• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Merhaba arkadaşlar,

Bu başlığa yazılmayalı uzun zaman olsada okunmayalı eminim bir kaç gün bile olmamıştır. Kendini burada yazılanlar gibi hisseden tüm anne adaylarımız eminim sayfayı gelip okuyordur, okuyacaktır. Bende yazılanları okudum, doğumların iyi geçtiğini gördüm, mutlulukları paylaştım sayfa sonuna gelincede kendimde bir şeyler yazmak istedim. Ben 11 sene boyunca aralıksız psikiyatri hapları kullandım, tabi bu süreçte çok dr'a gittim, çok hap değişti, 11 sene yaşı genç insanlar için tüm hayatı demek ve tüm hayatınız bunun üzerine kurulu ise artık birşeylere dışarıdan bakabiliyorsunuz. Henüz anne değilseniz ve olmayı düşünüyorsanız size önerim kesinlikle hapınızı bitirmeden hamile kalmayın, imkansız diye bir şey yok şunu bilin tabir caizse klinik vaka olunsa gene bu dönem geçer, gene geçer.. Ama zorluğu size olur, çok zorlanırsınız. Hapınızı birden bırakmayın 3 ay 20 mg 3 ay 10 mg 3 ay 5mg 3 ay 2.5 mg sonra bırakmak şeklinde yapın. Ama bu ayları ölçüleri siz gene kendi dr'unuza danışın. Yani çok değil karar verdikten sonra hapı bırakmanız 1 sene alır ve bu şekilde düzenli bırakırsanız hamileliğiniz daha rahat geçer. Ancak bizler gibi, benim gibi hapınızı azaltmadan hamile kalır ve ilk 3 ay için bile olsa hapınızı keserseniz artık bu yola girdiğiniz için neler yapılabilir bunlara bakın. İlk 3 ay da kullanan arkadaşlar var ve sağlıklı da doğum yapıyorlar ama elinizden geldiğince 3 ay bunları içmeyin. Bu riskleri almayın.Çünkü ne olursa olsun adı üstünde bu bir risk. Zaten ilk 1 ay belirtiler, sıkıntılar başlamaz. Dayanmanız gereken kalan 1-2 ay. Mümkün olduğunca dayanıp en kötü 3 aydan sonra dr'unuzla ilaç için görüşün. İlk aylar dayanamayacak gibi olduğunuzu hissedebilirsiniz, bende öyleyim ancak bilinmeli ki sadece hapın etkisi değil bu his. Hormonların ilk 3 ay boyunca bizlerle savaşı da böyle hissetmemize yol açıyor. Yani 9 ay böyle mi olacak diye korkmayın bilin ki 3 aydan sonra, hormonlar daha düzene girdikçe bu endişeler sıkıntılar bitmese de azalacak. En sağlıklı, en pozitif anne adayları bile bu süreçte perişan olabiliyorlar, duygu ve düşünceleri değişebiliyor, bizler birde hapı yani tedaviyi bırakan bireyler olarak elbette daha zorlanıyoruz. Ama bu zorlukları gene zaman aşacak, yazıları okuyunca görüyoruz ki nice çaresiz hisseden, bu dönem geçmeyecek diye düşünen, en karamsar, en üzgün, en umutsuz arkadaşlar bile doğuma yaklaşmış yada doğum yapmış ve mutlu, umutlu. Yani ne kadar kötü hissederseniz hissedin; bu bitmeyecek, ömrünüzünden ömür alacak bir dönem değil. Dönüp burda yazdıklarımızı okuyup güleceğimiz zamanlarda olacak. Karamsarlık bizim gibi kişilerin hastalığını tetikler, 1 hastaysak 10 zanneder, 10 yaşarız. Karamsarlıktan elinizden olduğunca uzak durun, umuyorum ki buraya güzel haberlerimizi de yazabiliriz. Kucak dolusu sevgiler..
kızlar günaydın ben hamile kalınca 8 yıldır kullandığım antidepresanlaro birden kesmek zorunda kaldım şuan çok kötüyüm dünyam başıma yıkıldı psikiyatri doktorum pasiflora al eczaneden bitkisel şurup ona devam et dedi baş dönmesinden yürüyemiyorum paxil 20 mg kullanan varmıydı hamileyken ben dayanamıyorum yarım attım az önce sitelerde okuoyorum çoğu kişi hamileyken kullanmış bide dün doktora gittim değerlerim 584 e yükselmiş çok sağlıklı gebelik dedi iki üç haftalık henüz dedi oysa 5 haftalık olması gerekmiyormuydu birazdan psikiyatri doktorumu arıyacam kötüyüm dua edin :KK43::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK43::KK43:

kızlar günaydın ben hamile kalınca 8 yıldır kullandığım antidepresanlaro birden kesmek zorunda kaldım şuan çok kötüyüm dünyam başıma yıkıldı psikiyatri doktorum pasiflora al eczaneden bitkisel şurup ona devam et dedi baş dönmesinden yürüyemiyorum paxil 20 mg kullanan varmıydı hamileyken ben dayanamıyorum yarım attım az önce sitelerde okuoyorum çoğu kişi hamileyken kullanmış bide dün doktora gittim değerlerim 584 e yükselmiş çok sağlıklı gebelik dedi iki üç haftalık henüz dedi oysa 5 haftalık olması gerekmiyormuydu birazdan psikiyatri doktorumu arıyacam kötüyüm dua edin :KK43::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK43::KK43:

