• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ayy cnm çok sevindim gözün aydın maşallah benim kızda bronşit olmuş hafif derecede çok öksürüyor.(( benimkininde kilosu fena değilde boyumuz uzamıyor:))

teşekkür ederim muallimcim :) planlı bir gebelik değildi ama Allah kısmet ederde dünyaya gelirse abisiyle 1.5 yaş araları olacak.beni tek düşündüren hamilliklerimin son derece sorunlu geçmesi,umarım oğlumda bende perişan olmayız :( dua edin lütfen olurmu

gözün aydın canım.Allah yardımcın olsun.
1,5 yaş iyi bi fark bence,muallimin 3üzleri ya da benim ikizler kadar yorulmazsın en azından:)))

bende oğlana kahvaltıyı çok zor yediriyorum bu aralar..neye katsam ziyan oluyo yumurtası peyniri..mamasıyla denedim,keçi sütüyle,meyveyle...bugün yine kaldı. yrn nihaalin tarifini deniycem.irmikli ballı muhallebiyi seviyo belki onun içinde yer.

kızlar çok çok teşekkür ederim,varlığınızı ve desteğinizi bilmek inanın beni çok rahatlatıyor,mutlu ediyor..

Hiram çok geçmiş olsun , acil şifalar Allahtan.benimkide yeni atlattı,sanırım diş çıkarmak ağır geldi ve grip oldu.hemen soluyorlar değilmi :( boyunada takılma,birden uzayıveriyolar :)

Bademcik çok haklısın,ikiz,üçüz annelerinin işi ne kadar zordur kimbilir..hepinizin Allah yardımcısı olsun.napalım herşey yavrularımız için..onlar için değer..dün biraz bozuldum hamileliğimi ilk öğrendiğimde ama sonra bu bencillikten başka bişe değil dedim,burda hergün o test çubuğunda ikinci çizgiyi görmek için can atan insanların hikayelerini okurken..ne olursa olsun çok çok şanslıyız dimi..farkında olup şükredebilmek ne güzel..

nıhal bence cok guzel olucak ı nşş bırlıkte buyucekler veren rabbım enıyısını bılır ınşş uzulme sakın...........benımmkılerde dış çıkarıyoo burunları akıyyo ishaller cok zor ya aglıyolar hepp

muallimcim çok geçmiş olsun,diş çıkarırken ağız burun birbirine karışıyor ve sonra burunları tıkanıyor :( serum şeklindeki o küçük damlalarda hiç bir işe yaramıyor işin kötüsü :( sen çok daha iyi bilirsin.benimki dişlikleride reddediyor, dişlikler hariç herşeyi kemiriyor :))

evet alt dıslerımız cıktı dıslık almıyolar dedıgın gıbı sıkıntı herseyı ısırıyolar bu donemde ellerıne elma armut havuc verıyoruyum oyalanıyolar..........seda tutunup ayaga kalkıyoo ıyı atak yaptı dıgerlerı hala emeklıyoo .......

Selam kızlar uzun süredir takip ediyorum topiği aranıza katılmak bugün nasip oldu :)
Bu arada gözün aydın nihal sağlıkla al kucagına inşallah sorunsuz bi hamilelik olur..Muallim , hiram, bademcik kuzularınıza Allah sağlıklı ömür versin.. Hiram ayrıca kızına çok geçmiş olsun daha düzeltilmiş 2 aylıkken benim kızımda öksürüğe yakalanıp bronşiyolit geçirdi antibiyotikle atlattık çok kötü oluyor o öksürdükçe benim içim parçalanıyordu resmen :(
Ek besine tam anlamıyla ben başlamadım kızlar doktor kontrolümüz haftaya şuan düzeltilmiş 4.5 aylık sayılır bakalım kilosunu uzun zamandır tarttırmadım bende merak ediyorum.. Ama ben doktorumuzdan habersiz yogurt mayaladım ve biraz içine bebe bisküvisi ufalayıp veriyorum, arada meyva sularından verdim, bazen suyla yabtıgım pirinç unu verdim kavanoz maması verdim şu hazır bugdaylı, tahıllı felan kutu mamalarından verdim. Ama bizde saat öğün yok yani beslenme programı belirlemedim sütümde yetiyor aslında ama ben kilo alımı yavaşlamasın ve tatlara alışsın sonra zorluk çekmeylim die verdim zaten son 1 aydır kızımda öyle eskisi gibi hırslı deil nazlı besleniyor bakalım tartıda çıkacak hepsi..

teşekkür ederim güzel temennilerin için diloş,oğlumda olduğu gibi bu hamileliğimdede düşük tehlikem var,daha önce düşükte yaptığım için korku dolu yine içim :( dualarınızı esirgemeyin lütfen.umarım bulantılarım çok olmazda yavrumu ihmal etmem :(

muallim senin işin hem maddi hem manevi oldukça güç,Allah yardmcın olsun senin ve benzer durumdaki tüm annelerin.devam sütüne ilave olarak hipp'in organik sütünüde vermeye başladım artık.çok çok sevmedi ama bisküvi koyunca içiyor.kızlar bu arada dün hamile olduğumu öğrendim ve şoktayım :)

