 34. haftadan sonra bıraktırmıştı, başta baya panik oldum ya daha kötü olursam ya kendime hakim olamazsam filan diye ama iyi geçti son dönemler tabiki zor oldu ama atlattım şükür.. o ağlama krizleri beni bitirdi ama şimdi hamilelikten kaynaklı tavan yapmış diyorum.

Merhaba ben birkaç gün önce yazmıştım buraya ama 2gündür göremiyorum yazdıklarımı nedenini bilen var mı

Herkese acil şifalar diliyorum. Aynı sıkıntılardan müzdaribim ve 22 haftalık hamileyim . Artık uykusuzluk ve kaygı dayanılmaz halde. İzmitte beni bu konuda yönlendirebilecek iyi bir psikiyatr bilen varsa yazabilir mi? Şimdiden çok teşekkürler.

evet ben ilaçlarımı bırakır bırakmaz çok kötüleştim ve mecburen yine başladım. gebelikte değişen hormonlar beni çok etkiledi. mani değilde depresyon atağı geçirdim. ama şimdi toparladım ve daha iyiyim. annenizede geçmiş olsun. allah şifa versin.

Merhaba bipolar la ilgili merak ettiğim bazı şeyler var kısa süre önce evleniceğim insanın manik depresif rahatsızlığı olduğunu öğrendim şuan çok çaresiz ve dibe batmış hissediyorum kimseyle görüşmek konuşmak istemiyorum dedi. Depresif dönemde gerçekten sevdiğin biriyle araya mesafe koymak isteniyo mu gerçekten, vede bu dönem ne kadar sürüyo daha sonrasında pişman olunuyo mu. Şimdiden teşekkür ederim. Allah şifa versin ve yardımcınız olsun

bipoları hafif geçirip hamile kalıp doğuran var mı?

Ben dr.kontrolunde 2015 şubatta ilaçlarımı bıraktım ondan öncesinde bir yıldan fazla stabildim, ilaçları bebek istediğimiz için bıraktık, psikologuma düzenli olarak gittim/gidiyorum geçtiğimiz süre zarfında oldukça sıkıntılı süreçler (tüp bebek tedavisi, kimyasal gebelik, kırık ameliyatı vs.) geçirmemize rağmen hiç sıkıntı yaşamadım (bipolarla ilgili) dr.um hamilelik süresince vucudun kendini korumaya aldığını her hangi bir atak geçirme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi (bu belki kişiye göre değişiyordur bilemem) sonrasında lohusa döneminde zaten çogu kadının depresyona girdiginden bahsetti bu dönem belki sıkıntılı geçebilir bilemiyoruz onu yaşayıp göreceğiz

Mrbyn Mrbyn birlikte olduğunuz kişinin teşhisi yeni mi koyulmuş, siz mi yeni öğrendiniz, süreç herkeste aynı ilerlemiyor, ben atak dönemlerimde hiç kimseyle görüşmek istemezdim, üç defa hastaneye yatışım oldu, şimdiki eşimle tanıştığmda hastalığımdan bahsetmiştim, her şeyi biliyordu ilişkimiz başladıktan kısa süre sonra yine ağır bir atak geçirdim hastaneye yattım ayrılalım dememe ragmen o benden vazgeçmedi, uzun yıllar stabil kalan kişilerde var süreci ağır geçirenlerde, dediğim gibi kişiye göre değişiyor, düzenli ilaç kullanımı, stresten uzak bir hayat, psikolog desteği gerekli.

Ben dr.kontrolunde 2015 şubatta ilaçlarımı bıraktım ondan öncesinde bir yıldan fazla stabildim, ilaçları bebek istediğimiz için bıraktık, psikologuma düzenli olarak gittim/gidiyorum geçtiğimiz süre zarfında oldukça sıkıntılı süreçler (tüp bebek tedavisi, kimyasal gebelik, kırık ameliyatı vs.) geçirmemize rağmen hiç sıkıntı yaşamadım (bipolarla ilgili) dr.um hamilelik süresince vucudun kendini korumaya aldığını her hangi bir atak geçirme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi (bu belki kişiye göre değişiyordur bilemem) sonrasında lohusa döneminde zaten çogu kadının depresyona girdiginden bahsetti bu dönem belki sıkıntılı geçebilir bilemiyoruz onu yaşayıp göreceğiz

Mrbyn Mrbyn birlikte olduğunuz kişinin teşhisi yeni mi koyulmuş, siz mi yeni öğrendiniz, süreç herkeste aynı ilerlemiyor, ben atak dönemlerimde hiç kimseyle görüşmek istemezdim, üç defa hastaneye yatışım oldu, şimdiki eşimle tanıştığmda hastalığımdan bahsetmiştim, her şeyi biliyordu ilişkimiz başladıktan kısa süre sonra yine ağır bir atak geçirdim hastaneye yattım ayrılalım dememe ragmen o benden vazgeçmedi, uzun yıllar stabil kalan kişilerde var süreci ağır geçirenlerde, dediğim gibi kişiye göre değişiyor, düzenli ilaç kullanımı, stresten uzak bir hayat, psikolog desteği gerekli.
ben yeni öğrendim. ne kladar süredir var nasıl bişey bilmiyorum konuşamadım çünkü söyledi ve sonrasında iletişimi kesti. benim merek ettiğim ayrılalım dediğinizde onun iyiliği içinmi istediniz yoksa o dönemde sevmiyomuş gibimi hissediyosunuz soğuyomusunuz yani

ben yeni öğrendim. ne kladar süredir var nasıl bişey bilmiyorum konuşamadım çünkü söyledi ve sonrasında iletişimi kesti. benim merek ettiğim ayrılalım dediğinizde onun iyiliği içinmi istediniz yoksa o dönemde sevmiyomuş gibimi hissediyosunuz soğuyomusunuz yani