slmlar öncelikle çookk geçmiş olsun zor bi hastalık benim eşimin ağabeyi manik depresif 10 yıldır ben bu hastalığın genetik olduğunu biliyorum ve şu an 10 haftalık hamileyim bu hastalığı anne karnında tespit edebilecek bi teknoloji olduğuna çok sevindim hangi testlerde belli oldu ve kaç haftalıktı merak ediyorum yardımcı olurmusunuz 2 hafta sonra kontrolüm var ozaman dr ada soracağım ama yinede merak etti aydınlatırmısınız......

Mucize bebek yiğit hasan 2 ay sonra 3 yaşında olacak dostlar. Maasallah çok sağlıklı. Çok da akıllı. Bicir bicir konuşuyor. Merak eden tüm Teyze lerine duyurulur.

Eklentiler

• 20141214_133257.jpg
    20141214_133257.jpg
    66,4 KB · Görüntüleme: 204
  • 20141217_194136.jpg
    20141217_194136.jpg
    79,4 KB · Görüntüleme: 216
Mucize bebek yiğit hasan 2 ay sonra 3 yaşında olacak dostlar. Maasallah çok sağlıklı. Çok da akıllı. Bicir bicir konuşuyor. Merak eden tüm Teyze lerine duyurulur.
Çok sağol canım içimizi rahatlatıyosun her zamanki gibi çok sevindim maşaAllah çok tatlıı inşaAllah bizde sağsalim kavuşuruz bebişlerimize en önemlisi tevekkül Rabbim yardımcımız olsun

Bahar cığım merhaba.. Çook uzun bir aradan sonra, tüm içtenliğimle merhaba diyorum sana..

Kızlar, bende hamilelik düşünürken, bahar'cığımın yazılarını okuyarak cesaretlenmiş ve bebek yapmaya karar vermiştim.. Bana çook yardımı ve katkısı oldu manevi olarak kendisinin.. Rabb'im karşılığını versin inşaAllah ona..
Bu arada benim Ömer Faruğum'da maşaAllah çok sağlıklı, iri yarı, çook akıllı bir çocuk.. Şu an 26 aylık oldu.. Yani 2 yaşını 2 ay geçti.. Ama konuşmalarını bir duysanız, şaşırırsınız..
YaHU, belli mi olur.. Belkide bu ilaçlar çocukları süper yapar, yan etki olarak ha?:KK49:

Şu an hamile olan bayanlar.. Kolay değil, bizler farklıyız.. İlla diğerlerinden daha fazla zorluklar yaşayacaksızın.. Ama doğumla birlikte, eski hayatınıza döneceksiniz, bunu bilin... Sadece 9 ay sabır.. Sadece bu.. Tamam mı?

:KK49: MANİK DEPRESYON TEDAVİSİ GÖREN VE HAMİLE KALAN, BEBEK UĞRUNA ÇOK BÜYÜK HATTA DELİCE RİSKE GİRİP GEBELİĞİ DEVAM EDEN ARKADAŞLAR VARMI? ŞU ANDA 12+2 HAMİŞİM, 15 YILDIR MANİK DEPRESİF TEDAVİSİ GÖRMEKTEYİM. PSİKİYATRIM İLAÇLARIMI MAALESEF KESEMEDİ, ANNE OLMAK İÇİN 34 YAŞIMA KADAR BEKLEMEK SORUNDA KALDIM. GENÇLİĞİMİN EN GÜZEL YILLARI BU HASTALIĞA GİTTİ. HALA İLAÇ KULLANIYORUM ARKADAŞLAR.. SAĞLIKLI BİR BEBEK DÜNYAYA GETİRMEK İÇİN BELKİ DE ÇOK AZ ŞANSIM VAR AMA BU DURUMDA OLAN ARKADAŞLARA TECRÜBELERİMLE IŞIK OLURUM DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SORULARINIZ VE SORUNLARINIZ İÇİN BURADAYIM..:nazar:
:KK49: MANİK DEPRESYON TEDAVİSİ GÖREN VE HAMİLE KALAN, BEBEK UĞRUNA ÇOK BÜYÜK HATTA DELİCE RİSKE GİRİP GEBELİĞİ DEVAM EDEN ARKADAŞLAR VARMI? ŞU ANDA 12+2 HAMİŞİM, 15 YILDIR MANİK DEPRESİF TEDAVİSİ GÖRMEKTEYİM. PSİKİYATRIM İLAÇLARIMI MAALESEF KESEMEDİ, ANNE OLMAK İÇİN 34 YAŞIMA KADAR BEKLEMEK SORUNDA KALDIM. GENÇLİĞİMİN EN GÜZEL YILLARI BU HASTALIĞA GİTTİ. HALA İLAÇ KULLANIYORUM ARKADAŞLAR.. SAĞLIKLI BİR BEBEK DÜNYAYA GETİRMEK İÇİN BELKİ DE ÇOK AZ ŞANSIM VAR AMA BU DURUMDA OLAN ARKADAŞLARA TECRÜBELERİMLE IŞIK OLURUM DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SORULARINIZ VE SORUNLARINIZ İÇİN BURADAYIM..:nazar:

artık bu başlık altına kimse yazı yazmıyo sanırım :KK43:
Arkadaşım ben buraya yeni kayıt oldum ben 5 senedir bu rahatsızlıkla mücadele ediyorum 1 tane kızım var 10 yılllık evliyim 9 yaşında kızım var eşim 1 tanede daha çocuk istiyor bu yüzden 2 kere ilaçları yavaş yavaş azaltıp bırakmayı denedim ama olmadı ilaçları bıraaktan1.5 ay sonra rahatsızlığım tekrarladı. Artık kendimden ümidi kesmiştimki 25 kasımda günüm geçti ve hamile olduğumu öğrendim yani kazayla planlanmayan bir gebelikti .doktor kullandığın ilaçları hemen kesmemi söyledi bu şekilde hamileliğe devam edemiyceğimi söyledi ben de kestim ama şu an 12+5 günlük hamileyim çok zor günler geçiriyorum depresyon çok şiddetli birşekilde nüks etti ne yapacağımı bilmiyorum psikiyatr doktorumda ilaç konusuna hiç sıcak bakmıyor şimdilik bana buspon 5 mg yazdı sabah öğle akşam ama pek faydasını göremedim içeli 6 gün oldu bu ilacın kategorisi b imiş c kategorisi ilaçlar zararlı dedi ne yapacağımı bilmiyorum sakaryalıyım buradada profösör pisikiyTr yok çok zor durumdayım lütfen yardım istiyorum

Arkadaşlar beni duyan yok mu lütfen yrdım istiyorum:KK43:
Canım bende de sıkıntı oldukça fazla, bugün doktora gittim ve ilaca başladım rexapin diye, sağlıklı bir biçimde hamileliğimi sürdürmek için buna ihtiyacım var, diğer türlü bir hamilenin yaşamaması gereken şeyler yaşıyorum kendime ve doğal olarak bebeklerime zarar veriyorum..sen nasılsın

Benimde çok kötü gidiyor pazartesi günü randevüm var bakalım ne diyecek doktor 8 gündür buspon 5 mg kullanıyorum ama henüz bir faydasını göremedim. Benim rahatsızlığım majör depreyon + anksiyete bozukluğuydu kullandığım ilaçlar 100mg lustral. 75mg efexor ve 100mg lamictaldi o ialçlarla iyileşmiştim çok iyiydim ama kazayla hamile kalınca hepsini bıraktırdılar doktorlar 3 ay ilaç yok dediler 3ayım dolduktan sonra buspona başladık ama bir faydası yok canım bakalım pazartesi ne olacak sen nekadarlık hamilesin kullansığın ilaçlar neydi rajaühatsızlığın neydi canım:KK43:

Maşallah bahargünay bu paylaşımları görmek ne kadar mutlu ediyor bi insanı.ne kadar uzak ve hiç tanımayan biri olsada paylaşımların birçok kişiye umut olmuştur,Allah razı olsun.konuyu en baştan bu yana okuyup rahat bulan biriyim bende.hamileyim ve aynı sıkıntıları yaşıyorum,şuan sona yaklaştım ama doğum stresi başlıyor...nil ve senin yazılarını sıkıldıkça açıp okuyorum

Evet arkadaşlar ün doktora gittim. 50mg lustral verdi.lustral hamilelikte kullanılan antidepresan dedi çok mutlu oldum umarım bir an önce eski hayatıma dönerim.

Evet arkadaşlar ün doktora gittim. 50mg lustral verdi.lustral hamilelikte kullanılan antidepresan dedi çok mutlu oldum umarım bir an önce eski hayatıma dönerim.

Canım Allah yardımcın olsun inşallah kısa zamanda iyileşirsin. stresten uzak durmaya çalış seni mutlu eden şeylerle uğraş iyi gelicektir

bir de bişey sormak istiyorum bu 3 ilacı ne kadar süre kullandın da iyileştin daha önceleri? ekstra bir psikoloğa falan gittin mi

Ben bu ilaçları içmeye başladıktan 2 ay sonra tam olarak iyileştim.ve ilaç kullandığım zamanlarda çok iyiyiydim.ne oluyorsa zaten ilacı bıraktıktan 1. 5 ay sonra oluyordu.bu arada evet psikolog dan yardım aldım ama çok verim alamadım.psikoloğun söylediği şeyleri psikiyatrisimde söylüyordu zaten.Allah bu rahatsızlığı kimseye yaşatmasın çok zor bir rahatsızlık insanın bütün yaşamını etkiliyor

canim bir hayli zaman oldu bu gruptaki sayfalari okuyup duruyorum sizi face de felan aradim bulamadim ayrintili konusmayi cok istiyorum insallah banada yardimci olursunuz cocugunuzla bir omur boyu mutlu olun.

Back