• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Canım yazdıkların için sağol evlenceğin kişiye herşeyden bahsetman gerek yeri geldiğinde hasta olabilirsin senin yanında sana destek biri gerekiyor.evlilikte güven çok önemli ve her her erkek bu hastalığı kaldıramaz.Doktorumuz benim ilaçlarımı kullanıp hamile kalıp kalan ailelerle konuşmamı istiyor numarasını vermiyor burdanda ulaşmak çok zor oluyor ailem çok korktuğu için hasta olmamdan korkuyor anlıcan biaz tek kalmak savaşmak zor oluyor belki aynu ilaç kullanıp doğuran olduğunu aileme kanıtlarsam iyi olur bebeğin benim hastalığımdan olcağı falan endişe
UMARIM ARADIĞIN EŞİ BULURSUN ANLATCAN SENİ HASTALIĞINLA KABUL MEDİYORSA SENİ GERÇEKTEN SEVİYORDUR.BENİMKİSİ GİBİ.......................

sizinle tanışmak istiyorum aynı ilaçları kullanıyorsak bende hamilleliği düşünüp korkanlardadım aynı ilaçlarımı kullınyoz acaba seroguel lityum tegretol ama yardımını bekliom doktorum ilaçlar kullanıp doğuran insanlarla konuşup yardımlaşın dedi am bir türlü uşaşamadık ALLAH SANA YARDIM ETSİN SANA DUA OKURUM GÖRÜŞEBİLİRSEK SEVİNİRİM..

[farlı nik mi kullanıyonuz sizinle görüşmek istıyorum hem doktor hemde aynı ilaçları kullanıyorsanız bende başarabilirim aynı ilaçları kullanıyorsak 12cuma günü hastanede randevum var ya bebek istediğimizi söyleyip bir başlangıç yapcaz yada bebekten uzaklaşcaz bana yardım cı olursan sevinirim bazı yazılanlar gercek olduğuna inanamıyorum sanal da değil konuşmak gerekir bende senin gibi başarmak istiyorum BUĞÜN SENİN BEBEĞİN İÇİN DUALAR EDİCEM HASTANEYE YANİ CUMAYA KADAR MESAJINI BEKLLİYORUM...........

Bipolar hastası değilim ancak daha önce de paylaştıgim gibi major depresyon+ panik atak rahatsızlıgim yüzünden kullandığım ilaçlarımi hamile olduğumu öğrenir öğrenmez birakmis ve çok sıkıntı çekmiştim ta ki bu sıkıntılar dayanilmaz bir hal alıncaya ve burda bahar hanimin basligiyla karsilasincaya kadar. Ondan ve diğer arkadaşlardan aldığım cesaretle ilaçlarıma tekrar başladım 21. Hafta sonunda tabi mümkün mertebe az kullanmaya calisiyordum yarımşar doz şeklinde.. Ancak yine de uzuluyordum bebeğim benim yüzümden sorunlu olarak dünyaya gelirse diye.. Çok şükür korktuğum olmadı ayın 16sında sağlıkli bir kız bebegim oldu Allahın izniyle. Şimdilik bir problem yok inşallah da olmaz ancak şimdi de sutume geçer diye ilaçları biraktim yine rahatsizligim nüksetti. Nadiren çok sıkıntı yaşarsam alıyorum biliyorum bu ilaçları duzensiz almak hastalık için daha tehlikeli ama küçük kizima kiyamiyorum ..