Onu düşündüğüm için ayrılmak istemiştim, ama o benim en büyük destekçim oldu, bu konuda çok şanslıyım ailem, dostlarım sevgilim hep yanımdaydılar

8 ay önce evlendim eşime hastalığımdan bahsettim ama beni anlamak istemedi 5 aylık hamileyim bipolar atak geçiriyorum eşim beni deliymisim gibi yargılıyor boşanmak üzereyim sigara kullanıyorum ve kendimi çok kötü hissediyorum

8 ay önce evlendim eşime hastalığımdan bahsettim ama beni anlamak istemedi 5 aylık hamileyim bipolar atak geçiriyorum eşim beni deliymisim gibi yargılıyor boşanmak üzereyim sigara kullanıyorum ve kendimi çok kötü hissediyorum
Cok geçmiş olsun...sakin olmalısın..fevri davranma..düşünmeden hareket ediyoruz öfkeyle ne yaptığımızı bilmiyoruz..ilaç kullanmıyor musun????yarın ilk işin psikiyatrini ara ve konuş...ilaç kullanmıyorsan başlatır belki..dualarım seninle

Aslında eşim yüzünden başladı bu ataklar ailesi beni istemediği halde evlendi son 20 gündür her gün ailesinde yemek yiyor annesi ne derse onu yapmaya çalışıyor bana siddet uyguladı geceleri uyumuyor uyandığımda benimle kavga ediyor aileme küfrediyor sinirlerimi çok gerdi bu durumlar psikiyatriste gittim seraquel verdi 3-4 gün al sonra kes dedi sigarayı 4 e indir dedi bir hafta gelme evliligimizi bir gozden gecirelim dedim kabul etmedi boşanma kararı aldım ailesi evime geldi benimle kavga ettiler 1 ay tedbir kararı aldım şu an ailemin yanındayım kendimi toparladım ama sigarayı 10 -15 tane içiyorum

Aslında eşim yüzünden başladı bu ataklar ailesi beni istemediği halde evlendi son 20 gündür her gün ailesinde yemek yiyor annesi ne derse onu yapmaya çalışıyor bana siddet uyguladı geceleri uyumuyor uyandığımda benimle kavga ediyor aileme küfrediyor sinirlerimi çok gerdi bu durumlar psikiyatriste gittim seraquel verdi 3-4 gün al sonra kes dedi sigarayı 4 e indir dedi bir hafta gelme evliligimizi bir gozden gecirelim dedim kabul etmedi boşanma kararı aldım ailesi evime geldi benimle kavga ettiler 1 ay tedbir kararı aldım şu an ailemin yanındayım kendimi toparladım ama sigarayı 10 -15 tane içiyorum
çok geçmiş olsun ...üstelik 5 aylık hamilesin sanırım..olsun sağlık olsun..bu durumda belkide bebek için tekrar birleşirsiniz belli olmaz.sen psikolojik sağlığını yüksek tut iyi olman gereken güçlü olman gereken bir dönem..acaba ilaçsız kaldın olaylar gözünde mi büyüdü noldu sana mı felaket geldi ortalık acaba???biz olmayan şeyleride öfkeyle büyütüp abartmaya alınmaya kavga etmeye bayılırız biliyosun elimizde değildir.acaba fevri mi davrandın?

bence psikiyatrin ile bağlantını kesme..sigarayıda abartma lütfen..toplarsın kendini inanıyorum sana..3-4 günlük bişi değilde tedavi edici bir ilaç başlasaymış bari.sanki durumun çok iyiymiş gibi 3-4 gün napar seroquel günlük etki ediyo zaten..kendini topla daha çok konuşursunuz eşinle..

Annesi ailemle görüşmesini istemiyor bide 40 yaşına kadar eşimin parasını yemeye alışmış eşimin 20 günde kredi kartını doldurmuş annesi beni kıskanıyor benim ailemin arkadaşlarımın bize gelmesi bile rahatsız ediyor kadını kendini çağırınca nispet yapıp gelmedi ki oğlu ailemi istemesin benim ailemle arkadaslarimla görüşmem de rahatsız ediyor eşimi ve ailesini maaş kartımı eşime vermeliymisim bana 20 gün boyunca psikolojik baskı uyguladılar bıktım artık

Annesi ailemle görüşmesini istemiyor bide 40 yaşına kadar eşimin parasını yemeye alışmış eşimin 20 günde kredi kartını doldurmuş annesi beni kıskanıyor benim ailemin arkadaşlarımın bize gelmesi bile rahatsız ediyor kadını kendini çağırınca nispet yapıp gelmedi ki oğlu ailemi istemesin benim ailemle arkadaslarimla görüşmem de rahatsız ediyor eşimi ve ailesini maaş kartımı eşime vermeliymisim bana 20 gün boyunca psikolojik baskı uyguladılar bıktım artık
sen şimdi boşver herkesi kendi sağlığına bak olur mu?? üzdün beni vallahi..allah yardımcın olsun cnm

Her kavga etmesine babama mesaj atiyor Annesi bizi kavga ettirmek için yalan bile söylüyor benimle kavga ettiklerinde o bebek bizim değil diyecek kadar ileri gittiler eşim doğru dürüst bir tepki bile vermedi eşim evde olup biten herşeyi annesine anlatıyor annesi herşeye müdahale ediyor mahkemedeyiz ortak arkadaşlar barıştırmak istedi ama ben istemedim

Back