• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
maşallah bademcik benimki 11 kilo kilosu fazla olduğu için diyet yapıyoruz:))) benimki hiç emeklemiyor sıralıyor baba mama dede gel ver falan diyor grip birde diş çıkmadı henüz

senin kızada maaşallah..bende hiram buraya niye uğramıyo diyodum,mama yememek gibi bi sorunu kalmamış meğer..anne sütü olsa neyse de bizimkiler mamayla beslendiği için obeziteye karşı dikkatli olmamız gerek.büyük ihtimal ayaklanınca verir ama sen yinede dikkat et.
benim oğlanda hiç emeklemeden sıralamaya başlamıştı.şimdi de sadece gitmek istediği yere götürmezsek oraya emekliyor.bende diş bulguru için kızımın dişlerini bekliyorum ama daha bişey yok.

bademcık ınş buyuyolar dedıgın gıbı olsun zorlama bakalım artık bende farkedıyorum damak tadları daha ıyı gelısıyoo yemek ıstemıyolar baze............hıram az yedır ama herseyı ver merak etme yurusun verecek kılolar zaten benımkıler emeklıyo bırı sıralıyo ....dıslerı cıktı hepsının dıla ustten dorduncuyu cıkarıyoo saglıklı gunler ınşş sıze

muallim kızların araları nasıl merak ettim,kıskançlık var mı,oyuncakları nası paylaşıyolar bi de? ben bebekleri yalnız bırakamaz oldum,oğlan dalıyo hemen kıza.

canım duzeltılmıs on aymız doluyo onbıre gırıcez ınş..........bazen cok guzel oynuyo gulusuyolar ..çok hos oluyo seyretmek ama bazen ela hıçbırını ıstemıyo seda dokunsa basbas bagrıyo ...oyuncak ıçın cok kavga edıyolar ılerde naparım bılmem ....ınş ıyı anlasırlar emeklıyolar hala ........seda sıralıyo ınş vaktınde yururler.........yememız daha ıyı ......senınkılerde ıyı sanırım ınş sıkıntısız bu kışıda atlatırız ınşş ....

Hiram maşallah, epey dillenmiş seninki... Benim kızım önceleri anne diyordu, kimse inanmıyordu, olur mu, önce baba falan der diye, ama söylüyordu işte yavrum. Nazar mı oldu bilmiyorum şimdi anne de demiyor, başka bişey de demiyor, kafama takılıyor, niye söylemiyor baba dede falan...

Bir de balık yediriyormusunuz arkadaşlar, nasıl yediriyorsunuz, ne zaman başladınız? Başlasam erken mi acaba...Fikrinizi almak istedim...Sürekli diş çıkartıyor kızım, aşırı iştahsız, ne yedireceğimi nasıl yedireceğimi şaşırdım, emmeyi de bıraktı, sadece geceleri emiyor, uyurken, uyanırsa hemen bırakıyor emmeyi:((hatta acayip ısırıyor, yine mi emziriyorsun der gibi. Mecburen aptamil2 veriyorum gündüzleri... Moralim de bozuluyor, süt varken emzirmeyi beceremedim diye...Canım çok sıkılıyor haliyle...

derya selam burayı unuttu herkes ya ınş ıyısınızdır yenıyıl da saglık saglık ols ınş...
sanırım sekız bıtmıs bı ay sonra aptamıl üçe gececeksın .. balık sekızıncı ay verdı benım dr ....yaptıgım corbaya bı hafta et bı hafta kıyma bı hafta balık koydum .........blendıra cektım yıyolar ...ama yınede dr balık yagı verdı ....her gun olmasada ıkı gunde bır bı tatlı kasıgı verıyorum balık versekte balık yagı gıbı olmuyo dedı dr ...beyın gelısımı ıçın cok onemlı...ama bı gıysıye damlasın cok berbat cıkmıyo kolay.......dıs cıkarırıken ıstah olmuyo ne kadar yerse fayda

allah yardımcın olsun canım benimde 27 haftalık bi kızım oldu bende devamlı mama ile besledim hastanedede öle oldu sonra pdf diye prematüre maması kullandım hastane çıkışı 2ay yanlış hatırlamıyorsam kullandım sonra pre ye geçtim gece 2saate bir besliyodum kızımı şimdi 17 aylık bi ay önce inek sütüne geçmiştim kabız oldu midesi hazmedemedi inek sütünü sonra junior a geçtim onuda içmiyo 1ay olcak biberonu gördümü basıyo çığlığı bende şaşırdım ne yapcamı daha seninki küçük ama süt zamanı gece denemeye çalış uykusunda içirmeye çalış büyüdükçe beslenme aralığı uzuyo onuda göz önüne al biraz uzat beslenme saatini bide öyle dene yeni bi beberon al ben damaklı biberon kullandım sürekli öğle bişe al biberonu damaklı alacalı olsun bilmem yaparmısın fikirlerimi ama ben uyguladım yani ama şimdi kızıma içiremiyorum farkında herşeyin artık cadı allah kolaylık versin canım.:20:

selam kızlar..bebişlerde annelerde iyidir inşallah..
bizimkiler 9 aylık oldular..mamadan bıktı diye açmıştım ya başlığı.şimdi öğünleri 6 ya düştü.kahvaltı,yoğurt,çorba,muhallebi 4 ana öğün ediyor.iki öğün mama içiyolar artık.inek sütünede başladık,mamadan çok sevdiler nedense.ilk adım sütü veriyorum.bu mama işine ne kadar daha devam etmemiz gerekiyor biliyomusunuz.inek sütüde aynı içerik olarak kutunun üstünü karşılaştırdım,kaloriside aynı?
4 er dişimiz var artı ama yinede minicik bi pütür gelsin kumaya başlıyo beyfendiyle hanfendi.kahvaltımız zenginleşti:Yumurta peynir bisküvi ceviz tereyağ pekmez tahin kurumeyve mamayla ya da ballı tahıllı kaşık mamayla...ayrı ayrı verin diyo doktorlar ama ikiside böyle karmançorman yiyo herşeyi..çorbalarım hep kıymalı.balık sevmediler.bende muallim gibi bi gün supravit bi gün balıkyağı veriyorum doktor önerisiyle.sebze olarak dolapta ne varsa.ıspanak,kereviz,pırasa,havuç,patates..mercimek çorbasınıda seviyolar.muz ve armut dışında meyve yediremiyorum.onlarda muhallebi ya da yoğurda katılıyo.babasıda bende meyve tüketen insanlar değiliz.bize benzediler belki.
hala iştahla değil oyunla yiyo oğlum.oyalayıp ağzına tıkıyoruz.kız sıkıntısız çok şükür..bizde durum böyle

bende normal yemek veriyorum biz ne yersek ondan veriyorum sabah normal kahvaltıya başladık tek tek veriyorum inek sütü yoğurt bu arada 2 dişimiz çıktı şükür sıralıyoruz dengedede duruyoruz inş yürür bian önce çünkü ben çok yoruluyorum hamileyim bu arada kızlar :97:

bademcık ınş buyucez canım bende aynı senın gıbı hala outurluye tam gecemedık ama sanırım vaktı var erken doganlara bu surec uzuyo........
hıram masallah kızına herseyı yıyosa ne guzel ben daha ınek sutune gecmedım aptamıl junyır kullanıyorum ama gece alıyolar oda baya azladı ...yazın sute gecerım ınşş severlerde gecerım tabı.....ay hadı hayırlı ols hamılelıgın dıkkat et kendıne ...benım kızların agzında altı dıslerı oldu kılolarımız dokuz kılo cıvarı ........sıralıyoruz az az seda onde gıdıyo ınş yurur konusuruz opt sızı

derya selam burayı unuttu herkes ya ınş ıyısınızdır yenıyıl da saglık saglık ols ınş...
sanırım sekız bıtmıs bı ay sonra aptamıl üçe gececeksın .. balık sekızıncı ay verdı benım dr ....yaptıgım corbaya bı hafta et bı hafta kıyma bı hafta balık koydum .........blendıra cektım yıyolar ...ama yınede dr balık yagı verdı ....her gun olmasada ıkı gunde bır bı tatlı kasıgı verıyorum balık versekte balık yagı gıbı olmuyo dedı dr ...beyın gelısımı ıçın cok onemlı...ama bı gıysıye damlasın cok berbat cıkmıyo kolay.......dıs cıkarırıken ıstah olmuyo ne kadar yerse fayda

Teşekkürler Muallim... Fırsat bulabildim sonunda bilgisayarın başına oturmaya.. Çok yoğunum bu aralar.. Senin dediğin gibi çorbalarına sırayla kıyma, hindi, tavuk, balık ekliyorum. Bazan keyifle yiyor, bazan ne yaparsam yemiyor, ağzında bekletiyor, en yorucu olan da bu zaten. Doktor balıkyağı başlattı, ama supravit falan vermedi. Asıl doktorumuz askere gidince iyi bir çocuk doktoru bulamadım Konyada. Çok duyarsız, ilgisizler. Geçenlerde kanepeden düşürdüm kızımı, ne yapacağımı şaşırdım, yeni doktorunu aradım, belki on kere aramışımdır, bir kere bile cevap vermedi cebine. Eski doktorunu aradım, hemen cevap verdi,ilgilendi. Çok şükür hiçbişey olmadı, ama öldüm korkudan, berbat birşeydi...Şimdi tekrar doktor arıyorum. Bu arada kızım 8700 gram ve 72 cm. bunca iştahsızlığına rağmen normal sınırlardaymış, sağlık ocağının hemşiresi 9 aylık ölçümde söyledi. Kendi başına oturuyor, biz yerken yemeklerden otlanmak çok hoşuna gidiyor, ne varsa veriyorum ben de. Bugün ızgara köfte yedirdim, pilavla birlikte mesela.Sabah kahvaltılarına ceviz de eklemeye başladım. Yerde yuvarlanıyor, komando sürünüşüyle ilerliyor :), yürüteçle odanın içinde dolaşmaya da başladı... İşte böyle bizdeki gelişmeler... Allah hepimizin çocuklarını ailesine bağışlasın, bu dünyanın en değerli ve biricik hazinesi onlar, hayatın tadı onlar...

Back