Allah hepimizin yardımcısı olsun bebek isteyenler de inşallah en kısa zamanda bu güzel duyguyu tadarlar

merhaba arkadaşlar...
sayfayı baştan sona kadar okudum ve korkularım geçti diyebilirim, anksiyete ve panik atak hastasıyım prozac kullanıyorum ve hamile kalmayı planlıyorum.doktorum bu ilacın 30 yıllık bi geçmişi olduğunu ve birçok hamilenin kullandığını söyledi,burda yazılanlarıda okuyunca olmaması için bi neden yok diye düşünüyorum.bakalım sizlere hamilelik haberi verebilecek miyim :emir_bebek:

bende de ara ara tekrarlayan panık atak bozuklugu var suanda 5 aylık hamıleyım ve sanıyorum zedprex ilacına yenıden baslayacagım hayırlısı olsun ınsallah Rabbım saglıkla bebıslerımızı kucagımıza almayı nasıp etsın aminnn

bende de ara ara tekrarlayan panık atak bozuklugu var suanda 5 aylık hamıleyım ve sanıyorum zedprex ilacına yenıden baslayacagım hayırlısı olsun ınsallah Rabbım saglıkla bebıslerımızı kucagımıza almayı nasıp etsın aminnn

5ay ilaçsız iyi idare etmişsiniz,ben ilacı bırakmayı göze alamıyorum bile:(

merhaba arkadaslar 14haftalık hamıleyım ve son 3 gundur ıcım sıkılmaya daralmaya basladım dısarı sıgamıorum ewe sıgamıyorum durdugum yerde sabıt duramıyorum en cok sewdgm seyler zewk vermıyor kotu dusunceler aklımdan gecıyor ve esımı mutsuz etmekten onun hevesını kırmaktn cok korluyorum kndımı sıkıyorum snrada tıtreme gelıyor ama usumuyorum ama esımle konusup sohbet edınce gecıyor saglıklı oluyorum ben anac yapılı bır ınsan bebeklerı cok sewıyorum cokta hamıle klmk ıstedım rabbım aratmadıda ama 3gundur ne bebek hevesı heyecanı bsy yok sankı onu sucluorum bu durumdan tesellıyı hcbıseyde bulamadım cıkmazda gıbıyım ben bole bır ınsan dgldım yasama sewıncım cok yuksektı herzaman umutları olan ınsanım buarada yenı bı sehre tasındık hayatımda hersey yenı hep buraya saklamıstık hayallerımızı ama hepsı gerlestı ben mutsuzum bu seferde eskı ewımde olsaydım yıne bu hamıle psıkolojısını yasıcakmıydım bole enerjım dusucek bambaska bırı olackmıydım dıe sorular soruyorum cevremdekı herkes tesellı edıyor ew degıstırmnle sehır degıstırmenle alakası yok nerde olsan yasıcaktın bunu hormonlar gecıcek vs kelımelerı ama kndıme soz gecıremıyorum ıkna olmuyorum bnm gbı yasayan varmı ne yptnz nasıl gectıı gecıyormu ya gecmezse ilac kullanmk zorunda kalırsam ble bı ınsan olursam dıe korkular sardıı

bu aya kadar ıdare ettım ama artık edemıyorum maalesef bakalım az once psıkıyatrıstımı aradım bana donecek ona soracam ınsallah yıne zedprex kullanmak ıstıyorun ama ben bı de coraspın kan sulandırıcı da kullanıyorum klekssan kan sulandırıcı ığnede yapıyorum hergun kendıme acaba kulanmamda bır sakınca var mıdır onuda soracam ınsallah bı etkısı yoktur dua edıyorum bol bol. hamılelıgınjde dusuk tehlıkesı oldugfu ıcın 4 aydır evdeyım dısarıda cok fazla cıkamadım sımdı yavas yavas cıkmaya basladım ama sıcaklarında etkısı ıle bayılma hıssı ve nefes alamama hıssı gelıyor bılıyorum hıc bır sorunum yok panık atak oldugunuda bılıyporum ama kendımı dısarıda kontrol edemıyorum :((( bu da benım psıkolojımı cok kotu etkılıyor ıste

