Ben dr.kontrolunde 2015 şubatta ilaçlarımı bıraktım ondan öncesinde bir yıldan fazla stabildim, ilaçları bebek istediğimiz için bıraktık, psikologuma düzenli olarak gittim/gidiyorum geçtiğimiz süre zarfında oldukça sıkıntılı süreçler (tüp bebek tedavisi, kimyasal gebelik, kırık ameliyatı vs.) geçirmemize rağmen hiç sıkıntı yaşamadım (bipolarla ilgili) dr.um hamilelik süresince vucudun kendini korumaya aldığını her hangi bir atak geçirme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi (bu belki kişiye göre değişiyordur bilemem) sonrasında lohusa döneminde zaten çogu kadının depresyona girdiginden bahsetti bu dönem belki sıkıntılı geçebilir bilemiyoruz onu yaşayıp göreceğiz
Mrbyn birlikte olduğunuz kişinin teşhisi yeni mi koyulmuş, siz mi yeni öğrendiniz, süreç herkeste aynı ilerlemiyor, ben atak dönemlerimde hiç kimseyle görüşmek istemezdim, üç defa hastaneye yatışım oldu, şimdiki eşimle tanıştığmda hastalığımdan bahsetmiştim, her şeyi biliyordu ilişkimiz başladıktan kısa süre sonra yine ağır bir atak geçirdim hastaneye yattım ayrılalım dememe ragmen o benden vazgeçmedi, uzun yıllar stabil kalan kişilerde var süreci ağır geçirenlerde, dediğim gibi kişiye göre değişiyor, düzenli ilaç kullanımı, stresten uzak bir hayat, psikolog desteği gerekli.