Tebrikler nihalcim... Allah yardımcın olsun... Ben çok zor bir hamilelik geçirdiğim için çok korkuyorum hatta hiç düşünemiyorum bile ikinciyi, kaldı ki yaşım da 39... hayırlısı tabi... Kardeş gibisi var mı. aslında.. çok güzel olmuş, sevindim senin adına...

dılos sagol canım masallah kızına cok tatlı evet alışsın yavas yavas........hıramn kızın nasıl oldu benımkılerınde burunlarıu tıkalı ya gcceelrı ozellıkle......nıhal dıkkat et canım kendıne ...ınşş yoluna koyarsın herseyı ıhmal etmezsın merak etme bebeklerıne ıyı bakarsın cunku sen annesın bence kesın kardes onemlı cok onemlı ...ımkan varsa yapın kardes gıbısı yok hayatta............oğlum onaltı yasına gırdı her gun kardes dıyodu tek cocuk cok zor söölımmm hep sıkıldı hepp kımın kardesını gorse ağladı neyse sımdı üç kız kardesıyle oynuyo bazen off ya annne ben bı tane ıstemıstım sen naaaptın desede cok sevıyoo...........off ya bıkac hazır sutaş bebe yoğurdu aldım son kullanma tarıhlerı gecmıs ya nıye satarlarkı.............

teşekkür ederim derya,bende düşünmüyordum ama süpriz oldu..yani aslında 2 yıl sonra falan düşünüyorduk.kısmet işte bazen bizim düşünüp düşünmediğimiz değil yaradanın ne uygun gördüğü önemli.benim bu dördüncü hamileliğim ama sadece birini dünyaya getirebildim ve hamileliklerim çok çok zor.Allah yardım eder inşallah tek ümidim bu,yardım edecek kimsem yok ondan başka

sevgili adaşım nihal, umarım hamileliğiniz sorunsuz geçer ve bebeğinizi sağ salim kucağınıza alırsınız..:)

cnm benim Allah yardımcın olsun nihal kızlar benimkide sıralıyor çok zor ya sürekli ayağa kalkmak istiyor ağlıyor benimki hiç emeklemedi sıralamaya geçti doktor olabilir normal diyor bugün kerevizli çorba yaptım çok kötü kokuyor ya:((

hıram benımde seda sıralıyoo ayaga kalıkıyyo dusecek dıye pesındeyım ıkısı emeklıyoo

hiram ve nihal çok sağolun kızlar iyiki varsınız,kereviz çorbasını koyu yapıp yoğurduna kattım ancak öyle yedi benimki, bizde sıralıyoruz hatta arada ellerimizi tutunduğumuz yerden bırakıp kendimizi deniyoruz ama daha var yürümeye sanırım :) hiperaktif diyebilirim,durmak ve uyumak ona göre değil :) sanırım bu sefer doğum kilolarım sorun olmayacak kızlar :9

nıhal kerevuz mı yedı afıyet ols ya bencede sankı yogurtla kokusu azalır daha ıyı olur ben daha denemedım azcık atarım ama corbasına cok koymama kokusunu sevmezler dıye ama artık kıs sebz vaktı semız otu koydum ben gecen gun ve tavuk atım blendrdan gectım yedıler cok sukur bolsa maydanoz koydum demır cok yogun dr mutlaka koy dedı ....bencede bu hamılelıgınde kılon az olur

muallimcim yoğurt benim kurtarıcım,özellikle sebze konusunda..sevmediği herşeyi sevdiği bişeyin içene katarak yediriyorum,kereviz hem tadı hem kokusuyla çok cezbedici değil malesef helede bebekler için...o yüzden çok çeşit ile yapmak lazım diye düşünüyorum,özellikle maydonoz ve dereotu baya bi değişiklik sağlıyo tat ve koku konusunda.son 3 gündür sevdiği şeyleride yemiyor kuzum,sanırım üst dişleride geliyor,ona bağlıyorum..önümüzdeki günlerde pırasada deniycem.

nıhal cok farklı tadlarda veremek ıstemıyorum ben severse yesınler zaten mesela bı kerevız engınar ....ılla yesınler demem ...ya bız bunların hıçbırunı yemedık .....sımdı herseyı yıyo bebekler ...gereklı olanı alsınlar yer bunların cogunu bız bıle sevmıyooz .....evet yogurt ıyı oluyoo gercektenn

muallim haklısın çok karman çorman şeylere gerek yok.ama bazı sebzeleri bebişleri cezbedecek hale getirmek gerekiyo ki zaten o haliylede yemezlerse yapacak bişey yok.mesela oğlum ıspanağı sevmedi hiç bir şekilde,bugün tekrar şansımı deniyeceğim,belki bir müddet sonra bir defa daha..herşeyi yiyecek diye bir şey yok,kaldıki bizde çocuk olduk ve bizde yemedik,hala yemediğimiz şeylerde vardır illaki..bebeklerimiz prematüre,bi çoğumuz doğru düzgün anne sütü veremedik ve 0-3 arası gelişim için çok önemli olduğu için biraz abartılı olabiliyoruz bazen hepimiz...aklı erdikten sonra şuan yediği pek çok şeyi malesef yemeyeceği kanaatindeyim bu kaçınılmaz gerçek..ama şimdi midelerine ne inerse kar bence.. :)) sevgiler herkese

Back