merhaba arkadaslar 14haftalık hamıleyım ve son 3 gundur ıcım sıkılmaya daralmaya basladım dısarı sıgamıorum ewe sıgamıyorum durdugum yerde sabıt duramıyorum en cok sewdgm seyler zewk vermıyor kotu dusunceler aklımdan gecıyor ve esımı mutsuz etmekten onun hevesını kırmaktn cok korluyorum kndımı sıkıyorum snrada tıtreme gelıyor ama usumuyorum ama esımle konusup sohbet edınce gecıyor saglıklı oluyorum ben anac yapılı bır ınsan bebeklerı cok sewıyorum cokta hamıle klmk ıstedım rabbım aratmadıda ama 3gundur ne bebek hevesı heyecanı bsy yok sankı onu sucluorum bu durumdan tesellıyı hcbıseyde bulamadım cıkmazda gıbıyım ben bole bır ınsan dgldım yasama sewıncım cok yuksektı herzaman umutları olan ınsanım buarada yenı bı sehre tasındık hayatımda hersey yenı hep buraya saklamıstık hayallerımızı ama hepsı gerlestı ben mutsuzum bu seferde eskı ewımde olsaydım yıne bu hamıle psıkolojısını yasıcakmıydım bole enerjım dusucek bambaska bırı olackmıydım dıe sorular soruyorum cevremdekı herkes tesellı edıyor ew degıstırmnle sehır degıstırmenle alakası yok nerde olsan yasıcaktın bunu hormonlar gecıcek vs kelımelerı ama kndıme soz gecıremıyorum ıkna olmuyorum bnm gbı yasayan varmı ne yptnz nasıl gectıı gecıyormu ya gecmezse ilac kullanmk zorunda kalırsam ble bı ınsan olursam dıe korkular sardıı

canım ınan bana bunun hepsını bende yasadım ve hala yasıyorum hamılelıgım basladıgından berı bende boyleyım aman aman bır mutluluk yok ıcımde ınan bu hormonlarla alakalı az sabret 3 ayını tamamla olmazsa baktın yapamıyorsun doktor kontrolunde ılaca baslarsın uzulme yeterkı baska bı sorunun olmasın

canım ınan bana bunun hepsını bende yasadım ve hala yasıyorum hamılelıgım basladıgından berı bende boyleyım aman aman bır mutluluk yok ıcımde ınan bu hormonlarla alakalı az sabret 3 ayını tamamla olmazsa baktın yapamıyorsun doktor kontrolunde ılaca baslarsın uzulme yeterkı baska bı sorunun olmasın

ıns . canım cok korluyorum bole bı ınsan olarak kalıcam dye belkı hormonlar hamılelık olmasa yıne yasıcaktım bunları sma kndımı tesellı edıp cabuk atlatırdım ama smdı uzadı sankı ve nezaman kdr surcek bıtsın ıstıorum ılac fln ıstemıorum bnm tek ılacım esim onunla ıyı oluyordum smdı yetmııo ve bu benı cok uzuo

bu aya kadar ıdare ettım ama artık edemıyorum maalesef bakalım az once psıkıyatrıstımı aradım bana donecek ona soracam ınsallah yıne zedprex kullanmak ıstıyorun ama ben bı de coraspın kan sulandırıcı da kullanıyorum klekssan kan sulandırıcı ığnede yapıyorum hergun kendıme acaba kulanmamda bır sakınca var mıdır onuda soracam ınsallah bı etkısı yoktur dua edıyorum bol bol. hamılelıgınjde dusuk tehlıkesı oldugfu ıcın 4 aydır evdeyım dısarıda cok fazla cıkamadım sımdı yavas yavas cıkmaya basladım ama sıcaklarında etkısı ıle bayılma hıssı ve nefes alamama hıssı gelıyor bılıyorum hıc bır sorunum yok panık atak oldugunuda bılıyporum ama kendımı dısarıda kontrol edemıyorum :((( bu da benım psıkolojımı cok kotu etkılıyor ıste

inşallah kendini daha iyi hissedersin,seni çok iyi anlıyorum ben ilaç kullandığım halde çokta iyi değilim sen büyük bişe başarıyosun.doktorun ilaç kullanmana izin verir 4ayını geçirmişsin bile,Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin...

