• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
domates koyuyorum ama yenı baladıysan erken bence dr ılk bta vermedı alerjı olabılır dıye yada dra sor yada az koy takıp et ben koyuyorum rendeye gerek yok zaten hepsını sonrada blendra vuruyorum gerek olmuyoo tarhanada verıyorum dr once haftada bı gun ver dedı nedense hergun verme dedı verıyorum sevıyolar az yap ver bakalım ama acısız olsun tadına bak mutlaka........yogurt makınesını kaca alldın markası ne ...hepsı guzel oluyo benımökılerın ama acaba dahamı rahat olur dıyorum ....gercı yaslarından sonra normal yogurda az az gecıs yaparız gıbı bakalım ınşş afıyet ols bebısıneee elıne saglık ...yogurda pekmez ko bıuskıvı veya kasık maması ko daha besleyıscı ve doyurucu oluyoo pekmez sakıncalı bılırız ama dr koy dedı zaten demır cok az yogurttta baska seylerden alıyo demırı dedı bende koyuyorum ve harnup pekmezı daha cok kullanıyoım

domates koyuyorum ama yenı baladıysan erken bence dr ılk bta vermedı alerjı olabılır dıye yada dra sor yada az koy takıp et ben koyuyorum rendeye gerek yok zaten hepsını sonrada blendra vuruyorum gerek olmuyoo tarhanada verıyorum dr once haftada bı gun ver dedı nedense hergun verme dedı verıyorum sevıyolar az yap ver bakalım ama acısız olsun tadına bak mutlaka........yogurt makınesını kaca alldın markası ne ...hepsı guzel oluyo benımökılerın ama acaba dahamı rahat olur dıyorum ....gercı yaslarından sonra normal yogurda az az gecıs yaparız gıbı bakalım ınşş afıyet ols bebısıneee elıne saglık ...yogurda pekmez ko bıuskıvı veya kasık maması ko daha besleyıscı ve doyurucu oluyoo pekmez sakıncalı bılırız ama dr koy dedı zaten demır cok az yogurttta baska seylerden alıyo demırı dedı bende koyuyorum ve harnup pekmezı daha cok kullanıyoım

Teşekkür ederim muallim... un tarhanası ev yapımı, özellikle kızım için yaptı arkadaşım, acısız. yarın yedireyim inşallah. henüz hiç kaşık maması denemedim. önceden yetmeyen sütüm şimdi fazla gelmeye başladı. Kızım diğer yiyecekleri yiyince süt birikiyor tabii. ben de emzirmeye çalışıyorum... Hem emzirip hem de diğer yiyecekleri nasıl yedirecem bilmiyorum, saatlerini nasıl ayarlayacam... Arzumun yoğurt makinesini aldım. Electroworld'den 50 TL. daha önce almadığıma pişmanım, kendimize de mayalıyorum, mis gibi, garanti tutuyor... Üzüm pekmezi almıştık, evde harnup da var, ondan da kullanırım. Bugün kahvaltı hazırladım ilk kez, haşlanmış yumurta sarısı, labne peyniri tereyağı, aptamil, pekmez, bebe bisküvisi karıştırdım, süzgeçten geçirdim,pek keyifli yedi... Aptamil yerine ara sıra ıhlamur da kullan demişti doktorumuz. Yarın deneyecem. Şimdilik bu kadar... Allahım herkese bebeişleriyle sağlıklı günler nasip etsim...