[QUOTE=
canım yazdıkların beni bile mutlu etti başka arkadaşa yazmışsın ama ben de çok senindim gerçi 2011 yazmışsın olsun ben bu siteye yeni girdim.ben manik depf.lityum tegretol serogule kullanıyodum ama hamilelik dşündüğümiçin litr kestiler digerleride kasilce Allah şükürler şimdi iyiyim daha yolun yarısına gelemedim am senin yazını annemle okuduk bize mutluluk verdin ALLAh seninde gönlüne göre versin İzmir ege üniversitesin de tedavi görücem ama zorlu süreç.ler beni beklio inşallah başarım bir gün sana Ben hamileyim diye yazmak isterim sadece annem babam ve eşim çok gerginler ilerde bana bebeğe bişey olur yada hastalanırım diye korkuyorlar
allah seninde yardımcın olsun ...............

arkadaşlar 4haftalık hamileyim ve anksiyete hastasıyım ilaç kullanıyorum hala:( bırakamadım dualarınıza ihtiyacım var, bu gidişle de bırakamayacağım:( lütfen bizim için dua edin bebeğimi sağlıklı bişekilde dünyaya getireyim...

Canım sen bu mesajı yazalı cok uzun zaman geçmiş, gördüğüm kadarı ile doğumun yaklaşmış buraya girermisin yeniden bilmiyorum ama eğer girerde mesajımı okursan bunca sorduğun sorunun cevabını gene senden duymak istiyorum, hormonlarla ilgili bir süreçmiymiş, geçiyor mu,ilaç kullanmadan atlattın mı bunları bizimle paylaşırsan aynı durumdakilere ışık olacaktır. Bebeğini sağlıklıca kucağına almanı diliyorum. Sevgiler

Merhaba arkadaşlar,

Bu başlığa yazılmayalı uzun zaman olsada okunmayalı eminim bir kaç gün bile olmamıştır. Kendini burada yazılanlar gibi hisseden tüm anne adaylarımız eminim sayfayı gelip okuyordur, okuyacaktır. Bende yazılanları okudum, doğumların iyi geçtiğini gördüm, mutlulukları paylaştım sayfa sonuna gelincede kendimde bir şeyler yazmak istedim. Ben 11 sene boyunca aralıksız psikiyatri hapları kullandım, tabi bu süreçte çok dr'a gittim, çok hap değişti, 11 sene yaşı genç insanlar için tüm hayatı demek ve tüm hayatınız bunun üzerine kurulu ise artık birşeylere dışarıdan bakabiliyorsunuz. Henüz anne değilseniz ve olmayı düşünüyorsanız size önerim kesinlikle hapınızı bitirmeden hamile kalmayın, imkansız diye bir şey yok şunu bilin tabir caizse klinik vaka olunsa gene bu dönem geçer, gene geçer.. Ama zorluğu size olur, çok zorlanırsınız. Hapınızı birden bırakmayın 3 ay 20 mg 3 ay 10 mg 3 ay 5mg 3 ay 2.5 mg sonra bırakmak şeklinde yapın. Ama bu ayları ölçüleri siz gene kendi dr'unuza danışın. Yani çok değil karar verdikten sonra hapı bırakmanız 1 sene alır ve bu şekilde düzenli bırakırsanız hamileliğiniz daha rahat geçer. Ancak bizler gibi, benim gibi hapınızı azaltmadan hamile kalır ve ilk 3 ay için bile olsa hapınızı keserseniz artık bu yola girdiğiniz için neler yapılabilir bunlara bakın. İlk 3 ay da kullanan arkadaşlar var ve sağlıklı da doğum yapıyorlar ama elinizden geldiğince 3 ay bunları içmeyin. Bu riskleri almayın.Çünkü ne olursa olsun adı üstünde bu bir risk. Zaten ilk 1 ay belirtiler, sıkıntılar başlamaz. Dayanmanız gereken kalan 1-2 ay. Mümkün olduğunca dayanıp en kötü 3 aydan sonra dr'unuzla ilaç için görüşün. İlk aylar dayanamayacak gibi olduğunuzu hissedebilirsiniz, bende öyleyim ancak bilinmeli ki sadece hapın etkisi değil bu his. Hormonların ilk 3 ay boyunca bizlerle savaşı da böyle hissetmemize yol açıyor. Yani 9 ay böyle mi olacak diye korkmayın bilin ki 3 aydan sonra, hormonlar daha düzene girdikçe bu endişeler sıkıntılar bitmese de azalacak. En sağlıklı, en pozitif anne adayları bile bu süreçte perişan olabiliyorlar, duygu ve düşünceleri değişebiliyor, bizler birde hapı yani tedaviyi bırakan bireyler olarak elbette daha zorlanıyoruz. Ama bu zorlukları gene zaman aşacak, yazıları okuyunca görüyoruz ki nice çaresiz hisseden, bu dönem geçmeyecek diye düşünen, en karamsar, en üzgün, en umutsuz arkadaşlar bile doğuma yaklaşmış yada doğum yapmış ve mutlu, umutlu. Yani ne kadar kötü hissederseniz hissedin; bu bitmeyecek, ömrünüzünden ömür alacak bir dönem değil. Dönüp burda yazdıklarımızı okuyup güleceğimiz zamanlarda olacak. Karamsarlık bizim gibi kişilerin hastalığını tetikler, 1 hastaysak 10 zanneder, 10 yaşarız. Karamsarlıktan elinizden olduğunca uzak durun, umuyorum ki buraya güzel haberlerimizi de yazabiliriz. Kucak dolusu sevgiler..