burda biri yazmıştı,sanırım muallim,kahvaltıda mamasına tahin pekmez karıştırdım,gülücükler atarak yedi..sağolsun tavsiye eden..
bi de doktor günde en az bi öğün tahıllı mamalardan vermemi söyledi

geçen hafta kardiyoloji kontrolümüz vardı ve kardiyolog aynı zamanda çocuk doktoru.pekmezin kesinlikle aç karnına bişeye karıştırılmadan verilmesini ve üzüm pekmezinin tercih edilmesini tavsiye etti.geçen haftadan beri öyle yapıyorum,bu arada karnıbahar verdim ilk defa. kabak,kıyma,maydonoz,karnıbahar.soğan,domates ve çok az yağ vardı yemeğimizde.gayet güzel yedi.ona özel tarhanada yaptırdım,onuda kıyma ile yapıyorum yiyor.doktor balık olarakta somon önerdi 15 günde bir fakat yediremedik sevmedi.tekrar deneyeceğim.et,balık,somon ve dana ciğeri mutlaka verilmeliymiş dönüşümlü olarak haftada bir defa..keçi sütünden yoğurt denedim ancak sulu oldu beceremedim sanırım.unutmadan,kerevizli çorba tarifi olan varsa paylaşın lütfen olurmu,kış sebzeleri ile ilk defa tanışacaklar bizim ufaklıklar dimi ?

nıhal öle daha etkılı ama benım dr da cok etkısını kaybetmıyo dıyooo bıde kahvaltıda daha rahat yenıyo pekmez ama ayruı alıyosa oda ıyı...........ayy baluk ya ben sevmem nasıl yedırcem bebeklere su hazıtr kavanozlarda var ton balıgı olmazmıkı dr gıdınce sorım ııııy ben hıç sevmem işim zor bebekler sevsın ama cok nadır tatılllerde gıttıgımız yerde alabalık yerım ...........hamsı asla ve ben samsunluyuum...........kıs sebzelerıde aynı pısır..........kerevız patates havuç ıyıce pısır blendra vur..........karnıbahar cok gaz yapar dıkkat et bebege yınede cok verme............kecı sıutu yoğurdu öle pşur sulu azcık merak etme....afıyet ols sımdıden ..............ıyı bakın kuzularaa

muallim haklısın balık bebelerimizin çok severek yiyebileceği bişey değil ama faydalı olupta neyi seviyolarki zaten :)
brokolili sebze yemeklerinde resmen savaş çıkıyo oğluşla aramızda ama yapcak bişey yok yediği kadar..zorlamak çözüm değil,bu arada grip benimki burnu tıkalı damlalar işe yaramıyo.yinede kıpır kıpır çok şükür.ciddi bir salgın var dikkatli olun olurmu

bende bulduğum bi tarifi yazayım

1 BARDAK KAYNATILMIŞ KEMİK SUYU
1 KÜÇÜK PATATES
1 KÜÇÜK HAVUÇ
YARIM ENGİNAR
1/4 KEREVİZ
5-6 DAL MAYDANOZ (SAPLARI İLE)
5-6 DAL DEREOTU (SAPLARI İLE)
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 BARDAK ILIK SU
1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ YADA BULGUR
1 TATLI KAŞIĞI İRMİK
Hazırlanma Şekli
ILIK SU VE KEMİK SUYU TENCEREYE KONULUR. İÇİNE İYİ YIKANMIŞ VE TEMİZLENMİŞ PATATES,HAVUÇ,ENGİNAR,KEREVİZ,MAYDANOZ VE DEREOTU KONULARAK PİŞİRİLMEYE BIRAKILIR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA PİRİNÇ VE İRMİK KONULARAK KARIŞTIRILIRVE PİŞİRMEYE DEVAM EDİLİR. TÜM SEBZELER YUMUŞAYINCA ATEŞTEN ALINARAK ILINMASI BEKLENİR. UYGUN ILIKLIĞA GELDİĞİNDE EL BLENDIRI İLE PÜRE HALİNE GETİRİLİR. ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİLEREK MİNİK MAMA KAVANOZLARINDA BUZLUKTA MUHAFAZA EDİLEBİLİR.
3 günlük pişirip buzlukta saklanabiliyor sonra sıcak suya konup çözebilirsiniz

hı mm sagıol canım guzel bende alım bırokolı kıs sebzelerı almanın vaktı............ben bazen fazla olunca atıyorum kavanoza koyup buzluga yanı derın dondurucuya ıyı oluyoo..........
nıkal evet ya balık olayı zor ....balık yagı verıyorum arasıra onu boııle sevmıyolar dr gunasırı ver dedı ya kızlar mercımek corbasına basladınızmı gaz yapar dıye veremıyorum

kızlar bende bişey sorucam bebeişlere kavanoz maması veriyormusunuz ben hiç vermedim merak ediyorum herşeyini kendim hazırlıyorum acaba bi zararı varmı onların