Canım sen bu mesajı yazalı cok uzun zaman geçmiş, gördüğüm kadarı ile doğumun yaklaşmış buraya girermisin yeniden bilmiyorum ama eğer girerde mesajımı okursan bunca sorduğun sorunun cevabını gene senden duymak istiyorum, hormonlarla ilgili bir süreçmiymiş, geçiyor mu,ilaç kullanmadan atlattın mı bunları bizimle paylaşırsan aynı durumdakilere ışık olacaktır. Bebeğini sağlıklıca kucağına almanı diliyorum. Sevgiler

CANIM HAYATTA GECMEYEN hıcbr acı yok bunu anladım aslında gececegınıde biliyordun ama o ruh halı o kdr felaketki sonunu göremıysn o anda hormonlar sehır ew degısıklıgu derken nerelere glmstm smdı sukurlerolsınkı cook cok ıyıyım herzmn hormonlar benı fazla zorlamıstır yıne öle oldum

bugün doktorumun yanındaydım..hamile kalmayı planladığımda nasıl olacağını sordum.vnegis 150 mg(antidepresan) 1 sene daha kullanacağımızı.navarnide(bipolar için) bebek düşündüğümüz an kesinlikle kesmemiz gerektiğini söyledi.önemli olan antidepresanı bırakacak durumda olmak.bu senin iyi olduğunu gösterir dedi.ama şuan değil.1,2 yıl sonra yani.hamilelikte zaten duygu değişimi olduğunda irtibatta olmamız gerektiğini ona göre davranacağımızı söyledi.benim için hamilelik ve emzirme nereden baksanız 2.5..3 yıl hiçbir ilaç yok inş.. sonu depresyon olmaz allahıma sığınıcam artık ve çevremdekilerden de anlayş ve hoşgörü beklicem..aman kızlar sizde öyle yapın.klinikte bir ablamız vardı hamileydi ilaçları kullanması gerekiyordu ve çok zor durumdaydı..birkaç hafta kaldı sadece antidepresan ve uyku ilaçlarıyla geçirdi.iyi olduğuna kanaat getirildi çıktı.ve 4 gün sonra doktorun kapısında gördük ağlarken..çok zor bu durumda hamilelik geçirmek yaşayanlara rabbim sabır versin
bu arada kan tahlili yaptırıyoruz 2 aydır..navrn için.doktorum tekdozla tedavi gören ender hastalardansın dedi.sanırım iyi bir durum..

Merhaba psikolog yada psikiyatr olarak Bursa'da kime gidiyorsunuz memnun musunuz lütfen yardım edin

Back