Muallim ben 8.aydan itibaren vermeye başladım mercimek çorbasını,gaz sorunu yaşamadık çok şükür.
Hiram benim oğlum 4 aylıktı kavanoz mamalarını vermeye başladığımda hatta düzeltilmiş 3 aylık dahi değildi.tabiki en güzeli evde yapılanı ancak ara ara değişiklik yapmakta bi sakınca yok,bende artık evde hazırlıyorum ama dışardayken alıyorum büyük rahatlık oluyor.ayrıca çok severek yiyor,kıvamından olsa gerek.genelde milupa,hipp ve hero baby organik tercih ediyorum.ek gıdaya başladığımızda henüz çok minik olduğundan organik olmaları sebebiyle kavanozları tercih ettim.bizim çarşı pazardan aldığımız meyce sebzelere doğallık olarak güven olmuyor takdir edersinizki.denemekte fayda var,seveceğine eminim.bir zararını görmedik çok şükür ancak doktordanda tavsiye alabilirsin dilersen..

nıhal bende 4 aydan berı dr dedı herobaby nın kavanoz meyve purelerını bazen sebze pıurelerını ama genelde meyve pırelerını kaullanıyorum valla markettekı kızın agzı acık kalıyooo üçüzlere alınca 300 tlden asagı cıkmıyoruyum kasık mamaları kahvaltılıuklar oooo sadevce yogurdu ve sebzeyı evde yapıyorum yogurtta bu bı aydır sıutasınalıyorum ..........hıram guvenıyorum valla sankı pazardakı cokmu guvenılır ........rabbıme emanet valla cogu sebze ve meyve hormonlu

ben keçi yoğurdunu bir türlü tutturamadım kızlar su gibi oluyor,epeydir sütaşın bebek yoğurdu olan babymix'i alıyorum elmalısına bayılıyor.sebze pürelerini bu yoğurda katınca yiyor değilse asla !! kahvaltıda ballı irmikli kaşık maması alıyorum,ceviz peynir peymez bazende meyve ve bıld.yum.sarısını ekleyip veriyorum.pirinç ununuda pek sevmediği için milupanın sütlü pirinçlisini alıyorum.çorbalarına eti cic bebenin bebe ekmeğini katıyorum.kısacası kendim bişeyler eklesemde mamanın bazı genelde hazır kaşık maması oluyor.4 gün önce diş çıkardı 2 tane birden.kilosu fena değil ama boyu uzun olduğu için zayıf duruyor.güvenilir markalar tercih edilirse hazır mamaların zararının olacağını düşünmüyorum,kaldıki daha öncede belirttiğim gibi ben çok çok erken başladım.zaten sütümde olmadı,mama ile büyüdü diyebilirim....sevgiler herkese

muallim senin işin hem maddi hem manevi oldukça güç,Allah yardmcın olsun senin ve benzer durumdaki tüm annelerin.devam sütüne ilave olarak hipp'in organik sütünüde vermeye başladım artık.çok çok sevmedi ama bisküvi koyunca içiyor.kızlar bu arada dün hamile olduğumu öğrendim ve şoktayım :)

teşekkür ederim muallimcim :) planlı bir gebelik değildi ama Allah kısmet ederde dünyaya gelirse abisiyle 1.5 yaş araları olacak.beni tek düşündüren hamilliklerimin son derece sorunlu geçmesi,umarım oğlumda bende perişan olmayız :( dua edin lütfen olurmu

Back